Temple postion is wrond

Status
Zamknięty.

WIOLKA15

User
Maj 28, 2009
Liczba reakcji
1
Witam .
Prosz? z g?ry o doczytanie dematuu do ko?ca a nie dawanie mi linka z g??wnej strony pomoc z ot.
A wi?c mam taki problem :
Nowa posta? sie loguje wszystko jest ok teleporty do temple dzia?aja i wgl ale jest taki problem , ?e gdy moja posta? padnie to wtedy po ponownej pr?bie zalogowania wychodzi ten b??d i nie wiem co mam zrobi? prosze was o wyruzumia?o?? i szybk? pomoc Dziekuje .

Odp: Temple postion is wrond

w?asnie mam tam wpisane miasto o nazwie houses jak by co? mam moon ots i wydaje mi sie ze nazwa powinna by? Engima jeszce mam vip store proboje to usun?c i sie nie da za to w tym towns houses sa wspolrzedne xyz 1000,1000,7 takie jak temple nawet gdy zmienie na nazwe Engima to nie diza?a prosz? o pomoc !!

Postacie tworz? si? dobrze a jak kto? padnie to zmienia id_town na 5 prawdopodobnie. Sprawd? w bazie danych jakie maj? id_town, je?li maj? inne ni? ty ustawi?e? to w xammp>htdocs>accountmanagement.php znajd? linijk?:
Kod:
$player->setTownId
i zamie? j? na
Kod:
$player->setTownId([COLOR="Red"]town_id[/COLOR]);
To co jest na czerwono oznacza jakie id_town ma dawa? postaciom po dedzie. Zmie? to na to samo id_town co masz Enigma City. Je?li nie wiesz co zrobi? wstaw tu xammp>htdocs>accountmanagement.php to Ci to naprawie.

Wchodzisz w config.lua, Masz tam:
newPlayerSpawnPosX = x
newPlayerSpawnPosY = y
newPlayerSpawnPosZ = z
newPlayerTownId = id

i zmieniasz pozycj? oraz id miasta np.

newPlayerSpawnPosX = 32360
newPlayerSpawnPosY = 31782
newPlayerSpawnPosZ = 7
newPlayerTownId = 2

Wszystko na podstawie Rme i/lub Sme

Tak mam ustwione ;
Kod:
accountManager = false
	namelockManager = false
	newPlayerChooseVoc = true
	newPlayerSpawnPosX = 1000
	newPlayerSpawnPosY = 1000
	newPlayerSpawnPosZ = 7
	newPlayerTownId = 1
	newPlayerLevel = 1
	newPlayerMagicLevel = 0
	generateAccountNumber = false
Ale dalej nic nie dzia?a ;/ prosze o pomoc.
M?cze to ju? 2 dni ;(

Notka moderatorska:
Dodano code.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Wchodzisz w folder z silnikiem, otwierasz config.lua w notatniku..
I edytujesz linijki zaznaczone kolorem. Wpisz tam gdzie ma pojawia? si? nowa posta?.

Kod:
-- Account manager
accountManager = true
namelockManager = true
newPlayerChooseVoc = true
[B]newPlayerSpawnPosX = 160[/B]
[B]newPlayerSpawnPosY = 50[/B]
[B]newPlayerSpawnPosZ = 7[/B]
newPlayerTownId = 1
newPlayerLevel = 8
newPlayerMagicLevel = 0
generateAccountNumber = false

Je?li posiadasz Sqlite to musisz nast?puj?co zrobi? - wej?? w Sqlite Manager (plug do Firefoxa) i potem wej?? w Players - Account Manager i tylko zmieni? pozycj? pos x,y,z - tam gdzie jest pozycja Account Manager.

zrob jak m?wi? kolega wy?ej z accountmanagement.php tu pies nie jest pogrzebany w config.lua czy bazie on ma b??d z accountmanagement.php mialem to samo siedzia?em tydzien;/ spr?boj tego co kolega na Wklej org da? je?li to nie pomo?e to napisz prv dam Ci to co ja mam.

Ot?? Kiedy? mia?em to samo Po Prostu w Acc Makerze D:\Program Files\Xampp\xampp\htdocs

Znajdz->accountmanagement i Znajdz $player->setTownId Polecam ctrl+f
i tam Pisze $player->setTownId(new_char) i zmien na $player->setTownId(1);

Status
Zamknięty.
Back
Do góry