tfs 0.4 pada bez przyczyny

Status
Zamknięty.

ganster

Active User
Listopad 13, 2010
Liczba reakcji
1
Mam tfsa r 3777
Skompilowany 3 ruchami myszki
pada bez przyczyny pojawia si? windowsowski b??d
i serwer uruchamia si? ponownie gdy? mam restartera
co robi??

Odp: tfs 0.4 pada bez przyczyny

Specyfikacj? kompa, rozmiar mapy, masz jakie? dziwne skrypty?
Poza tym ma prawo. To nie jest wersja publiczna, nie jest nawet w przybli?eniu stabilna

mapa 70 MB real mapa

komp:
procek: amd phenom 9500 quad core 2 GHz
ram: 4 gb DDR2
dysk twardy: 200 gb SAMSUNG

skrypty dziwne ? czyli jakie?
Ma prawo pada?? przecie? on pada czasami 10 razy dziennie ludzie odchodz?, zrobi?em cz?stsze zapisy ?eby a? tak nie tracili

Ostatnia edycja:

System i silnik x64? Poza tym jak pada z lud?mi to kto? mo?e zwyczajnie u?ywa? jednej z bardzo wielu luk. Na wi?kszo?? wystarczy doda? exhaust cho? nie jest to rozwi?zanie profesjonalne. Pilnuj go. Zobacz co si? dzieje jak pada, zmiany zu?ycia procesora i pami?ci itp

system windows xp 32 bity, a silnik skompilowany na tym systemie to chyba tez w 32 bit ale nie wiem dok?adnie

PS> doda?em exhausted na wszystkie komendy gracza mo?e to pomo?e

a skrypty to mam : metin stone event, upgrade system, online time , exp highers

Ostatnia edycja:

Proponuje Ci przekierowa? strumie? wyj?cia i zapisywa? do pliku, wtedy b?dziesz wiedzia? czy napewno nie by?o jaki? b??d?w i "gdzie" konkretnie silnik pad?...

WIN+R -> cmd
x:
cd ots_dir
ots.exe >> log.txt
Je?eli nazwa ma 2 cz?ony (np moj ots) to trzeba podac sciezke w cudzyslowach np: "real server.exe" >> log.txt ; cd "program files"

Ostatnia edycja:

i to poka?e jakie b??dy?

Ostatnia edycja:

wyrzuci do pliku zawarto?? konsoli
generalnie 32 bitowy system jest w stanie zaalokowa? nie wi?cej ni? 2gb pami?ci
64 bitowy dla 32 bitowej aplikacji tak samo
mapa 90mb zajmuje w pami?ci juz ponad 2gb, 70 z graczami i skryptami ma prawo si? nie zmie?ci? moim zdaniem

Refresh
nSQRo.png

Pokaz zawarto?? logout.lua z creaturescripts...

A i raidy sam robi?e?? Bo albo jedno albo drugie buguje (raczej raidy)

Ostatnia edycja:

No to sprobuj je wlaczyc komenda jak serwer dziala i zobacz czy sa crashe...

ot, masz i m?j temat. ^ pozw?lcie ?e ja si? wypowiem, wczoraj zrobi?em pe?ny format dysku, to o co prosi? zakius. Dzisiaj ju? widz? powa?ny b??d, odpali?em zwyk?ego tfsa i to 8.54 0.3.6pl1 i prosz? na noc w??czam tfsa, id? spa? o 2.00 tfs w??czony od 1.00 i? budz? si? po 5.00 rano, bo s?uchaweczki w uszach + muzyka na full, i o dziwo widz? na moim Xpeku B??D! Wy?li/Nie wysy?aj. Proces zako?czy? prac? i nast?pi?o jego zamkni?cie, w wersji gui. Temat mam taki sam co kolega. Jest na 4 pozycji na li?cie w tym dziale... Nie chcia?em si? ju? wypowiada? w swoim temacie to napisa?em to tutaj. Je?eli kto? by?by ch?tny sprawdzi? na czym polega ten bug, to prosz? o dok?adne sprawdzenie, a nie wrzucanie moich post?w od r?ki na forumowego basha. TFS nie min??o 3h, bez antywirusa, fw by? ON, bez czegokolwiek, all usun??em nic nie instalowa?em (po formacie). TFS pad? po 3h. Wi?c w czym jest problem? Chyba umiem robi? format. Tak samo jak kolega @up. Co do?o?one zosta?o do tfsa, ze na zwyklym silniku (czystym) wywala buga (crasha)? Nie mam poj?cia ju? mi opadaj? r?ce na ten silnik. :( W dodatku dzi? nad ranem pisa?o "Firewall jest wy??czony" i to tylko przez chwil?. Ma kto? pomys?y?

OOoo Przypomnia?em mego OTSa z przed 2 lat. SUI OTS Vinera, jak kto? pami?ta, to tego OTSa uratowa? restarter. Bo si? wy??cza? co 5-8h. :(

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry