Inne TFS 0.4 Problem z ?adowaniem mapy podczas w??czania OTS

Status
Zamknięty.

Heaper

Active User
Luty 11, 2010
Liczba reakcji
1
Witam, jaki? czas temu ju? tego typu problem stawia?em na forum.

Mam Rl map?, wagi ok 90 mb, zaimportowalem do niej Obszar Zao i Farmine, po czym gdy chce wlaczyc serv, mapa laduje sie w nieskonczonosc.

Screen konsoli po zaimportowaniu podczas ?adowania (na tym sie zacina i nie idzie nic dalej)
http://zapodaj.net/33b499eb6ebf.jpg.html

Screen przed zaimportowaniem, 120 s ?adowania mapki 90 mb.
http://zapodaj.net/7c2007ef4b6e.jpg.html

Z silnikiem (TFS 0.4.0.0) musi byc wszystko ok, bo jest swiezo po kompilacji ze zrodel od Elfa. Dodam jeszcze, ze zarowno sama mapka "Farmine + Zao" oraz sama moja "mapa real tibii" dzialaja osobno bez zarzutow. Problem pojawia sie gdy je chce polaczyc :(

Zaimportowalem do mojej glownej mapy jakas inna, na probe. Problem jest taki sam, jaki dotychczas (laduje sie w nieskonczonosc)... To oznacza ze albo moja mapa RL jest zepsuta, albo cos jest schrzanione z importowaniem w RME lub cos robie zle... Do czego byscie sie przychylali?

btw. Jest jakas inna mozliwosc polaczenia mapek niz przez import w RME?

- - - - - - - -
Ciekawe, ale ta moja mapka z dodanym Zao + farmine pod innym silnikiem dziala bez zarzutow prawie... Czas ladowania mapy na REAL SERVER 3.1 wyniosl... 42 sec, po czym mapka zadzialala i moglem po niej biegac. Co to oznacza?

Odp: TFS 0.4 Problem z ?adowaniem mapy podczas w??czania OTS

A podaj parametry komputera, jaki windows, procesor, pami??. Bardzo mo?liwe ?e za s?aby komputer. A ile czeka?e? z tym ?adowaniem ? Na moim starym komputerze rl mapa si? ?aduje 30 minut. A tutaj par? minutek i jest.

Pozdrawiam
Ichtio!

Intel Core 2 Duo 2x 2.33
2 Gb Ramu
Windows Xp Home

Mimo wszystko mysle ze to nie o to chodzi, poniewaz mapka o 3 mb mniejsza, tj bez Zao i okolic laduje sie max 3 min, natomiast po imporcie juz w og?le.

Witam.
1. By? mo?e mapa nie ?aduje si? przez dodanie obszar?w. Nie wystarczy doda? obszar w map editorze. Trzeba doda? tereny do world, tylko nie wiem jaki plik -.-.
2. Je?eli pierwszy punkt si? nie sprawdzi?, to mo?e owe obszary s? w jaki? spos?b uszkodzone, co przenosi si? na map?, a to sprawia, i? mapa si? nie ?aduje.
3. Kolejnym powodem mo?e by? to, i? po dodaniu teren?w w np. "RME" ?le je nadpisujesz - chodzi mi oto, ?e zmieniasz nazw? przy zapisie, co nie wsp??gra z reszt? plik?w w folderze world.
4. Je?li 3 spos?b nie zadzia?a?, to mo?e u?ywasz jakich? nowych item?w, kt?rych nie ma w plikach na serwerze, g??wnie chodzi mi o np. nowy rodzaj ?cian itp.
5. Je?li 4 spos?b nie dzia?a, to zosta?a ci tylko ta opcja ; a mianowicie - zostawienie mapy bez zmian.
Pozdrawiam i my?l?, ?e pomog?em (chcesz to daj reputa ale pami?taj, i? do niczego nie zmuszam). VoroxV.

1. Troch? nie rozumiem co masz na my?li. Jak doda? tereny do world?
2. To jest mo?liwe, jednak Ci powiem, ze tak dokladnego zao jak to ktore wlasnie chce dodac jeszcze nigdy nie widzialem. Jest perfekcyjnie i dokladnie zrobione.
3. Jezeli chodzi o nadpis - nie zmieniam, ale wiem ze trzeba takze pozmieniac nazwy np. spawnow czy houses.
4. To jest mozliwe, tylko wtedy mysle ze mapa by zadzialala, tylko nie zostalyby one wyswietlone, albo wyswietlone - lecz blednie.
5. Bez zmian to ja posiadam zao, ale takie przepelnione bugami, ze oczy az bola :P

Wi?c je?li to ?aden z tych, mam dla ciebie ostateczny spos?b. Mianowicie - sprawd? czy same zao b?dzie si? ??dowa?o tzn. przenie? oficjaln? map? z world na pulpit, nast?pnie otw?rz np. "RME" i zapisz zao w folderze world o takiej samej nazwie jak oficjalna mapa. Napisz czy si? ?aduje, je?eli nie, to pomy?limy.

huum dziwne, ale na samej mapce Zao... server ruszyl :p

Czyli, ze co? Kazda z nich osobno jest sprawna, a zlaczyc ich nie da rady ? :P

Ostatnia edycja:

I tu si? nie mylisz, z??czy? tych map nie da rady. Jest to strata dla Ciebi?, gdy? chcia?e? wzbogaci? Sw?j serwer o kolejn? map?.
Pozdrawiam i my?l?, ?e pomog?em (chcesz, daj reputa, ale wiedz, i? do niczego nie zmuszam). VoroxV.

I tu si? nie mylisz, z??czy? tych map nie da rady.

Pytanie brzmi tylko - dlaczego nie da rady? Co jest przyczyn?? Obydwie s? pod 8.6 i idealnie pasuj? do items.otb z RME pod tego klienta : /

By? mo?e mapa przekracza mo?liwo?ci ud?wigu i rozruchu przez silnik i moim zdaniem tu le?y wina. Dobranoc, jutro jeszcze podejm? si? tego tematu.

By? mo?e mapa przekracza mo?liwo?ci ud?wigu i rozruchu przez silnik i moim zdaniem tu le?y wina. Dobranoc, jutro jeszcze podejm? si? tego tematu.

Dzi?ki wielkie, repucik :) tez pomysle o tym na spokojnie

Ktos cos jeszcze przypuszcza na ten temat?

Ostatnia edycja:

@Od?wie?am, Prosz? o pomoc!

Status
Zamknięty.
Back
Do góry