Tfs

Bargor

User
Maj 20, 2008
Liczba reakcji
0
Cze??.
Dzisiaj postanowi?em postawi? server na TFS 8.50.(silnik:Alissow Ots 3.4) Ostatni raz stawia?em server na Tibie 8.0 i nie by? to TFS, troch? si? od tego czasu pozmienia?o i si? troszk? pogubi?em.
Je?li by? kto? tak mi?y i powiedzia? by mi gdzie mo?na zmieni?
1. Gdzie mo?na zmieni? drop po walce pvp?(zale?y mi ?eby nic nie dropi?o to jest server tylko dla max 10 graczy) w 8.0 by?o to w pliku vocations.xml a tu gdzie jest?
2. Jak zjem food i id? na pvp to kolega nie mo?e mnie ubi? tak szybko hp sie odnawia. W 8.0 nie by?o czego? takiego gdzie mo?na to edytowa??
3. Dlaczego jako GOD Nie mog? zabija? graczy? :curse: (np jak rozrabia jaki? noob to nie mog? mu nic zrobi?)

Odp: Tfs

1. Gdzie mo?na zmieni? drop po walce pvp?(zale?y mi ?eby nic nie dropi?o to jest server tylko dla max 10 graczy) w 8.0 by?o to w pliku vocations.xml a tu gdzie jest?
2. Jak zjem food i id? na pvp to kolega nie mo?e mnie ubi? tak szybko hp sie odnawia. W 8.0 nie by?o czego? takiego gdzie mo?na to edytowa??
Te 2 punkty zmieniasz w data>xml>Vocation.xml (tak jak w 8.00)
3. Dlaczego jako GOD Nie mog? zabija? graczy? (np jak rozrabia jaki? noob to nie mog? mu nic zrobi?)
To musisz poszuka? w config.lua (nie wiem jak jest w 8.50 wi?c nie powiem ci dok?adnie)

tu jest vocation z 8.5
<vocation id="1" name="Sorcerer" description="a sorcerer" gaincap="10" gainhp="5" gainmana="30" gainhpticks="2" gainhpamount="250" gainmanaticks="2" gainmanaamount="300" manamultiplier="1.1" attackspeed="1000" soulmax="100" gainsoulticks="120" fromvoc="1">
<formula meleeDamage="1.0" distDamage="1.0" defense="1.0" armor="1.0"/>
<skill id="0" multiplier="1.5"/>
<skill id="1" multiplier="2.0"/>
<skill id="2" multiplier="2.0"/>
<skill id="3" multiplier="2.0"/>
<skill id="4" multiplier="2.0"/>
<skill id="5" multiplier="1.5"/>
<skill id="6" multiplier="1.1"/>
</vocation>
tu jest z 8.0
<vocation id="1" name="Sorcerer" description="a sorcerer" gaincap="10" gainhp="5" gainmana="30" gainhpticks="1" gainhpamount="60" gainmanaticks="1" gainmanaamount="110" gainsoulticks="120" gainsoulamount="1" maxsoul="100" manamultiplier="1.1" attackspeed="200" prevoc="1" basespeed="220">
<diepercent experience="0" magic="1" skill="0" equipment="0" container="0"/>
<formula damage="1.2" defense="1.1" armor="1.1"/>
<skill id="0" multiplier="1.5"/>
<skill id="1" multiplier="2.0"/>
<skill id="2" multiplier="2.0"/>
<skill id="3" multiplier="2.0"/>
<skill id="4" multiplier="2.0"/>
<skill id="5" multiplier="1.5"/>
<skill id="6" multiplier="1.1"/>
</vocation>
w 8.0 zaznaczy?em to co si? zmienia?o ?eby itemy nie dropi?y a w 8.5 tego nie widz?.
Kt?ra linijka odpowiada za to food?
To musisz poszuka? w config.lua (nie wiem jak jest w 8.50 wi?c nie powiem ci dok?adnie)
A wiesz mo?e gdzie si? to zmienia?o w 8.42 bo prawdopodobnie jest to podobnie.

Cze??.
3. Dlaczego jako GOD Nie mog? zabija? graczy? :curse: (np jak rozrabia jaki? noob to nie mog? mu nic zrobi?)

Od?wie?am.

Rozwi?za?em problem z Jedzeniem [ punk 2 ]
Odpowiada za to
gainhpamount="250" <---- czyli regeneruje po 250 hp :down:
A co do reszty [ pkt 1 i 3 ] nie mam poj?cia..
Otworzy?em plik config.lua i przet?umaczy?em ca?o?? w translate.google.pl
i nie znalaz?em nic zwi?zanego z dropem po pvp ani z mo?liwo?ci? zabijania graczy b?d?c adminem.
Tylko te dwa punkty dziel? mnie od hostowania servera, jest to bardzo frustruj?ce bo sp?dzi?em nad map? i nad wgrywaniem skrypt?w ponad 14h
Bardzo Porosz? o wsparci? :S

Dla odmiany powiem Reflesh

Prosz? o odpisanie :curse:
;(

Po raz 4 Od?wie?am ! :curse::curse::curse::curse::curse::curse::curse::curse:

Nikt nie wie?

;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(

1 jest to polaczenie bazy danych wiec w tabeli player musisz ustawic loss_item na 0 w tedy nie bedzie sie tracic itemow a co do 3 sa ta flagi ale to jedynie sie edytuje przez programy i radzil bym tego nie zmieniac na wlasna reke

Prosz? niech ktos mi powie:
w bazie danych...
loss_expiance odpowiada za utracony exp tak?
loss_mana ? a to za co odpowiada?
loss_skills za skile?
loss_containers nie mam poj?cia :D moze kto? powiedziec?
loss_items to ju? wiem.

Powiedzcie mi czy je?eli zmieni? "loss_items=0" w Account Manager to domy?lnie b?dzie nadawa? warto?? 0 nowym konta?

Back
Do góry