The Orcale oraz bugi...

Status
Zamknięty.

kaziv

User
Grudzień 9, 2009
Liczba reakcji
0
Po moich ma?ych przer?bkach z map? powsta?y ma?e komplikacje ,a mianowicie nie spawnuje mi si? the orcale oraz jest wiele bug?w the house co? tam (zaraz dodam scennera) gdy pr?buje przywo?a? ja przez komend? wyskakuje b??d w konsoli.. Czy ten silnik to syf ? Czy tylko ja nie umiem si? nim pos?ugiwa? ...
http://img641.imageshack.us/img641/1286/beztytuudrg.png

Odp: The Orcale oraz bugi...

O ile si? nie myle w ..../data/npc nie masz pliku the oracle.xml b?d? masz w nim jaki? b??d :D

Pozdrawiam xKrysteKx!

Z domkami, chodzi o to ze w map edytorze nie ustawiles "glownych drzwi" domku... Ka?demu domkowi musisz dodac ten jakby "exit"...

W sprawie npc, to w map edytorze jest chyba 2 oracle, jeden ten zwyk?y i drugi ("oracle the second?")...
Z tego co pami?tam to ten drugi dzia?a poprawnie... (w silniku te? jest 2 oracle)

Silnik wywala b??d poniewa? na mapie masz The Oracle(Gdzie ?cie?ka pliku jest b??dna) a on nie umie znale?? tego pliku.
Wystarczy ?e go usuniesz w RME i klikniesz: File -> Import -> Monster/NPC -> Podajesz ?cie?k? do The Oracle i dajesz na nowo NPC i b?dzie ci dzia?a? na 100%:)
I tak jak ju? to The Oracle a nie The Orcale :)

Zrobi?em to co mia?o by? w?aczam silnik ,a tu kolejna dupa nie mog? sie teraz w og?le zalogowa? na ots ; D, Pojebane to jest nie mo?e byc tak jak na tibi 8.1.....

Status
Zamknięty.
Back
Do góry