Tibia.com help

Status
Zamknięty.

Taki Tam

Advanced User
Grudzień 19, 2008
Liczba reakcji
31
Wchodz? na tibia.com a tu mi takie cosik.

291etxz.jpg

Czy ktos mo?e pom?c?

Odp: Tibia.com help

?ci?gn??e? trefnego ip-changera i masz jakie? szkodliwe oprogramowanie. M?j kolega mia? ten sam problem, ale nie mia?em okazji przyjrze? si? temu bli?ej, wi?c nie wiem czy jest to jaki? niegro?ny trojan czy mo?e co? gorszego. Bardzo mo?liwe jest ?e masz jaki? rodzaj keylogger'a albo spyware, wi?c raczej nie loguj si? do gry.

Na razie zr?b skan ca?ego komputera antywirusem oraz programem combofix i zg?o? si? na jakie? inne forum, gdzie si? na tym znaj?. Mo?esz te? zrobi? format dysk?w, ale w takim wypadku zalecam usun?? wszystkie dane ze wszystkich partycji i dysk?w.

@Edit Za??? temat z logiem z combofix'a tutaj, u?ytkownicy tego forum pomog? ci na pewno lepiej ni? my tutaj.

@Edit2
ComboFIX w tym przypadku nie pomo?e,
Sam Combofix nie da rady, ale na forum do kt?rego link poda?em s? ludzie, kt?rzy mu pomog? bardziej ni? my czy jaki? antywirus.

Ostatnia edycja:

[...]zg?o? si? na jakie? inne forum, gdzie si? na tym znaj?. Mo?esz te? zrobi? format dysk?w, ale w takim wypadku zalecam usun?? wszystkie dane ze wszystkich partycji i dysk?w.

Sk?d wiesz ?e tu si? nie znaj??

@Taki Tam : Musz? Cie zmartwi? tak jak kolega UP powiedzia? pobra?e? "trefnego" IP-Changera. Jak widzisz jest to wirus z?o?liwy - z tego co wiem to jest tak?e keylogger. ComboFIX w tym przypadku nie pomo?e, rad? da z tego co wiem taki antywirus jak AVG i Kaspersky. Pami?taj ?e format to zawsze ostateczno??, dlatego warto wcze?niej pr?bowa? innych rozwi?za?.

Pozdrawiam,

Trzeba by?o patrze? z jakiej stronki si? ?ci?ga IPchangera. Jako dora?ne dzia?anie proponuje wywali? ten syf z autostartu i plik skasowa? kt?ry pokazuje tamta ?cie?ka. R?b to w trybie awarynym. Potem mo?esz (przy od??czonym necie) przelecie? antywirem lub combofixem.

Tak jak kilkoro pan?w up combofix i hijackthis mo?e nie pom?c je?li chcesz spr?bowa? to mo?esz nie zaszkodzi, ale jak chcesz w 100% by? pewny ?e nie masz wir?w radz? format.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry