• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Sie 2025:
    Escura (Retro Open PvP) Mystera (Retro Open PvP) us_logo Penumbra (Retro Open PvP)

Tibia na Steamie!

Odp: Tibia na Steamie!

Nie wiem czy wiecie, ale cip na tibii zarabia wiecej niz w czasach jej swietnosci kilka lat temu. Takze...

Je?li por?wnujesz to z obrazkami rocznych obrot?w to nie oznacza to, ?e maj? coraz wi?ksze zyski.

Jak wejdzie, co to zmieni? Nic. W Tibie da?o si? pogra? do czas?w 8.1, potem sam syf.

Wszyscy tak narzekaj? na tibie a ciekawe co by by?o gdyby nic nie robili od wersji 8.1 ze spritami i udoskonaleniami :>>>>
Wszystko by?o by tak ponure i a? nudne od tych samych ?cian u?ywanych wsz?dzie na zmiane itd.

Pomy?lcie wszyscy lepiej zanim napiszecie ?e to syf, mi osobi?cie najbardziej ze wszystkich wersji jakie dotychczas CipSoft wypu?ci? to 10.55
Pi?kna woda... Po tylu latach zast?piona czym? co chocia? w o wiele wi?kszym stopniu odwzorowuje realne ruchy wody itd np. brzegi pustynne :>

Podsumowuj?c ka?dy pieprzy jaka to tibia nie jest z?a a jest coraz bardziej zr??nicowana i na pewno nikt kto dopiero zaczyna w to gra? nie narzeka, a pewnie gdy kto? taki spotyka si? ze starymi screenami z 7.6 to m?wi o ku&*$ co za g?wno kwadratowe... Taka prawda Peace

@up w zupe?no?ci si? z tob? zgadzam, prawda jest taka, ?e gdyby dzisiejsza tibia by?a w 2006 roku to nie pad? by rekord 60 tys graczy online a kilka razy wi?cej, tak samo jakby tibia nie sz?a naprz?d i ca?y czas by?aby ma poziomie starych tibi 7.1-8.1~~ to prawdopodobnie nikt by w ni? ju? nie gra?. A czym to jest spowodowane? a mianowicie tym, ?e na rynku MMORPG jest zbyt du?a konkurencja i dzieciaki wychowane na 3d raczej nie zagraj? w gr? 2d w kt?rej nie ma dzwi?ku ani nie wida? ruch?w uderze? broni. W tibie aktualnie graj? tylko starzy gracze, kt?rzy ju? w ni? kiedy? grali i ca?y czas przestaj? i wracaj?, maj? po prostu taki do niej sentyment, bardzo ma?a cz??? graczy jest nowa. Og?lnie znam ma?olat?w po 16/20 lat, kt?rzy nigdy nie s?yszeli o tej grze. Gdy wejdzie na steama to jest du?e prawdopodobie?stwo, ?e w?a?nie tacy ma?olaci o niej us?ysz? i jaka? tam nowa rzesza graczy wkroczy w ?wiat Tibii. Lecz powiem te?, ?e nie ma co si? spodziewa? jakiego? wielkiego przyrostu nowych graczy mimo tego steama, poniewa? jak ju? m?wi?em jest tak du?a konkurencja na rynku mmorpg i wi?kszo?? ludzi s? to m?odzi ch?opcy w wieku 13-20 lat, kt?rzy wychowali si? na grafice 3d i je?eli cipsoft nie zrobi jakiej? rewolucjii w grze to za 5/7 lat prawdopodobnie tibia upadnie, albo b?dzie w ni? gra?o po 5 tys ludzi online i zostanie 10 serwer?w. Cipsoft powinien pomy?le? na wi?kszymi updatami, nie chodzi tutaj o nowe mapy/moby czy questy, bo to mo?e tylko przyci?gn?? bardziej starych graczy, ale chodzi o jak?? rewolucje. Jak by?em dzieciakiem zawsze si? ?mialismy i gadalismy, ?e kiedy? w tibii b?d? konie i po kilku latach wprowadzili Mounty, ?eby tibia mia?? jak?? szanse potrzeba wielkich zmian, niech si? zajm? dzwi?kiem( nie m?wi? tu o g?osu uderzenia mieczem czy czarem, bo to nie ma sensu patrz?? na grafik? tej gry) tylko jaki?s epick? muzyk? zmieniaj?c? si? w zale?no?ci od miejsca w jakim si? znajdujemy, czy odg?osy natury, mo?na wiele na ten temat porozkminia?. Mogli by te? bardziej zadba? o pory dnia nie wiem jaki? deszcze/?nieg/d?u?sze noce i dnie/jakie? burze pustynne w ANK czy Darashii. Ta gra ma tak wielkie mo?liwo?ci rozwoju, ?e to jest niepoj?te, z tej gry mozna by by?o zrobi? tak dobr? produkcje, ?e teraz nie gra?oby w ni? 20k ludzi dziennie tylko 5x tyle. Szkoda mi tej gry niesamowicie, cipsoft strasznie zaniedbuje ten projekt. Mo?e kiedy? doczekamy si? lepszych czas?w a? w ko?cu cipki zauwa??, ?e trzeba co? z t? gr? zrobi?.

Wed?ug mnie jest to ?wietny pomys?, do gry dojdzie mn?stwo nowych graczy, mo?e Steam do?o?y sw?j VAC i b?dzie mniej botter?w, mo?e b?d? achievementy i odznaki a tak?e b?dziemy mogli ?ledzi? nasz czas w grze.
z tego co wiem to nie mogloby tak byc, bo vac dodawany jest tylko do autorskich gier steama

z tego co wiem to nie mogloby tak byc, bo vac dodawany jest tylko do autorskich gier steama

VAC - Valve Anti Cheat

Sk?d wy bierzecie te informacje, ?e niby VAC b?dzie banowa? osoby botuj?ce w tibii?...
Kolega wy?ej wspomnia? dobrze, VAC jest to system wykrywania cheat?w integruj?cych w gr?, lecz jest to kilka gier.. m.in HL, CS 1.6, SS czy GO...

Ostatnia edycja:

VAC - Valve Anti Cheat

Sk?d wy bierzecie te informacje, ?e niby VAC b?dzie banowa? osoby botuj?ce w tibii?...
Kolega wy?ej wspomnia? dobrze, VAC jest to system wykrywania cheat?w integruj?cych w gr?, lecz jest to kilka gier.. m.in HL, CS 1.6, SS czy GO...
Do innych gier te? mo?na zastosowa? VAC :) wiele early access z niego korzysta.

a to jeszcze nie wesz?a? jaki? npc w thais ju? rozdawa? jakie? greenlighty

Tibia na steamie Hmm wielki znak zapytania, No niby jest to jakas reklama ale czy zacheci ona do grania innych uzytkownikow, na steamie jest w ch*j gier darmowych jak i platnych w ktore ktos bez przerwy gra i taka gra rpg do ktorej trzeba cierpliwosci czy zacheci nowych graczy niektorzy moga uwazac ze to jest banalna gra dla innych trudna gra strategiczna
sa oczywiscie fani takich gier ale ludzie wola grac w gry typu gta, contuer strike czy call of duty. No nic zobaczymy skutki wstawienia tibii na steam.

P.S Nie chce nic zlego mowic, poprostu wyrazam swoje zdanie :)

Steam to g?wno. Jedno wielkie g?wno. Gram w csa sporo, do tego kupi?em COD MW 2 i w ?adnej z tych gier nie by?em usatysfakcjonowany z dzia?ania steama. Wiesza si?, niepotrzebne aktualizacje i reklamy. Jedyny plus tej ankiety to taki ?e dosta?em green light kt?re sprzeda?em za 15k. Steam jako forma promocji mo?e nie by?aby taka z?a, ale jako platforma do gry to kompletnie pomys? nietrafiony. My?le, ?e takie zdanie ma kazdy kto czasami ze steama korzysta.

A co Ci si? nie podoba w dzia?aniu steama? Ja u?ywam go od wielu lat poprzez mn?stwo gier fps jak i mmorpg i nigdy nie narzeka?em, co wi?cej jest ogromnym u?atwieniem w komunikacji oraz w grze mi?dzy graczami.

Mam nadzieje, ze pomysl wejdzie w zycie. I radze ingorowac opinie wszystkich hejterow gloszacych, jak tibia jest beznadziejna. Pewnie napieprzaja 24/7 na brazolskich serwerach.

A co Ci si? nie podoba w dzia?aniu steama? Ja u?ywam go od wielu lat poprzez mn?stwo gier fps jak i mmorpg i nigdy nie narzeka?em, co wi?cej jest ogromnym u?atwieniem w komunikacji oraz w grze mi?dzy graczami.

Prosz? Ci? ... Kupi?em 2 gry przez steam - cs 1.6 i COD MW2. Z gier by?em jak najbardziej zadowolony, ale to w jaki spos?b dzia?a platforma doprowadza do sza?u. Lagi, reklamy, zawieszenia. Nie podoba mi si? ten system i nie jestem z niego zadowolony.

Prosz? Ci? ... Kupi?em 2 gry przez steam - cs 1.6 i COD MW2. Z gier by?em jak najbardziej zadowolony, ale to w jaki spos?b dzia?a platforma doprowadza do sza?u. Lagi, reklamy, zawieszenia. Nie podoba mi si? ten system i nie jestem z niego zadowolony.
+ do tego dochodz? jeszcze drewniane serwery steam, bo wystarczy wi?kszy ruch i le?y. Przyk?adem mo?e by? np. summer sale.
Jako? 5 minut po 19 chcia?em kupi? cs go to ju? steam ledwo zipa?, bo rzucili si? na promocje. Kompletnie nie przygotowali platformy do takich promocji.

Reklamy na steam? Zazdroszcze, nie mialem jeszcze.

Reklamy? Z mojego do?wiadczenia wiem, ?e jest tylko jedna i to zaraz po zalogowaniu ;-). Lagi? Tak?e jeszcze nie spotka?em. Mi osobi?cie Steam si? podoba, bo nie do??, ?e bardzo u?atwia komunikacj?, to mo?na na nim zarobi? (rynek) oraz znale?? bardzo du?o fajnych gier.

Jak tam dla mnie to tibia na steamie to dobry pomysl..

Ciekawy pomys? z dodaniem gry na steam ale czemu dopiero teraz taka decyzja. Steam oraz greenlight nie s? od wczoraj wi?c tw?rcy troch? chyba przysneli :D Ciekawe jak b?dzie wygl?da? kwestia zabezpiecze? na boty itp. mo?e dzieki temu b?dzie mniej cheater?w.

Do góry