Tibia.net.pl OTS - Demetri World [RPG] [W?asna Mapa][2 kwietnia 2016][www.demetri-world.net]

Tibia.net.pl OTS - Demetri World [RPG] [W?asna Mapa][2 kwietnia 2016][www.demetri-world.net]

• Oczywi?cie.

Votes: 0 0,0%
  • Mo?e.

• Nie.

• Oczywi?cie.

• Mo?e.

• Nie.

• Oczywi?cie.

• a:3:{i:1586;a:5:{s:12:"polloptionid";i:1586;s:6:"nodeid";s:7:"2443677";s:5:"title";s:11:"Oczywi?cie.

• a:3:{i:2231;a:5:{s:12:"polloptionid";i:2231;s:6:"nodeid";s:7:"2443677";s:5:"title";s:11:"Oczywi?cie.

• a:1:{i:3896;a:5:{s:12:"polloptionid";i:3896;s:6:"nodeid";s:7:"2443677";s:5:"title";s:7800:"a:3:{i:22

• a:1:{i:3896;a:5:{s:12:"polloptionid";i:3896;s:6:"nodeid";s:7:"2443677";s:5:"title";s:7800:"a:3:{i:22

• a:1:{i:5849;a:5:{s:12:"polloptionid";i:5849;s:6:"nodeid";s:7:"2443677";s:5:"title";s:11456:"a:1:{i:3

• a:1:{i:7974;a:5:{s:12:"polloptionid";i:7974;s:6:"nodeid";s:7:"2443677";s:5:"title";s:15113:"a:1:{i:5

• a:1:{i:10329;a:5:{s:12:"polloptionid";i:10329;s:6:"nodeid";s:7:"2443677";s:5:"title";s:18770:"a:1:{i

• a:1:{i:10329;a:5:{s:12:"polloptionid";i:10329;s:6:"nodeid";s:7:"2443677";s:5:"title";s:18770:"a:1:{i

• a:1:{i:15474;a:5:{s:12:"polloptionid";i:15474;s:6:"nodeid";s:7:"2443677";s:5:"title";s:22429:"a:1:{i

• Total voters
    412
Status
Zamknięty.
Odp: Tibia.net.pl OTS - Demetri World [RPG] [W?asna Mapa]

Mamy dla was 2 wiadomo?ci... Zaczn? od tej dobrej, wraz z Karpiem ustalili?my dat? startu Demetri World!

T? z?? jest za?, ?e na 27 grudnia 2015 roku.

Zapytacie pewnie dlaczego dopiero za 4 miesi?ce, przecie? mia? by? start w sierpniu/wrze?niu. Tak, mogliby?my wystartowa? we wrze?niu, jednak wiele rzeczy wymaga dok?adnego przetestowania. Testerzy, kt?rzy grali d?u?ej ni? 2 godziny na serwerze na pewno wiedz?, ?e sporo poprawek kosmetycznych i tych powa?niejszych powinny by? wprowadzone na serwer.

Chcemy wypu?ci? stabiln? i pe?n? wersje gry. Pracowali?my nad projektem bardzo d?ugo, a po?piech w ko?cowej fazie tworzenia serwera nie jest wskazany. Osobi?cie w?o?y?em w Demetri ogromy nak?ad pracy, czasu, a nawet serca. Co wi?cej, mo?na powiedzie? ~70% projektu stworzy?em w skromnej ekipie licz?c? tylko moj? osob?. 20% przypisa?bym Karpiowi, za co ogromnie mu dzi?kuj?, a 10% reszcie "ekipy". Z tego te? powodu, chc? mie? przygotowane wszystko w 100% na dzie? otwarcia serwera, bo dla mnie to par? lat ci??kiej pracy, wiele zarwanych nocek oraz tysi?ce godzin w map edytorze. (mapa jest w 90% mojego autorstwa - obecnie 44mb)

Musicie zrozumie?, ?e ja sam bardzo d?ugo zastanawia?em si? nad najlepszym wyj?ciem z tej sytuacji.

Mam nadziej?, ?e p??na data startu nie zniech?ci was do projektu, a ja ze swojej strony chcia?bym zapewni? was, ?e gdy ten dzie? nastanie, Demetri b?dzie przygotowane najlepiej jak tylko b?dziemy w stanie.

Czas ten wykorzystamy te? mi?dzy innymi na reklam? serwera. Teraz, gdy data startu jest ju? wiadoma i 100% pewna mo?emy na szersz? skal? dzia?a? z reklam?. Dlatego te? prosz? was o pomoc i wsparcie. Je?eli macie pomys?y dotycz?ce reklamy, b?d? mo?ecie nam w jaki? spos?b pom?c, mo?ecie si? skontaktowa? ze mn?. Ch?tnie wys?ucham ka?dej propozycji/pomys?u.

Zatem, 27 grudnia 2015r, see you in Demetri World.

Ostatnia edycja:

Kto Ci b?dzi gral 27 grudnia? mo?e od razu w sylwestra startuj -.-

To mo?e otwarte testy do tego czasu? Hmm...?

My?l?, ?e troch? czasu sp?dzi?em na "grze" podczas testowania i zgadzam si?, ?e lepiej wszystko do ko?ca dopracowa?. Pomys? na ten serwer jest ?wietny i na pewno b?d? gra? po starcie. Mapa super, wszystko przemy?lane, zg?aszali?my z kilkoma osobami b??dy, kt?re uda?o si? nam znale?? i wiem, ?e na ten moment mo?naby wypu?ci? Demetri dla graczy, ale po co? Lepiej wszystko podoci?ga? a wtedy bedzie idealnie ;) 27 grudnia mi odpowiada, b?d? mia? co robi? na studiach. W razie czego nadal jestem ch?tny testowa? o ile nie powt?rzy si? taka sytuacja, ?e zg?osi si? du?o os?b a faktycznie testowa? b?dzie garstka, pozdrawiam :)

ISanto, jaki porotok?? Tibii?
Macie jakie? wolne miejsce? bo te? robie mapke RPG (moje prace pod nickiem Rinth) i mo?na by by?o to po??czy?, du?o plac?wek mam, kilka miast, expowisk, ca?y snow.

ISanto, jaki porotok?? Tibii?
Macie jakie? wolne miejsce? bo te? robie mapke RPG (moje prace pod nickiem Rinth) i mo?na by by?o to po??czy?, du?o plac?wek mam, kilka miast, expowisk, ca?y snow.
Pierwsza strona, post #1. Wyraznie napisane, ze pod wlasny. Dwa, mape maja gotowa w 90% o ile dobrze przeczytalem post iSanto wiec nie potrzebuja jakiegos randoma do ekipy, ktoremu nie wiadomo czy mozna zaufac.

Ostatnia edycja:
Odp: Tibia.net.pl OTS - Demetri World [RPG] [W?asna Mapa][27.12.2015r]

Kolejna seria zmian w kliencie:
- dodano mo?liwo?? zaznaczania wielu wiadomo?ci na kana?ach (z tego co pami?tam request na to by? jeszcze na pierwszych testach)
- zmniejszono pami?cio?erno?? klienta (z niemal?e 300MB RAMu aktualnie klient pobiera nieco ponad 50MB)
- w testach jest pocz?tkowa wersja (prealpha) naszego nowatorskiego systemu CutEnvironment.

CutEnvironment - jest to system umo?liwiaj?cy odtwarzanie w kliencie "cut scen" znanych z innych gier RPG.
Dzi?ki temu historie opowiadane przez NPC stan? si? bardziej przemawiaj?ce ni? czytanie surowych wypowiedzi.
Wyobra?cie sobie, ?e opowie?? o dawnej bitwie zamiast dotychczasowej formy... faktycznie przenosi Was w czasy, gdy dana bitwa si? odby?a...
Mo?ecie zobaczy? walcz?cych NPC, atakuj?ce ich potwory, rozmowy dow?dc?w... a to wszystko ubarwione komentarzem NPC opowiadaj?cego dan? histori?...

Przewidywany termin uko?czenia systemu to 2-3 tygodnie.
Tydzie? p??niej powinien pojawi? si? filmik obrazuj?cy dzia?anie systemu.

Aktualnie system umo?liwia odtwarzanie prostych scenek, ale docelowo (o ile b?dzie taka potrzeba) mo?liwe, ?e zostanie wyposa?ony w mo?liwo?? rozegrania danej scenki za pomoc? postaci NPC, kt?ra b?dzie kontrolowana przez gracza ;)

Co o tym s?dzicie? (argumenty mile widziane)

Mia? by? OTS b?dzie film, bardzo dobry pomys? kt?ry na pewno si? dobrze przyjmie, trzymam kciuki ?e system wypali.
Pozdrawiam.

Kolejna seria zmian w kliencie:
- dodano mo?liwo?? zaznaczania wielu wiadomo?ci na kana?ach (z tego co pami?tam request na to by? jeszcze na pierwszych testach)
- zmniejszono pami?cio?erno?? klienta (z niemal?e 300MB RAMu aktualnie klient pobiera nieco ponad 50MB)
- w testach jest pocz?tkowa wersja (prealpha) naszego nowatorskiego systemu CutEnvironment.

CutEnvironment - jest to system umo?liwiaj?cy odtwarzanie w kliencie "cut scen" znanych z innych gier RPG.
Dzi?ki temu historie opowiadane przez NPC stan? si? bardziej przemawiaj?ce ni? czytanie surowych wypowiedzi.
Wyobra?cie sobie, ?e opowie?? o dawnej bitwie zamiast dotychczasowej formy... faktycznie przenosi Was w czasy, gdy dana bitwa si? odby?a...
Mo?ecie zobaczy? walcz?cych NPC, atakuj?ce ich potwory, rozmowy dow?dc?w... a to wszystko ubarwione komentarzem NPC opowiadaj?cego dan? histori?...

Przewidywany termin uko?czenia systemu to 2-3 tygodnie.
Tydzie? p??niej powinien pojawi? si? filmik obrazuj?cy dzia?anie systemu.

Aktualnie system umo?liwia odtwarzanie prostych scenek, ale docelowo (o ile b?dzie taka potrzeba) mo?liwe, ?e zostanie wyposa?ony w mo?liwo?? rozegrania danej scenki za pomoc? postaci NPC, kt?ra b?dzie kontrolowana przez gracza ;)

Co o tym s?dzicie? (argumenty mile widziane)

Pomys? bardzo dobry. Tibia troch? cierpi na to, ?e opiera si? praktycznie na samym tek?cie wi?c to b?dzie fajne urozmaicenie.

Mega urozmaicenie ;) i tak du?o wnosi latanie smokiem :D co dopiero scenki przed questem :P

Dajcie filmik z tego systemu :D Ch?tnie zobacz? jak to wygl?da :P

Pisz?c odpalanie CutScenek odkry?em buga w napisanym dawno odtwarzaczu video ingame.
Ci z Was, kt?rzy mieli styczno?? z naszym klientem i zak?adk? "Tw?rcy" mogli zobaczy? przyk?ad dzia?ania tego odtwarzacza.
Niestety jak si? teraz okaza?o, system umo?liwia? wczytanie jedynie jednego filmu naraz.
Nie jest to zbyt u?yteczne... zwa?ywszy, ?e odtwarzacz poch?ania 28MB danych w kliencie (folder 'plugins').

Na szcz??cie teraz ju? nie ma z tym problemu i po kilku poprawkach odtwarzacz nie ma ju? limitu wczytanych (i odtwarzanych na raz!) film?w.

^^

P.S.
Wszystkie nowe ficzery dost?pne s? tylko na OGL2.
Wybranie w ustawieniach OGL1 pozbawia Was wszystkich nowych bajer?w ;(

@[MENTION=]edit[/MENTION]:
Haha, wyszed? mi odtwarzacz film?w w kliencie~! :D

YeqAqTX.jpg

Przy okazji mo?na zobaczy? dwa pliki video odtwarzane w tym samym czasie ^^

Ale nie martwcie si?, za Waszych czas?w to b?dzie wykorzystywane w mniej ?mieszny spos?b ;)
Ot taka alternatywa dla d?ugich animowanych tekstur :P

Ostatnia edycja:

Kontynuuj?c prace nad odtwarzaczem video (UIVideo) doda?em obs?ug? masek (UIMask - co? jak maski w PS, AE, itp.).
Maskowa? mo?emy teraz dos?ownie wszystko co wy?wietla si? na ekranie.
Tak samo jak mask? mo?e by? plik PNG (czy to statyczny czy animowany), tak i mo?e ni? by? film. ;)

Oczywi?cie tak jak wszystkie moje "bajery", tak i maski s? obs?ugiwane tylko w OpenGL 2 w Ustawieniach.
Jednak?e nie s?dz?, ?eby jaki? komputer w 2015 roku nie obs?ugiwa? OGL2 i GLSL.

No to teraz mog? kontynuowa? tworzenie CutScenek ^^

Na zako?czenie jeszcze dam przyk?ad dzia?ania maski na wcze?niejszym odtwarzaczu...
cekJShx.jpg

Jak mo?na zauwa?y? w tle jest standardowy obrazek z ekranu startowego klienta.
Nad nim odtwarza si? video (wyci?te mask? dzi?ki czemu wida? kawa?ki t?a).

Ten sam efekt mo?na by osi?gn?? stosuj?c format .mov do zapisu filmu z przezroczysto?ci?, ale...
Jego rozmiary by?y by nieakceptowalne.

Troch? to dziwne, serwer ma tyle r??nych bug?w kt?re uniemo?liwi?y start serwera a wy dodajecie sobie roboty...
To co powstrzyma?o start le?y a wy podnosicie nowe wyzwanie.
Troch? kiepsko przemy?lane bo takie dzia?ania mo?na by by?o dodawa? w patchach tym bardziej ?e support nie sk?ada si? z licznego grona ludzi ;/
Mogli?cie to przy?pieszy? a tymczasem zaczynam powoli w?tpi? nawet na ten grudzie? ;/

Nie pisz? tego po to ?eby kogo? urazi? i nie chcia? bym ?eby kto? si? na mnie gniewa?. To po prostu moje zdanie na ten temat.

Troch? to dziwne, serwer ma tyle r??nych bug?w kt?re uniemo?liwi?y start serwera a wy dodajecie sobie roboty...
Troch? kiepsko przemy?lane bo takie dzia?ania mo?na by by?o dodawa? w patchach tym bardziej ?e support nie sk?ada si? z licznego grona ludzi ;/
Mogli?cie to przy?pieszy? a tymczasem zaczynam powoli w?tpi? nawet na ten grudzie? ;/

Nie pisz? tego po to ?eby kogo? urazi? i nie chcia? bym ?eby kto? si? na mnie gniewa?. To po prostu moje zdanie na ten temat.

Taki problem otsow. Praktycznie kazdy projekt ktory jest rozbudowany, duzy, a do tego ma byc "zajebisty i w ogole" wychodzi chujowo. Bo po prostu, zamiast zaczac z jakas podstawa i ruszyc ten serwer, a dopiero potem go rozwijac i rozbudowac, kazdy wpierdolic chce tam od razu nie wiadomo ile systemow, eventow, skryptow, map i kij wie czego jeszcze. A potem wychodzi z tego tyle, ze raz, jest tego za duzo, zeby przyjemnie zaczac rozgrywke, bo sie ludzie gubia w tym co jest. A dwa, ze jest masa bledow, bo im wiecej jest dodane a nie przetestowane dokladnie w grze przez setki graczy, tym bardziej zabugowany i niegrywalny jest serwer.
No ale dla wielu i tak trzeba dojebac mega wyjebany projekt z milionem pierdol zeby na start weszlo 2k osob bo inaczej to sie nie da. A niektorzy twierdza, ze z czyms malym nie ma sensu ruszac, bo przeciez to ots a nie nowa gra, wiec trzeba wykorzystac to co na przyklad na rl juz jest, czyli chociazby sprity xD
Argumenty o tym, ze nawet przy duzym projekcie i tak po starcie beda update bo jest jeszcze wiecej pomyslow tez sa conajmniej smieszne, bo z tym akurat zwiazku wiekszego nie maja.

W kazdym razie, ja zakladam, ze ten serwer to bedzie kolejny fail pokroju grimow, ekow i innych gowien ktore nawet do startu nie dotrwaly.
Co za duzo to nie zdrowo. Postawili by normalny serwer ktory by byl podstawa do tego wielkiego projektu i rozbudowywali to by bylo duzo lepiej. Ale tak nie bedzie.

A w og?le wiesz co to by?o? :>
Bo wydaje mi si?, ?e nie masz poj?cia ;)

Poza tym, to akurat moje osobiste systemy i Santo nie wk?ada w nie ani minuty swego ?ycia.
A ?e ja si? zajmuj? klientam i TFS'em, wi?c zwykle nie mam co robi?, przez co powstaj? nowe systemy...

Moj komputer chyba tego nie odtworzy ;)

---------- Tre?? dodana o 00:03 ----------

Ja to sie na komputerach nie znam xD moze

Zadziala mam stary komputer

Moj komputer chyba tego nie odtworzy ;)

Ja to sie na komputerach nie znam xD moze

Zadziala mam stary komputer

Jak? masz GPU?

U mnie na mobilnej GT740 p?jdzie? :D
/edit
Poza tym:
iSanto napisał:
Planowana data startu: Pierwsza po?owa roku 2015 (og?lnie, bo mo?emy si? wyrobi? w styczniu, ale mo?e nam te? zej?? do lutego b?d? marca)
Proponuje zmieni? na 2016 :D

A gpu to procesor? Cpu chyba karte graficzna zintegrowana z 2006 chyba roku intel family chipsefr 31/33w (niepamietam jakos tak. 256mb xXd

Status
Zamknięty.
Back
Do góry