• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Tibia obroniona..ja w wi?zieniu

Status
Zamknięty.

Skalar

Advanced User
Liczba reakcji
48
Dosta?em to od kolegi (opowiadanie jest oparte na faktach autentycznych)

Dzie? by? jak ka?dy inny. Rano kupi?em bu?ki, zjad?em ?niadanie, wyszed?em z psem. Potem pogra?em troch? w GTA 2, lubi? stare gry. Oko?o 11 kumpel zadzwoni?, ?e wyje?d?a i czy mog? si? zaopiekowa? jego charem. Powiedzia?em, ?e nie ma problemu, poprosi?, ?ebym dobi? lvl, jakie? 10%. Odpowiedzia?em, ?e spox, poda? mi passy, ?yczy?em mu udanego wyjazdu, po czym si? roz??czy?em. O 12 mama wchodzi do pokoju:

-Znowu grasz w t? g?upi? Tibi??! Posprz?ta?by? lepiej pok?j, Maciek z rodzicami przyje?d?a dzi? na obiad, prawdopodobnie u nas zanocuj?.

Ta, Maciek, m?j o rok m?odszy kuzyn, lekki przyg?up, og?lnie-noob. Jego najwy?szym osi?gni?ciem by? 16 lvl... Zacz??em sprz?ta?. Zaj??o mi to 2 godziny, jednak efekt znakomity, znalaz?em ze 3 ?ci?gi z zesz?ego roku i kilka p?ytek z grami.

Po kilku minutach nicnierobienia uzna?em, ze wbij? na chara kumpla, zobacz? co i jak. Wpisuj? passy, wybieram chara. Posta? sta?a w depo. 54 MS nic ciekawego, wida?, drogi ?wiat, c-set, BoH, crus, c-shield, r??d?ka, troch? runek. Wy??czy?em Tibi?.

Po chwili zadzwoni? domofon. "Cze?? Marek, tu ciocia wpu?? nas OK?" Nacisn??em przycisk, us?ysza?em szcz?k klamki, weszli do ?rodka. Mama si? spyta?a:

-Kto to? Pewnie Justyna i Micha? z Ma?kiem?
-Ta, oni, co dzi? na obiad?
-A, zobaczysz...

Do mieszkania wszed? Maciek z rodzicami. Przywitali?my si? i zasiedli?my do sto?u. Podczas jedzenia zupy pomidorowej w my?lach uk?ada?em plan, gdzie expi?. Uzna?em, ?e p?jd? na Ank, na Dragi. Po chwili us?ysza?em g?os Ma?ka:

-Ej, Marek, co Ty taki milcz?cy dzisiaj? Nie cieszysz si?, ?e przyjechali?my?
-A, eeee... Nie wyspa?em si?.

Oczywiste k?amstwo, ale wydaje mi si?, ?e uwierzy?. Po deserze mama odes?a?a nas do mojego pokoju, gdzie w??czy?em telewizor i kompa.

-Co b?dziemy robi??
-Gra? w Tibi?, a co...
-O Bo?e, w TO chcesz gra??
-No raczej tak, a co? Mam fajnego chara od kumpla, 54 "em es".
-Eeee... 54 Mega Sorc? To chyba niski lvl...?
-No, w por?wnaniu do Twojego "high" 16 lvl'a to raczej wysoki.

Po tym si? ju? na szcz??cie zamkn??. Odda?em si? expieniu, jednak nie na d?ugo, bo us?ysza?em g?os Macka (nuuudzi mi si????....)

-To poogl?daj telewizj?...
-Nie, bo same filmy lec?, nie masz tu nawet National Geographic...
-To sied? przynajmniej cicho!

Po chwili do pokoju wesz?a mama:

-Idziemy z rodzicami Ma?ka na miasto, idziecie z nami?
-Nieeeee....
-No to bawcie si? grzecznie....

Nic nie zapowiada?o tego, co wkr?tce mia?o si? wydarzy?...

-Nie masz jakich? ksi??ek naukowych chocia??
-Nie, nie mam! Zamknij si? wreszcie!

Podobne sytuacje zdarza?y si? co par? minut, jednak mia?em g??boko to, ?e on si? nudzi. W?a?ciwie, g??boko mia?em t? ich ca?? wizyt?. W ko?cu Maciek uzna?, ?e zrobi stanowczy krok.

-Marek, je?li nie dasz mi czego? do zabawy, zresetuj? Ci kompa!
-Tylko spr?bujesz....
-Owszem.

Po czym ekran zrobi? si? czarny... Nie mog?em uwierzy?! Ten kretyn rzeczywi?cie zresetowa? kompa i to wtedy, kiedy expi?em na Dragach! KUUURWAAAAAA!!!

Bez namys?u rzuci?em si? na niego. Przewr?ci?em go na ziemi?, po czym wzi??em plastikowe sk?adane krzes?o i zacz??em go nim ok?ada?.

-Marek! Co Ty robisz! Opami?taj si?! Pomocy!!! AAAAA!!!

Odrzuci?em krzes?o. Przywali?em mu z pi??ci w twarz i brzuch. Nast?pnie wzi??em nieopodal le??cy hantel i uderzy?em go z ca?ej si?y w g?ow?.

Maciek ju? si? nie wyrywa?. Dopiero po chwili zda?em sobie spraw? z tego, co zrobi?em. Zabi?em. Zabi?em swojego kuzyna! Wszystko, przez g?upi? gr?. By?em w szoku. Spojrza?em na jego jeszcze ciep?e cia?o. Nie mog?em w to uwierzy?. Spojrza?em na jego oczy, a w?a?ciwie miejsca, w kt?rych powinne by?, poniewa? ca?a twarz i cz??? pod?ogi by?a zalana krwi? Ma?ka.

Us?ysza?em szcz?k zamka. O kurwa, to matka z Justyn? i Micha?em! Mam przejebane! Wyszed?em na przedpok?j:

-Marek! Co si? sta?o! Jeste? ca?y we krwi!

Dopiero teraz spojrza?em na swoj? koszulk?. Rzeczywi?cie. By?a ca?a pokryta krwi?.

-Gdzie jest Maciek?!
-Ja, ja... Ja... Ja go... Zabi?em....
-Co?! Nie ?artuj! Powiedz, gdzie on jest?!

Matka oczywi?cie skierowa?a swe kroki do mojego pokoju. Us?ysza?em krzyk.

-BO?E ?WI?TY! CO TO JEST!

I kolejny krzyk.

-Zadzwo?cie po policj? i karetk?, SZYBKO!

Poczu?em silny chwyt na r?kach i po chwili le?a?em obezw?adniony na ziemi.

-Gnojku! -wyszepta? mi do ucha Micha? -Zabi?e? mi SYNA!

Us?ysza?em d?wi?ki syreny. To policja. Mam przejebane!

Ca?a tragedia nie znalaz?a swojego ko?ca. Po pogrzebie zacz?? si? proces, kt?ry przebieg? wyj?tkowo szybko. S?d orzek?, ?e jako osoba ?wiadoma swego czynu oraz za pope?nienie morderstwa z wyj?tkow? brutalno?ci? zostaj? skazany na 2 lata poprawczaka, a nast?pnie 8 lat kary w wi?zieniu z mo?liwo?ci? wyj?cia po 6 latach za dobre sprawowanie.

W?adze wyci?gn??y z tego wniosek. Po siedmiodniowej ?a?obie narodowej ustalono uchwa??, na mocy kt?rej gra komputerowa "Tibia" ma zosta? usuni?ta z komputer?w wszystkich u?ytkownik?w w ci?gu 12 miesi?cy, poniewa? powoduje uzale?nienie oraz nienaturalne reakcje u m?odych ludzi. Kto zostanie przy?apany na jakiejkolwiek formie u?ywania gry "Tibia" mo?e zap?aci? grzywn?, lub zosta? pozbawionym wolno?ci do lat 3

Pisz?c to, siedz? w pojedynczej celi wi?ziennej, ca?y czas my?l?c o tym, co si? dzieje na zewn?trz. Wierz?, ?e pewnego dnia rodzice Ma?ka mi wybacz?. Wierz?.

KONIEC

Odp: Tibia obroniona..ja w wi?zieniu

Podoba mi si?, ale powiem tak trzeba by? psycholem by waln?? tzn zabi? jak z tego opowiadania wynika za g?upi? posta? gdy by kumpel zresetowa? mi kompa gdy bym gra? (na swoim ek 105lvl) waln?? bym mu raz i porz?dnie i wymusi? oddania kasy w grze lub rl bym odkupi? to co straci?em :D Ale opowiadanko super podoba mi si?.

Ostatnia edycja:

Te? bym kolesiowi przyjeba? ale bez przesady... . raczej wzi??bym sie za odrabianie strat ?eby przed przyjazdem kumpla char wygl?da? jak nieruszany :D no chyba ?eby p??niej na stron? wlaz? i zobaczy? "deda"

ps.. z t? ustaw? to ?ciema no nie? ;> Bo sadz?c po imionach historia dzieje sei w polsce .. a nic o tym zakazie nie zlyszalem:)

(opowiadanie jest oparte na faktach autentycznych)

Jako? ci??ko uwierzy? : <

Opowiadanie widzia?em ze dwa lata temu na Torgu. Moim zdaniem bardzo ciekawe.

W takiej sytuacji te? bym si? zdrowo wk*rwi?, ale znowu bez przesady...

Ja kur** bym tak na niego mord? wy dar ale bym go nie uderzy?. Tibia to tylko taka gra ale idzie si? wku**** no ale te? bez przesady :D Zach?cam do przeczytania ca?ego opowiadania bo nie kt?rzy czytaj? po?ow? :D Ale og?lnie gicior :D Ale tak jak Woristinowi te? mi si? nie che wierzy? ,?e to na faktach tak by by?o o tym w tele :D

Wszystkie wasze reakcje s? bardzo podobne ude?y? bym go itp. Nasz bohater zrobi? tak samo tylko ?e za bardzo go ponios?o i w ruch poszed? metalowy Hantel po kt?rym jego kuzyn zmar?.....

Tak? Histori? pami?tam ?e gdzie? ju? nie pami?tam gdzie za w?a?nie podobne zresetowanie koledze internetu jego kolega wyl?dowa? w Szpitalu w ci??kim stanie . W???nie na tym przypadku opiera si? ta historia tylko ?e jest bardziej drastyczne zagraniene w tej opowie?ci

Ostatnia edycja:

No cu? ja bym mu wyj**a? buta i bombe w morde i na niego sie nadar?.Ale bym go nie zabi?, co do opowiadania to jest zaje fajne.

Je?eli to by?o oparte na faktach, to czy gra jest wa?niejsza od istoty ?ywej? Moim zdaniem g?upio post?pi? ten ch?opiec, postanowi? zabi? swojego kuzyna, za to ?e on si? nudzi? i zresetowa? mu kompa? Mo?e i pad?a posta? jego kolegi, ale wtedy m?g?by odrobi? straty, a niestety jego kuzyn ju? nie ?yje...

Taa a wy jeste?cie tacy cwani.
Sk?d wiesz jaki to by? ?wiat, pvp, non?
To? taka posta? wraz z full eq, dobrym mlvl chodzi po oko?o 100 st?w?.
A na dodatek to by? char kumpla, dla kt?rego to by?o pewnie ca?e jego ?ycie.
Ja bym takiego dzieciaka co mi kompa zgasi? [cho?bym nie wiem w co gra?] to bym chyba zapier**oli? za przeproszeniem, ofc nie tak ?eby zabi? ale ?eby zabola?o. Lecz wcze?niej da?bym mu co? do zaj?cia, ?eby nie nudzi? si? jak w opowiadaniu.

Wszyscy pisz? ?e by sie wkurwili buahaha ja bym pewnie poszed? do kumpli i tyle :d nie mam zamiaru o jak?? gr? si? przejmowa? kumpel mia? 35 ponad lvl palka przyszed?em do niego i si? zapyta?em czy wychodzi a on zaraz to mu reseta kompa i poszli?my na browara.... oczywi?cie ja stawia?em :P

@topic
C?? opowiadanie stare ale historia dosy? ciekawa og?lnie opowaidanie jest dobre, ciekawe i dobrze si? je czyta.
Pozdro Miki2020

Opowiadnie bardz dobre, ale na pocz?tku nie chcia?o mi si? wierzy?. Jak bym gra? w Tibi? i bym pad? na takim lvlu to bym si? zdenerwowa?. Dosta? by lepa i na tym by si? sko?czy?o, ale taka prawda, ?e takich na?ogowc?w jest coraz wi?cej i niestety s?yszy si? teraz co chwil? o przypadkach napa?ci o Tibi?.

Sk?d wiesz jaki to by? ?wiat, pvp, non?
To? taka posta? wraz z full eq, dobrym mlvl chodzi po oko?o 100 st?w?.

Nie wa?ne jaki to by? ?wiat jaka ta posta? by?a oraz ile by?a warta. Liczy si? trze?wy umys? nie mo?emy si? tak da? ponie?? emocjom pami?tajmy ?e "tibia"jest to tylko jedna z licznych gier MMORG i nie mo?emy wpa?? przez ni? w sza? i zrobi? czego? czego b?dziemy potem d?ugo ?a?owa?..

Woristin napisa?/a:
Opowiadanie widzia?em ze dwa lata temu na Torgu. Moim zdaniem bardzo ciekawe.

Dlaczego dozwolone jest tutaj kopiowanie tekst?w z innych stron? Nie wiecie, ?e za tzw. lamowanie tekst?w grozi kara? Nie, nie m?wie o kasie xd Po prostu je?eli admin Torga naprawd? zaj?? si? na porz?dnie t? spraw? moga zamkn?? forum (niejednokrotnie by?em ?wiadkiem)

Opowiadanie dosy? kontrowersyjne, ale nie powiem ?e mi si? podoba?o (gdybym to przeczyta? pierwszy raz to mo?e i tak....)

_co raz cz??ciej w?tpie w inwencje tw?rcza u?ytkownik?w tego forum (nie m?wie o wszystkich) i ich rz?dz? nabijania post?w (szukania pozytywnych pkt reputacji) ;[

Trzeba to zmieni?...!

Ciekawa historyjka ;)Tylko co? trudno mi w to uwierzy? ?e by?a to prawdziwa historia,?a?oba narodowa to ?e gra ma by? usuni?ta,kary grzywny... w jakim kraju to mog?o si? zdarzy?.
Co raz cz??ciej si? zdarza ?e kto? zabija r?wie?nika za to ?e jest lepszy w cs'a,tibie,przeszkadza innemu w grze.
Przykre ale taka jest prawda, gry online dla wielu s? czym? wa?niejszym ni? realne ?ycie.Tacy ludzie powinni dostawa? 3 lata codziennego ucz?szczanie do psychologa ni? wiezienie/poprawczak.:D

Po prostu je?eli admin Torga naprawd? zaj?? si? na porz?dnie t? spraw? moga zamkn?? forum (niejednokrotnie by?em ?wiadkiem)
[/U]
Aczkolwiek, tekst nie nale?a? do samego admina torga, tylko do u?ytkownika, wi?c sam Arch nie mia?by tu wiele do gadania, bo to nie jego prawa autorskie by z?ama?.

#Dem
Szczeg?lnie w krajach s?abo rozwini?tych, gdzie tego typu gry to ich ?ycie. A p??niej zabijaj? si? po deadzie w Csie/Tibii.

Czyta?am ju? to dawno. Historia ciekawa. Na pewno nie jest to prawdziwa historia, poniewa? by?oby o tym g?o?no w telewizji. Bohater zachowa? si? jak prawdziwe dziecko ne?o, tylko Tibia, odci?ty od ?wiata. No, c?? ?ycie...

Czy nikt z was nie rozumie, ?e ten ch?opak dzia?a? pod wp?ywem impulsu? On nie my?la? racjonalnie... Nie wa?ne co to by by?o, czy by mu zrestartowa? komputer jak gra? w pasjansa czy w sapera... Gadacie, ?e ?a?oba nardowa albo co? takiego... Takich przypadk?w na ?wiecie jest mn?stwo...

Omg? Do tego to nie by? jego char nie ma si? co wkurza? , mo?na by?o go waln?? ale bez przesady xP

Og?lnie mi si? podoba 9/10

:)

Panowie i panie ;) na pocz?tku napisa?em ?e mam to od kolegi kt?ry jest tego autorem na "TORGu" tak wi?c nie widz? z?amania prawa i regulaminu jako? i? on mi to da? dosta?em tym te? sposobem prawo na rozpowszechnienie tego tutaj

jak ten ojciec kuzyna powiedzia? do niego jako? tak:
"gnojku, syna mi zabi?es" to troch? za cie?ko....na realnym ?wiecie to gostek by si? wydar?, je?li nie pobi? :/

Status
Zamknięty.
Do góry