• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Tibia Old times Ahh... Pami?tacie?

Status
Zamknięty.

Zenta

User
Styczeń 8, 2011
Liczba reakcji
0
Pami?tacie te czasy kiedy nie by?o gdzie expi? i z zapa?em szuka?o si? ka?dego wolnego respa? kiedy nie by?o wm pami?tne ob party wojny na fragi, brak transfer?w, brak elfabota (czasami kto? mia? ng). 100lvl to by?o co? robi?o si? lootbagi, ?ciska?o hajs, uh system, mana fluidy czasy kiedy sta?o si? 24 druidem i robi?o uhy Ahh... . A teraz Tibia zmieni?a si? o 180 stopni transfery, ka?dy ma odpalone po 5 mc na kompie, masa kasy robiona bot najtami. Powiem wam, ?e smutno si? patrzy jak si? widzi jak ta gra wygl?da w obecnym stanie. Mo?e Wy pami?tacie te odleg?e najpi?kniejsze czasy ,je?eli tak to prosz? podzielcie si? waszymi pi?knymi chwilami ze starej NAJLEPSZEJ tibi...

Bazagazeal 121rp aka Cocco Lupia 132ek (Aktualnie na wiecznym urlopie tibijskim...)

Pozdrawiam Zenta.

Odp: Tibia Old times Ahh... Pami?tacie?

Pewnie, ?e pami?tamy. Teraz tibia nie jest tak rozpowszechnion? gr? jak kiedy?. Pami?tam jak z kumplami lata?em na kawiarenk? ?eby pogra? bo ma?o kto mia? w domu wystarczaj?cego neta. Zostawali?my nie raz powy?ej 8 lvl na rooku, poniewa? na non pvp by?y kolejki a na pvp nas rookowali ^^. To ju? nie wr?ci. Nie wa?ne co zrobi? ;)

Dla was jaka versia tibi by?a najlepsza?? Ja uwa?am ze od 7.6 do 8.0 :) p??niej juz tylko gorzej co wida? po ilo?ci os?b online

Ja swoj? karier? zacz??em od 7.8 i to wg. mnie by?a najlepsza wersja. Gra?em na otsach7.6, ale nie bardzo mi si? podoba?a. A na otsach 7.8, gdy wszed? update do 7.9 gra?em jeszcze bardzo d?ugi czas. Obecnie ju? nie szukam ots?w pod t? wersj?, bo po prostu ich nie ma, ale nadal pami?tam map? Vanilla 7.8. ^^ Na RL wr?ci?em w okolicach 8.1 i ju? nie by?o tak fajnie, nie by?o tragicznie ale jednak to ju? nie to. Im dalej to zachodzi?o tym gorzej. Oczywi?cie obecna tibia ma par? fajnych rozwi?za? np. Offline Trening, kt?ry pozwalnia? wszystkie miejsc?wki dla FACC, ale dawniej by?o lepiej =/ Uwa?am, ?e 7.8-7.81 to najlepsza wersja. Mo?e troszk? zboczy?em z tematu, sorki.

Najlepsz? wersja tibia by?a wersja 7.6, nie by?o czegos takiego jak "bindy" wszystkie runy musia?e? r?cznie u?ywa?, teraz to straszna lipa

Ja ju? nawet nie pami?tam kiedy zacz??em. By?o to w podstaw?wce, dobre par? lat temu. Wersja bodaj?e 7,6-8,0. Gra?em z koleg?, kt?rego pozna?em dopiero po jakim? czasie. Moim najwi?kszym osi?gni?ciem by?o wbicie 25lvla sorkiem i zdobycie czaru przyzwania, kt?re to mnie w?a?nie zgubi?o. Expi?em w Amazon Campie, pami?tam jakby si? to dzia?o wczoraj i przyzwa?em Fire Devila, wszystko sz?o fajnie, dop?ki nie zrobi? Fire Fielda i w niego nie wszed?em. Zgin??em, poziom spad?, przesta?em gra?. Potem po jakim? czasie wr?ci?em, znowu przesta?em i teraz czyni? to znowu, chocia? to nie to samo. Bindy s? u?yteczne, ale coraz bardziej Tibia nie jest ju? Tibi? w moim mniemaniu.

27 listopada gra?o blisko 65 tysi?cy graczy.. Stare dobre czasy nie wr?c? od tak.. By?a to wersja 8.0-8.1 ..
Jaka by?a radocha jak dodano lodowe wyspy, Svargrond..W?asnie na tej wersji rozpocz??em przygod? na Tibii, o ile pami?tam jeszcze to by?o
przed remake Rookgaardu. Radocha by?a nieziemska gdy osobi?cie sam wylooci?em wooden shielda z trolla,zmierzy?em si? z orkiem. :D

Ja zacz??em gra? na Tibii 7.6, najlepsza wersja Tibii, potwory nie mog?y przesuwa? skrzynek, z depo nie da?o si? wyj??, na jednym expie siedzia?o si? od 8-30 lvl, z Rokgaardu wychodzi?o si? po 12 lvlu, ?eby nas za szybko nie zrokowali, pi?kne czasy :)
Ostatnio nasun?? mnie si? taki pomys?, ?eby napisa? do CipSoftu, ?eby uruchomi? jeden ?wiat taki z wersj? 7.6-7.8, ale w?tpie ?eby si? na to zgodzili, chyba ?e du?o os?b si? za tym wstawi, jak my?licie? :P

Ostatnia edycja:

Te? pisa?em o Classic Server, ale buraki nawet nie odpisali, nawet g?upiego "nie"

To mo?e zr?bmy na oficjalny forum tibia.com w dziale proposals taki temat, my?l?, ?e jak du?o b?dzie pozytywnych komentarzy to zauwa?? to

By? ju? taki temat i taka propozycja ale cipsoft odm?wi?.

Bez kitu. Tibia 7.6 by?a najlepsza :). Szkoda, ?e te czasy nie powr?c?.

Oldschoolowa tibia by?a bardzo ciekawa i urokliwa, lecz wszystko w pewnym momencie musi si? zmieni?. Og?lnie Tibie zaczynaj? wypiera? nowsze mmo, takie jak LoL, starcraft II itp. Ci??ko, ?eby jedna gra rozwija?a si? przez 15lat i nadal przyci?ga?a taka sam? ilo?? graczy bez radykalnych zmian w strukturze. Sam zaczyna?em od wersji 7.6, by?o wiele rzeczy, kt?re mi si? podoba?y, lecz to co jest obecnie nie w ca?o?ci zas?uguje na pogard?. Fakt, ?e nie musimy nosi? jak kiedy? 10-20 backpack?w, z manasami, runami, paladyn ma wi?kszy asortyment broni, kiedy? nie mia? za du?ego wyboru i musia? korzysta? z arrow/bolt, lecz transfer postaci, market zamiast trade czy fakt istniej?cych ju? ponad 400lvi strasznie psuje klimat gry. Boty by?y zawsze, nawet na 7.6 biegali, tylko wtedy by?o ?atwiej poradzi? sobie z nimi. Niestety dawne czasy min??y i musimy korzysta? z tego, co jest.

Zaczynaj?c gr? w wersji 7.6, a ko?cz?c w wersji oko?o 8.1 wbi?em 150lv, najbardziej brakuje mi dawnego trade, zawsze wprowadza?o to klimat RPG i mo?na by?o zarobi? sprzedaj?c itemki po wy?szych cenach, natomiast poza tym wy?ej wspomniana rozbudowa rozgrywki, wprowadzenie nowych przedmiot?w, czar?w czy potwor?w urozmaici?o gr?.

Ostatnia edycja:

Oldschoolowa tibia by?a bardzo ciekawa i urokliwa, lecz wszystko w pewnym momencie musi si? zmieni?. Og?lnie Tibie zaczynaj? wypiera? nowsze mmo, takie jak LoL, starcraft II itp. Ci??ko, ?eby jedna gra rozwija?a si? przez 15lat i nadal przyci?ga?a taka sam? ilo?? graczy bez radykalnych zmian w strukturze. Sam zaczyna?em od wersji 7.6, by?o wiele rzeczy, kt?re mi si? podoba?y, lecz to co jest obecnie nie w ca?o?ci zas?uguje na pogard?. Fakt, ?e nie musimy nosi? jak kiedy? 10-20 backpack?w, z manasami, runami, paladyn ma wi?kszy asortyment broni, kiedy? nie mia? za du?ego wyboru i musia? korzysta? z arrow/bolt, lecz transfer postaci, market zamiast trade czy fakt istniej?cych ju? ponad 400lvi strasznie psuje klimat gry. Boty by?y zawsze, nawet na 7.6 biegali, tylko wtedy by?o ?atwiej poradzi? sobie z nimi. Niestety dawne czasy min??y i musimy korzysta? z tego, co jest.

Zaczynaj?c gr? w wersji 7.6, a ko?cz?c w wersji oko?o 8.1 wbi?em 150lv, najbardziej brakuje mi dawnego trade, zawsze wprowadza?o to klimat RPG i mo?na by?o zarobi? sprzedaj?c itemki po wy?szych cenach, natomiast poza tym wy?ej wspomniana rozbudowa rozgrywki, wprowadzenie nowych przedmiot?w, czar?w czy potwor?w urozmaici?o gr?.

Ach... jak ja pami?tam te czasy jak si? nosi?o, jeszcze nie tak dawno 10bp manas?w najtem i si? bieg?o robi? taska na piraty... Koniec ko?c?w Gra si? sko?czy?a kiedy wprowadzili transfery...

Co jest takiego z?ego w tych transferach?

Status
Zamknięty.
Back
Do góry