• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

tibia polega na wymianie??

Status
Zamknięty.

Keros

New User
Liczba reakcji
0
Przygl?daj?c si? dok?adniej Tibii, mo?emy zobaczy?, i? ca?a gra kr?ci si? wok?? wymiany. Od pierwszej bu?awy, kt?r? kupisz w Rookgaardzie do bezcennej zbroi, od strza? i be?t?w do plecak?w run Sudden Death - wida?, ?e wszystko kr?ci si? wok?? handlu.
Tu? obok punkt?w do?wiadczenia, w?a?nie pieni?dze s? rzecz?, kt?ra najbardziej si? liczy, gdy? gracze musz? je inwestowa?, by awansowa? na wy?szy poziom w grze. Potrzebuj? lepszych przedmiot?w, a?eby polowa? efektywniej. S? to nie tylko bro? i zbroje, ale r?wnie? przedmioty, kt?re nale?? do podstawowego wyposa?enia ka?dego dobrego odkrywcy, takie jak runy, mana potiony i oczywi?cie health potiony. Wiele z nich mo?na kupi? w sklepach, lecz nie wszystkie. Przedmioty, kt?re s? najbardziej po??dane, mog? zosta? zdobyte jedynie poprzez zadania, lub te? z?upione z potwora - mog? tak?e by? po prostu kupione od innego gracza, kt?ry sprzedaje te skarby, ?eby na tym zarobi?.
Wszyscy Tibijscy gracze s? cz?onkami ekonomicznego systemu i zachowuj? si? tak, aby odnie?? sukces. 'Czy ten gracz za du?o nie chce za t? bu?aw?? Op?aca mi si? zainwestowa? wszystkie oszcz?dno?ci w ten nowy miecz? Za jak? cen? powinienem sprzeda? t? tarcz?, kt?r? w?a?nie znalaz?em, nie wyceniaj?c jej w sklepie?' Do?wiadczeni gracze, kt?rzy posiadaj? postacie z wysokimi poziomami, s? mistrzami w ekonomii Tibijskiej. Znaj? najbardziej efektywne miejsca do polowa? oraz wiedz?, dzi?ki kt?rym potworom zwraca si? koszt wyprawy. Kalkuluj? z nadzwyczajn? dok?adno?ci?, czy potw?r, na kt?rego maj? zamiar polowa?, mo?e im zwr?ci? pieni?dze, kt?re wydali na przygotowanie si? do tego. W Tibii dobra g?owa do interes?w jest kluczem do sukcesu.

Temat jest wg mnie w z?ym dziale. Pasuje on do Dzia?u "Dyskusja og?lna" dlatego go przenosz?.
Your koko

Ostatnio edytowane przez moderatora:
:)

:)

My?l? ?e gra nie opiera si? tylko na wymianie...
Bardziej interesuj?ce jest zlootowanie swojego seta itp.
A wi?kszosc item?w da sie sprzedac w sklepie i u dijna czy Rashida :)
Ja osobiscie nie bawie si? w takie spamowanie trade boarda, tylko w przypadku addon items pisze na trade moja liste :)

Ale szczerze m?wi?c tibia jednak polega na wymianie...

Ostatnia edycja:
Tibia przecie? zawsze polega?a i b?dzie polega? na wymianie, nie wiem po co ten temat skoro ka?dy dobrze o tym wie, no ale c??, mog? si? myli? :P

Wed?ug mnie tak, Tibia od zawsze polega?a na wymianie kasy za itemy czy chocia?by odwrotnie. Wszystko si? kr?ci w ok?? kasy najbardziej

Nom zapewne...

Nom zapewne...

Zapewne masz racj?..
Tibia to w du?ym stopniu gra ekonomiczna,ci?gle cos sprzedajesz,kupujesz,placisz,wydajesz byle byc bogatszym:cool:
Spr?bujcie nic nie wydawac,nic nie placic,nic nie sprzedawac i nic nie kupowac?
Czy to bedzie mialo sens?NIE!
Wi?c zostawcie t? ca?? polityke CIP'Soft'u w spokoju:p
Oni juz to tak zrobi? byle si? wzbogaci?..
Pozdro Ice Tea xD

Masz racj? ;p
w Tibii jest troch? takiej ekonomii i to jest fajne. I jak w prawdziwym ?yciu bardzo wiele kr?ci si? wok?? pieni?dzy.

Ta ca?a ekonomia to przecie? tylko jeden z element?w gry, tak jak ka?dego innego MMORPG...

ekonomia ekonomi? ale tibijska kasa ma coraz mniejsza warto??.... przez to wole otsy :D

"Wed?ug mnie Tibia nie polega na wymianie."
"Nie, no - moim zdaniem Tibia polega na wymianie"
"Nie no bez kitu, tibia polega na wymianie"
"Co wy pierdolicie!? Tibia nie polega na wymianie! oO"

Hahaha! Nie mog?, jakie komentarze xD

To jest news? To chyba raczej artyku?.

hmm.... to mi dziwnie wygl?da na kawa?ek artyku?u o handlu, kt?ry kiedy? zamie?ci? tu Halawa...

Status
Zamknięty.
Do góry