Twistera, powr?t?

Status
Zamknięty.

Solkrin

Senior User
Styczeń 8, 2011
Liczba reakcji
104
Witam! Dzi? nasuwam wam pytanie. Czy chcecie aby serwer pod nazw? "Twistera", powsta? i dalej by? grywalny? W tej chwili pracujemy nad Razachai i nad serwerem. Serwer b?dzie pod klientem 8.60. Nast?pne pytanie brzmi:
Czy wolicie pogra? na 8.60 czy te? zosta? na 8.54?
Dodam, ?e mamy kontakt z najwi?kszymi guildiami w Polsce.
Nasz rekord na poprzedniej edycji to 1418 graczy (Tynora).
Serwer dedykowany: 32 GB RAM DDR3, wi?c lag?w nie powinno by?.
L?cze internetowe: 1gbit.
Za ka?dy odpowiedni post b?d? nagradza? +. :]
Czekam na wasze odpowiedzi w tym temacie w formie komentarzy.
A je?eli chodzi o lagi czy crashe jest ju? to naprawione, po prostu serwer dedykowany, na kt?rym sta? nasz serwer by? w z?ym stanie i cz?sto ??cze zrywa?o si?, ale dzi? mo?emy by? spokojni o gr? na serwerze.

Pozdrawiam!

Odp: Twistera, powr?t?

Szczerze wole 8.6 gdy? jest du?o wi?cej mo?liwo?ci, pod nazwa Twistera ots bedzie bardziej rozpoznawany. Czekam z nieciepliwo?cia na niego ;s

nazwa jest malo wazna ale ja wole zeby ots stal pod 8.54
jest jakas przypuszczalna data kiedy serv wystartuje?

Serv jak duzo innych z real mapa(tych dobrych do warow) Jak by ruszyl to napewno wbije kilka teamow nie wazne czy 8.54 czy 8.6. Ale ots dlugo nie bedzie jak zreszta wszystkie oprocz hexanopodobnych :P Wbija sie 200 lvl wary przez tydzien moze 2, no max miesiac i koniec servera bo ponizej 100 osob wiec nowa edycja zapewne. Ja jestem na tak bo ostatnio widze duzo teamo wbija na noobskie otsy evo itp bo nie ma nic startujacego w tym tygodniu.
Ja jestem za 8.6, juz sie przyzwyczailem do tych laczonych potkow i jest poprostu wygodniej. Obkupujesz sie w 30 sekund i idziesz sie bic a nie to co na 8.54.

Nie gra?em na waszych edycjach ale powiem ?e zrobienie nowej edycji dobra rzecz. Klient 8.60 i ju? mi?o si? robi. Gdyby serwer wam wypali? to tylko to ?e masz czarny kolor jest reklam? i gwarancj? ?e serwer jest dobry.
Nie chce powiedzie? ?e wszystkie serwery robione przez kadr? by?y dobre ale w real mapie nie trzeba du?o zmian.

@Edit - Skoro jest wszystko gotowe to pu?ci? w ?wiat i polecam dodanie punkt?w gildiom powy?ej 10 os?b. Zwi?kszy to liczb? graczy.

Ostatnia edycja:

Co do twojej wypowiedzi BinS mog? zapewni?, ?e serwer jest gotowy do startu... . :]
Dodam, ?e jest to edytowana Real Map, dodatkowe 2 miasta i 200+ expowisk, wi?c miejsca na zdobywanie do?wiadczenia jest bardzo du?o. Og?lnie na rynku z serwerami OT istniejemy ju? ponad rok i mamy du?e do?wiadczenie je?li chodzi o serwery OT. Chocia? Twistera zawsze by?a kojarzona z nie wypa?em, prawda kiedy? tak by?o, przy pocz?tkowych edycjach nie za dobrze nam to wychodzi?o, ale na dzie? dzisiejszy jeste?my pewni, ?e nasz wysi?ek nie p?jdzie na marne, a graczom b?dzie si? dobrze gra? na serwerze. :]

Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:

Jak zobaczy?em ile ram itd to le?a?em na mordzie :). A co do Clienta mi to zwisa i powiewa mi chodzi o dobr? gre a nie o bajery.

Jak zobaczy?em ile ram itd to le?a?em na mordzie :). A co do Clienta mi to zwisa i powiewa mi chodzi o dobr? gre a nie o bajery.

Co do ramu to chyba dawno nie patrzyles na rozne servery bo wszystko teraz tanieje bardzo szybko. Ostatnio pamietam najlepsze servery po 8 gb ramu teraz po 30 kosztuje taniej a lepszego sie nie oplaca kupowac bo po co? :P
Co do klienta to ostatnio zauwazylem ze wieksza czesc ludzi nie chce wogole wchodzic na 8.6 bo sie przyzwyczaili do 8.54 i tam wola grac i takich serverow szukaja. Ja ich nie rozumiem bo to jest dokladnie to samo tylko na 8.6 nie musisz miec 100 backpackow i wyrzucac ich co chwile. Ale trzeba pamietac powiekszyc wage potionow bo jak widze te servery ktore sa dobre ale 150 ed bierze 800gmp zamiast 300 to mnie krew zalewa i nie ma myslenia na warach o supply tylko napiredalanie ue przez osoby trzecie bo maja poty to im nie szkoda bo nie beda musieli wracac :)

Tak czy siak klient jest bez roznicy bo jak bedzie start w dobrym momencie to moze wbije ponad 1000 osob na server ktory wiadomo ze bedzie grywalny. Tylko zeby nie ruszyc wtedy kiedy akurat beda ruszac 2 inne servery bo to 3/4 graczy zabiera ;]

Witam! Je?li chodzi o wypowied? Meksykana, my jako sVoice jeste?my (sta?ymi klientami tego hostingu), i dlatego posiadamy tak bardzo dobry serwer dedykowany.
Normalnie zap?acili by?my 1400 z?., a p?acimy r?wne 1000 z?., ale jak wiadomo, Twistera by?a zawsze znana z najwi?kszych rekord?w ze wszystkich polskich serwer?w OT, poniewa? nasz obecny i za razem najlepszy rekord wynosi 1418 graczy, z tego co? 50 afk.
No nic, czekam na wasze kolejne komentarze, poniewa? jeste?my w trakcie pracy nad serwerem oraz map? i potrzebujemy waszych opinii na temat klienta Tibii.
Moje kolejne pytanie: Czy wolisz, aby Twistera zosta?a zaktualizowana pod wersj? 8.60 (dodamy Razachai), czy chcesz ?eby zosta?a stara dobra Twistera?
Odpowiedzi ch?tnie b?d? czyta? i nagradza? +!

Pozdrawiam!

Osobi?cie wol? gra? na 7,6 lub 8,54. Dlatego wol? star? wersj? Twistera:)
Taki ze mnie sentymentalny dra?:D

Ostatnio was DoSowali i nie wypali?o. Mam nadziej?, ?e jednak tym razem si? wam uda, bo mapka by?a naprawd? fajna, jak na tak? rl mapk?. Co do klienta - jak bardzo chcecie wiedzie?, kt?ry jest 'bardziej po??dany', to na stronie dajcie ankiet? - tak jak to robi? zazwyczaj Sativa.

Pami?taj jednak, ?e mog? by? znowu DoSy. Niekt?rzy nie lubi? konkurencji, co poradzisz :S

@Edit
Ten wasz dedyk trzyma kilka serwer?w. To oczywiste, bo co za debil kupowa?by na jedn? rl mapk? serwer z RAM-em 32 GB skoro silnik RL Map z?era 2-3 GB RAM. Lepiej zadbajcie o ??cze i dodatkow? maszyn?, na kt?r? przekierujecie DoSy...

@Edit 2
4) zak??caj?c, uniemo?liwiaj?c lub w inny spos?b wp?ywaj?c na automatyczne przetwarzanie, gromadzenie lub przekazywanie danych informatycznych, podlega karze pozbawienia wolno?ci od 6 miesi?cy do lat 8

Szkoda, ?e jeszcze 90% tych co DoSuj? jeszcze nie ponios?o konsekwencji. Tylko Sasir podobno mia? spraw? w s?dzie, ale to dlatego, bo jeszcze szanta?owa?.

Ostatnia edycja:

Ja bym poleca? wam 8.54 wi?cej os?b zagra , gra?em na tynorze pod nickiem axel gun w wakacje ubieg?ego roku i by?o naprawde fajnie tylko te g?upie save co 10 minut albo cz??ciej by?y ;P

Witam! Prawda save trwa? co 30 minut i by? lekki lag na 0.5 sek. ale za to serwer chodzi? bez ?adnych crashy.
Teraz pracujemy nad popraw? skryptu "Save", kt?ry b?dzie zapisywa? tylko postacie, a nie ca?y serwer i niepotrzebnie map?, b?dzie on trwa? mo?e raz na godzin?, ale nie b?d? odczuwalne lagi czy problemy podczas gry. Chcemy aby serwer nasz by? dla graczy, kt?rzy jak zawsze uwielbiali nas z wielu powod?w, a jeden z nich to, ?e liczba graczy by?a zawsze najwi?ksza ze wszystkich polskich serwer?w. Chocia? niedawno s?ysza?em o "Telanii", kt?ra tak?e bije rekordy w?r?d wszystkich OT serwer?w, ale nam i tak nie dor?wna... .

Pozdrawiam!

noo serwer dedykowany 32 gb ramu o.O taki sam ma tylania ;P
pracujcie pracujcie , a przybli?ona data startu?

My?l?, ?e na pocz?tku kwietnia wystartujemy.
Chocia? mamy ju? prawie wszystko uko?czone to musimy popracowa? nad wydajno?ci?, aby gra na serwerze by?a jeszcze bardziej lepsza.

Pozdrawiam!

Ja bym napewno zagral :D tylko pod 8.6 bo nie chce mi sie instalowac tibi 8.54 ;p to bedzie rl mapka bo szukam takiego otsa ktory by startowal i bym sobie wbil 200 lvl jakis team ogarnac i na warki ;D

Ostatnia edycja:

Zr?b pod 8.54 bo w 8.6 sd'ki wa?? wi?cej ale nie r?b w sms shopie ?danych fwb tylko softy kt?re daj? 40 many i za pewne b?dzie duzo os?b :D Jak wystartuje to na White Window te? mo?esz liczy? raczej ^^

Witam! Prawda save trwa? co 30 minut i by? lekki lag na 0.5 sek. ale za to serwer chodzi? bez ?adnych crashy.
Teraz pracujemy nad popraw? skryptu "Save", kt?ry b?dzie zapisywa? tylko postacie, a nie ca?y serwer i niepotrzebnie map?, b?dzie on trwa? mo?e raz na godzin?, ale nie b?d? odczuwalne lagi czy problemy podczas gry. Chcemy aby serwer nasz by? dla graczy, kt?rzy jak zawsze uwielbiali nas z wielu powod?w, a jeden z nich to, ?e liczba graczy by?a zawsze najwi?ksza ze wszystkich polskich serwer?w. Chocia? niedawno s?ysza?em o "Telanii", kt?ra tak?e bije rekordy w?r?d wszystkich OT serwer?w, ale nam i tak nie dor?wna... .
Pozdrawiam!

A nie mo?esz zoptymalizowa? bazy i innych rzeczy zamiast poprawia? skrypt?lulz

#f

Telania was mia?d?y jak chce, tw?j ots to na 2 dni, jak gra?em i potem all polecieli, bywa.

Wed?ug mnie stawiaj go jak najszybciej tibia oboj?tna , wa?ne ?eby d?ugo posta? ...
I nie by? orschem typu otsach sativy .
PROSTACKY |

Co do twojej wypowiedzi Phoenix333 musz? Ci powiedzie?, ?e nie masz racji, z tego powodu, ?e na Telanii s? r??ne sposoby na klonowanie przedmiot?w oraz na crashe.
Chocia? nasze pocz?tki nie by?y najlepsze, ale na t? chwil? jeste?my pewni, ?e jest ju? wszystko sko?czone i zabezpieczone w 100%. A to, ?e serwer sta? niby 2 dni (najmniej 2 tyg.), to tylko zas?uga graczy, poniewa? w dzisiejszych czasach serwery s? robione tylko dla wojen i pk. Nie liczy si? zdobyte do?wiadczenie w grze, tylko zabicie drugiej osoby i miejsce w pierwszej tr?jce na stronie w zabijaniu. Serwera nigdy nie wy??czyli?my bez powodu. Pow?d by? jeden, gracze, kt?rzy wyszli po 2 tyg. bo znudzi?a im si? gra na serwerze naszym.

Pozdrawiam!

Status
Zamknięty.
Back
Do góry