What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 19th Feb 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

U?ytkownicy z zerow? liczb? post?w

Status
Not open for further replies.

DanJ93

ElfBot Helper
Reaction score
198
322083* - Tyle jest u?ytkownik?w kt?rzy nie maj? ani jednego posta.
Oznacza to ?e zajmuj? a? 322083* nick?w!
Przez co inni mog? mie? problem z rejestracj?,
co Wy na to, ?eby skasowa? np. osoby z liczb? post?w mniejsz? ni? ~50 i ostatnie logowanie mieli np. 2 mie? temu.
Mo?na by np. wys?a? np. e-mail tydzie? przed kasacj?, z powiadomieniem, ?e je?li nie zaloguj? ich konto zostanie skasowane.
Wam to chyba bez r??nicy ile jest zarejestrowanych,
licz? si? tylko odwiedziny

* - Dane na dzie? 08.04.2012, 18:55

Kuzyn

Dziad.
Staff member
Reaction score
166
Odp: U?ytkownicy z zerow? liczb? post?w

Przegi??e? troch? z tymi 50 postami. Lepiej pozby? si? tych, kt?rzy ich nie maj? w og?le i nie zagl?daj? tu.

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667

Nie wiem po co kasowac uzytkownikow. Nikomu to raczej nie przeszkadza. Ludzie sobie wymyslaja inne nicki i jest dobrze. Poza tym taka liczba jest na prawde nie duza w porownaniu do mozliwosci. I w porownaniu do innych stron tez.
Wezmy na przyklad takiego youtuba. Ilu tam jest uzytkownikow. A nowe konta powstaja i nikt nie placze, ze musi sobie wpisac 3 razy nick bo juz byl jakis zajety.
Poza tym jesli ludzie zwracaja uwage na statystyki i zobacza, ze jest malo uzytkownikow na forum to byc moze nie zechca siedziec gdzies, gdzie tak malo ludzi zrobilo konta...
Nie mysle zeby to byl dobry pomysl. Poza tym nie jest tez zbyt uzyteczny.
A jesli juz by mialo co takiego przejsc, to ludzie ktorzy maja ponizej 10 postow. Lub calkowite 0. A data logowania pol roku, albo lepiej...

Kuzyn

Dziad.
Staff member
Reaction score
166

@UP
Tnet to nie jutub.

Ludzie nagle nie odejd? jak zniknie kilkana?cie ty? user?w bo na takim forum uwagi si? na to nie zwraca.

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667

@up
Nie chodzi mi o odejscia tylko o przyjscia nowych uzytkownikow...
Ja np jak przegladam fora w poszukiwaniu tego gdzie sie zaszyc to przegladam liczbe userow, liczbe tematow i postow w pierwszej kolejnosci na szybko, zeby zobaczyc czy jest tam duzo ludzi ktorzy moga mi pomoc. Jak ktos zobaczy "najwieksze polskie forum" na ktorym bedzie 20.000 userow to chyba zwatpi i pojdzie na inne na ktorym userow bedzie 100k...

Poza tym nadal twierdze, ze nikomu to nie przeszkadza, przy zdakladaniu konta, ze jakis nick jest zajety, bo nie jest to tak duza liczba, na prawde...

DanJ93

ElfBot Helper
Reaction score
198

#UP
Nikt nie patrzy na liczb? user?w...

Ja wybieraj?c te forum,
kierowa?em si? tym, ?e tutaj ludzie pomagaj?.
Zrobi?em konta na X liczbie forum o tematyce Tibijskiej,
za?o?y?em identyczne tematy i tylko tutaj dostawa?em odpowied?,
dlatego tutaj zosta?em.

Nikomu nie przeszkadza, ?e jego nick je zaj?ty?
Ja np. u?ywam mojego loginu wsz?dzie gdzie jest to mo?liwe i jak by teraz mia? zrobi? inny nick,
nie wchodzi? bym na stron? np. przez tydzie?, to bym zapomnia? jaki mia?em login

ViperxD

Active User
Reaction score
1

Ja proponuj? nie kasowa? od post?w, tylko od np braku logowania od 2-3 miesi?cy. Przed tym wysy?a?oby si? jak ju? kto? wspomnia? powiadomienie na E-mail'a.

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667

#UP
Nikt nie patrzy na liczb? user?w...

Ja wybieraj?c te forum,
kierowa?em si? tym, ?e tutaj ludzie pomagaj?.
Zrobi?em konta na X liczbie forum o tematyce Tibijskiej,
za?o?y?em identyczne tematy i tylko tutaj dostawa?em odpowied?,
dlatego tutaj zosta?em.

Nikomu nie przeszkadza, ?e jego nick je zaj?ty?
Ja np. u?ywam mojego loginu wsz?dzie gdzie jest to mo?liwe i jak by teraz mia? zrobi? inny nick,
nie wchodzi? bym na stron? np. przez tydzie?, to bym zapomnia? jaki mia?em login

Nie mow, ze nikt. Ty patrzysz tak ja patrze tak i znajda sie osoby podobne do ciebie i odoby podobne do mnie.
Co do nicku to masz troche racji. Ale na prawde zadko sie powtarzac beda nicki na takim forum. Jesli ktos ma swoj charakterystyczny nick. No chyba, ze ktos chce miec nick "Kamil". No to raczej jasne, ze bedzie zajety na duzym forum.

ViperxD

Active User
Reaction score
1

Nie mow, ze nikt. Ty patrzysz tak ja patrze tak i znajda sie osoby podobne do ciebie i odoby podobne do mnie.
Co do nicku to masz troche racji. Ale na prawde zadko sie powtarzac beda nicki na takim forum. Jesli ktos ma swoj charakterystyczny nick. No chyba, ze ktos chce miec nick "Kamil". No to raczej jasne, ze bedzie zajety na duzym forum.

Masz racj?, ale i tak wi?kszo?? takich kont ma albo bana, albo ma nicki typu Ah829xd itd. Wi?c jaki jest sens usuwania ich? Z tego co si? orientuj? to pomaga to w seo, ale nie jestem pewien.

Willams

Advanced User
Reaction score
14

Albo lepszym sposobem by by?a funkcja raportuj nazw? ? Przy rejestracji konta da?o by si? sprawdzi? przy okazji statystyki konta. Przy na przyk?ad poni?ej 10 post?w i 2 miesi?cy nie obecno?ci moderator mia? by prawo zwolni? miejsce nicku.
Sorry za nadu?ycie s?owa "przy" ale pisa?em na szybko i nie zwraca?em na to uwagi..

Last edited:

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667

@up
Dobra propozycja rozwiazania problemu. Ale sa 2 ale.
1 ale:
Wiecej pracy dla modow za kazdym razem jak sie ktos rejestruje i chce taki nick jak juz jest.
2 ale:
Ludzie ktorzy tu jeszcze nie byli i wchodza pierwszy raz predzej wymysla nowy nick niz beda szukac kontaktow i prosic o zwolnienie danego nicka... To by dzialalo tylko w momentach kiedy ktos konkretnie na 100% wbija na forum na dlugo i chce zrobic konto ze swoim nickiem. Taka mala mozliwosc ktora bedzie bardzo zadko wykorzystywana. Inni to oleja. Bo wchodza i robia konto zeby zobaczyc link do downloadu ktory znalezli itp.

Willams

Advanced User
Reaction score
14

I tak moderatorzy maj? za ?atwo.Bynajmniej by mieli kolejny obowi?zek.
Przy wybraniu nicku np. Kikamora by pisa?o co? w stylu "Niestety wybrany nick jest zaj?ty", masz prawo
zg?osi? nick... By dowiedzie? si? wi?cej kliknij tutaj.

Ale s? te? ludzie kt?rzy zostaj? na d?u?ej i w?a?nie dla nich robicie/my te usterki.

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667

I tak moderatorzy maj? za ?atwo.Bynajmniej by mieli kolejny obowi?zek.
Przy wybraniu nicku np. Kikamora by pisa?o co? w stylu "Niestety wybrany nick jest zaj?ty", masz prawo
zg?osi? nick do sprawdzenia czy jego w?a?ciciel korzysta z konta. By dowiedzie? si? wi?cej kliknij tutaj.
Ale s? te? ludzie kt?rzy zostaj? na d?u?ej i w?a?nie dla nich robicie/my te usterki.

Racja, ale czekanie tyle czasu az mod sie tym zajmie nie jest fajne i predzej sie zmieni nick. Szczegolnie, ze czasem niektorzy moderatorzy juz nie wyrabiaja z robota bo czasem sie zdazaja tematy nie zaakceptowane przez pare dni albo lepiej...
Duzo minusow. Zadko by sie znalazl ktos kto by do konca z tego skorzystal. I duzo roboty przy zrobieniu czegos takiego(duza zmiana jak na to forum). W kazdym razie wiekszego sensu nie ma wprowadzanie czegos takiego.

Help3R

Forum friend
Reaction score
262

Im wi?ksza liczba u?ytkownik?w tym lepiej. Ja my?l?, ?e nikt nie chcia?by traci? u?ytkownik?w na jakimkolwiek forum. Jest jeszcze du?o wolnych nick?w i nie ma co narzeka?.

Sco

Senior User
Reaction score
58

Nawet jezeli mialoby to przejsc, trzeba spytac tro o zgode.

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667

@up
Co ty, przeciez to tylko usuniecie z bazy 80+% uzytkownikow, po co maja oni o tym wiedziec?

Btw. Ten temat wyglada mniej wiecej tak:
Hej mam swietny pomysl, skasujmy 80+% uzytkownikow z forum, bo i tak nie loguja. Nikomu to nie przeszkadza, nikt nigdy nie plakal, ze ma zajety nick, ale i tak to zrobmy. Bo oni i tak nic nei robia. Co tam, ze zostanie 15k useorow na forum. Przeciez ja nie patrze na statystyki wiec nikt nie patrzy!
Mniej wiecej... Czy to w ogole ma jakis sens?
Jakikolwiek plus? No nie widze, bo nigdy nie bylo placzy, ze nicki zajete.
Minusy? Duzo. Robota do wykonania, gorsze statystyki forum...

Batis

Zagramy w gr??
Reaction score
139

Tw?j pomys? jest bardziej chujowy ni? film Kac Wawa.

Argumenty? Sam mam kilka kont na forach gdzie jestem obserwatorem, tzn. przegladam tematy bo si? tym interesuje. Mam xboxa, wiec mam konto na forum o xboxie, mam smartfona wiec mam konto na forum o tej tematyce. Nie zawsze osoba, kt?ra nie pisze post?w nie wchodzi na forum. A je?li kto? nie by? aktywny przez 2 miesi?ce to i tak nie twoja baza, nie tw?j serwer wi?c nie tw?j problem.

Grimekk

memsoria.pl
Reaction score
56

A je?li kto? nie by? aktywny przez 2 miesi?ce to i tak nie twoja baza, nie tw?j serwer wi?c nie tw?j problem.
Ale nie chodzi o serwer i nic innego tylko zaj?te nicki...

Ja jestem za, Ci co si? na forum wypowiadaj? to si? wypowiadaj?, a Ci kt?rzy dopiero dochodz? zapewne nied?ugo odejd?. Rzadko kiedy znajdzie si? osoba kt?ra zostanie na jaki? czas na forum, wi?kszo?? przychodzi, ?eby znale?? jaki? silnik albo inne g?wno i w chuju maj? czy forum ma 10k czy 560k u?ytkownik?w.
Przynajmniej jak mnie znowu zbanuj?, to b?d? mia? du?o opcji na nick w nowym koncie ;p.

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667

Ale nie chodzi o serwer i nic innego tylko zaj?te nicki...

Ja jestem za, Ci co si? na forum wypowiadaj? to si? wypowiadaj?, a Ci kt?rzy dopiero dochodz? zapewne nied?ugo odejd?. Rzadko kiedy znajdzie si? osoba kt?ra zostanie na jaki? czas na forum, wi?kszo?? przychodzi, ?eby znale?? jaki? silnik albo inne g?wno i w chuju maj? czy forum ma 10k czy 560k u?ytkownik?w.
Przynajmniej jak mnie znowu zbanuj?, to b?d? mia? du?o opcji na nick w nowym koncie ;p.

A ja jednak dalej jestem przeciwny.
Wlasnie jak ktos wejdzie na chwile i bedzie sie zastanawiac czy zostac to przejzy statystyki itp. Po takim usunieciu uzytkownikow prawdopodobiensto zyskania nowych ktorzy akurat zwroca na to uwage zastanawiajac sie, jeszcze bardziej spadnie... Po co zmniejszac szanse na nowych userow jak i tak juz ich jest malo?

Forseti

Senior User
Reaction score
82

Pomys? wed?ug mnie nie jestem dobrym pomys?em. Nie raz, ?e liczba zarejestrowanych kont na forum posz?a by w d?? to tak?e statystyki forum te?. S? ludzie, kt?rzy robi? tylko konta po to, aby ?ci?gn?? jaki? silnik i udziela? si? w tym temacie, za?o?y? temat je?eli maj? z czym? problem i w?a?nie przez takich u?ytkownik?w liczba ro?nie w g?r? i statystyki tak?e id? w g?r?. Niekt?rzy robi? oczywi?cie konta, nic nie pisz? i zostawiaj? je bezczynnie na forum i nie loguj? na nie w og?le.
Niekt?rzy mog? si? plu? o to, ?e taki u?ytkownik zaj?? mu nick i nie wchodzi w og?le na forum lecz wtedy on sobie mo?e wymy?li? inny nick, poniewa? nie musi mie? akurat takiego. Minusy by?yby takie, ?e moderatorzy (je?eli maj? taki dost?p) to mieliby bardzo, bardzo du?o roboty usuwaj?c a? tyle kont z forum.
Tak, wi?c pomys? jest chyba bezsensu i najlepiej to zostawi? tak jak jest. Jak nie to najwy?ej usun?? kilka-na?cie kont, kt?re nie logowa?y si? ponad rok i posiadaj? 0 post?w lecz to nale?y do waszej decyzji.

Pozdrawiam.

Status
Not open for further replies.