What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 19th Feb 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

U?ytkownicy z zerow? liczb? post?w

Status
Not open for further replies.

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667
Odp: U?ytkownicy z zerow? liczb? post?w

Pomys? wed?ug mnie nie jestem dobrym pomys?em. Nie raz, ?e liczba zarejestrowanych kont na forum posz?a by w d?? to tak?e statystyki forum te?. S? ludzie, kt?rzy robi? tylko konta po to, aby ?ci?gn?? jaki? silnik i udziela? si? w tym temacie, za?o?y? temat je?eli maj? z czym? problem i w?a?nie przez takich u?ytkownik?w liczba ro?nie w g?r? i statystyki tak?e id? w g?r?. Niekt?rzy robi? oczywi?cie konta, nic nie pisz? i zostawiaj? je bezczynnie na forum i nie loguj? na nie w og?le.
Niekt?rzy mog? si? plu? o to, ?e taki u?ytkownik zaj?? mu nick i nie wchodzi w og?le na forum lecz wtedy on sobie mo?e wymy?li? inny nick, poniewa? nie musi mie? akurat takiego. Minusy by?yby takie, ?e moderatorzy (je?eli maj? taki dost?p) to mieliby bardzo, bardzo du?o roboty usuwaj?c a? tyle kont z forum.
Tak, wi?c pomys? jest chyba bezsensu i najlepiej to zostawi? tak jak jest. Jak nie to najwy?ej usun?? kilka-na?cie kont, kt?re nie logowa?y si? ponad rok i posiadaj? 0 post?w lecz to nale?y do waszej decyzji.

Pozdrawiam.

Boze, jesli miala by byc wykonywana taka akcja to wszystko zajelo by przeciez tyle czasu ile serwer wykonywal by zapytanie do bazy danych... To po 1.
Po 2 tych co nie maja postow i nei logowali rok tez znalazlo by sie kilkanascie jak nie kilkadziesiat tysiecy.
Ale w reszcie masz racje. Nie ma sensu tego robic. A szczegolnie dlatego, ze nie ma innego powodu niz zajete nicki, co raczej nikogo nie obchodzi zbytnio...

Matre

Nie b?dzie ciszy...
Reaction score
143

Nie ma szans ?eby takie co? przesz?o, nie wiem sk?d Ci to przysz?o do g?owy ale mog? Ci zagwarantowa?, ?e ?aden szanuj?cy si? w?a?ciciel du?ego forum nigdy niedopu?ci si? usuni?cia kont i nie wa?ne czy kto? nie wbija? na forum 2 miechy czy nawet rok...

Laki

정신없이 수다
Reaction score
69

Nie ma szans ?eby takie co? przesz?o, nie wiem sk?d Ci to przysz?o do g?owy ale mog? Ci zagwarantowa?, ?e ?aden szanuj?cy si? w?a?ciciel du?ego forum nigdy niedopu?ci si? usuni?cia kont i nie wa?ne czy kto? nie wbija? na forum 2 miechy czy nawet rok...

Popieram Matre. Nie ma szans, ?eby co? takiego dosz?o do skutku. W sumie nawet nie wiem po co mieliby usuwa? te konta, bo argument '?atwiej b?dzie o dobry nick' jest tak g?upi, ?e to si? w g?owie nie mie?ci. Jako? nigdy z nickami problemu nie by?o i my?l?, ?e nie trzeba z tego powodu usuwa? kilku tysi?cy kont. Koniec tematu w sumie.

Czarny Rhobar

Banned
Reaction score
0

co Wy na to, ?eby skasowa? np. osoby z liczb? post?w mniejsz? ni? ~50 i ostatnie logowanie mieli np. 2 mie? temu.

Wystarczy pokasowa? tych co maj? max 5 post?w i zwolni si? niemal tyle samo miejsca.

Ja proponuj? nie kasowa? od post?w, tylko od np braku logowania od 2-3 miesi?cy. Przed tym wysy?a?oby si? jak ju? kto? wspomnia? powiadomienie na E-mail'a.

Czyli kasujemy by?ych kadrowicz?w, zas?u?onych u?ytkownik?w, b?d? aktywne niegdy? osoby, kt?re loguj? si? raz na p?? roku, aby sprawdzi? czy forum ?yje?

Albo lepszym sposobem by by?a funkcja raportuj nazw? ?

Proponowa?em to ju? kiedy?, nie przesz?o. Poza tym, dzia? z raportami zosta?by zalany raportami, z kt?rymi moderatorzy nie mogliby nic zrobi?, a to bardzo utrudni?oby im prac?.

I tak moderatorzy maj? za ?atwo.Bynajmniej by mieli kolejny obowi?zek.

Przynajmniej*
Moderatorzy maja swoje dzia?y, uwierz mi, ?e oni i tak nie mogliby usuwa? tych user?w, a im wi?cej po?rednik?w tym gorzej. Wyobra? sobie ten zament, gdyby tro mia?o usuwa? user?w, skoro od p?? roku nie mo?e zrobi? update...

@up
Co ty, przeciez to tylko usuniecie z bazy 80+% uzytkownikow, po co maja oni o tym wiedziec?

Bo tylko oni maj? dost?p do bazy? I to jest ich forum i ich konta? Nie zapominajmy, ?e my jeste?my drugimi osobami posiadaj?cymi konta, w?a?cicielem jest r?wnie? Tro media.

@topic Wed?ug mnie kasowanie kont mija si? z celem, tworzenie nick?w buduje kreatywno??, ja, aby napisa? posta musz? ci?gle robi? konto i jako? nie mam w tym problemu.

A co do twojej odpowiedzi na moj post o wiedzy tro:

Sorrki, ?le zrozumia?em sens tego posta :D

Last edited:

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667

@up
Mialem ochote wyslac ten link koledze pare postow wyzej ale mi sie nie chcialo:

A co do twojej odpowiedzi na moj post o wiedzy tro:

@top
Wydaje mi sie, ze wszystko zostalo juz wyjasnione i poparte przez wiekszosc uzytkownikow ktorzy tu sie wypowiedzieli. W takim wypadku nie patrzac nawet na to, ze sama idea jest bzdurna mysle, ze temat mozna juz zamknac.

Kernaut

Advanced User
Reaction score
4

Jak dla mnie jest to znakomity pomys?, bo po co te wszystkie nicki maj? by? zaj?te skoro kto? inny m?g?by z nich korzysta?. Jestem r?wnie? za tym by wprowadzi? skrypt, ?e je?eli ani razu od powied?my 3 - 4 miesi?cy si? nie zalogujesz to automatycznie konto delete (co? jak na tibii). A propo kasowania tych u?ytkownik?w z zerow? liczb? post?w to najlepiej kasowa? tych co si? nie logowali od 2 - 3 miesi?cy i posiadaj? mniej ni? 30 post?w.

Tak wi?c jestem zdecydowanie ZA

Pozdrawiam, Kernaut!

sioter5

Senior User
Reaction score
29

S?abszego pomys?u wymy?li? nie mog?e?... Co to za argument ,?e Ci (..........)
zajmuj? nicki ;o..
Ja mam tu 2-konto chyba od 2008 Roku,. logowa?em si? ostatni na nie hmm. z 2-miesi?ce temu.. liczba post?w na tym koncie wynosi okr?g?e 0 I te konto dla mnie jest nijako pocz?tkiem z tnp, dlatego nie chcia?bym,?eby zosta?o usuni?te. Bo Ty sobie wymy?li?e?, tak? bzdur?...

Alastor

User
Reaction score
8

Ah, Ci dzisiejsi moderatorzy i ich inteligentne pomys?y. Propsy, jestem na tak.

Xervin

Boxxy <3
Reaction score
76

A widzia?e? ilu jest zarejestrowanych u?ytkownik?w? W tym momencie to dok?adnie 381.084. Odejmuj?c od tego liczb? u?ytkownik?w bez ?adnego posta, zostanie nieca?e 60.000 u?ytkownik?w, a tak na rozwini?tym forum OT by? NIE MO?E. I pomy?l, zak?adaj?c konto nie trzeba ogranicza? si? do swojego nicku z innych for/gier (sam osobi?cie na r??nych forach u?ywam obecnie pi?ciu, to tak na marginesie). Poza tym forumowych nick?w mog? by? miliardy. Kiedy liczba u?ytkownik?w si?gnie miliarda to b?dziemy mogli pogada? o kasowaniu. :D

W ka?dym razie jestem na nie.

Status
Not open for further replies.