• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

[Unnamed] Gallery Pocz?tkuj?ca :)

Status
Zamknięty.

Unnamed

Advanced User
Liczba reakcji
31
Witajcie,co? mnie skusi?o i postanowi?am zainstalowa? rme i zacz??am mappowa?.To s? moje 1 kroki w mappowaniu,prosz? o srogie komentarze ale i rady!.To moja pierwsza praca z czasem b?de zamieszcza? wi?cej,m?j stopie? jak wida? na razie pocz?tkuj?cy ale mo?e z czasem bedzie lepiej :P.​

xddn.jpg

xddj.jpg

xddx.jpg

Pozdrawiam.

#down dlatego prosz? o jakie? konkretne rady co do mojej pracy, mo?e jakie? pomys?y jak przy ozdobi? co doda? ?..

Odp: [Unnamed] Gallery Pocz?tkuj?cy :)

Za du?o drzew, krzaczk?w obok Siebie itd. :D.
Nic szczeg?lnego w tej pracy za bardzo nie ma, ale bardzo ?adnie jak na pocz?tkuj?c?/ego :).

8/10.

Za du?o drzew da?a? ale ?adnie wygl?da czekam na nast?pne screeny.
Zr?b nast?pna prac? ?eby nie by?o tak ko?o siebie du?o drzew.
A nie powinno byc ''Pocz?tkuj?ca''?:D

Jak na pocz?tkuj?c? to mapa nie jest a? taka z?a, to twoja pierwsza praca?
Jeste? pocz?tkuj?ca, wi?c nie b?d? ci wytyka? ?eby? nie u?ywa?a tyle autobordera itp...Wko?cu ka?dy pocz?tkuj?cy musi najpierw z autoborderem si? nauczyc.

Przede wszystkim na tej g?rce u?y?a? z?ych border?w, w dodatku ?le je rozmie?ci?a?, jak wejdziesz na schody to ju? nie zejdziesz, zauwa?asz ten b??d?
U?y?a? r?wnie? ga??zi jako drzew, dostrzegam tam 2.
Zbyt du?o drzew takich samych ko?o siebie, r?wnie? jagody mog?aby? inaczej rozmie?cic.
Z borderowaniem bog?w g?ry r?wnie? jest ma?y b??d, ot?? brakuje lewej cz??ci bordera w jednym miejscu.
Nie podoba mi si? r?wnie? ground pustynny, ten na floor 6, w dodatku na nim ro?nie choinka, a to chyb jest co? w rodzaju kamienia...
Jajka hydry r?wnie? tam nie pasuj?, zupe?nie inne klimaty...
Nast?pnym razem starj si? bardziej pomy?lec nad tym co robisz, mog?a? bardziej zafantaziowac, dorobic jak?? scie?k?, dziur?, po?amane drzewo, wiesz jak to w naturze.:D.
Poprostu chodzi o detalowanie, ?by by?o jak najwi?cej szczeg???w, ale te? nie do przesady.

Og?lnie oceniam na 5.5/10, wko?cu jeste? pocz?tkuj?ca.

PS.Gdy robisz screena wy??cz "show shade", wy??czyc lub w??czyc mo?esz wciskaj?c liter? Q.

Nawali?a? wszystkiego na jedn? szczeg??ow? rzecz i wystawi?a?.
Zero combo styl?w, zero pomys?owo?ci, je?eli mam ocenia? szczerze, to szczerze.
Zbytnio prostackie, w cholere drzew r??nego rodzaju, co to ma by??!
Je?eli masz zamiar robi? nast?pne prace, to polecam aby? przeciep?a si? na tworzenie miast, ni? tak idiotycznych las?w.
Regards,
Sveir.

Og??em wykonanie jak na pierwsz? map? nie najgorsze. Ja sam mia?em gorsz? pierwsz? prac? ;> S? wszystkie podstawowe rzeczy typu kamyczki, k?pki trawy i to ju? dobry znak.

Je?li bardziej si? przy?o?ysz i po?wi?cisz nast?pnej mapie wi?cej czasu to b?dzie o wiele lepiej.

Ocena 9/10 ;>

Jak na pocz?tkuj?c? to mapa nie jest a? taka z?a, to twoja pierwsza praca?
Jeste? pocz?tkuj?ca, wi?c nie b?d? ci wytyka? ?eby? nie u?ywa?a tyle autobordera itp...Wko?cu ka?dy pocz?tkuj?cy musi najpierw z autoborderem si? nauczyc.
Przede wszystkim na tej g?rce u?y?a? z?ych border?w, w dodatku ?le je rozmie?ci?a?, jak wejdziesz na schody to ju? nie zejdziesz, zauwa?asz ten b??d?
U?y?a? r?wnie? ga??zi jako drzew, dostrzegam tam 2.
Zbyt du?o drzew takich samych ko?o siebie, r?wnie? jagody mog?aby? inaczej rozmie?cic.
Z borderowaniem bog?w g?ry r?wnie? jest ma?y b??d, ot?? brakuje lewej cz??ci bordera w jednym miejscu.
Nie podoba mi si? r?wnie? ground pustynny, ten na floor 6, w dodatku na nim ro?nie choinka, a to chyb jest co? w rodzaju kamienia...
Jajka hydry r?wnie? tam nie pasuj?, zupe?nie inne klimaty...
Nast?pnym razem starj si? bardziej pomy?lec nad tym co robisz, mog?a? bardziej zafantaziowac, dorobic jak?? scie?k?, dziur?, po?amane drzewo, wiesz jak to w naturze.:D.
Poprostu chodzi o detalowanie, ?by by?o jak najwi?cej szczeg???w, ale te? nie do przesady.
Og?lnie oceniam na 5.5/10, wko?cu jeste? pocz?tkuj?ca.
PS.Gdy robisz screena wy??cz "show shade", wy??czyc lub w??czyc mo?esz wciskaj?c liter? Q.

Shade ju? si? o tym dowiedzia?am i wy??czy?am.Tak to moja 1 praca robi?am j? jak?? godzin?.Szczerze m?wi?c tylko patrzy?am jak mi to wychodzi i nie pr?bowa?am robi? jaki? cud?w tylko chodzi?o o sam efekt.
Dowiedzia?am si? ju? paru ciekawych rzeczy od czego zaczyna? i jak z natur? itp co? nast?pnego spr?buje niez?ego zrobi? :P.

#3 up , przecie? napisa?am w pierwszym po?cie,?e m?j stopie? na razie to pocz?tkuj?cy, czytaj..

Dzi?kuje wam za rady

Ostatnia edycja:
Odp: [Unnamed] Gallery Pocz?tkuj?ca :)

Podoba mi si? wykonanie, estetycznie, harmonicznie. Nie dodam swoich rad, bo nie kr?ci mnie to. =d Wierz?, ?e uwagi poprzednik?w przynios? zamierzony efekt.

Powodzenia w d??eniu do profesjonalnego maperzysty.
3m si? ; )

Wszyscy to pisz? ale napisze te? ja (oczywi?cie nie dla dodatkowego posta;p), za du?o drzew musi by? miejsce do swobodnego poruszania si? a u ciebie tak by si? nie da?o

Jak na pocz?tkuj?c? to bardzo dobrze. Tylko Screeny zapisuj w formacie png.
i zajrzyj tutaj.

Zamieszczam kolej? zrobion? prace czekam na komentarze i porady..

beztytuuoo.png

xddcs.png

beztytuup.png

Ostatnia edycja:

Z dnia na dzie? - kwitniesz! Praca bardzo mi si? podoba. Jeste? najbardziej obiecuj?c? mapperk?. Uwa?am, ?e po specjalnym oszlifowaniu, b?dziesz czerpa?a z tej pracy kokosy.

Mo?e czas zostawi? temat natury i rzuci? si? na g??bsz? wod??

Jeste? najbardziej obiecuj?c? mapperk?.
Najbardziej "obiecuj?c? mapperk?" jest zdecydowanie Nya.

Wracaj?c do tematu powiem i? powinna? przesta? u?ywa? auto-bordera. Nie wygl?da to estetycznie, tak samo jak Twoja natura - okej rozumiem, jeste? pocz?tkuj?ca, ale to jest bardzo s?abe bior?c pod uwage, ?e w sieci znajduj? si? tyle idealnych artyku??w dot. mappingu.

Prace s?abe, o g?rach ci co? ju? pisa?em :D i nie chodzi?o mi ?e maja by? w tym sensie okr?glejsze :P Drzewa tiquandy nie doko?czone, du?o pustego nie z detalowanego miejsca. Og?lnie jak ju? m?wi?a? stawiasz sobie za du?? poprzeczk?. Lepiej robi? mniejsze, ?atwiejsze mapy na pocz?tek, ?eby potem do?? do wprawy. Ucz si? dalej : D

Status
Zamknięty.
Do góry