-Inne [Unreal 2D OTS] Beta Global Server START - 14.03.2016 [FREE POINTS] [OWN TEXTURES] [TIBIA WITH MUSIC]

Status
Zamknięty.
Odp: [Unreal 2D OTS] Beta Global Server START - 14.03.2016 [FREE POINTS] [OWN TEXTURES] [TIBIA WITH M

Po pierwsze, og?lny ca?okszta?t tego serwera to jedne wielkie g?wno. Po drugie, nigdy w ?yciu nie widzia?em by kto? tak spierdoli? sprite, a po 3 mapka wygl?da tak chujowo, ?e lepsze ju? s? mapy na evo 999x.

---------- Tre?? dodana o 14:33 ----------

Po pierwsze, og?lny ca?okszta?t tego serwera to jedne wielkie g?wno. Po drugie, nigdy w ?yciu nie widzia?em by kto? tak spierdoli? sprite, a po 3 mapka wygl?da tak chujowo, ?e lepsze ju? s? mapy na evo 999x.

Odp: [Unreal 2D OTS] Beta Global Server START - 14.03.2016 [FREE POINTS] [OWN TEXTURES] [TIBIA WITH M

Gra?e?? Czy wiesz to z tych kilku screen?w? Mapka jest ma?o zdetalizowana to jest akurat prawda nad spritami pracujemy i to ci?gle, po twojej wypowiedzi nie obra? si?, ale wyczuwam hejt, dlatego nie b?d? tego komentowa?, zero argument?w jak w wypowiedziach starej ekipy NLO, typu: "jest bo jest", nie prowokuj?c ju? tych awantur co w 2013 roku, odpowiem: Krytyka mnie motywuje, i to bardzo dzi?ki i za tak?, ale odpowied? na poziomie "jest bo jest" to ju? wiele otsmaker?w tak m?wi?o, a ja to ola?em. Np. w bleachu grafiki s? p?askie, i nikt tam si? do nich nie czepia, a mapk? ozdobimy w super detale tak serio, bo wg mnie pozostawia te? wiele do ?yczenia, przynajmniej niekt?re miejsca. Z grafikami pomajstrujemy, ale tytana i wszystkie mercenary i tak zostawimy, no chyba ?e uda mi si? znale?? grafik? z tibii podobn? do nich, bo to by by?o za du?o pierdolenia si? z izometri? przestawion? o 5*-10*. Ale dzi?ki za podbicie tematu.

Tyle lat na to czeka?em! Wko?cu moge wpakowa? w IS mojego najlepszego tw?rcy.

Tyle lat na to czeka?em! Wko?cu moge wpakowa? w IS mojego najlepszego tw?rcy.

2,5 roku mia?em przerwe, ostatnie zamkni?te testy odby?y si? w 2014 sty, kiedy rozpad?a si? ekipa, gra?o 15 os?b. Ludzie powiedzieli ?e nale?y zmieni? kilka grafik, wr?ci?em do pracy w 2015 w sierpniu. Poza tym ?e przez ten czas mia?em 3 otsy evo w 4 edycjach i jedn? rl map? na U2D nie mia?em czasu. jak wida? udost?pniam tego kleinta za freeco, ju? od 3 miesi?cy lata po necie.

Tak?e ENJOY ALL, p?ki mi si? dysk nie spitoli, a ja nie b?d? mia? backupa, do tej pory ten server b?dzie sta?.

Z mojej strony to nie by? hejt, a raczej czysta opinia. M?wisz o bleachu, ?e grafika jest p?aska, racja, tylko, ?e takich serwer?w jest masa, wi?c oni niczym wyj?tkowym i nowym si? nie charakteryzuj?. Tw?j serwer jest inny od reszty, wzorujesz si? na grze nad kt?r? jeszcze nikt nie pracowa? i to jest fajne, cho? uwa?am, ?e tibia to rpg a nie strzelanka. Mia?em okazj? ju? wcze?niej obejrze? Twoje zapowiedzi, i ka?da wywo?ywa?a u mnie ?miech. Jeste? bardzo pewny siebie, masz tak? nadziej?, ?e serwer osi?gnie sukces, cho? na pierwszy rzut oka to wygl?da jak wielkie nie dojebane g?wno. Mapa jest tak okropna, ?e wygl?da jakby kto? dopiero zaczyna? mappowa?, nie ma ona ?adnego klimatu, co? co by przyku?o uwag?, albo co? co nas by ci?gn??o do tego serwera, nie ma nic. M?wisz, ?e wiesz, ?e mapa jest nie dopracowana, to po co to wypuszczasz? Je?li chcesz co? zrobi? to zr?b to solidnie, nie umiesz mappowa?, a zale?y Ci na serwerze? Wykup sobie jakiego? mappera, bo to co przedstawiasz to t? map? to jest ?miech. M?wisz o nowych grafikach, obecne to tak samo wielkie dno jak mapa, niby chcesz by te nowe potwory wygl?da?y jako? inaczej ni? te z Tibi, cho? to gra zrobiona w paint. Lepiej ju? by?o posiedzie? nad tym d?u?ej i samemu stworzy? w?asnego potwora nawet ni? kopiowa? co? z czego? co w rzeczywisto?ci wygl?da jakby? chcia? z tibi zrobi? 3d. Nie zdziw si?, je?li na starcie nie osi?gniesz nawet 10 os?b (cho? pewnie wierzysz, ?e b?d? ich setki). Liczy si? pierwsze wra?enie, co? co przykuwa uwag?, a moje pierwsze wra?enie to s?owa "Co to kurwa za g?wno", i je?li nic nie zmienisz, takie pozostanie.

Z mojej strony to nie by? hejt, a raczej czysta opinia. M?wisz o bleachu, ?e grafika jest p?aska, racja, tylko, ?e takich serwer?w jest masa, wi?c oni niczym wyj?tkowym i nowym si? nie charakteryzuj?. Tw?j serwer jest inny od reszty, wzorujesz si? na grze nad kt?r? jeszcze nikt nie pracowa? i to jest fajne, cho? uwa?am, ?e tibia to rpg a nie strzelanka. Mia?em okazj? ju? wcze?niej obejrze? Twoje zapowiedzi, i ka?da wywo?ywa?a u mnie ?miech. Jeste? bardzo pewny siebie, masz tak? nadziej?, ?e serwer osi?gnie sukces, cho? na pierwszy rzut oka to wygl?da jak wielkie nie dojebane g?wno. Mapa jest tak okropna, ?e wygl?da jakby kto? dopiero zaczyna? mappowa?, nie ma ona ?adnego klimatu, co? co by przyku?o uwag?, albo co? co nas by ci?gn??o do tego serwera, nie ma nic. M?wisz, ?e wiesz, ?e mapa jest nie dopracowana, to po co to wypuszczasz? Je?li chcesz co? zrobi? to zr?b to solidnie, nie umiesz mappowa?, a zale?y Ci na serwerze? Wykup sobie jakiego? mappera, bo to co przedstawiasz to t? map? to jest ?miech. M?wisz o nowych grafikach, obecne to tak samo wielkie dno jak mapa, niby chcesz by te nowe potwory wygl?da?y jako? inaczej ni? te z Tibi, cho? to gra zrobiona w paint. Lepiej ju? by?o posiedzie? nad tym d?u?ej i samemu stworzy? w?asnego potwora nawet ni? kopiowa? co? z czego? co w rzeczywisto?ci wygl?da jakby? chcia? z tibi zrobi? 3d. Nie zdziw si?, je?li na starcie nie osi?gniesz nawet 10 os?b (cho? pewnie wierzysz, ?e b?d? ich setki). Liczy si? pierwsze wra?enie, co? co przykuwa uwag?, a moje pierwsze wra?enie to s?owa "Co to kurwa za g?wno", i je?li nic nie zmienisz, takie pozostanie.

Dzi?ki za sprostowanie. Wypuszczam j? na etapie bety, tak jak m?wi? wierz? w to ?e ten serwer si? wybije, ale to za jaki? czas, dobrze by by?o mie? na start z 10 sta?ych graczy i to by mnie ucieszy?o, co do mapki mamy jeszcze 5 dni, za te 5 dni mo?na zrobi? na serio du?o, ozdobi? to ?adnie, pododawa? detale itp. itd., aleja tam wol? poreklamowa? go i jednocze?nie mapowa? dalej, niekoniecznie dodawa? nowe lokalizacje, je?eli chodzi o mapk?, kt?r? ostatnio dodali?my, niekt?re miejsca a? si? prosz? ?eby nie dodawa? do nich szczeg???w, bo s? to miejsca szczeg?lnie z przysz?o?ci, a nie pod klimat ?redniowiecza, og?lnie ca?a ta mapa to klimat dalekiej przysz?o?ci i ma tyle wsp?lnego ze ?redniowieczem co ?uki i miecze :D. Wiem ?e nie ma co si? z czego cieszy?, lecz jak m?wi? - jeszcze przez te 5 dni dopracujemy tego otsa na medal, i wtedy poka?? screeny jak si? posuwa robota. W og?le to b?d? wrzuca? aktualizacje niekt?rych miejsc, w celu oceny, zabieram si? za to na serio i my?l? ?e mi si? uda. Nie jestem pewny siebie ?e ten serwer odniesie sukces po 7 dniach, na pewno go po tygodniu nie wy??cz?. My?l? ?e minie oko?o p?? roku zanim aktualizacja Bety b?dzie na tyle dobra, ?e mo?na b?dzie postawi? tego otsa na solidnym dedyku za jaki? lepszy kapita? i oczywi?cie lepszy sprz?t. Pozdrawiam. I zabieram si? za robot?.

Nie chcia?bym hejtowa?, ale patrz?c na te screeny stwierdzam, ?e nikt tam nie wejdzie, chyba ?e dla jaj. Przecie? to wygl?da jak torbiel czy inne cholerstwo xD Og?lnie jeste? taki pewny siebie, a ka?dego anime,evo otsa reklama itp. potrafi chocia? przyci?gn?? jedn? osob?, u Ciebie akurat odstrasza. Szczerze serwer por?wna?bym do shaka z g?wna, niby ludzie lubia shake, ale z g?wna?

Wed?ug mnie ?enada, ?e ca?? reklama po angielsku :) Beka w chuuj ;d

Mi tam mo?ecie hejtowa?, za oko?o p?? roku, ogarniemy mapke i reklame, jakby co to z mapk? evo mia?em oko?o 20 ots?w, na ka?dym prawie ?rednio po 50-60- online, wiele projektow hostowanych na slabej sieci, dlatego gra?o po 20-30 zazwyczaj, bo to by?y jeszcze pocz?tki w stylu 2010-2009 rok, p??niej oko?o 30 ots?w armonii, na kt?rych zawsze gra?em i si? zajmowa?em, og?lnie mia?em co 2 tygodnie nowy ots, sporo zysk?w z sms?w, kt?re juz dawno wyda?em na lepszy sprz?t. Og?lnie nie chodzi mi o to ?eby otworzy? serwer z evo i zarabia? po jakie? 100-150z?/mc, mi chodzi o to ?eby stworzy? co? unikalnego, na kt?rym nie b?d? gra? dzieciaki SMS i gimby, a prawdziwi gracze co gustuj? w MMORPG, a to jest tak jakby po??czenie FPSa z RPG tylko w wersji 2D MMO. Jestem og?lnie znudzony jakimi? podhala?skimi, lubuskimi na kt?rych si? ekscytowa?em ?e zwr?ci?o mi si? za dedyka, haha. Wol? zrobi? co? pod k?tem nowej unikalnej nowoczesnej Tibii z w?asnymi grafikami.

Zapowied? jest po angielsku, gdy? wrzucam to tylko na USA/angielskie fora, tam jest du?o my?l?cych graczy, kt?rzy potrafi? gra? na MMORPG i ogarniaj? gr? na niskim expie, a nie pytaj? si? gdzie tu sie kupuje manasy, itp. Ludzie si? przyzwyczaili do efekt?w, i to gwarantuj? przed samym startem serwera - efekty z napisami. Angielski u mnie s?aby, lecz korzysta?em w niekt?rych zdaniach z translatora, i to poprawi?o o kolejne 10% jako?? zapowiedzi. Tak czy inaczej serwer ten wystartuje, b?dzie sta? i b?dziemy dopracowywa? map? i skrypty.

Jak na moje oko na 8x exp oko?o 100 account?w przed startem to ju? jest co?, zaraz wstawi? screena z test serwera, jak si? naparzali na pvp na najlepszym eq z sms shopa.
[MENTION=40504]Beast[/MENTION]_From_Sosnowiec przeinstaluj klienta U2D, gdy? tw?j b??d polega? na tym ?e plik instalacyjny nie by? do ko?ca ?ci?gni?ty, i plik .pic albo plik .exe mia? mniej mb ni? by? powinno, temu twoja posta? bi?a po 35 z exevo gran mas vism, a inne postacie normalnie, ninja powinien uderza? po 1k+ w potwory na 500 lvlu, gdy? nigdy go nie osi?gnie na wersji beta, wersja finalna to b?dzie rozbudowana mapa w nowe lokacje np. Utor Palace czy Gordon Freeman Labs, czy lokacje z Unreal RTNP, gdzie s? stone titany i wtedy te 600+ kto? mo?e wbije na tym czym?, ale spokojnie to w wersji finalnej.

Moim skromnym zdaniem pragn? oznajmi? ?e nie b?dzie tu resetu postaci ze wzgl?du na wszystko robimy ca?y czas backupy i nie ?pieszymy si? z aktualizacjami.

Reklama jest Dobra! zagram na OBT!

Zosta?o prawie 3 dni do startu! Zapraszamy prawdziwych graczy, nie wiem czy ogarniecie, mapa jest tak du?a ?e jest co zwiedza?.

scr z testow:
2iiapgp.png

Ostatnia edycja:

Ten kolor jest okropny i to ?agodnie m?wi?c.

Ten kolor jest okropny i to ?agodnie m?wi?c.

Je?li chodzi o kolor sk?rki klienta gry, wkr?tce wydamy skiny: zielony i niebieski, Bia?y ju? by? jako negatyw i nie zda? rezultatu. ;/

Zwracam si? z pro?b? o zamkni?cie tematu! Jeden jest ju? aktywny - w dziale serwery.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry