• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

-Łatwy UOSU-Program kt?ry umo?liwi wam robienie screenow i wklejania ich na forum + PORADNIK

Status
Zamknięty.

UOSU UOSU

New User
Liczba reakcji
1
Program UOSU ?ci?gamy

Po ?ci?gni?ciu i zainstalowaniu UOSU odpalamy go, wyskoczy takie pi?kne ma?e okienko :

67521627wi2.png

W tym miejscu wybieramy dysk i dany folder, w kt?rym chcemy mie? zapisywane zdj?cia, najlepiej stworzy? nowy folder jedynie do screen?w.

Tutaj bardzo wa?na rzecz do zaznaczenia. Moja rada to zaznaczy? ten boxik, zdj?cie zostanie wtedy automatycznie skompresowane do jpg. Zdj?cie b?dzie mniej wa?y?o i szybciej si? ?adowa?o.

Tutaj wybieramy jako?? zdj?cia, wed?ug mnie 75% to wystarczaj?ca jako?? do zdj?? z Tibii, nie potrzeba wi?cej. S?absza b?dzie oczywi?cie za s?aba. Im lepsza jako?? tym wi?cej zdj?cie wa?y.

Tutaj mo?emy zmieni? nazwe zapisywanych zdj??, ja mimo wszystko zostawi?em domy?lnie, nie bawi?em si? ze zmian? nazwy, to chyba nie ma ?adnego znaczenia.

Wed?ug mnie te? wa?na rzecz, czyli jaki jeszcze przycisk opr?cz "print screen" b?dzie nam robi? zdj?cia. Oczywi?cie b?dzie mo?na u?ywa? i wybranego klawisza i klawisza "print screen".

Dodatkowe informacje :

1. Opcja "crop titlebar" ucina pasek tytu?u.

2. Po zaznaczeniu "only game area (640x480)" program b?dzie robi? screeny tylko z obszaru gry 640x480.

3. W opcji "auto shutter" mo?emy ustawi? automatyczne robienie zdj??.

Mam nadzieje, ?e poradnik si? przyda.

Odp: UOSU-Program kt?ry umo?liwi wam robienie screenow i wklejania ich na forum + POR

Odp: UOSU-Program kt?ry umo?liwi wam robienie screenow i wklejania ich na forum + POR

Mo?e ten tekst te? by? pokolorowa?. Skoro ju? zrobi?e? to na screenie.

Oczywi?cie bardzo dobry poradnik. Program nie jest trudny w obs?udze.

Jedyne co si? dowiedzia?em to opcja "only game area". Wielkie dzi?ki dla ciebie za ten poradnik. Pokoloruj tekst, ?eby by?ow wida? co do czego i b?dzie git.

Przechodzi mi na strone tnij.com:confused:

Link z tibia . pl

ja bym niesciaga? z tnij . pl bo tam si? skraca linki ;/

Status
Zamknięty.
Do góry