• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

-Tibia 10.41 Vastoria.net | FULL REAL MAP| Roshamuul - Achievements| Start 1.07.2014r

Status
Zamknięty.
Odp: Vastoria.net | FULL REAL MAP| Roshamuul - Achievements| Start 1.07.2014r

Znowu serwer offline?

IP: 185.38.249.228
Za jakis czas powinna normalnie znow dzialac juz domena przy logowaniu do gry.
Jak na razie gra 70 osob. Takze zle nie jest, biorac pod uwage to, ze polowe dnia serwer byl niedostepny.
Rekompensata jest. Wieksze raty mlvl, skill, loot. Npc gift w depo ktory daje itemy do jutra do ss. Jutro kazdy kto mial konto zalozone przed problemami z serwerem dostanie punkty prosto na konto.
Co do serwera. Jak na razie sa 3-4 ekipy po 10-15 osob, wiec moze sie cos bedzie powoli dzialo. ;)

@edit
No niby by bylo wszystko ok, ale znow serv ded... No nic, ale widac, ze nawet jak problem jest, to ludzie graja. Przeczekac tylko i moze w koncu bedzie mozna normalnie pograc. A rekompensata na pewno bedzie ;)

IP: 185.38.249.228
Za jakis czas powinna normalnie znow dzialac juz domena przy logowaniu do gry.
Jak na razie gra 70 osob. Takze zle nie jest, biorac pod uwage to, ze polowe dnia serwer byl niedostepny.
Rekompensata jest. Wieksze raty mlvl, skill, loot. Npc gift w depo ktory daje itemy do jutra do ss. Jutro kazdy kto mial konto zalozone przed problemami z serwerem dostanie punkty prosto na konto.
Co do serwera. Jak na razie sa 3-4 ekipy po 10-15 osob, wiec moze sie cos bedzie powoli dzialo. ;)

@edit
No niby by bylo wszystko ok, ale znow serv ded... No nic, ale widac, ze nawet jak problem jest, to ludzie graja. Przeczekac tylko i moze w koncu bedzie mozna normalnie pograc. A rekompensata na pewno bedzie ;)

ta xdd marne 100pkt do sms shop, ?mieci mo?na za to kupi?;d, zamiast da? wszystkim te pkt czy co? to trzeba czeka? a? admin wbije i ka?demu rozda te pkt, za du?o z tym pieprzenia wg mnie, no ale to nie ja trace czas tylko kto? inny ;d. Nie gra?em jaki? czas ale wbije jak serwer znowu ruszy i zobacze czy warto gra? :)

ta xdd marne 100pkt do sms shop, ?mieci mo?na za to kupi?;d, zamiast da? wszystkim te pkt czy co? to trzeba czeka? a? admin wbije i ka?demu rozda te pkt, za du?o z tym pieprzenia wg mnie, no ale to nie ja trace czas tylko kto? inny ;d. Nie gra?em jaki? czas ale wbije jak serwer znowu ruszy i zobacze czy warto gra? :)

Moze bedzie wiecej niz 100 pkt skoro znow problem? ;P A nawet jesli nie, to cos tam jednak mozna kupic. Mozna kupic chociazby scrolla ktory z 1kk wart albo lepiej. Mozna kupic wanda/roda. Itemy dla mountow. Kase. Niektore czesci eq. Nie kupisz jedynie konkretniejszych broni czy softow ktore sa drozsze. No ale co ty bys chcial. Full shopa za free? Mozesz wybrac i tak z 2/3 itemow albo lepiej, wiec nie narzekaj, bo to za darmo ;P
Poza tym nie bedzie trzeba czekac. Beda dodane wszystkim kontom ktore byly zalozone wczesniej i na ktorych sa postacie powyzej 100 poziomu. Gadalem z xevisem.
Dzisiaj ludzie wrocili wiec jutro tez wroca. Malo tu gra osob ktore wchodza na serwer na pare dni i ktore wyjda przy pierwszym lagu, a wiecej takich ktorych mniej odstraszaja problemy i ktore wroca jak wszystko juz bedzie ok. Dlatego jak gra np 500 osob i po crashu liczba spada do 300 to jest normalne. Ale jak gra 70 normalnych osob to po offline przez kilka h, po powrocie dalej jest 70 osob.
Trzeba byc dobrej mysli. Dawno nie gralem, wbilem na serwer, widze, ze jest to samo co pare lat temu na otsach, konkurencja jak zwykle napierdala i zawsze wszedzie problemy. Tylko wtedy sie wbijalo i mialo sie gdzies, ze serwer ma problemy bo bylo 100 innych. Teraz jest taki jeden czy dwa alternatywne serwery w takim stylu, wiec nie ma w czym wybierac. Ja tam pewnie jeszcze wbije, bo fajnie mi sie gra nawet w ta gierke po takim czasie xD A na pewno nie chce mi sie wbijac na shadowa, gdzie na kazdego potwora przypada 20 graczy. Na rl gdzie gra tez malo osob a przy okazji sie trzeba meczyc zeby wbic jakis poziom sensowny okolo miesiaca... Czy na jakims chujowym 8.6 czy innym gownie... W sumie, sens jest grac na jakims 7.4 czy 7.6, bo sa dobre serwery niektore, ale jednak nie gram po to, zeby miec przyjemnosc ze starej dobrej gry, tylko po to zeby zobaczyc jak wyglada ta tibia po kilku latach pracy cipsoftu... Na razie zobaczylem czesc i chce zobaczyc reszte ;P

Ostatnia edycja:

No tak ale po co Ci te 1kk za scrolla?;d Wystarczy ?e wbijesz ten 100+ porobisz all questy i ju? masz kase, wi?c ten scroll si? nie op?aca, lepiej ju? kupi? co? innego, ale te? mountowy item nie daje Ci 100% pewno?ci ?e z?apiesz mounta, te? ka?demu nie dadz? tych pkt bo si? obsraj? ?e ?le na tym wyjd? xd ale je?li kto? wbi? przed tymi problemami a nie dobi? 100 to b?dzie p?aka? ?e nie dosta? pkt ale te? nie m?g? si? wyexpi? przez te b??dy.

No tak ale po co Ci te 1kk za scrolla?;d Wystarczy ?e wbijesz ten 100+ porobisz all questy i ju? masz kase, wi?c ten scroll si? nie op?aca, lepiej ju? kupi? co? innego, ale te? mountowy item nie daje Ci 100% pewno?ci ?e z?apiesz mounta, te? ka?demu nie dadz? tych pkt bo si? obsraj? ?e ?le na tym wyjd? xd ale je?li kto? wbi? przed tymi problemami a nie dobi? 100 to b?dzie p?aka? ?e nie dosta? pkt ale te? nie m?g? si? wyexpi? przez te b??dy.

Bez przesady, setka to jest godzina gry czy nawet mniej?
Jak ktos zalozyl 08.07 i zaczal grac to spokojnie setke wbil do srody. A nawet w srode przez polowe dnia mozna bylo w miare normalmnie pograc. Wiec nie ma problemu zeby miec wbity 100 jesli faktycznie sie gralo na serwerze. A jesli sie dopiero zalozylo konto, to sie jeszcze nie gralo, wiec za co chce sie wlasciwie rekompensate? Nalezy to sie glownie tym ktorzy graja pare dni. A jeszcze bardziej tym ktorzy przez lagi mieli problemy w grze. A komus kto wbil wczoraj czy dzisiaj to juz niezbyt...

Przy okazji serwer dziala ;P

Haha, beka pad?em przez tego ca?ego crasha. W??czam tibie, a tu nagle w temple jestem. Co? czuj?, ?e to nie koniec problem?w tego serwera z crashami i atakami. Gracze p?ki co s? cierpliwi, ale je?li sytuacja si? nie zmieni zmieni? po prostu serwer ;/

Haha, beka pad?em przez tego ca?ego crasha. W??czam tibie, a tu nagle w temple jestem. Co? czuj?, ?e to nie koniec problem?w tego serwera z crashami i atakami. Gracze p?ki co s? cierpliwi, ale je?li sytuacja si? nie zmieni zmieni? po prostu serwer ;/

ja gram od 10 min i nic nie mia?em;d tylko na globalu mnie wyrzuci?o nie wiem czemu ale na otsie normalnie xd

@up Crash by? godzin? temu.

Notka moderatorska:
a no sorrry xdd

/edit Znowu serwer offline, pewnie kolejne ataki Ddos.

Ostatnia edycja:

Nom offline again... No ?al;/ sie expi? nie da ani nic... Najgorzej jak ded i po loocie;d

Nom offline again... No ?al;/ sie expi? nie da ani nic... Najgorzej jak ded i po loocie;d

Powiem ci Asimov, ?e jak serwer hula dzie? w dzie? to ty go krytykujesz a jak s? z nim problemy to grasz bez oporu xD

Powiem ci Asimov, ?e jak serwer hula dzie? w dzie? to ty go krytykujesz a jak s? z nim problemy to grasz bez oporu xD

W dzie? to ja mam inne sprawy xd, wbi?em bo si? nudzi?em, ale ?e gram a tu crashe i padam to kurde xdd masakra xd

Najgorzej jak ded i po loocie;d
Really? Blessy ciezko kupic? xD
Czy nosisz loota, suppli i eq wartego mniej niz 50k? Albo nawet te 30k na aola?

No szkoda troche, ze slabo dzisiaj jest. Trzeba liczyc tylko zeby jak najszybciej sie ustabilizowalo xD
Ale i tak zle nie jest, dalem rade sobie w momencie kiedy dzialal serv wbic i nawet ludka jednego zabic, bo lekka walka o respa wyniknela. No i sie okazalo, ze jeszcze co nieco pamietam z tej gry. Paral, trap z mw i dobic z sdka co to gosciowi utamka spadla i dostal strzala :D

Really? Blessy ciezko kupic? xD
Czy nosisz loota, suppli i eq wartego mniej niz 50k? Albo nawet te 30k na aola?

No szkoda troche, ze slabo dzisiaj jest. Trzeba liczyc tylko zeby jak najszybciej sie ustabilizowalo xD
Ale i tak zle nie jest, dalem rade sobie w momencie kiedy dzialal serv wbic i nawet ludka jednego zabic, bo lekka walka o respa wyniknela. No i sie okazalo, ze jeszcze co nieco pamietam z tej gry. Paral, trap z mw i dobic z sdka co to gosciowi utamka spadla i dostal strzala :D

no a po co mi;d wydam te 100k na blessy czy 50k na aol a serwer zaraz znowu padnie a jak nie odrobie to jestem w dupe xd . Serwer znowu off :P bez sensu...

To nie sa crashe, odrazu m?wie ?e to te? nie moja wina, technik-sieciak nawala, mam nadzieje ?e wko?cu ogarnie wszystko i b?dzie mo?na spokojnie grac.

To nie sa crashe, odrazu m?wie ?e to te? nie moja wina, technik-sieciak nawala, mam nadzieje ?e wko?cu ogarnie wszystko i b?dzie mo?na spokojnie grac.

ta.. Podczasz mojej nocnej gry serwer pad? chyba z 3x, i tak co chwile. Tylko kiedy to ogarnie? Ludzie si? wkurz? i przestan? gra?.

Wiem, no najwyra?niej Laharos ma problem z tym, serwer nie pad? ani razu, tylko hosting blokuje po??czenia - taki firewall jakby, mia?o zabezpieczy? przed atakami ddos a zabezpiecza przed graczami.
Laharos b?dzie o 13, narazie zamkn??em serwer - bo nawet dla mnie jest to ju? frustruj?ce.
OVH nie da?o rady zablokowa? ddos?w, teraz datacenter blokuje wszystko.

Mam problem z za?o?eniem konta na forum, jak i z za?o?eniem tematu, czy napisaniem postu, musicie zmieni? captche, bo wpisuje kod z obrazka i nic, nawet pr?bowa?em drog? audio, ale te? nie dzia?a, mam nadziej?, ?e co? z tym zrobicie. Co do crash?w, to chcia?em zrobi? pi?knego screena na Jakundaf Desert z okazji mojego 10 mlvla, pouk?ada?em ?adnie kokosy w kszta?cie cyferki "10" z kokos?w i na to chcia?em po?o?y? cc'ki, zrz?dzenie losu i moje szcz??cie sprawi?o, ?e jednak nie zd??y?em tego zrobi?, a przez offka by?bym z 35c do ty?u :D nie m?wi?c o moich wspania?ych przepysznych kokosach, kt?rych pewnie te? nie odzyskam :c Mam nadziej?, ?e szybko uda si? upora? z problemami :)

no a po co mi;d wydam te 100k na blessy czy 50k na aol a serwer zaraz znowu padnie a jak nie odrobie to jestem w dupe xd . Serwer znowu off :P bez sensu...

50k na blessy, 30k na aol. Toz to ci ceny podalem nawet a ty cos piedzielisz xD
Odrobic nie ciezko. Kilka minut hunta, jakis dsm spadnie i juz masz na aola zwrot. A potem jeszcze godzinka hunta i masz profit 20cc albo lepiej...

50k na blessy, 30k na aol. Toz to ci ceny podalem nawet a ty cos piedzielisz xD
Odrobic nie ciezko. Kilka minut hunta, jakis dsm spadnie i juz masz na aola zwrot. A potem jeszcze godzinka hunta i masz profit 20cc albo lepiej...

ta dobra jeny, nie wiem ile tu bless, jestem nauczony ze po 100k+ na 100+ lvlu xd a pkt jak nie by?o tak nie ma, mi si? nie chce czeka? cholera wie ile... Wole i?? muci? na globalu. Wkurza mnie takie pieprzone obiecywanie ?e co? dadz? a g?wno daj?... Wbi?em drugi raz po kr?tkiej przerwie i widze ?e nie ma sensu gra? ani wierzy? w s?owa admin?w, tak samo z tym npc od prezent?w, mia? dawa? fajne ajtamsy a dawaj g?wniane bp i addonowe itemy kt?rymi idzie si? obsra?. ?al wam da? co? warto?ciowego to sypiecie g?wnianymi itemami ?eby nie by?o ?e kto? co? czego? nie dosta?. Ale tak jest na Polskich serwerach, tylko kasa si? liczy. Nie spotka?em si? jeszcze z tak? sytuacj? ?e na Polskim serwerze dostawa?bym pkt za levele, nagrody itd... Tak jest tylko na zagranicznych serwerach, a w naszym kraju niestety sam ?yd, kt?ry chce tylko zarobi? a reszte ma gdzie?. Serwer co chwile off... Nie wiem mo?e ten ots jedzie na komputerze i s? jakie? braki pr?du? ^^

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry