• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

-Średni Ventrilo-Co i jak?

Status
Zamknięty.
N

Napster

Guest
Witam.
Z racji i? u?ytkownik Herun nie posiada 30 post?w, a chcia?by si? podzieli? z Wami poradnikiem, umieszczam go za niego:

Ventrilo jest oprogramowaniem wyposa?onym w przydatne funkcje do prowadzania konferencji g?osowych.

Ventrilo potrafi pod??czy? si? do serwer?w na ca?ym ?wiecie lub do jednego w twojej sieci lokalnej. Wystarczy si? zalogowa? i pod??czy? do wolnego "pokoju". Darmowa wersja aplikacji dopuszcza pod??czenie po 8 u?ytkownik?w na kazdy pok?j. Mo?esz u?ywa? kilku r??nych kodek?w audio, a sygna? wyj?ciowy mo?e by? odtwarzany w systemie d?wi?ku przestrzennego.
chip.eu​

Przydaje si? podczas wojen w tibii.

1. Wchodzimy na ventrilo.com/download.php i wybieramy wersje, kt?ra nas interesuje.

2. Instalujemy (Klikamy w next =o)

3. Uruchamiamy i pojawia nam si? takie okno:

ventrilo1ri2.jpg

A)
ventrilo2oq1.jpg

B)
ventrilo3so9.jpg

C)
Nie przydatne, mo?na wstawia? hotkeye.

4. Gdy wszystko zrobili?my dajemy connect - aby gada? nale?y nacisn?? lewy ctrl.

5. Par? dodatk?w
Setup - ustawienia
Mute Microphone/Binds -Wycisz Mikrofon/??czenie
Mute Sound - Wycisz Dzwi?k

Raczej proste, ale mo?e kto? nie wiedzia? :)
Pozdrawiam
Herun

To tyle. Autorem tego poradnika jest Herun (Gern), wi?c wszelkie komentarze prosz? kierowa? do niego ;).

Osobi?cie poradnik mi si? podoba, zapewne wielu osobom si? przyda, m.in. (jak w poradniku) na wojny (w tibii), ale i r?wnie? by pogada? sobie z wieloma osobami na raz.

Pozdrawiam,
Napster.

Ventrilo - bardzo przydatny program, g??wn? jego zalet? jest to, ?e nie obci??a on procesora komputera - dzi?ki czemu mo?emy gra? bez lag?w. Je?li chodzi o np. skype to przy 3 osobach jest wszystko ok, gdy wejdzie ich 8 mog? by? problem. Pozdrawiam Drexav!

Poradnik ujdzie. Do niczego nie mog? si? przyczepi?. No mo?e do tego ogranicznika z 30 postami. :mad: Ale to nie znaczy, ?e poradnik jest z?y :)

Bardzo dobry poradnik s? zdj?cia i wogule wszystko ?adnie opisane. A ja osobi?cie u?ywam TeamSpeka :). Pozdrawiam

?adny poradnik. Ka?dy kto pierwszy raz b?dzie chcia? ustawi? dobrze program, to mo?e tutaj zajrze?. 5/5

Ciekawy poradnik. Na pewno wielu osobom si? przyda.
-Obrazki;
-Dobrze opisane;
-Czego wi?cej chcie??

Tak, to sie przydaje na warach, ale Team Speak te? fajny. :) Ale dzi?ki za wstawienie tego tutaj, przyda sie.

;o poradnik bardzo dobry, du?o zdj?? mn?stwo opis?w.
Ca?o?? przejrzysta, naprawd? mo?e si? dla niewielu przyda?.
Tak, to sie przydaje na warach, ale Team Speak te? fajny. Ale dzi?ki za wstawienie tego tutaj, przyda sie.
Moim zdaniem, team speak muli kompa, bo jest bardziej obszerny od 'venta'.

Ocena: 10/10

Wszystko ?adnie opisane, poradnik jest czytelny i og?lnie da si? go zrozumie?, ssy to u?atwiaj?, osobi?cie nie przepadam za vt, preferuj? TeamSpeaka2.

Odp: Ventrilo-Co i jak?

Witam. Ja mam taki problem ze jak gadam to s?ysz? to co gadam w g?o?nikach. Nawet gdy ja co? mowie to inni nie s?ysz? i odwrotnie pomocy....

Pozdrawiem.

Status
Zamknięty.
Do góry