-Tibia 8.60 Vexis.pl REAL MAP Start 14 Maja (19.00)

Status
Zamknięty.

Sasuki

Banned
Zbanowany
Liczba reakcji
12
Prosz? o usuni?cie tego tematu, poniewa? chc? zrobi? nowy, bo w tym jest wiele post?w kt?re nie pasuj? ju? do zmian jakie zostan? wprowadzone!

sygn2%20kopia.png

Vexis.pl - REAL MAP RPG
startvc.png

Ju? nied?ugo serwer zostanie uruchomiony i otwarty dla wszystkich ch?tnych graczy, kt?rzy szukaj? serwera stabilnego, dopracowanego oraz d?ugotrwa?ego. ?mia?o mo?na powiedzie?, ?e Vexis.pl jest jednym z najlepiej odwzorowanych serwer?w RL w Polsce. Generalnie ca?o?? jest ju? gotowa, a serwer nie wymaga wi?kszych poprawek. Mamy szerokie plany co do dalszego rozwoju serwera, dlatego nie pozwolimy wam si? zanudzi?.
O serwerze?
Na serwerze znajdziesz mas? ciekawych rzeczy, kilka z nich postaram si? opisa? poni?ej, reszta jest tajemnic?. Warto jednak wspomnie? i u?wiadomi? was, ?e staramy si? zbudowa? serwer jak najbardziej podobny do tego jaki mo?ecie zobaczy? na oficjalnych serwerach gry. Taski i inne skrypty na serwerze, zapewne jeszcze lepiej odwzoruj? system gry RPG. Mamy dla Ciebie mn?stwo autorskich rozwi?za?. Ponadto na Vexis.pl dost?pna jest ca?a masa quest?w, zaczynaj?c od tych najmniejszych po te najwi?ksze. Wszystko to dost?pne jest na perfekcyjnie odwzorowanej mapie z okresu klienta 8.60, wraz z p??nocnymi stepami ZAO.
Dlaczego warto?
Jako jedni z nielicznych oddajemy Ci dopracowany serwer, kt?ry jest ju? po fazie test?w, dlatego nie b?dzie niespodzianek po jego starcie. Brak restart?w pozwoli cieszy? Ci si? gr? przez kolejne miesi?ce, a aktualizacje oraz konkursy nie pozwol? Ci si? nudzi?. W takim razie, po co zaczyna? gr? na serwerach, kt?re po tygodniu ko?cz? sw?j ?ywot? Tracisz swoje nerwy oraz cenny czas. Wszystkie potrzebne informacje znajdziesz w zak?adce - Server Info. Je?eli chcesz pom?c nam przyci?gn?? innych graczy, za??? konto ju? teraz. Ponadto nasz serwer stoi na profesjonalnym serwerze dedykowanym co daje jeszcze lepsz? przyjemno?? z gry gdy? nie ma lag?w oraz jest online 24/7, mozesz gra? o ka?dej porze dnia i nocy!

Uruchomili?my TEST SERVER. Chcemy wszystko dopracowa? i odpali? jedyny taki serwer.
O co chodzi?
Chcemy wprowadzi? klimat tibii 7.6, czyli:
-Brak hotkey's
-burst arrowy dla maga i druida
-bardzo ma?y exp, loot, skill
-levele na bronie zostan? usuni?te
-usun?? wszystkie dodatkowe wyspy i zostawi? tylko czyst? real map?
-brak r??d?ek
-runy od mlvla, level nie b?dzie si? liczy? do tego kiedy mo?na b?dzie u?y? runy
-usuni?cie potion?w i zostawienie UH'?w

Pami?tacie jeszcze ten przedmiot?
Ultimate_Healing_Rune.gif

Teraz zn?w wejdzie on do u?ytku!

Chcemy przywr?ci? czasy kiedy wygrywa?o si? dzi?ki taktyce, zgraniu i do?wiadczeniu, a nie dzi?ki szybko wci?ni?temu klawiszowi F1.
Po prostu stara dobra tibia, kiedy jeszcze cieszy?a si? popularno?ci?.

Co jaki? czas b?d? tu wstawia? kolejne rzeczy kt?re zostan? zmienione.

Rzeczy kt?re zosta?y zrobione:
-usuni?to level na bronie
-usuni?to level na czary
-dodano burst arrowy dla druida i sorca (do poprawek)
-usuni?to hotkeye
-usuni?to potiony (zostawili?my tylko zwyk?y health potion i mana potion, teraz mana fluid)
-wzmocniono runy UH i IH

Rzeczy z kt?rymi nie wiemy jeszcze co zrobi?:
-usun?? wszystkie r??d?ki, czy zostawi? podstawowe
-czy speary maj? spada? na ziemi? po rzucie
-co zrobi? ze spearami (chodzi o ich levele)
-czy zrobi? sta?y exp czy exp stage

Vexis.pl to profesjonalny serwer z Real Map?.
fullmap.png

cooltext571105080.png
- The Annihilator Quest
- Demon Helmet Quest
- The Elemental Spheres Quest
- Firewalker Boots Quest
- The Inquisition Quest
- Killing in the Name of... Quest
- Shadows of Yalahar Quest
- Children of the Revolution Quest
- The New Frontier Quest
- The Demon Oak Quest
- Tomes of Knowledge Quest
- In Service of Yalahar Quest
- Annihilator Qest
- Demon Helmet Quest
- Pits of Inferno Quest
- The Inquisition Quest
- Dark Armor Quest
- Dark Shield Quest
- Crusader Helmet Quest
- Blue Legs Quest
- DTD Quest
- Banshee Quest
- Black Knight Quest
- Orc Fortress Quest
- Behemoth Quest
- Svargrond arena 1
- Svargrond arena 2
- Svargrond arena 3
WSZYSTKIE QUESTY DZIA?AJ? W 100%! Nie znajdziesz wiele tak dopracowanych serwer?w jak nasz.
cooltext571108014.png
Yalahar,
Carlin,
Abdendriel,
Thais,
Venore,
Kazordoon,
Ankrahmun,
Edron,
Tiquanda,
Svargrond,
Goroma,
Zao and Razachai.

TYLKO REAL MAPA, BEZ ?ADNYCH DODATK?W

cooltext571112605.png
Guild WAR z Tarczami
Addon Bonus System
Real Paralize
Quest log
Task System
Raids System
OLD TIBIA PVP SYSTEM!
& More !
cooltext571120221.png
Procesor: Intel i7 4x 2(HT)x 2.66+ GHz
Ram: 24 GB
Dysk: 2 TB
Przepustowo?? internetu: 100 Mbps

Aktualne zmiany jakie s? wprowadzane na serwer mo?na zobaczy? pod adresem Vexis.pl

Dowodem na to ?e jeste?my solidnymi tw?rcami serwer?w OTS mo?e by? nasz serwer kt?ry istnieje ju? od dw?ch lat, a mianowicie Pokemaniac.pl - Latest News kt?ry by? znany wcze?niej jako Pokemon Trozei.

Odp: Vexis.pl REAL MAP Start 14 Maja (19.00)

A jaki? exp stage mo?esz wypisa?, czy na razie my?licie jaki to b?dzie exp? Chcia?bym si? po prostu zapyta?, czy nie b?dzie np. na 100 lvlu exp x10?

Jak na razie my?limy nad tym.
Ma to by? serwer dzia?aj?cy przez d?ugi czas i nie zamierzam robi? reset?w postaci wi?c exp nie powinien by? zbyt du?y.
Mo?e zaproponujcie jaki exp by?by wed?ug was dobry.

Mog? jeszcze zrobi? serwer ventrilo.
Jeden serwer ju? mamy postawiony i nie wiem czy nie dostosowa? go do dw?ch serwer?w.
Je?eli kto? chce to podaj? dane naszego vt:
IP SERWERA: pokemaniac.pl
PORT SERWERA: 3784 (domy?lny)

Ostatnia edycja:

Od?wie?am!
My?l? o zrobieniu takiego expa:
stageexp.gif

Co o tym s?dzicie?

Prosz? modelator?w o usuni?cie postu poni?ej.

Ostatnia edycja:

Ja bym proponowal taki exp 50/60 - 3/5, lub mniejszy na poczatku :P i z takim gralbym napewno.

No i zeby w sms shopie nie bylo pelno itemow.... bo to bez sensu.. Najlepiej jakby bylo tylko cos co mogloby zapewnic utrzymanie serwera, ale zeby bylo to cos w granicach rozsadku... do tego niski exp :P i byloby super.

I najlepiej pod inna tibie niz 8.6 :D bo to same boty beda.. :P

Ostatnia edycja:

Refresh!!!!!!!!

Refresh!!!!

Ostatnia edycja:

Musisz mi tu spammowa?? i tak start chyba za bardzo wam si? nie uda?.
Prosz? Modelator?w o usuni?cie postu poni?ej poniewa? nie wnosi nic do tematu, nie jest w og?le na temat i jest to po prostu zwyk?y spamm.

Od?wie?am!!

To jaki b?dzie w ko?cu ten exp? Mo?esz ustawi? ju? sms shop i itemki? I mo?esz zwi?kszy? magic lvl i skill rate o 5?

Przeczytaj to i wez to naprawde pod uwage :)

Dam kilka moich propozycji ! Przyczytaj to uwaznie gdyz na takim expie i wgl... stoi inny serwer gdzie gra sporo ludzi tylko GM sie wgl nie interesuje !
To tak...
Exp stage ma byc maly, a zobaczysz ze ludzie beda.. Ci prawdziwi.... bo dzieci szukaja tylko hight exp i jutro wychodza z serwa, jesli gracz ma naprawde zostac to bedzie gral jedynie na malym expie gdyz zawsze mozna zdobyc cos lepszego.
Bo co da wbic w jeden dzien 100lvl 20cc i expic na demcach? -.- nudzi sie po 2 dniach

- 01 to 25 - 18x
- 26 to 50 - 15x
- 51 to 80 - 12x
- 81 to 100 - 6x
- 101 to ... - 4x
Skills: 14x
Magic: 6x
Loot: 2x
Taki exp jest wspanialy zapewniam Cie ze ja wraz z przyjaciolmi bede na takim gral i na tym serwie co gram teraz powiem im ze jest taki twoj serwer i powiem ze GM interesuje sie jego losami !
I nie ma byc czegos takiego jak !aol !bless -.- bo to jest dla mnie smieszne...

A co do SMSShopu tak jak mowil kolega u gory nie ma byc jakis tam Firewalker boots +70many na sec -.-
w IS daj cos takiego jak D shield/ Golden legs/ Mystic Sword to nie ma byc serwer dla dzieci item shopu..
bo zapewniam Cie ze jezeli ktos ma cos kupic z smsshopu to i tak kupi nie wazne co :)

PS: Tylko prosze cie o jedno o jedno... nie rob jakiegos zasyfialego dp jakies ku*wa magiczne jakies telepoertery czy ch*j wie co... -.-
A Trainery zrob tak... Idzie sie na statek HI>training>yes bo jak zobacze jakies teleportery na exp'y czy ch*j wie co to odrazu powiem pa pa.
To raczej na tyle i mowie Ci wez to co napisalem pod uwage :)

A jeszczy bym bardzo prosil twoje GG jesli mozna :) nie bede spamowal ani nic w tym stylu

My?l? nad takim expem:

Stages
 1-50 - x50
 51-80 - x30
 81-100 - x20
 101-120 - x10
 121-140 - x7
 141-150 - x5
 150+ - x2

Skills: x15
Magic level: x8
Loot: x3

Nie ma to by? serwer na kt?rym wbijasz 200lvl w 2 godziny, poniewa? ma on sta? d?u?szy czas bez resetu postaci, a nie chc? tam biegaj?cych 500lvli, ale nie chc? te? za ma?ego jak kolega u g?ry napisa?. Nie ma by? to serwer Full RPG, tylko mieszanka RPG i FUN.
Co do teleport?w w dp, to jest tylko na trainery. Nad SMS Shopem dalej my?l?.
Pytanie:
Czy system flag i system zamk?w by?by jakim? dodatkiem kt?ry zwi?kszy populacj? serwera? Bo zastanawiam si? nad dodaniem tych system?w.

Widz?, ?e zlyczarburzy jest zwolennikiem troch? bardziej hardkorowych OTS. Powiem Ci tak. Ja te? nie lubie ots, gdzie w 1 dzie? wbijasz 200 lv, ale jednak zwi?kszy?bym troch? ten exp. Co do item shopu, jestem za tym, aby tam by?y np. softy, aole, yalahar set, cc do kupienia, addon dolly i jakie? inne przedmioty, bo o to w tym w?a?nie chodzi. Jestem te? za tym, aby w temple by?y teleporty na trainery - nie wiem w czym Ci to przeszkadza, pomys? ze statkiem jest bardziej klimatyczny, ale jednak tp b?dzie bardziej praktyczne. Dobrze by te? by?o, gdyby w temple w thais by?y tp do carlin i venore, ?eby lepiej m?c lepiej si? przemieszcza? pomi?dzy tymi miastami. No i jeszcze jedna pro?ba: mo?esz powi?kszy? niekt?re expowiska z rl, takie jak dragon lair ko?o Veno, dragi na darashi, demony na edron itd?

No i na ko?cu jeszcze moja wersja expa, jaki powinien by? na serwerze:

Stages
 1-50 - x70
 51-100 - x50
 101-140- x30
 141-180 - x15
 181-200 - x6
 200+ - x3

Skills: x16 <--- zwi?kszy?em tylko o 1
Magic level: x10 <--- zwi?kszy?em tylko o 2
Loot: x3

Oczywi?cie to moje propozycje, ten exp. wg. mnie nie jest ani za wysoki, ani za niski, l?czy ze sob? elementy gry RPG i 4FUN, wi?c ka?dy b?dzie zadowolony, zapewniam Was.
Ewentualnie mo?na by by?o to jeszcze przedyskutowa?.

No i jeszcze jedna, ostatnia rzecz zwi?zana ze stron?. Na stronie mamy forum, na kt?re trzeba si? niestety osobna zarejestrowa? (samo za?o?enie konta na serwie nie wystarczy). Da?o by rad? przenie? forum bezpo?rednio na vexis.pl? Gra?em kiedy? na jednym ots, gdzie tak by?o, i na forum siedzia?o bardzo du?o os?b, gdy? nie musieli tworzy? oddzielnego konta do forum (po prostu logowali si? na swoje konto na kt?rym mieli stworzone postacie i pisali posty). Innymi s?owy - by?o tak jak na Tibia.com. By?a te? mo?liwo?? komentowania news?w wystawianych przez admina. Naprawd? ?wietnie to si? sprawdza?o a dyskutowanie na takim forum sta?o si? naprawd? przyjemne.
To ju? chyba wszystko, s? to moje propozycje, czekam na Wasze i odpowied? Sasukiego.
Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:

Ostrzezenie za malo wartosciowy post ^^ tiaa yhm... No to zrobie tak, bo mi sie nie chce przepisywac tego samego...
Ale mam jeszcze pytanie, do Sasuki'ego. Jak bedzie rozwiazywana sprawa botow? Beda sobie grac, czy beda jakos "karane"(czyt. tepione)?? :>

Przeczytaj to i wez to naprawde pod uwage :)

To tak...
Exp stage ma byc maly, a zobaczysz ze ludzie beda.. Ci prawdziwi.... bo dzieci szukaja tylko hight exp i jutro wychodza z serwa, jesli gracz ma naprawde zostac to bedzie gral jedynie na malym expie gdyz zawsze mozna zdobyc cos lepszego.
Bo co da wbic w jeden dzien 100lvl 20cc i expic na demcach? -.- nudzi sie po 2 dniach

- 01 to 25 - 18x
- 26 to 50 - 15x
- 51 to 80 - 12x
- 81 to 100 - 6x
- 101 to ... - 4x
Skills: 14x
Magic: 6x
Loot: 2x
Taki exp jest wspanialy zapewniam Cie ze ja wraz z przyjaciolmi bede na takim gral i na tym serwie co gram teraz powiem im ze jest taki twoj serwer i powiem ze GM interesuje sie jego losami !
I nie ma byc czegos takiego jak !aol !bless -.- bo to jest dla mnie smieszne...

A co do SMSShopu tak jak mowil kolega u gory nie ma byc jakis tam Firewalker boots +70many na sec -.-
w IS daj cos takiego jak D shield/ Golden legs/ Mystic Sword to nie ma byc serwer dla dzieci item shopu..
bo zapewniam Cie ze jezeli ktos ma cos kupic z smsshopu to i tak kupi nie wazne co :)

Po
1. z Tymi tp do carlin /venore itp przesadziles...
2. Nawet z takim expem w dzien ludzie wbija 150 :) przynajmniej ja
3. Porypalo Cie? softy w IS? co za problem zebrac paru typa 150lvl i isc na poi? -.^
4. Addon doll pff... Jak juz to pojedyncze itemy np. 100 chicken feather / 50 szmatek czy cos takiego.
5.Co do karania botow jestem za!
6.Moze dalem troche za niski exp ale bez przesady? Cytuje:
"Stages
 1-50 - x70
 51-100 - x50
 101-140- x30
 141-180 - x15
 181-200 - x6
 200+ - x3"
Z takim expem jest na dedyku tyle serwow ze huhuhuhu...
A nie ma zadnego serwera jeszcze rpg z low exp oprocz jednego, chocia? GM sie nim nie interesuje tam gra sporo ludzi O.o a Jesli sie tutaj zainteresujesz to sobie wyobraz ile bedzie Ludu na serwie :). Bo na tamtym ots w IS jest tylko Noble axe/Jinn Sword/Demon Shield/DSM
Takie rzeczy, i tak jak mowilem w poprzednim poscie jezeli ktos ma cos kupic w ItemShopie to kupi nawet TO !
Podsumowujac:
Karanie botow: Tak
Exp taki jak podal sasuka lub mniejszy
SMS SHOP Tylko podstawowe itemy. Nie martw sie na serwer wystarczy...
A itemy addonowe mogly by byc w SmsShopie, ale w zadnym wypadku addon doll...
TP do carlin i innych miast: NIE!
I nie rob jakiegos wsiorskiego dp jakies magiczne sciany czy nie wiadomo co jak czesto jest na evo...

Jak narazie tyle z mojej strony Dalej prosze o podanie GG Sasuki.

Ostatnia edycja:

Dobra, z tymi tp do Veno i Carlin, rzeczywi?cie przesadzi?em. Ale nie widz? nic z?ego w rozbudowanym IS. Dajmy ludziom wyb?r: jak kto? chce zdoby? softy w uczciwy spos?b, robi?c POI lub kupuj?c od innego gracza za ci??ko zarobione pieni?dze, to spoko. Ale jak kto? chce zdoby? softy poprzez IS, to czemu nie da? mu szansy? Poza tym serwer w ten spos?b lepiej b?dzie zarabia?. Wracaj?c do expa, uwa?am ?e moja propozycja jest idealna. I RPG'owcy i FUN'owcy b?d? zadowoleni. M?wisz, ?e w dzie? wbijesz 150 lv, to prawda, ale po 200+ b?dzie ju? naprawd? ci??ko i zapewniam Ci?, ?e d?ugo na serwie nikt nie wbije 400 lv. Oczywi?cie ka?dy ma w?asne pogl?dy, do startu serwera zosta? jeszcze tydzie? i pewnie wiele rzeczy si? jeszcze zmieni, jednak mam nadzieje, ?e moja propozycja expa zostanie przyj?ta, ewentualnie odrobin? zmodyfikowana. No i dalej jestem za addon doll w IS. Pozdrawiam.

P.S. I proponuje jeszcze powi?kszenie dp w thais, bo jest ono jak dla mnie za ciasne i ma za ma?o depozyt?w. Proponuje po??czenie dp z biblioteczk? obok, gdzie na ots s? zazwczyaj Djiny i Rashid i tam zrobi? dp, oraz przej?cie ze ?wi?tyni bezpo?rednio do dp, ?eby unikn?? ewentualnych pk. Wszystko wida? na za??czonych obrazkach (jest to moja mapa, dp sam zrobi?em):

Dok?adniejsze zdj?cia poni?ej:

depo2a.png

depo3i.jpg

depo4v.jpg

depo1.jpg

Co o tym s?dzicie?

Ostatnia edycja:

A moze ktos nie ma jak wyslac tego glupiego smsa i sobie kupic softy a tez by chcial?... Dlatego wszyscy powinni isc na POI i je sobie wziac, a nie wyslac smsa i kupic... to samo tyczy sie addonowych itemek, wtedy bedzie sprawiedliwie. Pomysl z addon dollem to w ogole tragedia... Co z tego ze po wbiciu 200 lvla bedzie ciezko... jak juz mozna isc praktycznie wszedzie i "bez problemu" z kims...

Co do expa: Tak jak napisal Sasuki, lub mniejszy.
Co do sms shopa: Zadntych itemek addonowych, softow, itp. jak juz to tylko jakies "w miare" eq.. dsm, crown legi, itp.

Je?eli kto? nie mo?e wys?a? sms, to ma poprostu pecha. Tak jak na rl, jak kto? jest biedny i nie ma kasy na PACCa, to jego problem, ma pecha i musi siedzie? na FACCu. Ja te? jestem zwolennikiem samodzielnego zdobywania item?w, ale taka opcja wg. mnie powinna by?, no i jak ju? wcze?niej wspomnia?em - serwer na tym zarobi. Je?eli tak bardzo si? brzydzicie tym addon dollem, to mo?na go wywali? z IS, ale ?eby zrobi? chocia? jakiego? Questa na to, lub potworka z kt?rego to b?dzie lecie?. I wracaj?c jeszcze do expa, nadal uwa?am, ?e moja propozycja jest dobra, ewentualnie mo?na by by?o co? troch? jeszcze zmniejszy?, ale exp proponowany przez Sasukiego (150+ - x2?) to wg. mnie ryzykowne posuni?cie. Wiecie ile czasu trzeba b?dzie expi? z takim expem, by wbi? ten 200 lv. Zmieni?bym ten ostatni exp na x3, ewentualnie x4. A najlepiej wrzuci? na serwer to, co sam zaproponowa?em czyli:

Stages
 1-50 - x70
 51-100 - x50
 101-140- x30
 141-180 - x15
 181-200 - x6
 200+ - x3

Daje jeszcze drug? propozycje z jeszcze bardziej zmniejszonym expem:

Stages
 1-50 - x50
 51-100 - x35
 101-140- x20
 141-180 - x10
 181-200 - x5
 200+ - x3

Osobi?cie jestem zwolennikiem tej pierwszej, jednak jak wg. Was to jest zbyt du?y, n00bski exp, to proponuje drug? tabelk?. Pozdrawiam.

Cos ty sie tak uczepil tego addon dolla...

Tak wiemy ile z expem x2 trzeba expic, ale gdyby byl taki exp, to bylby ots do dlugiej gry a nie na tydzien czy miesiac..

A poztym co ci do tego ile serwer zarobi.. niech zarobi na utrzymanie i starczy.. a nie pchac niewiadomo co do shopa zeby zarobic..

Ci??ko mi powiedzie?, po prostu nie widz? nic z?ego w tym, ?eby by? addon doll, poza tym na serwerze b?d? addon bonus:

Vexis.pl - Addons

My?lisz, ?e komu? by chcia?o si? zbiera? itemy na outfit na ots?

Wracaj?c do expa, to doszed?em do wniosku, ?e exp mo?e by? oboj?tnie jaki, ale prosz? tylko o jedno admina: niech ostatni limit expa to b?dzie x4, minimum x3, bo z x2 to naprawd? wielu osobom nie b?dzie si? chcia?o ju? expi? (przynajmniej ja ze znajomymi by?my nie chcieli).

I mam nadziej?, ?e Sasuki wreszcie si? wypowie w tym temacie.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry