-Tibia 8.60 Vexis.pl REAL MAP Start 14 Maja (19.00)

Status
Zamknięty.
Odp: Vexis.pl REAL MAP Start 14 Maja (19.00)

Boty b?dziemy t?pi?.
T?pienie bot?w u nas jest ju? przyzwyczajeniem z Pokemaniac.pl na kt?rym nie ma praktycznie bot?w, czasem zdarzaj? si? jak to na ka?dym otsie, ale s? t?pione.

W takim razie zapewne wejde :P i jezeli tak bedzie to zostane na dluzej.

a mo?e by? od 150-200 exp x3
i od 200 exp x2?

Mie tam pasuje :> Ale poczatkowy exp moglbys zmniejszyc gdzies tak chociaz na x20, i byloby fajnie :P I jeszcze jak bedziecie naprawde tepic botow, to bedzie serwer na dlugo :>

Sasuki. We? ju? nie kombinuj. Zr?b, aby ten cholerny ostatni limit expa to by?o x3, zmie? tylko ten cholerny ostatni limit, reszt? ju? lepiej zostaw bez zmian, to mo?e b?d? gra?.

Kernor to dzieciak, wszystkie jego pomys?y s? g?wno warte, polecam zrobi? exp ko?cowy x2, loot x2 nie x3 bo zaraz b?d? bp cc. co to item shopa nie powinno by? broni,softow a najwa?niejsze addon dolla.
Exp jak najmniejszy, to pozwala na d?u?sza rozgrywk?. Dla mnie jak ma by? to serwer troch? rpg nie powinno by? map dodatkowych tylko dopracowana real mapa :p

Ots by?by znakomity, gdyby nie te dodatkowe wyspy :< to mnie troche denerwuje, poniewa? je?eli to ma by? real mapa to ma by? real mapa, a nie jaki? szit.

No fakt moglo by nie byc tych dodatkowych.

8 miast jest po??czone w 1 kontynent i mapa jest w stylu rpg. Jedynie oken,gengia,pyre, zelter i gera to wyspy ma?o rpgowe.

A posiadujesz moze mini mape tych nowych? :P

Mog? zrobi?, ale to tak tydzie? po starcie, ?eby?cie na pocz?tku sami poodkrywali troche :)

Kernor to dzieciak, wszystkie jego pomys?y s? g?wno warte, polecam zrobi? exp ko?cowy x2, loot x2 nie x3 bo zaraz b?d? bp cc. co to item shopa nie powinno by? broni,softow a najwa?niejsze addon dolla.
Exp jak najmniejszy, to pozwala na d?u?sza rozgrywk?. Dla mnie jak ma by? to serwer troch? rpg nie powinno by? map dodatkowych tylko dopracowana real mapa :p

Po pierwsze, nie jestem dzieciakiem, mam 21 lat, a taki wniosek wysun??e? pewnie dla tego, ?e mam inn? ni? Twoja wizje grania na OTSach. Ty wolisz bardziej hardkorowe, z elementami RPG, gdzie 100 lv to co?. Ja wole bardziej luzackie, gdzie 200 lv wbijesz w tydzie?, a dopiero p??niej musisz si? m?czy?. Naprawd? gratulacje, ?e po tych moich postach wywnioskowa?e?, ?e ze mnie dzieciak.

Ostatnia edycja:

Teraz jest duzo takich otsow gdzie 200 lvl wbijesz w tydzien, wiec dlaczego ten ma byc taki sam? Niech chociaz ten jeden bedzie trudniejszy... gdzie wlasnie ten 100 lvl to bedzie cos...

Gwoli ?cis?o?ci, chcia?bym, ?eby to by? ots rzeczywi?cie podobny do orygina?u, ?adnych p???rodk?w takich jak tp na exp czy do innych miast, fajnie by by?o si? troch? pom?czy?, ?eby co? osi?gn?? i tym samym, ?eby gracze nie mogli w znaczny spos?b u?atwia? sobie gry poprzez kupno itemk?w w sms shopie. Co do sms shopu proponuj? wrzuci? przedmioty w celu pocz?tkowego u?atwienia gry - jaki? secik na ?rednim poziomie; niedu?a ilo?? kasy, powiedzmy 20 - 50k; mo?e kupno pacca tanim kosztem na 2 tygodnie czy jakie? przedmioty zwi?kszaj?ce troch? mo?liwo?ci ka?dej profesji. Co do addon?w, genialne by?oby tworzenie ich jedynie poprzez zbieranie materia??w z potwor?w, ale w tym przypadku, ?eby wypada?y cz?sto i w sporej ilo?ci.
W przypadku expa, w miar? fajna gra zaczyna si? od 50 lvl+, dlatego te? taki lvl powinno wbija? si? ?atwo, a co do 150lvl+ exp x 3 to minimum, poniewa?, trzeba zapobiega? monotonni podczas expienia, wszak nie jest to real tibia, tylko ots.
Cokolwiek postanowisz Adminie, przyjm? to z pokor? i tak pogram na otsie je?li czas pozwoli, ze wzgl?du, powiedzmy, regionalnego patriotyzmu:) Mi?o b?dzie pogra? na do?? trudnym otsie, przypominaj?cym czasy kiedy non stop ?upa?o si? w tibie.

Ostatnia edycja:

Pacc jest za darmo, addony tworzy si? jedynie z addon item?w, 50lvl ?atwo si? wbije bo w ko?cu do tego 50lvla jest exp x50 :)
Co do sms shopu, jedynie w tej kwestii b?d? chyba problemy. Ju? jutro start, a ja jeszcze nie wiem co tam b?dzie.
Za s?abe itemy nie mog? by? bo nikt nie kupi i serwer padnie (gdybym da? k seta to ka?dy mo?e wbi? sobie ten 50lvl i i?? samemu zlootowa?, a 50lvl to nie problem), za mocne te? nie bo si? zrobi syf straszny i teraz nie wiem co zrobi?.
My?l? nad Yalahar setem i mo?e jakie? spell booki, i bronie dwur?czne dla knight?w, tak aby mogli oni sobie p??niej lepsze, jednor?czne zdoby? z quest?w. <- tych item?w cena powinna by? du?a.
Oczywi?cie doda?bym te? co? typu demon shield, bohy i inne tanie itemy.

Yalahar set odpada, za dobry. Wydaje mi sie ze jakis demon shield, dsm, crown legi, no bohy.. jakis rh.. z broni to skull staff, a sword i axe takie na poziomie skul stafa :P zeby nie bylo za slabe, ale i nie za dobre, zeby lepsze trzeba bylo samemu zdobyc. Oczywiscie to tylko przyklady :P Ale wydaje mi sie ze cos na takim poziomie byloby ok.

A co do expa. Jezeli jest taki jaki pisales czyli:
Stages
 1-50 - x50 - x30 <-- Wydaje mi sie ze lepiej by bylo gdybys
 51-80 - x30 - x25 zmienil na taki.
 81-100 - x20 - x20
 101-120 - x10 - x10
 121-140 - x7 -||-
 141-150 - x5 -||-
 150+ - x2 -||-

Skills: x15
Magic level: x8
Loot: x3 - x2

Ostatnia edycja:

Exp Stage jest wyjatkowo za duzy. Zobaczcie sobie na Narvia.eu gdzie przy takim exp stage:

• 1-40 - x80
• 41-60 - x50
• 61-80 - x30
• 81-100 - x20
• 101-110 - x15
• 111-120 - x10
• 121-130 - x7
• 131-140 - x5
• 141-150 - x3
• 151+ - x1.5 (or x2, not sure)

jest juz taki lvl w 12 dni:

Name: Mery
Sex: male
Profession: Master Sorcerer
Level: 183
World: Narvia.Eu
Residence: Venore
Guild Membership: Slayer of the Winds
Last login: 14 May 2012, 12:00 am
Created: 2 May 2012, 9:05 pm

Wydaje mi sie ze Exp powinien byc zanizony i oparty na innym dobrym otsie Rpg czyli:

Stages

- 01 to 25 - 16x

- 26 to 50 - 13x

- 51 to 80 - 10x

- 81 to 100 - 5x

- 101 to ... - 3x

Skills: 12x

Magic: 5x

Loot: 2x

Taki Exp bylby idealny. Nie jest za latwo za trudno tez nie i jak ktos wspomnial "Mi?o b?dzie pogra? na do?? trudnym otsie, przypominaj?cym czasy kiedy non stop ?upa?o si? w tibie. "

nieduzy ma racje :] taki exp bylby najlepszy. Do tego tepic botow, 0 syfu w item shopie, i bedzie dobry server, na ktory i tak znajda sie gracze bo wydaje mi sie ze ostatnio coraz wiecej osob szuka dobrego servera, z niskim expem, gdzie bedzie mozna pograc dluzej niz miesiac..

sca, magic sword w sms shopie? Ostro na bani masz

Z takim sms shopem to chyba podziekuje...

Szkoda.. bo naprawde dobrze sie zapowiadalo.. a tu widze chyba kolejny ots dla kasy... Ciekawi mnie tylko jeszcze ile prawdy bylo w tym poscie ze boty beda tepione :>

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry