Skrypty & Kody Vip Acces na wszystkie chary

Status
Zamknięty.
Odp: Vip Acces na wszystkie chary

Ja polecam dodanie pola w bazie danych w account o nazwie "Vip_Access" i napisanie prostej funkcji w lua kt?ra sprawdza?aby jak? warto?? ma dane pole. Przyjmuj?c, ?e 0 to brak vip'a to wszystko powy?ej 0 by?oby vipem. Je?eli chcesz bez limitu czasowego to po prostu zapisujesz jako 1, je?eli z limitem czasowym to polecam w tym polu zapisa? aktualn? dat? i przy logowaniu postaci sprawdza? czy ta data + ilo?? czasu vip jest wi?ksza ni? data logowania.

Ja polecam dodanie pola w bazie danych w account o nazwie "Vip_Access" i napisanie prostej funkcji w lua kt?ra sprawdza?aby jak? warto?? ma dane pole. Przyjmuj?c, ?e 0 to brak vip'a to wszystko powy?ej 0 by?oby vipem. Je?eli chcesz bez limitu czasowego to po prostu zapisujesz jako 1, je?eli z limitem czasowym to polecam w tym polu zapisa? aktualn? dat? i przy logowaniu postaci sprawdza? czy ta data + ilo?? czasu vip jest wi?ksza ni? data logowania.

Raz: Bez czasu.
Dwa:
PHP:
 CREATE TABLE IF NOT EXISTS `accounts_storage`
Trzy:
PHP:
setAccountStorageValue(cid, config.storage, (getAccountStorageValue(cid, config.storage) + config.dni))

Akurat tu jest z dniami, ale bylo stworzone to o czym mowisz, tylko zamiast vip_acces to accounts_storage...

I wez tu powiedz czemu nie dziala ;<

Ale mi chodzi, ?eby item dawa? vipa(na zawsze), kto? by?by w stanie napisa?, poprawi? plugin?.
Z tym polem to jak to zrobi??, je?eli b?dzie dzia?a?.

Ostatnia edycja:

a nie lepiej by ci bylo wpisac

function onUse(cid, item, fromPosition, itemEx, toPosition)
local days = 30
local text = "Yeaah! ".. days .. " day(s) premium account!"
return buyPrem(cid, days) and doRemoveItem(item.uid, 1) and doPlayerSay(cid, text, TALKTYPE_ORANGE_1)
end

i w local day dac 999? a w doPlayerSay "Vip Forever" lub cos w tym stylu? cos za duzo kombinowania :)

a nie lepiej by ci bylo wpisac

i w local day dac 999? a w doPlayerSay "Vip Forever" lub cos w tym stylu? cos za duzo kombinowania :)

Raz: W tym skrypcie masz funkcje ktorej czesto sie nie spotyka w normalnych silnikach...
Dwa: Dodaje on pacc a nie Vip. Pacc jest za free, a zeby przejsc przez dzwi trzeba vip. Chyba, ze zrobic dzwi dla pacc, wtedy vip nie ma sensu w ogole...
Trzy: Dodaje pacc tez tylko na konto, ale nie da sie dodac pacc na 1 postac, wiec i tak w niczym to nie pomaga, chyba, ze bys poszukal tego w zrodlach, a dla takiego systemu nie ma sensu bawic sie w jakies bzdury niepotrzebne...

Wystarczy sie dowiedziec, dlaczego sprawdzanie stanu konta z nowej tabeli w bazie nie dziala, dlaczego przy nowych funkcjach lua wystepuja bledy i co sie urwa dzieje?

Co do tego to mo?e wina silnika?, bo mam TFS, ale to silnik Help3ra ten co podawa?em przy wcze?niejszym problemie. A ten silnik o ile si? orientuj? by? przerabiany ze starszej wersji tibi na nowsz?. Wi?c mo?e co? pomota? lub co?.
Mo?e trza napisa? funkcj?, ale troch? inaczej.

Sprawd? to zbyt zasugerowa?em sie twoim skryptem i nie dopisa?em return bo w oryginale nie by?o i nie zauwa?y?em tego i nie jestem pewien czy zapytanie SQL napisa?em poprawne.
PHP:
local function setPlayerAcccountStorageValue(cid, key, value)
    local res = db.getResult("SELECT `id` FROM `players` WHERE `account_id` = '" .. getPlayerAccountId(cid) .. "';")
    if res:getDataInt("id") == nil then
        return LUA_ERROR
    else
        local v = res:getDataInt("id")
        for i = 1, #v do
            setPlayerStorageValue(v[i], key, value)
        end
        return true
    end
    res:free
end

-- Vip Access by raphy246 --
function onUse(cid, item, frompos, item2, topos)
    local config = {
        item = 5785,
        tekst = "Gratulacje! Teraz jestes posiadaczem Konta Vip!"
        }
    if item.itemid == config.item then
        local playerpos = getCreaturePosition(cid)
        doRemoveItem(item.uid, 1)
        setPlayerAccountStorageValue(cid, 21555, 1)
        doSendMagicEffect(playerpos, 12)
        doCreatureSay(cid, config.tekst, TALKTYPE_ORANGE_1)
        return true
    end
end

PS. podawaj screeny lub pisz dok?adny error z konsoli wtedy, bedzie mo?na bardziej sprecyzowa? b??d bo tam sa dokladne linijki etc. Co do 'end' wszystkie s? poprawnie.

Dobra uda?o si?, przypadkowo natkn??em si? na innego Vipa z otlandu.
Tego: http://otland.net/f163/best-vip-system-ever-action-movevent-globalevent-71638/

I Vip dzia?a ?wietnie, nie wiem mo?e co? z Sassina vipem zepsute by?o, w ka?dym b?d? razie dzi?kuje za pomoc. Tak jest zawsze... Szukasz czego? nie mo?esz nigdzie znale??, ale jak ju? powoli tracisz nadzieje, ?e znajdziesz to przypadkowo si? trafi.

P.S Jakby kto? m?g?, to gdzie z w/w skrypta ustawi?, ?eby vip by? na zawsze?, albo co trzeba usun??.
Wiem, ?e mo?na ustawi? na 999 dni, ale ja chc? to w og?le usun??.
Z G?ry dzi?ki....

Ostatnia edycja:

A wlasnie odnosnie vipu jak zrobic zeby po zjedzeniu vipa moge przejsc przez drzwi z 3 miejsc? (naprzyklad z boku i naprzeciwko ) ? bo jak wchodze na przciwko to wpozadko tylko jak z daleka albo obok stojac to mie wywali w sciane. Prosze o pomoc :)

Wystarczy zepsuc skrypt w jakims miejscu zeby nie odejmowal dni vip.
data/globalevents/scripts/
PHP:
--- Script by Kekox
function onTimer()
                 db.executeQuery("UPDATE accounts SET vipdays = vipdays WHERE vipdays > 0;")
        return true
end
Wczesniej raz dziennie zmienialo ilosc dni na ilosc dni-1 a teraz zmienia ilosc dni na ilosc dni, czyli nie konczy sie... Chyba.
Przy okazji mozesz zmienic komunikat o ilosci dni:
data/creaturescript/scripts
PHP:
--- Script by Kekox
function onLogin(cid)
         if getPlayerVipDays(cid) >= 1 then
            doPlayerSendTextMessage(cid, 19, "You have vip account.")
         end
         return true
end

Status
Zamknięty.
Back
Do góry