• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Inne Vps - stawianie ots, potrzebuj? pomocy.

Status
Zamknięty.

Krzkru

Advanced User
Styczeń 18, 2012
Liczba reakcji
16
Witam,

Potrzebuj? pomocy - krok po kroku przy stawianiu ots na debianie. Wiem, ?e s? poradniki ale w poradnikach nie ma uwzgl?dnionych b??d?w, kt?re si? pojawiaj?.
Prosz? o kontakt na gg.

Odp: Vps - stawianie ots, potrzebuj? pomocy.

Przede wszystkim wez pod uwage to, ze troche czasu minelo od kiedy poradniki sie pojawily. W 90% problemow kiedy ludzie maja jakies bledy w kompilacji czy instlacji potrzebnych rzeczy do kompilacji naprawic sie to da bardzo prosto. Konkretniej jak instalujesz cos np w wersji 42 a najnowsza to 47, to troche slabo, bo w zasobach juz nie ma w ogole wersji 42, nic nie instalujesz i przez to nie masz szans skompilowac.
Jednym slowem czytaj bledy i sciagaj najnowsze wersje potrzebnych paczek. Jesli beda jakies bledy w samym kodzie, to albo standardowo, do czego na forach znajdziesz rozwiazania bez problemow, albo masz jakis z dupy kod i wypadalo by znalezc jakis sensowny silnik. Bo generalnie same poradniki sa dobre, tylko nikt nigdy nie opisuje tego, ze np za 2 lata w 3 miejscach zamiast 42 trzeba wbijac 47 i wszystko bedzie dzialac...
Ogolnie wiesz, takie pierdoly na ktore nikt nie zwraca uwagi jak nie ma pojecia co robi tylko kopiuje z poradnika polecenia...
Poza tym to wklepywanie bledow w google i nawet jak nic nie wiesz, to masz duze szanse, ze ktos dany problem mial i go jakos rozwiazesz...
A jak sobie nie dajesz rady, to zawsze mozesz znalezc kogos do pomocy, za pare zlociszy ci postawi co chcesz i jak chcesz. Cena rynkowa jakis czas temu 30-60zl za wejscie na czysty hosting i postawienie serwera gdzie ty tylko wrzucasz swoja date i wszystko dziala ;P
Jest na forum kilka(nascie?) osob ktore sie tym chetnie zajma. Ja ci tam nikogo nie polecam bo jestem lepszy XD Ale nie pomoge tez bo jakos mi sie juz nie chce w to bawic za takie pieniadze.

Odp: Vps - stawianie ots, potrzebuj? pomocy.

Jest dok?adnie tak jak kolega wy?ej napisa?, sam po sobie wiem, ?e najcz?stszym problemem jest instalacja z?ej wersji czegos.
Kolejna rzecz to r??nice w oprogramowaniach systemu, np na jedym vps nie mia?em problemu z phpmyadmin, a na drugim musia?em utworzy? powi?zanie z folderem phpmyadmin. Tak czy tak trzeba sobie po prostu na spokojnie ogarn?? temat i my?le? przede wszystkim!!
Niekt?re firmy hostingowe oferuj? server np tylko z Ubuntu-Server [ polecam system Ubuntu, na nim zacz??em nauke i ogarnalem wszystko] (system operacyjny bez ?rodowiska graficznego, nie masz pulpitu ani nic, tylko konsola i komendy) a w niekt?rych masz do wyboru jaki chcesz :P tak czy tak wszystko mo?na ogarn??
A jaki masz kolego problem?

Status
Zamknięty.
Back
Do góry