• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

- ElfBot W jakim jezyku napisane sa skrypty do bota?

Status
Zamknięty.

pumanitro

Advanced User
Liczba reakcji
3
Jak w temacie mam do was pytanie.W jakim jezyku informatycznym napisane sa skrypty do bota ? Prosze o szybka i sprawdzona odpowiedz!

Odp: W jakim jezyku napisane sa skrypty do bota?

Tak generalnie to w zadnym... Chyba sa ta jakies czastki lua... Czyli czesciowo c++.
Zreszta wszystko to proste skrypty ktore wykorzystuja tylko pare zmiennych zaimplementowanych w bota...
Przykladowy skrypt na haste:
PHP:
auto 200 if [$hasted == 0] say 'utani hur'
auto 200 - jest w bocie jako automatyczne wykonywanie dalszej czesci skryptu co 200ms.
IF - Jesli, w kazdym jezyku?
[$hasted == 0] - Sprawdza czy zmienna hasted oddaje 0 czy 1.
say 'utani hur' - W bocie say jako cos do powiedzenia w grze, zmienna reagujaca z clientem. 'utani hur' wrzucany do clienta przez zmienna say jesli zmienna hasted bedzie pokazywac 0.

Przynajmniej ja tak rozumiem te skrypty. Ogolnie na potrzeby bota duzo jest ulatwiony jezyk, zeby mogla wieksza ilosc osob latwo pisac skrypty...
Sam jezyk nie wiem co to jest, moze ktos wie i ci powie, a przyokazji sam sie dowiem.

Prawie ka?dy j?zyk ma podobn? sk?adni?, kt?ra sk?ada si? z warunku (If) oraz jakie? funkcji. Bota naj?atwiej wed?ug mnie jest napisa? w AutoIT i nie problemem jest p??niej dorabianie "zewn?trzne" skrypt?w w tym bocie.

Ok ale jak chce sie nauczyc naprzyklad pisania takiego skrypta jak skrypt na anty bota czy jaki kolwiek inny skrypt to nie ma jakiegos poradnika do pisania skryptow tylko zbiory ?

Te skrypty sa na tyle proste, ze poradnik do tego poprostu jest nie potrzebny. A jesli ktos chce sie nauczyc pisac te lepsze skrypty, ktore zadziej sa wykorzystywane bo sa troche trudniejsze, to juz musi sam kombinowac ze zmiennymi ktore sa dostepne.

Nawet te bardziej skomplikowane skladaja sie zaledwie z paru funkcji pokolei w nawiasie i akcji ktora ma byc wykonywana jesli funkcje beda sie zgadzac z tym co okreslisz...
Te najtrudniejsze, przeciez niczym sie nie roznia od tych prostszych, poza tym, ze czasem sam sugerujesz jakas zmienna, lub poprostu dodajesz ich kilka po kolei.

auto 100 listas 'Anti-bot by szczoor' | if [$lastmsg.content ? 'Musisz wpisac' ] sayin 'Anti-bot'!bot [$cutstr.'$lastmsg.content'.31.1][$cutstr.'$lastmsg.content'.33.1][$cutstr.'$lastmsg.content'.35.1
1/5 skryptu na anty bota. Chce sie uczyc jakiegos jezyku zeby stworzyc cos takiego bo poradniku na niego zadnego nie znalazlem wiec jak inni do tego dochodza!

Status
Zamknięty.
Do góry