Movements Wej?cie na trainery bez kolejek.

Status
Zamknięty.

Oskar

Forum friend
Przyjaciel forum
Styczeń 24, 2009
Liczba reakcji
331
Co? dla evo OTS?w, czy na serwerach, gdzie jest du?o trainer?w, a ludziom nie chce si? po nich chodzi? i szuka? wolnego miejsca.
PHP:
local config = {
				{x=1911,y=1154,z=7},
				{x=1913,y=1154,z=7},
				{x=1915,y=1154,z=7},
				{x=1917,y=1154,z=7},
				{x=1919,y=1154,z=7},
				{x=1921,y=1154,z=7},
				{x=1923,y=1154,z=7},
				{x=1925,y=1154,z=7}
				}

function onStepIn(cid, item, pos, frompos, topos)
for i = 1, #config do
	local posit = config[i]
	posit.stackpos = STACKPOS_TOP_CREATURE
	if not(isCreature(getThingFromPos(posit).uid)) then
		doPlayerSendTextMessage(cid, MESSAGE_INFO_DESCR, 'Miejsce numer '..i..' nale?y do Ciebie.')
		return doTeleportThing(cid, posit)
	else
		if i == #config then
			return doPlayerSendTextMessage(cid, MESSAGE_INFO_DESCR, 'Wszystkie miejsca s? zaj?te.'), doTeleportThing(cid, frompos)
		end
	end
end
return true
end
W movements.xml deklarujemy aid/uid jakie?.
Wpisujemy w skrypt pozycje miejsc z trainerami, wchodzimy w tp/kratk?/cokolwiek z danym aid/uid i teleportuje nas do najbli?szego wolnego miejsca treningowego.
Mo?na wpisywa? niesko?czon? ilo?? pozycji.
Notka moderatorska:
Tak my?la?em czy go czasem nie doda? ale odpu?ci?em sobie bo ty go zrobi?e? :( // ErM

ErMex, nie przejmuj si?, wklejaj wszystkie skrypty, kt?re masz ode mnie. Daj? Ci moje pozwolenie.

Odp: Wej?cie na trainery bez kolejek.

Skrypt jest naprawd? bardzo przydatny na serwery gdzie wiecznie si? szuka wolnego miejsca do skillowania. Gracze na pewno to polubi?, a je?li ma si? jaki? pomys? to mo?na go ciekawie przerobi?.

Nie testowa?em, ale powinno dzia?a?. Oskar my?la?em, ?e na lepszej jako?ci skrypty Ci? sta?.
Kod:
local config = 
{
	{x=1911,y=1154,z=7},
	{x=1913,y=1154,z=7},
	{x=1915,y=1154,z=7},
	{x=1917,y=1154,z=7},
	{x=1919,y=1154,z=7},
	{x=1921,y=1154,z=7},
	{x=1923,y=1154,z=7},
	{x=1925,y=1154,z=7}
}

function onStepIn(cid, item, pos, frompos, topos)
	local values = {position = frompos, text = 'Wszystkie miejsca s? zaj?te.'}
	for k, v in pairs(config) do
		v.stackpos = STACKPOS_TOP_CREATURE
		if not(isCreature(getThingFromPos(v).uid) == true) then
			values = {position = v, text = 'Miejsce numer '..i..' nale?y do Ciebie.'}
			break
		end
	end
	doTeleportThing(cid, values.position)
	doPlayerSendTextMessage(cid, MESSAGE_INFO_DESCR, values.text)
	return true
end

#Down
Tak to si? ka?dy mo?e t?umaczy? gdy brakuje mu umiej?tno?ci. Je?eli nie piszesz skrypt?w ?eby je kopiowali i wklejali to nie wrzucaj ich na forum.

Ostatnia edycja:

Ja nie pisz? skrypt?w po to by inni po prostu je kopiowali i wklejali. Ja je pisz? by inni mogli je edytowa? na w?asne potrzeby.

Do?? ?e Oskar wystawi skrypt, kt?ry mu pewnie zaja? g?ra 15 minut, to jeszcze macie jakie? wonty. Ludzie, jak by ka?dy wystawia? skrypty w idealnym stanie, w najlepszych p?tlach to zanied?ugo by?cie widzieli Rl War System na tym forum. Tyle ode mnie...

#skrypt.

Skrypt fajny, na pewno si? przyda. Bardzo fajny skrypcik, podobnego nie widzia?em. Ocenka 9,5/10

o.O dzi?ki Oskar.
Teraz ju? nie b?dzie trzeba si? bawi? w szukanie train xD

Super skrypt.

mi nie dzia?a. wklei?em skrypt do movements i script, ale co doda? do movements.xml?
Notka moderatorska:
Kod:
<movevent type="StepIn" actionid="3387" event="script" value="trainer.lua"/>
Wielkie dzi?ki ErMex. Teraz dzia?a jak nale?y
Notka moderatorska:
Sklejam i niema za co :) // ErMex

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Skrypt jak najbardziej przydatny na zat?oczone serwery.
Dzia?a w 100% sprawdza?em ;O
Wykorzysta?em go ju? w swoim otsie.
Dzi?ki Oskar plusik +

Do tego skryptu mo?na multum opcji pododawa?, ale jak pisa?em wcze?niej chc? 'zmusi?' admin?w serwer?w do tego wysi?ku, kt?rym jest 'my?lenie' i stworzenie czego? od siebie. W?a?nie dlatego nie dodaj? gotowych skrypt?w, 'odpicowanych' na maksa.

#Ghalla
Tw?j skrypt b?dzie pobiera? niemal?e identyczn? ilo?? pami?ci co m?j, wi?c nie popisa?e? si?.

Eh... Widz?, ?e jeste? pocz?tkuj?cy mam racj??
Wiesz, zastanawia mnie jedno... Czemu to nie jest komenda?
Skrypt, dziwny, ale c??... Trenuj, a b?dzie lepiej :)

A i wyja?nij mi Twoj? wypowied?.
Ja nie pisz? skrypt?w po to by inni po prostu je kopiowali i wklejali. Ja je pisz? by inni mogli je edytowa? na w?asne potrzeby.
To znaczy, ?e specjalnie partaczysz robot?, tak? Tak to odebra?em w ka?dym razie.

#up
Dobrze odebra?e? m?j sarkazm.
Specjalnie 'partacz?' robot? by inni w ko?cu zabrali si? do roboty i stworzyli co? sami, a nie tylko ctrl + c i ctrl + v.
Tak, jestem pocz?tkuj?cym, ale nie znaczy to, ?e musz? stawia? na optymalizacj? kodu.
Komenda? Je?li kto? potrzebuje komendy to niech sobie j? napisze, mi zechcia?o si? napisa? skrypt movement.

I w?a?nie dlatego jest bardzo dobrze. Wykorzysta?em ten skrypt do mojego Jail System, nie rozumiem dlaczego inni Ci? krytykuj?.

PS. te? mam na imi? Oskar ;P

Ten skrypt na Materii i Triverze byl w tamtym roku.

a jak kto? ma potwora za serwer zawsze mo?na poda? tylko obszar i sqm do stawania da? konkretne id np i automatycznie wyszukiwa?(co prawda dodatkowe kilkana?cie sqm na 1 train room mo?e ?adnie przymuli? je?li b?dzie tego za du?o, ewentualnie mo?na te? onStartup do liba wczyta? jaki? global z pozycjami pozyskanymi automatycznie i te? b?dzie fajnie :D, tylko nie wiem czy to tak ?adnie p?jdzie, pami?tam, ?e globale by?y globalne tylko wzgl?dem danego typu eventu kiedy?, nie wiem jak teraz ale mam kolejny pomys? jak to rozwi?za?, dzi?ki przyda si? na pewno :*)

Status
Zamknięty.
Back
Do góry