- Liczba reakcji
- 331
Co? dla evo OTS?w, czy na serwerach, gdzie jest du?o trainer?w, a ludziom nie chce si? po nich chodzi? i szuka? wolnego miejsca.
W movements.xml deklarujemy aid/uid jakie?.
Wpisujemy w skrypt pozycje miejsc z trainerami, wchodzimy w tp/kratk?/cokolwiek z danym aid/uid i teleportuje nas do najbli?szego wolnego miejsca treningowego.
Mo?na wpisywa? niesko?czon? ilo?? pozycji.
ErMex, nie przejmuj si?, wklejaj wszystkie skrypty, kt?re masz ode mnie. Daj? Ci moje pozwolenie.
PHP:
local config = {
{x=1911,y=1154,z=7},
{x=1913,y=1154,z=7},
{x=1915,y=1154,z=7},
{x=1917,y=1154,z=7},
{x=1919,y=1154,z=7},
{x=1921,y=1154,z=7},
{x=1923,y=1154,z=7},
{x=1925,y=1154,z=7}
}
function onStepIn(cid, item, pos, frompos, topos)
for i = 1, #config do
local posit = config[i]
posit.stackpos = STACKPOS_TOP_CREATURE
if not(isCreature(getThingFromPos(posit).uid)) then
doPlayerSendTextMessage(cid, MESSAGE_INFO_DESCR, 'Miejsce numer '..i..' nale?y do Ciebie.')
return doTeleportThing(cid, posit)
else
if i == #config then
return doPlayerSendTextMessage(cid, MESSAGE_INFO_DESCR, 'Wszystkie miejsca s? zaj?te.'), doTeleportThing(cid, frompos)
end
end
end
return true
end
Wpisujemy w skrypt pozycje miejsc z trainerami, wchodzimy w tp/kratk?/cokolwiek z danym aid/uid i teleportuje nas do najbli?szego wolnego miejsca treningowego.
Mo?na wpisywa? niesko?czon? ilo?? pozycji.
| Notka moderatorska: |
Tak my?la?em czy go czasem nie doda? ale odpu?ci?em sobie bo ty go zrobi?e? // ErM |
ErMex, nie przejmuj si?, wklejaj wszystkie skrypty, kt?re masz ode mnie. Daj? Ci moje pozwolenie.
// ErM
dzi?ki Oskar.
// ErMex
, tylko nie wiem czy to tak ?adnie p?jdzie, pami?tam, ?e globale by?y globalne tylko wzgl?dem danego typu eventu kiedy?, nie wiem jak teraz ale mam kolejny pomys? jak to rozwi?za?, dzi?ki przyda si? na pewno :*)