• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Wewn?trzne IP - Need so HELP!

Status
Zamknięty.

Sqrabyk

Active User
Luty 6, 2010
Liczba reakcji
1
Witam
Mam ma?y problem ot?? mam us?uge z TP ale z w?asnym routerem Pentagram Cerberus P 6311-07A
Chc? potestowa? swojego ots, b?dzie sta? na dedyku ale chc? popatrzy? czy nie ma b??d?w ale MAM WEWN?TRZNE IP. Nie interesuje mnie tam dzwonienie do us?ugodawcy. S?ysza?em ?e da sie pozmienia? porty st?d moje pytani jak tam trzeba wpisywa? bo wchodz? w panel klikam zaawanswoana edytacja -> NAT -> Virtual server i tam mam takie pola:
2ypaqs1.png

Czym je uzupe?ni? jak, prosze napiszcie je. W aplications mam tam kilka do wyboru jak: FTP, Http_serwer i inne. Prosz? sp?dzi?em dzi? nad tym ca?y dzie? i nie mog? znale?? dobrej odpowiedzi. PLZ WYJA?NIJCIE MI KROK PO KROKU CO WPISA? W KA?DYM POLU! Wiem tylko ?e chyba trzeba TCP w protokole i tam na samym dole w ostatnim polu trzeba wewn?trzne ip a reszty nie wiem ( je?eli si? myl? poprawcie )
Z g?ry thx

Odp: Wewn?trzne IP - Need so HELP!

Hmm mia?em chyba ten Router :P

1.Lecisz do przegl?darki wpisujesz adres 192.168.1.1 (adres IP masz na Routerze pod spodem)
2.Tam szukasz takie co? jak Port Targeting lub Przekierowanie port?w gdy to znajdziesz b?dziesz mia? do wyboru typ takiego przekierowania Musisz zrobi? tak na ka?dy z nich.
3.Potwierdzasz robisz reset i masz.

Info

Porty kt?re b?d? ci potrzebne:

80 lub 8080 - to port odpowiedzialny za Acc Maker lub te? stron?.
7171 lub 7272 - to port samej gry.
3306 - to port MySql (lecz odradzam go przekierowywa? --Wi?ksze zabezpieczenie, lecz nie raz niechodzi bez).

No ale co? dok?adniej ja mam w menu takie co? jak na screenie i w advanced setup jest kilka zak?adek takich jak: np. ADSL, NET, Firewall, itp.. W??snie w zak??dce NAT znalaz?em virtual server czyli to co zamieszczone na screenie w po?cie 1.
Dok?adny wygl?d menu:

350mjwk.png

Wyt?umaczcie dok?adnie bo ja ju? sam nie wiem INNI M?WI? ?E WCALE NIE MO?NA MIE? OTS NA WEWN?TRZNYM IP. Sam ju? nie wiem. Plz o dok?adny opis.

Sqrabyk napisał:
[...] INNI M?WI? ?E WCALE NIE MO?NA MIE? OTS NA WEWN?TRZNYM IP.

Dobrze Ci m?wi?. My?lisz ?e ludzie maj?cy ip zewn?trzne nie mog? mie? routera?

#Down
Masz i?? tam gdzie podpisywa?e? umow?, czyli w twoim przypadku prawdopodobnie TP.

Ostatnia edycja:

Ma?e pytanko czy je?eli za?o?e hamachi to na wew ip bd m?g? testowa? sevra? bo ja chce 1 by? na servie i przetestowa? go bo daje go na dedyka. Czy na hamachi to bd mogli all prucz mnie. odp plz.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry