• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

?wiczenia-og?lne dyskusje.

Odp: ?wiczenia-og?lne dyskusje.

Witam,
troch? poczyta?em wasze posty, ale to nie to czego szuka?em.

Jak szybko wyrobi? biceps i mi??nie brzucha?
Oraz co zrobi? aby sta? si? "szerszym"?

Od razu m?wi? ?e mam problemy z kr?gos?upem, wizyt? u lekarza mam dopiero na koniec wakacji/na pocz?tku wrze?nia,
tak?e budowa odpada, bo i tak nie ma u kogo robi?.
Brzuszki r?wnie? nie za bardzo mi odpowiadaj? gdy? ?eby je robi? musz? si? przechyla? na praw? stron? i tylko jedna strona mi b?dzie si? umi??nia?a.

Co do bycia "szerokim", staram si? je?? ?niadanie, obiad, 'lunch' i kolacje.
Jem do?? sporo, ale efekt?w nie wida?, nie przyty?em ani 1kg,
mo?e dlatego ?e du?o gram w pi?k? no?n? oraz troch? biegam?
Zazwyczaj to jem kanapki z kie?bas? (zwyczajn?, grillow?, czy jak? tam jest)

P.S. Mam 18 lat, dawno, dawno temu ?wiczy?em, ale bardzo kr?tko.

Prosz? o jakie? rady.

JA MAM PYTANKO
mam 18 lat, nie wiem ile wa??, chyba nie wi?cej ni? 70kg, jestem og?lnie szczup?y.
a moje pytanko to - jak szybko wyrobi? sobie ?adn? klatk? piersiow??
nie wiem czy si? przyda ale pogl?dowo mog? da? zdj brzucha, mo?e kto? co? z niego wyczyta potrzebnego do udzielenia odpowiedzi :D
um5x.jpg

tak wiem sza?u nie ma kiedy? si? nim zajm?, lecz najpierw musz? zrobi? t? klatk? :)
dodam ?e ?wicz? tylko w warunkach domowych, mog? robi? pompki, ewentualnie rozpi?tki na sto?ku z lekkimi hantelkami
je?li macie jakie? inne pomys?y na ?wiczenia lub jaki? wst?pny harmonogram to prosz? o pomoc :)

REFRESH piszcie cos
PS;mam ok 188 cm wzrostu i waze 62 kg kurwa masakra musze wpierdalac wiecej ;d

Dietka, no i ?wiczonka na si?ce XD Wyciskanie na p?askiej, sko?niej w d??, sko?nej w g?r?, pompeczki, rozpi?tki, du?o jest ?wicze? na klate XD

+ si?ownia 2-3 razy w tygodniu

Wylicz tez sobie ile powinienes pochlaniac kalorii i zrob sb plan zywienia

(uzyj Mifflin - St Jeor w formulce)

+ jak twoje cialo sie "zaparlo" i nie mozesz przytyc -ja tak mam - to polecam ci produkt olipmu GainBolic 6000 /// na allegro oryginalne konto olimpu bylo gdzies to sprzedaja po 4kg/200zl :P

Do tego jakis sport uprawiaj codziennie z rana/wieczora np biegaj

+ nwm czemu ale lepsze efekty widze jak 20-30minut przed snem i z rana sobie cwicze :] 65 brzuskow | 30 sekund przerwy | i tak jeszcze 2x potem 1 min przerwy i 3 minuty rowerek w powietrzu | przerwa 30sec| tak samo 2x no i na koniec wioselka :D 2min / 30sec x3
Jak jeszcze masz sily /EASY/ - to robisz 30 diamentowych pompek :p ( )

odpoczywasz z 20min [ramiona bola dlatego tyle ;d ]
i jedziesz

Mozesz sie tez pofatygowac na sfd.pl i zalozyc temat zeby ci ktos zrobil plan treningowy etc :)

Ostatnia edycja:

Racjonalne ?ywienie, pi?? posi?k?w dziennie.
Krzysiu! Chc? by? m?ody, tak jak ty!
U?miech! Moc! Fitness! Sport!

Poza tym klaty szybko nie wyrobisz, bo na swoim przyk?adzie mog? Ci to powiedzie?. Je?li nie masz w og?le klaty to zajmie Ci to bardzo du?o czasu.

Dodam ?e ?wicz? w warunkach domowych a nie na si?ce, cie?ko b?dzie :/

Poza tym klaty szybko nie wyrobisz, bo na swoim przyk?adzie mog? Ci to powiedzie?. Je?li nie masz w og?le klaty to zajmie Ci to bardzo du?o czasu.

Serio? Nie mia?em wog klaty - 3 miesiace i wida? efekty w stopniu super zadowalajacym mnie :)... Wystarczy dobry plan zywieniowy + dobrane cwiczenia

@skorapro
U mnie w miescie karnet na silke nie jest drogi - 70zl msc a jest tam prawie wszystko :]

OR

Kup sobie laweczke - koszta ok 750zl+ i inne takie duperele :] Bd "warunki domowe" :D A tak powazne to silka albo tak jak ktos tu juz pisal szukaj pracy na budowie :hah:

Serio? Nie mia?em wog klaty - 3 miesiace i wida? efekty w stopniu super zadowalajacym mnie :)... Wystarczy dobry plan zywieniowy + dobrane cwiczenia

Zadowalaj?cym dla Ciebie? Chcia?bym zobaczy? ten efekt, dodaj, ze wyda?e? jeszcze hajs na od?ywki chyba, ?e masz zajebiste geny, w co w?tpi?.

R?wnie? bym chcia? zobaczy? efekty :) Na sucho bez niczego w 3 miesi?ce nie wyrobi?by? klatki. Zale?y jeszcze jak? si? ma postur? i czy na mas? czy na rze?b? ?wiczymy.

Wszystko si? da, tylko trzeba chcie? i mierzy? si?y na zamiary. :)

Wszystko si? da, tylko trzeba chcie? i mierzy? si?y na zamiary. :)

Wystarczy chcie?? od ch?ci to dupa ro?nie. Ale jak kto? jest uparty i ma "w dupie opinie innych" to mo?na co? osi?gn??. +Jak chcecie widzie? w miar? szybko efekty, to z w?asnego do?wiadczenia polecam Wam wyda? te 200z? na konsultacje z dietetykiem, ?eby u?o?y? prawid?owy plan ?ywieniowy do trening?w + karnet na si?ownie. Je?eli kogo? nie sta? na si?ownie to mo?na pr?bowa? Street Workout, ale tutaj ci??ej o szybkie efekty, tzn. trzeba w?o?y? w to du?o wi?cej wysi?ku :)

Wystarczy chcie?? od ch?ci to dupa ro?nie. Ale jak kto? jest uparty i ma "w dupie opinie innych" to mo?na co? osi?gn??. +Jak chcecie widzie? w miar? szybko efekty, to z w?asnego do?wiadczenia polecam Wam wyda? te 200z? na konsultacje z dietetykiem, ?eby u?o?y? prawid?owy plan ?ywieniowy do trening?w + karnet na si?ownie. Je?eli kogo? nie sta? na si?ownie to mo?na pr?bowa? Street Workout, ale tutaj ci??ej o szybkie efekty, tzn. trzeba w?o?y? w to du?o wi?cej wysi?ku :)
i mie? wi?cej motywacji ?eby paradowa? na ulicy ?wicz??, jest to pewna blokada spo?eczna dla niekt?rych.

na ulicy to mozesz sie wyzezbic a nie zbudowac sylwetke :)
bar brothers!

Po co wam jakie? HMB i inne u?ywki?
Ja polecam dobr? diet? kurczaka z biedronki i tyle
w dzisiejszych czasach kurczak kosztuje 80% mniej ni? meta testosteron czy inne pierdolone ?wi?stwa co niby zawieraj? witaminki ^.^
Wi?c: Dobra dieta ja stosuje (jedz co chesz) xD. I domowy CrossFit czasem si? z ch?opakami na orliku w ga?e pogra :D czy tamw kosza w lato rowerki w zim? basen :D

Do góry