• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

windows 7 nie wykrywa dysku zewn?trznego

Status
Zamknięty.

grzmo

New User
witam jak w tytule, mam laptopa Asus k52jr i dysk zewn?trzny 2,5" 320GB pod??czany kablem y z 2portami usb, kiedy? mi dzia?a? natomiast teraz win widzi go tylko w "urz?dzenia i drukarki" ale nic poza tym nie mog? z tym zrobi? w m?j komputer i zarz?dzanie dyskami jest niewidoczny.
dodam ?e na stacjonarnym win7 jest ten sam problem przy pod??czaniu do usb z przodu komputera (win zg?asza problem sterownika i proponuje ponowne zainstalowanie ich jednak te pr?by ko?cz? si? niepowodzeniem) natomiast gdy wpinam dysk w tylne porty dzia?a bez problemu, kolega pod??cza? do te? poz XP i ?miga? bez problemu. wymi?kam brak mi pomys?u, co mo?na zrobi?, kto? ma jakie? pomys?y?

Our partners and their custom servers:

Odp: windows 7 nie wykrywa dysku zewn?trznego

no nie inne rzeczy (pendrive, kamerka, nokia) bez problemu poza tym s?ycha? d?wi?k pod??czanego sprz?tu i pokazuje dysk w panelu "urz?dzenia i drukarki" w stacjonarnym mnie to tak nie martwi bo mog? korzysta? z usb z ty?u, natomiast w laptopie nic nie mog? z dyskiem zrobi?, a kiedy? by?o ok, wys?a?em raport b??du odno?nie sterownika urz?dzenia stwierdzony przez win7 do microsoft'u mo?e wystawi? jak?m? aktualizacje...

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom