[Windows] Kto poleci?

Status
Zamknięty.

marcin15

User
Czerwiec 10, 2008
Liczba reakcji
0
Witam. Zastanawiam si? jaki zainstalowa? sobie windowsa, Mo?e wy mi co? polecicie?

Oto parametry kompa:

AMD atholn(tm) 64 X2 Dual
Core Procesor 3800+
2,00 hhz, 1,00 GB Ram
NVIDIA GeForce 7300 SE/7200 GS

Prosze o pomoc w dobraniu Windowsa, Z Gury dzi?kuje.

Ostatnia edycja:
Ja Polecam XP-ka Home Edition ktorego sam posiadam .
Niemam z nim wiekszych problemow i jedwabnie sie na nim jedzie :)
A viste odradzam bo do kitu jest jak chcesz do gier :P

Polecam ci jak poprzednik XP HE ew. Professional bo one si? tylko detalami r??ni?. Je?li chodzi o Vist? (bo podejrzewam, ?e zastanawia?e? si? mi?dzy "xpekiem" a ni?) to Vista jest systemem bardzo nieudolnym. By? czas w kt?rym by?o o niej g?o?no przez co wszystkie sklepy w gotowym zestawie komputerowym na starcie jest vista co dla mnie jest chore. Na si?? pr?bowano wprowadzi? Vist? do standard?w a prawda jest taka, ?e przy kompie kt?ry ma 1,5 Gb ramu Vista mo?e s?u?y? co najwy?ej do s?uchania muzyki - na pewno nie do grania. Takie samo zdanie mam o D10 tylko rozg?os bo efekty s? nieproporcjonalne do kasy jak? jeszcze par? miesi?cy temu trzeba by?o wyda? na kart? graficzn? kt?ra go obs?uguje. Zale?y do czego potrzebny ci komputer bo mo?e warto spr?bowa? konkurencji czyli coraz bardziej popularnego Linuxa?

@down
Je?li chodzi o granie to zdecydowanie XP bo Linux jest troch? bardziej skomplikowany i mo?esz sobie nie poradzi?. A po 2 nie obs?uguje (w wi?kszo?ci) rozszerzenia exe czyli wszystkie programy dzia?aj?ce na Windowsie nie b?d? dzia?a? na Linuxie!

Ostatnia edycja:
W?asnie niemoge sie namy?li?, aktualnie mam viste ( Mialem j? od nowo?ci), Ale ten widnows nienadaje sie do grania, Dlatego postanowi?em zmieni? i z tym problem bo niewiem na co;(

Czlowieku Vista o najgorszy windows jesli chodzi o gry.
Kup sobie lub pozycz xD od kumpla najlepiej XP or HE.Na czas terazniejszy najlepsze Windowsy do gier.
Pozdrawiam/Moking

Witam. Zastanawiam si? jaki zainstalowa? sobie windowsa, Mo?e wy mi co? polecicie?

Oto parametry kompa:

AMD atholn(tm) 64 X2 Dual
Core Procesor 3800+
2,00 hhz, 1,00 GB Ram
NVIDIA GeForce 7300 SE/7200 GS

Prosze o pomoc w dobraniu Windowsa, Z Gury dzi?kuje.

Na takiego kompa to tylko XP ew. Media Center.
Na 1 GB Ramu powodzenia z Vist?. Je?eli masz zamiar gra? w gry to szkoda karty graficznej na vist?. Podaruj j? na xp'ka :D

Jak koledzy @Up, popieram ich zdania dot. XP.

'My tesz z gury po lecamy.'

Zgodz? sie ze wszystkim i polec? Ci Windows XP Pro.

Ok, Dzi?ki wszystkim za pomoc w dobraniu windowsa. Wybieram Xp pro.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry