• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Witam.

Galliranth

New User
Wrzesień 30, 2016
Liczba reakcji
0
Chce postawi? sw?j pierwszy w ?yciu ots. Na tym forum znalaz?em silnik pod 11, ale nie znam si? na niczym. Kto? by chcia? do??czy? do zespo?u w zamian za udzia? w zyskach? Hoster chce po?ow? zysk?w za hosting VPS.

Odp: Witam.

1 rada: Jak stawiasz sw?j pierwszy ots, to napisz np. do cuddiego (http://cuddihosting.pl/games)
2: Tam wynajmiesz za friko host (ca?y silnik b?dziesz mia? ju? skompilowany od nich)
3: Je?eli Tw?j ots b?dzie mia? jakiekolwiek zyski, to dostaniesz np. po?ow? z tego (nie s?dz?, ?eby? jednak osi?gn?? hajs na pierwszym otsie)
4: B?dziesz m?g? znale?? kogo?, kto za admina b?dzie chcia? Tobie pom?c np. w skryptach/mapie/www
5: Nawet jak b?dziesz gra? tam Ty + 50 os?b... to my?l?, ?e na pierwszy Tw?j ots b?dziesz zadowolony
6: Reklam? za friko napisz na grupie #CNNO Czas Na Nowy OTS
https://www.facebook.com/groups/CzasNaNowyOts/
Grupa, na kt?rej zbierzesz sobie leader?w, pomocnik?w, graczy, dowiesz si? co i jak na OTSach teraz jest modne, co w?a?nie DZI? jest na Topie na OTSach (a nie np. 2 czy rok temu, je?eli szukasz po forach)

Pozdrawiam
Urban

W?a?nie tam na grupie napisa?em taki post, to mi odradzili kompletnie stawianie ots, i nikt do pomocy si? nie zg?osi?. Wcze?niej to chcia?em testowo uruchomi? u siebie ten ots, ale co rusz albo problem z silnikami, albo z localhost, jakby ten komputer wcale nie chcia? tego otwiera?. Do Cuddiego napisa?em, zaproponowa? mi wsp??prace p?? na p?? w zyskach, ale co z tego? Jak trzeba www zrobi?, z acc makerem, po??czy? to z silnikiem, ?eby mo?na by?o konta zak?ada?, a jak si? nie wie nic, to o ho?cie mo?na zapomnie? i o prowadzeniu ots.

Ostatnia edycja:

W?a?nie tam na grupie napisa?em taki post, to mi odradzili kompletnie stawianie ots, i nikt do pomocy si? nie zg?osi?. Wcze?niej to chcia?em testowo uruchomi? u siebie ten ots, ale co rusz albo problem z silnikami, albo z localhost, jakby ten komputer wcale nie chcia? tego otwiera?. Do Cuddiego napisa?em, zaproponowa? mi wsp??prace p?? na p?? w zyskach, ale co z tego? Jak trzeba www zrobi?, z acc makerem, po??czy? to z silnikiem, ?eby mo?na by?o konta zak?ada?, a jak si? nie wie nic, to o ho?cie mo?na zapomnie? i o prowadzeniu ots.

To z takim za?o?eniem, ?e "nikt mi nie chce pom?c, a darmowy hosting nie bior?, bo b?d? musia? zauploadowa? www i skonfigurowa? config.lua" to nie zajedziesz daleko. Je?eli na w?asnym kompie nie uda?o ci si? odpali? serwa... no to ludzie maj? racj? i po prostu lepiej graj na kogo? otsach i nie tra? czasu na stawianie otsa. A stawianie otsa to nie jest takie 2-5 dni tylko tygodnie.
Chocia? jeste? m?ody, to masz czas i mo?esz po?wi?ca? po 12 godzin dziennie ;)

Pozdrawiam

Powiem tak, polecam ci pobra? sobie jakie? gotowe silniczki i stawiac sobie serwery na kompie bawi? si? sprawdza? jak to wszystko gra i tak dalej a potem z poradnikami robi? co? juz z mysl? postawienia serwera, masz tutaj fajowe forum zadawaj pytanka, kazdy tutaj zawsze stara sie pomaga? ale je?eli widzisz jak jakis random ci poleca juz na start jakies linki gotowe data packi itd, jezeli NIC nie umiesz a nawet nie chcesz sie nauczy? niczego a poddajesz si? przy pierwszym problemie to nie licz na to ze postawisz zajebistego ots.
Ufaj tylko Administratorom oni cie raczej nie ojebi? na hajs a wr?cz przeciwnie ci pomog? bardziej ni? jaki? gosciu co na start podaje linki i odsyla do jakis go?ci, sam jak chcialem postawi? swojego OTS to pierwsze co uderzy?em prosto z mostu do admina z prosb? o pomoc nad otsem, nie pisalem zadnych temat?w ani nic, a admin odrazu mi odpisal i elegancko powiedzial co trzeba robic, pe?na kulturka szybko ?atwo bez ?adnych hachment?w. :) elo

Ostatnia edycja:

gg: 13172999 postaram si? pom?c

W pierwszej kolejno?ci naucz si? programowania, mo?e nawet i mappingu. Postawienie OT jest bardzo ?atwo, zale?y te? na co konkretnie stawiasz. So, czy chcesz miec z tego zysku, frajd? czy kij wie co. Siedz? w OTsach bardzo d?ugi czas, od czas?w kiedy by?em dzieciakiem a? do teraz, wi?c o tym mam bardzo du?e poj?cie. Kompilka TFS 1.2 pod ka?d? dystrybucje linuxa jest bardzo ?atwo, nie to co na Winde.

Polecam tak na pierwszy silnik to sklejke. tzn. Skrypty z neta, innych silnik?w itp... Ale przede wszystko ogarnij jak dzia?aj? skrypty, anhi, skrzynki czy chocia?by spelle. Jakby? potrzebowa? jakiej? pomocy pisz gg: 32301619.
[MENTION=413002]Glombersik[/MENTION]
Napisa?e? to:
"ale nie posuwam si? do tego stopnia ?e kogo? oszukuj? w taki spos?b."
Jakby? oszukiwa? ale ju? w inny spos?b xD pozdrawiam

Ostatnia edycja:

No to po co proponujesz mu jakie? rady skoro sam temu zaprzeczasz.

Bo go?ciu sam si? podda? maj?c to o co prosi za friko -.^

Szczerze, to takich "dzieciak?w" jest na p?czki i co par? dni "marz?" o swoim otsie. Go?ciu tak naprawd? chce po prostu wynaj?? ludzi, kt?rzy zrobi? mu wszy?ciutko za friko.
Programowanie co ma do Open Tibi?? A to, ?e bez tego do?wiadczenia nie stworzysz za wiele (poddasz si? na pierwszych b??dach).
Ja tam do go?cia nic nie mam i ?ycz? mu, aby stworzy? swojego wymarzonego otsa... ale raczej to DOSTANIE, a nie stworzy.

Dla mnie temat do wyrzucenia. Tak jak m?wi?em, go?ciu bawi si? w piaskownicy, a chce zatrudnia? ludzi, rozporz?dza? nimi i by? kierownikiem projektu jak sam m?wi "nie znaj?c si? na niczym".
Nikt ci nie da nawet 20% zysku tylko dlatego, ?e napisa?e? posta. To tak jakby? (w sumie to zrobi?e?) pisa? "Chc? do??czy? do teamu, kt?ry tworzy otsa... ale nie znam si? na niczym wi?c po prostu b?d?. 30% zysku z otsa mog? przyj??. Kto? ch?tny?"
Jeszcze nie dzi? m?ody kolego! Jeszcze nie dzi?...

ps. Najlepsz? frajd? zyskasz, jak postawisz wreszcie tego otsa na localho?cie

A i oczywi?cie G?ombers mnie zaraz zhejtuje... to uprzedzam Ciebie i przyjmuj? wyzwanie. Jak to co teraz napisa?em jest nieprawd?... to jak za X tygodni wy?lesz mi link z otsem tego go?cia (np. bo mu pomog?e?) i b?dzie tam gra?o przez p?? miecha 60 os?b.. to wygra?e? ;)
Jak nie, to mam racj? i typ po prostu powinien postawi? sobie otsa na lanie i zaimponowa? "osiedlowym qmplom", ?e ma otsa. Bardziej go ranicie m?wi?c, ?e da rad? i ogarnie sobie wszystko... -.^

Ostatnia edycja:

[MENTION=413002]Glombersik[/MENTION]
Odpowiedzia?e? w?a?nie na swoje pytanie. Owszem ma i to wiele, je?eli mamy patrzec od strony technicznej to chocia?by skrypty albo samo modyfikowanie ?r?de? tfsa.
pozdro.

Je?eli umiesz czytac ze zrozumieniem to ci przytocz?, dla jego dobra b?dzie te? dobre jak ogarnie jakiekolwiek podstawy z zakresu tworzenia otsa. Nie ka?dy jest ch?tny do tego nawet za jakiekolwiek zyski, lecz liczy tylko na jak?? prost? zaliczk?. Nie na tnecie. A to jest tylko rada, wi?c troszk? powagi.

A mo?e to on powinien do??czy? do kogo? zespo?u i si? pouczy? troszk? podstaw i dopiero potem spr?bowa? w?asnych si??

Wys?ane z mojego SM-G903F przy u?yciu Tapatalka

Back
Do góry