-Pozostałe Wspomagacz html

Status
Zamknięty.

BaXoN

Active User
Wrzesień 11, 2010
Liczba reakcji
10
Witam, cz?sto pisze newsy i to do?? d?ugie, i sporo czasu zajmuje mi pisanie Komend html, typu [<center>,<font>] Itd.
Szukam strony kt?ra by mi to u?atwi?a, czyli pisz?c text mog? u?ywa? ikonek kt?re b?d? same tworzy? mi te komendy, tak by szybciej mi to sz?o, wydaje mi si? ?e rozumiecie o co mi chodzi.
Kiedy? te? znalaz?em co? w necie zwi?zanego z lastnews.php a dok?adniej Addnews, ze by?y takie wspomagacze w formie icon na kt?re si? klika?o i komenda sama wchodzi?a, np wybiera?em kolor w jakim chce mie? text i zaznacza?em text naciska?em icone i wychodzi?o mi
Kod:
<font color="red">text</font>

Prosz? o szybk? odpowied?.
z g?ry dzi?kuje.

Wspomagacz html

Tak? stronk? mo?na zrobi? w ?atwy spos?b, a tak dok?adniej to tobie chodzi o co? takiego jak edytor tekstu tylko nie BBcode lecz HTML.
jak na razie nie spotka?em si? z takim edytorem, lecz spr?buj? taki edytor napisa? :) jak napisze dam zna? :D

Odp: Wspomagacz html

Mo?esz u?ywa? dowolnego edytora HTML i nast?pnie kopiowa? z niego tekst na swoj? stron?. Z darmowych program?w tego typu polecam Zaj?czekPHP, pracowa?em z nim jaki? czas i ma ca?kiem zadowalaj?c? ilo?? opcji.

Tak? stronk? mo?na zrobi? w ?atwy spos?b, a tak dok?adniej to tobie chodzi o co? takiego jak edytor tekstu tylko nie BBcode lecz HTML.
By zrobi? taki edytor na stronie trzeba mie? opanowany j?zyk PHP na co najmniej ?rednio zaawansowanym poziomie. Poza tym za du?o z tym zachodu, lepiej stosowa? wymienion? przeze mnie metod?.

Notepad, NVU, Paj?czek, Adobe Dreamweaver

Je?eli chodzi ci o stron? (silnik, skrypt) to polecam Jooml? (nazwa w?a?ciwa - Joomla). Tam w panelu administratora ustawiasz sobie wszystkie linki, kategorie i menu. Mo?esz w??cza?/wy??cza? BBCode, PHP i HTML.

Notepad 5.8.5 ze strony producenta: Notepad++ | 5.8.5

Ten program nie tylko obs?uguj? html ale r?wnie? php, css itd.
Jest to ?wietny program i ma te znaczniki, o kt?rych mowa.

UP #$#
Paj?czka nie polecam x|

Pozdrawiam!

Status
Zamknięty.
Back
Do góry