www.tibia.com, kupowanie pacc 30 dni, kilka pyta?.

Status
Zamknięty.

Walkman

Active User
Maj 1, 2010
Liczba reakcji
8
Cze??. Ostatnio chcia?em sobie kupi? pacc, ale tylko na 30 dni. Wiem, ?e jest sporo stron na kt?rych mog? kupi? premium za z?ot?wki, ale kupuj?c na tibia.com zaoszcz?dz? oko?o 18 z? (dla mnie to jest sporo). I tu mam pare pyta?, co do tego sposobu p?atno??i.

1. Wype?nianie formularzu:
Nie mog? zrozumie? tego systemu, w formularzu wpisuj? tylko numer karty? ?adnego has?a ani nic? To znaczy, ?e je?li kto? by zgubi? kart? to ka?dy by m?g? sobie z niej kupi? pacc bo zna tylko jej numer?
2. Przewalutowanie:
Wiadomo mam na koncie PLN, pacc jest w euro, je?eli zam?wi? to z konta zniknie taka ilo?? zale?na od kursu euro (teraz oko?o 4 z?, czyli oko?o 30 z? za pacc), czy jako? inaczej? I jak sprawdzi? czy konto jest walutowe, czy jako? tak.

Czyta?em ten poradnik
http://tibia.net.pl/poradniki-tibia/239884-jak-kupic-pacca-przez-tibia-dla-siebie.html
ale w nim nie znalaz?em odpowiedzi.
Dzi?ki z g?ry za pomoc, za odpowied? kt?ra mi cokolwiek pomo?e reput.

Odp: www.tibia.com, kupowanie pacc 30 dni, kilka pyta?.

Cze??. Ostatnio chcia?em sobie kupi? pacc, ale tylko na 30 dni. Wiem, ?e jest sporo stron na kt?rych mog? kupi? premium za z?ot?wki, ale kupuj?c na tibia.com zaoszcz?dz? oko?o 18 z? (dla mnie to jest sporo). I tu mam pare pyta?, co do tego sposobu p?atno??i.
1. Wype?nianie formularzu:
Nie mog? zrozumie? tego systemu, w formularzu wpisuj? tylko numer karty? ?adnego has?a ani nic? To znaczy, ?e je?li kto? by zgubi? kart? to ka?dy by m?g? sobie z niej kupi? pacc bo zna tylko jej numer?
2. Przewalutowanie:
Wiadomo mam na koncie PLN, pacc jest w euro, je?eli zam?wi? to z konta zniknie taka ilo?? zale?na od kursu euro (teraz oko?o 4 z?, czyli oko?o 30 z? za pacc), czy jako? inaczej? I jak sprawdzi? czy konto jest walutowe, czy jako? tak.
Czyta?em ten poradnik
http://tibia.net.pl/poradniki-tibia/239884-jak-kupic-pacca-przez-tibia-dla-siebie.html
ale w nim nie znalaz?em odpowiedzi.
Dzi?ki z g?ry za pomoc, za odpowied? kt?ra mi cokolwiek pomo?e reput.
Nie by?em pewny ale po przeczytaniu linku, kt?ry ty przeczyta?e? wiem, ?e:
Ad.1 Wpisujesz numer karty ale tak?e numer pod podpisem na niej oraz podajesz dane jej w?a?ciciela, wi?c niema szans, ?eby po jej zgubieniu kto? z niej korzysta?(chyba, ?e zgubi?e? ca?y portfel, ale wtedy si? karty blokuje)
Ad.2 Zap?acisz tyle z?ot?wek ile oni maj? w kursie. Po transakcji zobaczysz ile ci zabra?o w z?, r??nica b?dzie kilku groszy za 1 euro wi?c niemasz si? co martwi?.
Pozdrawiam

Status
Zamknięty.
Back
Do góry