[WYNIKI] Konkurs raporterski II edycja!

Status
Zamknięty.

Xanosta

Kum kumowi kumem.
Przyjaciel forum
Liczba reakcji
44
Ahoj wszystkim!​

Chcia?bym podzi?kowa? wszystkim tym, kt?rzy byli zainteresowani raportowaniem nieregulaminowych post?w, gdy? znacznie u?atwi?o to prac? Naszym moderatorom. Cieszy mnie fakt, ?e przynajmniej garstka u?ytkownik?w postanowi?a z pozycji u?ytkownika pe?ni? dobrowoln? pomoc, nawet wtedy, gdy druga edycja jeszcze nie by?a og?oszona.

I miejsce - Kikimora - (155 poprawnych raport?w) u?ytkownik po raz kolejny otrzymuje pami?tkowy medal z tytu?em najlepszego raportuj?cego + 50 punkt?w reputacji.
II miejsce - Marolz - (105 poprawnych raport?w) u?ytkownik po raz kolejny wykaza? si? do?? spor? aktywno?ci? w raportowaniu. Ze wzgl?du i? posiada on ju? rang? aktywnego, to pragn? nada? mu +65 punkt?w reputacji.
III miejsce - Beosky - (27 poprawnych raport?w) u?ytkownik jako trzeci mia? najwi?ksz? ilo?? zaraportowanych post?w. Otrzymuje on +50 punkt?w reputacji.

Pragn? r?wnie? nagrodzi? u?ytkownik?w, kt?rzy zaj?li dalsze miejsca.
- Bubin - (15 poprawnych raport?w) u?ytkownik otrzymuje +25 punkt?w reputacji.
- Willams - (15 poprawnych raport?w) u?ytkownik otrzymuje +25 punkt?w reputacji.

Planuj? r?wnie? zorganizowa? trzeci? edycj? owego konkursu. Mam nadziej?, ?e b?dzie jeszcze wi?ksze zainteresowanie!
Nagrody zostan? przyznane w ci?gu najbli?szych dni.

Pozdrawiam,
Xanosta

Odp: [WYNIKI] Konkurs raporterski II edycja!

Czemu mnie nie dziwi, ?e dw?ch najwi?kszych spamer?w jest w top 3?:P

Odno?nie tego konkursu to nie wiem czy jest sens tego raportowania, moderatorzy s? stronniczy w stosunku do pewnych os?b :>

@up
Nawet jak polowa raportow bedzie poprawna.
Polowa z nich poprawnie rozpatrzona.
Polowa z poprawnie rozpatrzonych moze sie okazac postami ktore by ktos przegapil. I albo przez tydzien by byly jakeis hacklinki na forum albo inne gowna... Tak wiec, zawsze z tych raportow jest cos dobrego...
Btw. Wiesz co to jest spam w ogole?
@top
To pytanie co ostatnio. Jakie sa statystyki? Skoro i tak juz to liczyles, to mozesz podac, bo ja jestem ciekawy, a moze inni tez. :P

@edit
No dzieki.
Ale jak widac malo kto raportuje...
4 i 5 miejsce juz po 15 raportow... Czyli tyle ile ja mialem co 3 dni :P

Ostatnia edycja:

Gratuluj? a? jestem zdziwiony, ?e zaj??em trzecie miejsce. Ma?o raportowa?em, ale no c??. Dzi?kuje.

Ahoj wszystkim!​

Chcia?bym podzi?kowa? wszystkim tym, kt?rzy byli zainteresowani raportowaniem nieregulaminowych post?w, gdy? znacznie u?atwi?o to prac? Naszym moderatorom. Cieszy mnie fakt, ?e przynajmniej garstka u?ytkownik?w postanowi?a z pozycji u?ytkownika pe?ni? dobrowoln? pomoc, nawet wtedy, gdy druga edycja jeszcze nie by?a og?oszona.

I miejsce - Kikimora - (155 poprawnych raport?w) u?ytkownik po raz kolejny otrzymuje pami?tkowy medal z tytu?em najlepszego raportuj?cego + 50 punkt?w reputacji.
II miejsce - Marolz - (105 poprawnych raport?w) u?ytkownik po raz kolejny wykaza? si? do?? spor? aktywno?ci? w raportowaniu. Ze wzgl?du i? posiada on ju? rang? aktywnego, to pragn? nada? mu +65 punkt?w reputacji.
III miejsce - Beosky - (27 poprawnych raport?w) u?ytkownik jako trzeci mia? najwi?ksz? ilo?? zaraportowanych post?w. Otrzymuje on +50 punkt?w reputacji.

Pragn? r?wnie? nagrodzi? u?ytkownik?w, kt?rzy zaj?li dalsze miejsca.
- Bubin - (15 poprawnych raport?w) u?ytkownik otrzymuje +25 punkt?w reputacji.
- Willams - (15 poprawnych raport?w) u?ytkownik otrzymuje +25 punkt?w reputacji.

Planuj? r?wnie? zorganizowa? trzeci? edycj? owego konkursu. Mam nadziej?, ?e b?dzie jeszcze wi?ksze zainteresowanie!
Nagrody zostan? przyznane w ci?gu najbli?szych dni.

Pozdrawiam,
Xanosta

Kiedy nowa edycja? Wezm? udzia?. A tak w og?le gratuluj? zwyci?zcom!

Kiedy nowa edycja? Wezm? udzia?. A tak w og?le gratuluj? zwyci?zcom!
To ja mam propozycj?. Zacznij raportowa? ju? dzi? ;x

@top
Dzi?ki. Chyba nigdy nie przebij? Kikimory :mad: Oczywi?cie serdecznie gratuluj? jemu oraz reszcie zwyci?zc?w!
Rzeczywi?cie wida?, ?e ma?o os?b raportuje. W poprzedniej edycji by?a znacznie mocniejsza konkurencja :P
Je?li trzeci z najbardziej raportuj?cych os?b na forum mia? 27 poprawnych w ci?gu miesi?ca, to ja nie chce wiedzie? jak to wygl?da kiedy akurat nie ma konkursu...

To ja mam propozycj?. Zacznij raportowa? ju? dzi? ;x
Popieram!
@top
Dzi?ki. Chyba nigdy nie przebij? Kikimory :mad: Oczywi?cie serdecznie gratuluj? jemu oraz reszcie zwyci?zc?w!
Rzeczywi?cie wida?, ?e ma?o os?b raportuje. W poprzedniej edycji by?a znacznie mocniejsza konkurencja :P
Je?li trzeci z najbardziej raportuj?cych os?b na forum mia? 27 poprawnych w ci?gu miesi?ca, to ja nie chce wiedzie? jak to wygl?da kiedy akurat nie ma konkursu...

Kto wie...
Co do ilosci raportujacych, to kiedys myslalem, ze przynajmniej kilkanascie osob by sie znalazlo w miesiacu i kazdy z nich kilka raportow by wyslal... Bo wyslac dobry raport nie jest trudno. Ale wyglada na to, ze na prawde nikt nawet nie wie o co chodzi z raportami... Niektorzy tylko jak przeczytaja temat to sie dowiedza troche...
No ale, miejmy nadzieje, ze wiecej ludzi sie o tym dowie i zacznie raportowac, chociaz na czas konkursow. W koncu taki tego cel.
No i... Dolaczam sie do pytania. Kiedy kolejna edycja o ile w ogole sie odbedzie?

My?l?, ?e w pierwszym tygodniu maja zaczn? podlicza? raporty do nowej edycji. Oczywi?cie przed tym powstanie temat zapowiadaj?cy w?a?nie III edycj? konkursu raporterskiego. Licz? na wi?ksze zainteresowanie. =)

...Bo wyslac dobry raport nie jest trudno. Ale wyglada na to, ze na prawde nikt nawet nie wie o co chodzi z raportami...
Masz racje. Sporadycznie si? zdarza, aby kto? zaraportowa? jaki? post w spos?b naprawd? kreatywny.

Wszyscy gratuluj? zwyci?zcom, ale wypada?oby te? doceni? czas i zaanga?owanie osoby prowadz?cej konkurs :P

Co do ilosci raportujacych, to kiedys myslalem, ze przynajmniej kilkanascie osob by sie znalazlo w miesiacu i kazdy z nich kilka raportow by wyslal... Bo wyslac dobry raport nie jest trudno. Ale wyglada na to, ze na prawde nikt nawet nie wie o co chodzi z raportami... Niektorzy tylko jak przeczytaja temat to sie dowiedza troche...
No ale, miejmy nadzieje, ze wiecej ludzi sie o tym dowie i zacznie raportowac, chociaz na czas konkursow. W koncu taki tego cel.
Przyda?oby si? zamie?ci? jakie? og?oszenie "RAPORTUJ Z?E POSTY" xD Albo napisa? "artyku?", o tym czym s? i do czego s?u?? raporty, bo rzeczywi?cie mo?na odnie?? wra?enie, ?e wi?kszo?? os?b nawet nie wie o tej funkcji. Przecie? raportowanie to dobra rzecz: pomaga czy?ci? forum i daje szans? wykaza? si? przed kadr?, a nie wymaga wiele wysi?ku...

Masz racje. Sporadycznie si? zdarza, aby kto? zaraportowa? jaki? post w spos?b naprawd? kreatywny.
A jak zaczn? raportowa? wierszem to nie dostan? warna? XD

No tak...
Co do pisania wierszem... Nie widzialem nigdzie regulaminu raportoania, jedyne co to ta notka:
Uwaga: Ta opcja s?u?y TYLKO do raportowania spamu, wiadomo?ci niezgodnych z regulaminem oraz ewentualnych problem?w z postami.
To jak tam bedziesz pisac nie ma znaczenia. Ja napisalem ladnego warta w tym miesiacu jednego, jesli to by byl post to teoretycznie warn, albo i ze 3 za lamanie regulaminu by poszly. A jakos nie pamietam zebym dostawal warna za raport, bo nie byl zly. Tylko, ze powod raportu to byly 3 slowa, a napisalem 4 zdania, do tego lamiac regulamin notorycznie :P
Btw. Propozycja co do liczenia punktow:
Zly raport -1
Dobry, zwykly, prosty raport +1
Ladnie opisany, konkretny z dobrymi informacjami raport +2
Wtedy moglo by sie cos pozmieniac. W koncu 30 dobrych raportow moglo by sie rownac 60 zwyklym...
Sporadycznie si? zdarza, aby kto? zaraportowa? jaki? post w spos?b naprawd? kreatywny.
Mozesz podac przyklad o co chodzi? :P

Zly raport -1
Dobry, zwykly, prosty raport +1
Ladnie opisany, konkretny z dobrymi informacjami raport +2

Przemy?l? to.

Mozesz podac przyklad o co chodzi? :P
Powiedzmy, ?e kto? raportuje post za z?y dzia?. Zamiast napisa? tylko "z?y dzia?", to mo?e on doda? "Z?y dzia?. Nale?y przenie?? do "Dzia? 1 > dzia? 2". Wtedy My (moderatorzy) widzimy... kto naprawd? w?r?d u?ytkownik?w wyr??nia si? swoj? wiedz? dot. forum. Oczywi?cie nie jest to koniecznie, ale bardziej kreatywniejsze. =d

Je?li chodzi o ten artyku? to z pewn? doz? niepewno?ci mog? go napisa?. Og?lnie przez ostatni miesi?c zerkam tu sporadycznie, gdzieniegdzie si? udziel?, dodam piosenk? etc., dlatego te? nie mia?em okazji raportowa?. Je?eli za? chodzi o system punktowy to nie jest on z?y, jednak w ?adnym wypadku nie powinien znale?? si? tam minus. Jest to konkurs maj?cy na celu zach?ci? do raportowania. Nie mo?na dzi?ki niemu wymawia? si? na ?le napisany raport, a je?li dobrze kojarz? to za takie co? jest warn. Proponuj? zastosowa? niniejszy system: Z?y raport +0, zwyk?y raport +1, szlachecki raport +2.

W takim razie czekamy na kolejn? edycj? oby teraz by?o wi?cej ch?tnych.

W takim razie czekamy na kolejn? edycj? oby teraz by?o wi?cej ch?tnych.

<spam.like.beosky> Dobrze w takim razie ja r?wnie? czekam z tob? na kolejn? edycj?!</spam.like.beosky>

Czekaj dalej. Pr?dzej si? bana doczekasz ni? kolejnej edycji <ironia>.

Xanosta, a czy planujesz mo?e jakie? inne konkursy opr?cz tego? ^^

Czekaj dalej. Pr?dzej si? bana doczekasz ni? kolejnej edycji <ironia>.

On Ci? na?laduje, a Ty twierdzisz, ?e dostanie bana...? Nie mam pyta?.

@top
O ile kadrze spodoba si? ten pomys?, to te? m?g?bym spr?bowa? napisa? taki "artyku?", bo w?a?ciwie czemu nie? Mo?e to co? zmieni i rzeczywi?cie b?dzie wi?cej raport?w? Dwa razy zaj??em to drugie miejsce, wi?c co? tam chyba wiem. No ale nie mnie o tym decydowa? :P
Podoba mi si? ta idea z punktami za u?yteczno?? raport?w.

Co do pisania wierszem... Nie widzialem nigdzie regulaminu raportoania
Panie genera?,
Panie Xanosta,
Kto? tu napisa?
Ma?owarto?ciowego posta!

Nowego konkursu dot. samego forum, a nie jakiej? dziedziny/tematyki nie planuj?. Nie r?bmy jednak z tego tematu dyskusji na temat kolejnych konkurs?w, gdy? nie po to jest ten temat. Je?eli masz jednak jakie? propozycje, to oczywi?cie jestem dost?pny na gadu, pw, w profilu. Zawsze odpisz?.

Panie genera?,
Panie Xanosta,
Kto? tu napisa?
Ma?owarto?ciowego posta!
Pi?kne. Pi?? z plusem. =d

Temat uwa?am za wyczerpany. Je?eli kto? ma jakie? pytania, to piszcie na gg, pw itp.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry