• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Wywiad z CM Mirade

Status
Zamknięty.

Aristo

User
Liczba reakcji
2
T?umaczone w 100% przeze mnie. Z portugalskiego na polski.

TibiaTR: Po pierwsze, chcia?bym podzi?wkowa? jej za po?wi?cenia czasu na przeprowadzenie z nami wywiadu. TibiaTR jest zaszczycona wywiadem z tak pi?kn? dam?.

Czy zechcesz nam mo?e opowiedzie? o swoim ?yciu w CipSofcie?, jakie s? twoje obowi?zki, kiedy do??czy?a? do zespo?u, etc?

Mirade: Do Cipsoftu do??czy?am w lipcu 2007. We wrze?niu 2008 roku by?am ju? CM. Generalnie, mam za zadanie dostarczanie informacji o spo?eczno?ci tibijskiej, zreszt? tak jak ka?dy CM. Podsumywanie opinii jakie otrzymujemu od naszych graczy, itp. Szukamy sposob?w jak mo?emy zach?ci? ludzi do gry, da? im troch? rozrywki. Robimy konkursy, ataki i inne. Wykonywanie tych zada? jest bardz? wa?n? rzecz?. Gracze mog? prawie zawsze mnie znale?? w dyskusji. Jako lider zespo?u MC's, jestem r?wnie? odpowiedzialna za planowanie, organizacj? i koordynacj? procedur i obowi?zk?w CM.

TibiaTR: Mo?esz powiedzie? nam co? o swoim prywatnym ?yciu?

Mirade: [Nie mog?em za bardzo przet?umaczy?, napisz? tako jako] - Starzej? si?, tesknie za starymi czasami Tibii. Lubi? ogl?da? dramaty. Gram w r??ne gry RPG oraz uwielbiam Anime. Zawsze jest co? przy moim biurku [chodzi o figurki anime]. Lubi? ogl?da? seriale telewizyjne.

TibiaTR: Haha ciekawe ?ycie.

Mirade: To by?a przyjemno?? zosta? przes?uchan? przez Ciebie, tralalaa ...

TibiaTR: Powiedz nam, jaki jest codziennej rutyny w biurze? Co zazwyczaj tam robicie? Powiedz nam o jednym dniu w biurze..

Mirade: W?a?ciwie nie ma dnia, jak innym. Ale zwykle, zaczynam m?j dzie? sprawdzaj?c e-maile i informacje. Nast?pnie zagl?dam na tematy we Wsp?lnocie Zarz?du, czy s? jakie? pytania, na kt?re nale?y odpowiedzie?. Je?li tak jest, zaczynam zbiera? potrzebne mi informacje. W zale?no?ci od tematu to mo?e zaj?? troch? czasu. Je?li sko?cz? moj? codzienn? prac?, zwykle zaczynam nad przemy?laniem pomys??w i wzor?w CM lub aktualizacji naszej wewn?trznej dokumentacji. Ponadto, istniej? r?wnie? cotygodniowe spotkania, niekt?re z nich niespodziewane, nieoczekiwane zadania, kt?re pojawiaj? si? w por?. Wszystkie te rzeczy czyni? moj? prac? bardzo ciekaw? i r??norodn?.

TibiaTR: To pytanie pochodzi z Dark'Hanru. Ile mniej wi?cej piszesz w?tk?w dziennie / odpowied? dziennie? Ponadto, lubisz czyta? posty?

Mirade: Oko?o 20 post?w dziennie? Kiedy na nie odpowiedzie? ... . Z mojego chara Mirade wykona?am oko?o 1400 post?w dotychczas plus kolejne 150 z CM Mirade m?j char, wi?c powiedzmy, ?e zrobi?am oko?o 1500 post?w od wrze?nia 2008 roku, co oznacza, 1500 post?w w 24 miesi?cy. Ka?dy miesi?c ma ?rednio 22 dni roboczych, a nast?pnie 24 * 22 = 528 dni. Bior?c pod uwag? moje wakacje, ?wi?ta i dni chorych, powiedzmy 470 dni. tak. I tak, uwielbiam czyta? posty, szczeg?lnie je?li gracz rzeczywi?cie stara si? wyrazi? swoj? opini? i przyk?ady u?ycia, aby zilustrowa? to - to jest bardzo ciekawe. Ale lubi? te? czytanie dobrych spektakli i pomys??w, kt?re zwykle znajduj? si? w Rad? wniosku.

TibiaTR: Bardzo ciekawe. Kolejne pytanie Dark'Hanru: Chcia?a by? zamieni? te stanowisko na inne? Je?li "tak", za co?

Mirade: Nie, jestem bardzo zadowolona z mojej pozycji i nie chc? tego zmienia?.

TibiaTR: Jak my?la?em! U?miech jest r?wnie? odpowiedzialny za Zarz?du wniosku. Lubisz czyta? nowe propozycje / pomys?y? Wielu graczy zastanawia si? jak zdoby? jego uwag? na jego propozycje. Jak wyt?umaczy? "Perfekcyjny Wniosek"? Co powinien zawiera??

Mirade: Tak, zapoznaj? si? z propozycj?. Jest to co? naprawd? interesuj?cego i cz?sto ciekawego. Og?lnie rzecz bior?c, wniosek zwraca moj? uwag? jak jest dobrze wyja?niony, ja?nie i konstruktywne. Tak wi?c jednym z najwa?niejszych rzeczy jest wniosek, kt?ry zawiera argumenty.

TibiaTR: Teraz gor?cy temat! Mieli?my Global Event w zesz?ym tygodniu. Ty by?a? odpowiedzialna za opinie. W mojej opinii, to musi by? trudne dla ciebie. Jak radzicie sobie w tej pracy?

Mirade: C??, nie byli?my zadowoleni ze sposobu [nie mog?em przet?umaczy?] ... My?l?, ?e nawet przysi?g? nieco. Ale dobrze rozumiem frustracje i rozczarowania graczy, kt?rzy napisali izb. Jak sobie z tym poradzi?? Enxemos dzia?u z podsumowania opinii, aby upewni? si?, ?e zapozna?a si? r?wnie? z nim. Nie, tylko ?artowa?am ... co pomaga nam w takich sytuacjach jest to, ?e wszyscy wiemy, od CIP pracuj? i ci??ko pracuje, aby poprawi? Tibie.

TibiaTR: Czy uwa?asz, ?e World Quest by? wystarczaj?co trudny, czy by? ?atwiejszy ni? si? spodziewano?

Mirade: Nie wiem, czy by?o wystarczaj?co trudne wyzwanie, ale szczerze m?wi?c, nie spodziewa?am si? tak wiele ?wiat?w. Uda?o si? zabi? Devovorga na ko?cu. Kiedy pierwszy raz przeczyta?am opis World Quest w naszych dokumentach, by?em jak "queeeee ... Wydaje si? to niezwykle trudne "i zastanawia? si?, je?li w og?le mog?a doko?czy? ?wiata, ale ... Wojownik?w zaskoczy? mnie po raz kolejny."

TibiaTR: By?y skargi na World Quest, o osi?gni?ciach, Stone of Wisdom, etc. CipSoft ma jakie? plany, aby co? zmieni??

Myriad: Plan jest, przegl?d World Quest i rozwa?enie wszystkich opinii. Przegl?d zawsze pomaga nam analizowa?, co by?o dobre, a co by?o nie tak w trakcie realizacji projektu lub wydarzenia. Ponadto, pomaga r?wnie? zapobiega? wypadkom w przysz?o?ci, i poprawi? sytuacj?. Zostanie dokonany przegl?d przez dzia? i mo?e doprowadzi? do pewnych zmian, ale nadal nie wiem.

TibiaTR: Ostatnie pytanie o World Quest. Czy uwa?asz, ?e CipSoft odnius sukces w wydarzeniu czy mog?o by? lepiej?

Mirade: Oczywi?cie mog?o by? lepiej, bez b??d?w i skutk?w. ?a?uj?, ?e go unikali ... ale wszyscy jeste?my lud?mi i nie jeste?my doskonali. Ale zamiast si? ?a?owa? b??d?w z przesz?o?ci, musimy nauczy? si? na b??dach, w celu poprawy. My?l?, ?e poj?cie World Quest jest fantastyczne - zawarto?? zespo?u ma kilka ?wietnych pomys??w na questy. Jestem przekonana, ?e wszystko b?dzie o wiele lepiej w przysz?o?ci.

TibiaTR: Mamy pytanie o raportach systemu. Mankiet pytanie: Co s?dzisz osobi?cie, funkcja raport, poniewa? niekt?rzy gracze u?ywaj? ich jako broni do walki z wrogami?

Mirade: My?l?, ?e to konieczne i nast?pi?a znacz?ca poprawa. Oczywi?cie, nadal istniej? pewne rzeczy, kt?re nale?y poprawi? i dostosowa?. Ale niestety, bez wzgl?du na narz?dzia wdra?ania, zawsze b?d? [wpl?tywani?] ludzie, kt?rzy pr?buj? nadu?ywa? ich dla w?asnej korzy?ci. Spr?buj u?y? systemu sprawozdanie jako bro? przeciwko wrogom lub spr?buj ustawi? co? przed graczem.

TibiaTR: To pytanie jest od Magus Firefly. Masz jakie? informacje o tym co CipSoft b?dzie robi?, aby zapobiec fakultatywne-PvP? Jako przyk?ad zmian w grze.

Mirade: Nie, nadal nie ma nowych informacji

TibiaTR: Kapi Heartlilly pytanie: Czy jest jaki? plan, aby wdro?y? TibiaCam / Cast oficer?

Mirade: Narz?dzia te s? bardzo popularne w?r?d graczy i brzmi jak dobry wniosek o zapewnienie narz?dzi podobnych do tych urz?dnik?w. Ale to musi by? starannie, poniewa? jest to temat, kt?ry mo?e przynie?? efekty lepszy, ni? oczekiwano. W ka?dym razie, nie jest to co?, ?e ma wysoki priorytet i pilnych, na naszej li?cie rzeczy do zrobienia w Tibii. Istniej? powa?ne tematy, kt?rymi musim zaj?? si? p?ki mamy czas.

TibiaTR: Kilka szybkich pyta?. Czy mo?na sprawdzi? nowe TibiaTr g??wn??

Mirade: Tak

TibiaTR: Co o tym s?dzisz?

Mirade: To czysta fantazja wszystkie animacje. I te wszystkie d?wi?ki ... By?am naprawd? zaskoczona. ?wietna robota! Jednak musz? przyzna?, wola?bym zobaczy? wi?cej na czerwono zamiast na zielono, poniewa? czerwony jest jednym z moich ulubionych kolor?w.

TibiaTR: Hehe. Wi?c mo?e nast?pnym razem! Dobra jeszcze jedno pytanie: Jakie jest twoje powo?anie, miasta i ulubione stworzenie w Tibii? Dlaczego?

Mirade: Moje ulubione profesj? w Tibii jest Knight, bo walka z mieczem jest legalna. W prawie wszystkich grach RPG, w kt?re gra?am pos?ugiwa?am si? mieczem, b?dz ?ukiem. Wszystkie te czary dzia?aj? mi na nerwy ... Wol? setki strza? lataj?cych nisko nad g?owami moich wrog?w.

Moje ulubione miasto Liberty Bay, poniewa? sp?dzi?am wiele godzin w jaskiniach rotworm?w. Miasto te daje mi dobre wspomnienia.

M?j ulubiony stw?r ... Chakoyas Windcallers, poniewa? s? [s?odkie? ; o] ... chce mi si? ich przytuli?. Ahh, wyobra? sobie lalk? z Chakoya ... *-* By?by to ?wietny wyb?r na moim biurku.

TibiaTR: ! B?d? o tym pami?ta?. Kolejne pytanie: Jaki mia?a? najwi?kszy level w Tibii?

Mirade: Chcia?abym powiedzie?, ?e jestem niskiego poziomu.

TibiaTR: Uhmm, czy chcia?aby? co? doda?? Poniewa? jest to nasz pierwszy wywiad z cz?onkiem CipSoftu, mo?emy mie? o czym? zapomnia?em.

Mirade: [co? o przys?aniu jej czekolady]

TibiaTR: Dzi?kuj? za udzielenie wywiadu, by?a to dla mnie przyjemno??.

Mirade: To by?a te? dla mnie wielka przyjemno??. Rozmowa by?a zabawa i mam nadziej?, ?e ludzie znajd? ten wywiad.

Odp: Wywiad z CM Mirande - po Polsku

Dzieki za tlumaczenie, bo zainstnialo kilka niedomowien jak sam sobei to tlumaczylem. ;p

Wywiad dobrze wykonany ze strony przez TibiaTR, Ty mog?e? jako? ulepszy? swoje t?umaczenie przez pogrubienia, dodanie nowych czcionek, pochylenia, zdj?cia, kolory - masz du?o do wyboru, lecz mi?o ?e co? zrobi?e? dla innych. Dam Ci punkt reputacji bo zawsze co? jest i uzupe?nia ten dzia?, lecz na przysz?o?? jak m?wi?em ulepszaj wywiad.

Regards,
Time

Ostatnia edycja:

Bardzo dobrze przet?umaczone, ale jak m?wi kolega wy?ej Zmie? kolory albo pogrub nicki bo si? to strasznie zlewa.

Wywiad bardzo dobrze przet?umaczony z portugalskiego na polski, ale tak jak napisa? kolega gdzie? wyzej, brakuje tu jaki? pogrubie?, odpowiedniej czcionki i innych wyr??nie? tekstu, poniewa? nie jest do ko?ca czytelnie i estetycznie, ale wa?ne, ?e nie ma b??d?w, dzi?ki za przet?umaczenie, mi?o si? czyta?o :).

Malo widoczne nicki, ale tlumaczenie dobre.
Niektorym moglo sie to bardzo przydac. ;]

Tylko rzuci?em okiem na pierwsze linijki...
oraz
Do tego nazwa tematu, a raczej jej cz??? - "Mirande"... Poza tymi b??dami mo?e wywiad jest wci?gaj?cy, mo?e... ;d

Domy?lam si?, ?e za ten temat dostan? ostrze?enie/upomnienie, prawda? =P

Odp: Wywiad z CM Mirade - po Polsku

Odp: Wywiad z CM Mirade - po Polsku

Wydaje mi si? ?e wrzuci?e? to na translator, sam nie przet?umaczy?e?. Dowody ma pan UP oraz ja mam to:
Rozmowa by?a zabawa

Ale mniejsza o to. Fajny wywiad, ale skoro nie jest tw?j to nie wiem co ja mam napisa? ;/ Tylko szkoda ?e ze Brazolem jest, najgorszymi na Tibii!

Status
Zamknięty.
Do góry