Wywiad z Dacomos!
FMA: Witaj, tu FMA z TNET, czy by?by? tak mi?y i zgodzi?by? si?, na przeprowadzenie z tob? wywiadu?
Dacomos: Bardzo ch?tnie. Jestem ju? osob? publiczn? i mog? dostarczy? nawet wyniki bada? lekarskich ;]
FMA:Mi?o mi, ale chyba tak daleko z pytaniami nie zajd? (badania lekarskie).
Zacznijmy, wi?c wywiad. Jeste? tak naprawd?, nowym u?ytkownikiem forum. Nic o tobie nie wiemy. Mo?e na pocz?tek przedstawisz si? nam, ile masz lat, sk?d pochodzisz, jak si? nazywasz, czym si? interesujesz?
Dacomos: Nazywam si? Damian, mam 18 lat, mieszkam w Szczecinie.
Interesuj? si? og?lnie poj?t? informatyk?, planuj? p?j?? na politechnik? Szczeci?sk?.
Ca?y sw?j wolny czas po?wi?cam komputerowi, a kiedy trzeba co? zarobi?, zajmuj? si? flashowaniem telefon?w.
FMA:Czy m?g?by? nam, zielonym w tych sprawach opisa?, czym jest flashowanie telefon?w? Oraz ile na tym ?rednio si? dorabiasz (jeste? osob? publiczn? ;P).
Dacomos: Wgrywam nowe oprogramowanie je?li stare zawiod?o, ?ci?gam simlocki, full service.
Je?li za? chodzi o zarobki, zale?? od tego, ile zepsutych telefon?w zakupionych zacznie dzia?a? po prostych naprawach i wgraniu nowego oprogramowania.
FMA:Dobrze, wi?c kiedy Ci? ju? z bli?sza poznali?my, zapytam o sprawy zwi?zane o forum. Od niedawna jeste? administratorem forum o tematyce Tibijskiej, jakim jest TNET, czy m?g?by? opowiedzie? w jakich okoliczno?ciach zdoby?e? t? zaczytn? rang??
Dacomos: Znamy si? z Alastorem od d?ugiego czasu i ma on do mnie pe?ne zaufanie. Zauwa?y? potrzeb? powo?ania nowego Administratora i zwr?ci? si? z tym do mnie. Bardzo ch?tnie si? zgodzi?em i w tym celu za?o?y?em konto na Tibia.net.pl. St?d m?j awans jest tak b?yskawiczny.
FMA:Piszesz, ?e znasz Alastora od d?ugiego czasu. Jest to "przyja??" internetowa, czy znacie si? w rzeczywistym ?wiecie?
Dacomos: Znamy si? w rzeczywistym ?wiecie, aktualnie chodzimy do jednego Liceum.
FMA:Dobrze, znamy ju? okoliczno?ci przyj?cia Ci? na t? "fuche". Mo?e opowiesz, jakie cele stawiasz przed sob?, b?d?c administratorem ?
Dacomos: Nie mam jeszcze ?adnego planu gruntownej modernizacji forum. Na obecn? chwil? moim celem jest wyszukiwanie miejsc gdzie mo?na usprawni? jego dzia?anie. W mi?dzy czasie zajmuj? si? moderowaniem.
FMA:Dobrze, pozostawmy ju? ten temat. Ciekawi mnie, jak i mam nadziej?, wi?kszo?ci u?ykownik?w, jaki jest nas admin (Alastor) w rzeczywisto?ci. M?g?by? co? o nim powiedzie??
Dacomos: To bardzo ciekawy cz?owiek. Podobnie do mnie, jego pasj? jest informatyka. O szersz? biografi? najlepiej zapyta? go osobi?cie ;]
FMA:Proponujesz mi przeprowadzenie jeszcze jednego wywiadu <?miech>? TNET, jest forum o tematyce Tibijskiej, mo?e opowiesz nam o swoich osi?gni?ciach w tej dziedzinie?
Dacomos: Powiem szczerze, ?adna z moich postaci nie przekroczy?a 100 lvl. Mimo tego moja wiedza na temat Tibii jest spora, poniewa? od 5 lat uwa?nie czytam wszystkie informacje na jej temat.
Moja kariera Tibijska by?a bardzo "chwiejna". Wielokrotnie zmienia?em postaci i serwery. Jednym z moich czarodziej?w osi?gn??em 93 poziom. Gra?em nim do feralnego logowania w kawiarence internetowej 1,5 roku temu.
Moje podej?cie do Tibii jest do?? oryginalne. Zamiast ca?y sw?j czas po?wi?ca? na expienie, stara?em si? traktowa? j? jako typowe RPG. Zak?ada?em firmy, rodziny, pr?bowa?em organizowa? przedstawienia w teatrze w Carlin. Nie dawa?o mi to ?adnych wymiernych korzy?ci, za to wiele rado?ci.
FMA:Nie masz co narzeka?. Twoje osi?gni?cia, s?... dobre! Grasz aktualnie w tibi?, je?eli tak jaki masz poziom, na jakim serwerze?
Dacomos: Po 1,5 rocznej przerwie zaczynam gra? od nowa. Sk?oni?o mnie do tego w?a?nie mianowanie na administratora. Graj?c aktywnie, b?d? poszerza? swoj? wiedz?, kt?ra przyda si? na forum. Planuj? gra? na serwerze Hiberna, kt?ry by? moim domem najd?u?ej, postaci? o ?atwym do przewidzenia imieniu.
FMA:Masz mo?e swoj? ulubion? profesj?, ulubiony ouffit, czy te? ulubione miasto?
Dacomos: Z za?o?enia we wszystkich grach RPG/MMORPG wybieram posta? maga. Tak samo w Tibii. Jako zaprzysi??ony nekromanta b?d? nosi? Full Wizard Outfit.
Je?li za? chodzi o miasto, najbardziej klimatyczne wydaje si? Venore.
FMA:Je?eli chodzi o Tibi?, wyczerpa?em sw?j limit pyta?

Dacomos: Chcia?bym pozdrowi? wszystkich u?ytkownik?w forum tibia.net.pl, a w szczeg?lno?ci grono moderatorskie kt?re wk?ada wiele pracy w utrzymywanie tu mi?ej atmosfery.
No i mam? ;=]
FMA:S?yszy mama? Serdecznie pozdrawiamy, mame Dacomosa. ?ycz? mi?ych godzin sp?dzony, przy moderowaniu forum, oraz setnego poziomu w real tibi. Na dzi? to koniec, dziekuj? za wywiad

Dracomos: Ja r?wnie? dzi?kuj?.
Do zobaczenia na forum.
Ostatnia edycja: