• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Wywiad z Seylit'em [Moderator]

Status
Zamknięty.

Always

Advanced User
Liczba reakcji
102
Zastanawiasz si? jak w tak kr?tkim czasie nowy u?ytkownik forum m?g? awansowa? na Supporta, a potem na okres pr?bny moderatora ? Tak, mowa o Seylit'cie !

Witam ! Czy chcia?by? udzieli? wywiadu dla u?ytkownik?w forum ?
Nie mam nic przeciwko
- No wi?c zacznijmy od podstaw: Jak masz na imi? ? Gdzie mieszkasz ? Ile masz lat ?
Nazywam si? Piotrek, i mam nieco ponad 16 lat. Obecnie mieszkam w Anglii (przed wyjazdem na obczyzn?, mieszka?em w Cz?stochowie)
- Anglia. T?sknisz do kraju ? Zostawi?e? tu przyjaci?? ?
Naturalnie. Wej?cie w nowe ?rodowisko i dopasowanie si? w pewnym stopniu do kultury obcego narodu nie by?o ?atwe, i od pocz?tku brakowa?o mi os?b kt?re zosta?y w kraju. Trudno jest nie t?skni? za krajem, w kt?rym si? wychowa?o i sp?dzi?o wi?kszo?? ?ycia.
Przez trzyna?cie lat, uzbiera?o si? troch? przyjaci??. Chyba jak wi?kszo?? u?ytkownik?w, swoich przyjaci?? pozna?em poprzez szko??. Dzielili?my t? sam? ?awk?, albo rywalizowali?my w ten czy inny spos?b. Naturalnie, ?e za nimi t?skni?, ale gadu-gadu pomaga jako? znie?? roz??k?. Tak czy siak, dobrze, ?e kto? wymy?li? co? takiego jak wakacje...
- Jak wszyscy doskonale wiedz?, Polsk? a Angli? r??ni? j?zyki. Jak sobie radzisz z kontaktowaniem si? z innymi ?
Kiedy przyjecha?em do Anglii, nie mia?em nawet podstaw j?zyka angielskiego (w podstaw?wce zamiast angielskiego mia?em j. niemiecki), i od pocz?tku musia?em wszystkiego si? uczy?. Nie by?o to wcale ?atwe, zw?aszcza, ?e musia?em w tym samym czasie uczy? si? tego samego co moi r?wie?nicy. Dobrze jednak, ?e Luton jest miastem, gdziej jest du?o imigrant?w - szko?a by?a ?wietnie przygotowana na przyj?cie kogo?, kto nie zna? j?zyka angielskiego. Nie by?o jednak ?adnego nauczyciela, m?wi?cego w j?zyku polskim, wi?c przez pierwszy rok, moim najlepszym towarzyszem - w dzie? i w nocy - by? stary, bordowy, dwukilogramowy s?ownik angielsko-polski.
Ucz?c si? j?zyka, wybra?em metod?, kt?ra pomimo i? okaza?a si? bardzo trudna, pozwoli?a mi na szybk? nauk? j?zyka u?ywanego w szkole oraz uczeniu si? tego samego co r?wie?nicy. Ka?de zdanie w ksi??ce t?umaczy?em za pomoc? s?ownika. Tak, na lekcjach do ty?u troch? by?em, ale nadgania?em wszystko po szkole.
Obecnie, biegle pos?uguj? si? j?zykiem, i nie mam problem?w z komunikacj?.
- Zdajesz sobie spraw? z tego ?e jeste? jedynym u?ytkownikiem ( na t? chwil? ) kt?ry ma 109 post?w, i 128 punkt?w reputacji ?! Sk?d si? bierze ch?? do pomagania ?
C??. Moja sygnaturka wyja?nia chyba wszystko ^^ ("To co robimy dla siebie, umiera z nami. To co robimy dla innych, ?yje wiecznie"). Poza tym, lubi? pomaga? innym, i daje mi to satysfakcj?.
- Patrz?c na tw?j poprzedni avatar, od razu mo?emy stwierdzi? ?e jeste? optymist?. Czy to prawda ?
Tak, wol? mie? na stole butelk?, kt?ra jest do po?owy pe?na, ni? do po?owy pusta. Pomaga to w wielu sprawach, i korzy?ci z tego czerpi? nie tylko ja, ale tak?e inni doko?a. zawsze staram si? doceni?, i nawet w najgorszej pracy dostrzec dobre strony (zawsze mi?o jest us?ysze? komplement, czy? nie?).
level20small.png
- Twoje poradniki o Druidzie i Palladynie op?ywaj? w informacj?. Wida? ?e masz du?? wiedz? na temat tibii. Jakie by?o twoje najwi?ksze "osi?gni?cie" w tej dziedzinie ?
W Tibi? zacz??em gra? ponad dwa lata temu. Na pocz?tku gra?em rycerzem, o nicku 'Knight Curian', zaporzyczonym z gry 'Kingdom under Fire' (mojej pierwszej strategii). Nigdy nie interesowa?o mnie expienie - wola?em skillowa?, i rozmawia? z innymi na Game-Chat. Najwi?kszym osi?gni?ciem by? poziom 50 poziom paladynem (Tak, solowa?em Demona, jak pewnie wielu zapyta). Mia?em jednak d?ug? przerw? w grze, i wszystkie tamte postacie zosta?y skasowane.
Ostatnio gra?em troch? na Iridii (23 knight, 20 druid), ale s?aby laptop nie pozwala? mi na 'porz?dn?' gr?. I tak wol? sp?dza? czas na Game-Chacie, czy forum.
- Muzyka , moim zdaniem, odgrywa wa?n? rol? w ?yciu ka?dego nastolatka. Jakiej ty s?uchasz ? Podasz par? ulubionych zespo??w ?
Lubi? muzyk?, jak chyba ka?dy. Zw?aszcza przypad? mi do gustu rock, i hard rock, chocia? lubi? te? kilka kawa?k?w muzyki popularnej. Lubi? zespo?y jak St
ratovarious, Linkin Park, Kung Fu Generation, a tak?e solowych wykonawc?w, jak Akon, Enrique Iglesias czy te? Alesha Dixon.
- Skoro muzyk? mamy za sob?, nadszed? czas na filmy. Jakie gatunki preferujesz ?
Tutaj nie mam specjalnie swoich ulubionych. Lubi? wszystko co da si? ogl?da? i nie przynudza. Czasami filmy akcji, czasami komedie romantyczne... Cz?sto ogl?dam seriale kryminalny (ale zagraniczne), jak na przyk?ad 'Criminal Minds'.
- No dobrze. A szko?a ? Dobrze si? uczysz ?
Zanim wyjecha?em z Polski, w czwartej klasie mia?em ?redni? 5,9. Nic si? raczej od tamtego czasu nie zmieni?o (pomimo innego j?zyka). Lubuj? si? w przedmiotach ?cis?ych, zw?aszcza matematyce i fizyce, chocia? wybra?em jako jedn? z opcji profil klasy z podw?jnymi lekcjami sztuki.

-Wyzwa?e? Vreala na pojedynek, jak my?lisz, kto wygra ?

Hmm... My?l?, ?e wygra Vrael. Dlaczego? Ja mappuj? od tygodnia - Vrael od ponad roku bodaj?e. Dodatkowo w mapperskiej potyczce mi?dzy Woristinem i Vraelem by? remis, wi?c mo?na chyba powiedzie?, ?e Vrael nale?y do polskiej czo??wki. Stawiam na wynik 30:10 dla Vraela.
-Od jakiego czasu mappujesz ? Mo?e robi?e? mapk? do jakiego? projektu ?
Mappuj? jak ju? wspomnia?em od tygodnia. Obecnie my?l? nad stworzeniem du?ej mapy RPG pod exp 2-3x. W?a?nie na tej mapie uczy?em si? wszystkiego co na razie umiem ^^. Na razie mam zarys Rookgaardu, ale nie wiem jak prace potocz? si? dalej.
- Masz jakie? ambicje ? Marzenia ?
Naturalnie. Chcia?bym pomy?lnie uko?czy? najlepszy Collage w okr?gu (trzeci w ca?ym kraju) - Sixth Form Collage of Luton, i dosta? si? do jednego z elitarnych uniwersytet?w, jak Cambridge, czy Oxford (w kierunku matematyki lub medycyny naturalnej). Bra?em udzia? w licznych konkursach organizowanych przez Oxford, i zdobywaj?c wysokie miejsca mam bardzo du?e szanse na dostanie si? do owej szko?y.
- Zarejestrowa?e? si? dopiero w kwietniu. Jak trafi?e? na forum ?
Nie pami?tam specjalnie jak na forum trafi?em. By?o to prawdopodobnie dla tego, ?e szuka?em informacji o otsach, lub dzi?ki koledze, kt?ry hostowa? swojego w?asnego. Na forum jestem ju? od ca?kiem dawna (prawie sze?? miesi?cy), ale by?em tu jako go??. Nie czu?em potrzeby pisania post?w, wi?c si? nie rejestrowa?em.
- Co chcia?by? w nim zmieni? ?
Nie my?la?em nad tym co chcia?bym zmieni? na forum, i prawd? m?wi?c nie wiem czy b?d?. Jako moderator, moim obowi?zkiem jest pilnowanie porz?dku na forum, a w sprawy administracji, wol? si? nie miesza?, chyba, ?e jestem o to poproszony. Nie lubi? wtr?ca? si? w to co nie nale?y do moich obowi?zk?w, bo wiem jakie to bywa denerwuj?ce.
Teraz szybkie pytania:
-Ulubione miasto ?
Thais
-Procesja ?
Bo?e Cia?o (Profesja - Knight, paladin, druid xD)
-Bro? [axe/sword/club]
Sword!
-Rodzaj serwera ?
Non-pvp/Pvp
-Ots czy real ?
Ots (Na realu Cipsoftowi odwala)
- Dobiegamy do ko?ca... Chcia?by? kogo? pozdrowi? ?
Z ch?ci? ^^ A wi?c, pozdrawiam Mariusza i Julk? z Cz?stochowy; Oldka, Claudi?, Grizmo, Alexiego (Easta) i Yoozka z CafeOTS, i chcia?bym z?o?y? podzi?kowania dla Przemka (kt?ry pok?ada? we mnie nadzieje od samego pocz?tku), Speedera (kt?ry zawsze s?u?y? swoj? ?yczliwo?ci?) oraz Vraela (kt?ry wprowadzi? mnie do grona kadry, cierpliwie t?umaczy? co i jak, pomaga? trudnych chwilach i prawdopodobnie skopie mi zadek zanim go jeszcze wyzw? na pojedynek mapperski ^^).
Dzi?kuj? te? tym kt?rych zapomnia?em wymieni?, i pozdrawiam wszystkich u?ytkownik?w - Have a happy life!

Odp: Wywiad z Seylit'em !

Tak, tak, tak. Ciekawie zadane pozornie zwyczajne pytania, na kt?re uzyska?e? interesuj?ce odpowiedzi. Cho?, jak napisa? Vrael, kr?tko. Dobrze napisane wywiady zdecydowanie za szybko si? czyta. Czytalnie, schludnie.
-Ots czy real ?
Ots (Na realu Cipsoftowi odwala)
Amen.

Hohoho, widze ?e mamy tutaj bardzo optymistyczn? osobowo??, bardzo podoba? mi si? wywiad, i og?lnie spodoba?a mi si? osoba owego Seylit-la.
Czyta si? bardzo mi?o i mam nadzieje ?e kiedy? razem porozmawiamy,
Chocia?by na PW :)

Hohoho, widze ?e mamy tutaj bardzo optymistyczn? osobowo??, bardzo podoba? mi si? wywiad, i og?lnie spodoba?a mi si? osoba owego Seylit-la.
Czyta si? bardzo mi?o i mam nadzieje ?e kiedy? razem porozmawiamy,
Chocia?by na PW :)
Zawsze jestem ch?tny do rozm?w ^^ Pisz kiedy tylko masz ochot?.

A co do wywiadu, to wyszed? ca?kiem nie?le. Troch? strona graficzna kuleje (Always - prze?lij mi ca?y wywiad na PW, ja go lekko przerobi?), i wdar?o si? kilka liter?wek, ale c??, moja klwiatura szwankuje, a gadu-gadu robie swoje ; )
Mi?o mi by?o us?ysze?, ?e kto? chce ze mn? wywiad przeprowadzi?.

@Vrael
No dobra, ale chodzi?o o podkre?lenie r??nicy w do?wiadczeniu ;P

Regards
Seylit

@down
Ja mu poda?em wszelkie informacje. Co potem by?o z tym robione - nie wiem xD

Ostatnia edycja:

?adny, przejrzysty i estetyczny wywiad.
Tylko przed jego odpowiedziami te? powiniene? doda? - ale ok.
Jedno co mnie zdziwi?o to to:
jest pilnowanie po??dku na forum
Po??dku ^^

Seylit od pocz?tku by? interesuj?c? postaci?, z kt?r? mia?em przyjemno?? zamieni? par? s??w. Co mnie zdziwi?o, nawet bardzo jest on z pozoru zwyczajnym ch?opakiem a jednak ma to co? w sobie co do niego przyci?ga...

Tfu... Koniec offtopu...

Wywiad rzeczywi?cie troch? kr?tki, pyta? mog?oby by? wi?cej. Jednak wiem, jak trudno jest zrobi? dobry wywiad. Jednak ten jest dobry. ;]

Pozdrawiam.

My?l?, ?e wygra Vrael. Dla czego? Ja mappuj? od tygodnia

Dla czego - fail ! ;]
Dlaczego powinno by?. Inne b??dny wytkn?li koledzy wy?ej. Nie mam zastrze?e?. 9/10

O, widz?, ?e tu nawet bardzo dobre wywiady s?, a szczeg?lnie ten! Seylit jak wida? jest normalnym nastolatkiem, kt?rego podziwiam swoimi wypowiedziami.

Status
Zamknięty.
Do góry