Jack
Senior User
- Liczba reakcji
- 59
Zapraszam do lektury!
Jack; Witaj Vraelu, czy zgodzi?by? si? udzieli? wywiadu dla Tibia.net.pl?
Vrael; Oczywi?cie

Jack; To powiedz nam; Jak si? nazywasz, ile posiadasz lat, gdzie aktualnie przebywasz i opowiedzie? co? Nam o Twoim ?yciu?
Vrael; Mam na imi? Marcin, mam 16 lat, mieszkam w wojew?dztwie ?wi?tokrzyskim. Aktualnie ucz?szczam do I klasy LO.
Jack; Jak rozpocz??a si? Twoja przygoda z Tibia.net.pl i jak to si? sta?o, ?e otrzyma?e? rang? Moderatora Pr?bnego?
Vrael; Moja przygoda z TNP rozpocz??a si? w sierpniu dzi?ki Sentilowi. Pomaga?em mu wtedy jako mapper przy tworzeniu OTSa i szuka?em poradnik?w do mappowania. Szans? bycia moderatorem otrzyma?em za (mam przynajmniej tak? nadziej?) pokazanie si? od dobrej strony na forum.
Jack; Co mo?esz powiedzie? o Evolutions by Sentil & Vrael, jak to si? zacz??o?
Vrael; C??, na pocz?tku to w?a?ciwie mia?o by? Evo by Sentil 2.0 jednak wkr?tce po rozpocz?ciu projektu zosta?em poproszony przez Sentila o pomoc. P?ki co wsp??praca uk?ada nam si? bardzo dobrze, a praca idzie na pewno du?o szybciej, ni? m?g?by j? wykona? Sentil bez niczyjej pomocy.
Jack; Jak zacz??a si? Twoja przygoda z mapperstwem, bo wiemy, ?e troch? mappujesz? Masz jakie? szczeg?lne osi?gni?cie w tej dziedzinie - mam na my?li, jakie? wi?ksze projekty?
Vrael; Moje pierwsze "prace" s?u?y?y jako elementy dodatkowe do gotowych ju? OTS?w. Wkr?tce po ukazaniu si? wersji 1.0 silnika Sentila postanowi?em go odrobin? podrasowa? - tak powsta? nies?awny Evolution by Vrael. Patrz?c na to z perspektywy czasu moje wcze?niejsze dzie?a by?y niemal?e beznadziejne, ale teraz podobno mappowanie idzie mi du?o lepiej. Sami b?dziecie mogli si? o tym przekona?, gdy wyjdzie wersja 2.0
Jack; To czekamy z niecierpliwo?ci?. Czym si? interesujesz w ?yciu prywatnym? Zainteresowania, hobby?
Vrael; Interesuj? mnie niekt?re elementy epoki ?redniowiecznej - g??wnie uzbrojenie ?wczesnych wojsk, ale tak?e kultura, tradycje. Ostatnio r?wnie? zacz??o mnie interesowa? mappowanie - niejako z konieczno?ci, ale dobrze si? sk?ada, bo robi? to, co lubi? : )
Jack; Jak oceniasz aktualn? kadr? forum, czyt. Administratorzy, Imperatorzy, Moderatorzy, Support oraz VIP?
Vrael; Gdy zosta?em moderatorem pr?bnym cieszy?em si?, ?e b?d? pracowa? z lud?mi, kt?rzy ju? z perspektywy usera wydawali mi si? inteligentni, ogarni?ci i og?lnie porz?dni. Niestety, cz??? z nich odesz?a - mam nadziej?, ?e na tych odej?ciach si? sko?czy. Je?li chodzi o grup? Support, ci??ko mi ich ocenia?, gdy? nie mia?em zbyt cz?sto styczno?ci z jej cz?onkami. VIPem te? by?em zbyt kr?tko, by wyrobi? sobie konkretn? opini?, aczkolwiek o paru osobach mam ju? gotowe zdanie.
Jack; Dorobi?e? si? w Tibi realnej du?ego poziomu? Jakie ?wiaty preferujesz - PvP, PvP-E, czy NoN-PvP?
Vrael; Gra?em wieloma postaciami na wielu r??nych ?wiatach, dlatego te? m?j najwy?szy poziom to 33... Moje migracje by?y spowodowane r??nymi czynnikami, nigdzie nie zabawi?em d?u?ej ni? par? tygodni. Obecnie nie gram w tibi?, ale zdecydowanie preferowa?em ?wiaty PvP - przynajmniej nie ma tam 8-ch lvli, kt?rzy zostawiaj? si? AFK na spawnie Wyverny i nici z expa...
Jack; Od czasu, do czasu zagrasz na OTS'ach, ?eby si? rozlu?ni?, czy definitywnie sko?czy?e? z tibi??
Vrael; Ostatnim OTSem, na kt?rym gra?em, by? Vitae. W przesz?o?ci zrazi?em si? do serwer?w, kt?re sta?y 2 dni i hoster wypina? si? na graczy, wi?c nie zamierzam traci? czasu na wbijanie lvla, kt?ry i tak przepadnie - wol? ten czas po?wi?ci? na stworzenie jakiego? ciekawego expowiska na nasz Evolution.
Jack; Du?o sp?dzasz czasu na moderownie swoich dzia??w?
Vrael; Wystarczaj? mi na to oko?o 2 godziny dziennie, z tym ?e o r??nych porach. Gdyby nie Koybi i Sentil, traci?bym na to zdecydowanie wi?cej czasu. Na pocz?tku trwa?o to nieco d?u?ej, bo ba?em si? klika? wi?kszo?? rzeczy na zasadzie "a jak co? popsuj??" xd Teraz ju? wiem, jak mog? co? popsu?, a jak nie, wi?c analogicznie idzie mi du?o szybciej ; )
Jack; Jakiej muzyki s?uchasz?
Vrael; G??wnie rocka, ale cz?sto wpada mi w ucho piosenka w zupe?nie innych klimatach.
Jack; Sk?d pomys? na Tw?j nick, Vrael?
Vrael; M?j nick zosta? zaczerpni?ty z ksi??ki pt. "Eragon". Nie wiem dlaczego, ale jako? rzuci? mi si? w oczy : )
Jack; To juz b?dzie koniec wywiadu. Chcia?by? mo?e kogo? pozdrowi? - minuta dla Ciebie.
Vrael; Pozdrowienia dla Antonhego, Drexava, Fraglesa, Andzii, Beoski,
Koybiego, Dacomosa i wszystkich u?ytkownik?w TNP =)
Jack; Dzi?kuje za wywiad i ?ycz? powodzenia.
Mam nadziej?, ?e troch? tych pyta? by?o.
#Down
A tera? No bo ";o" xd
#Budzik
Czy ja wiem, czy taki kr?tki?
Ostatnia edycja: