What's new

[Xervin]Gallery

Status
Not open for further replies.

Vegan

User
Reaction score
5
Odp: [Xervin]Gallery

Prace s? s?abe. Szczeg?lnie cieniowanie w ka?dej pracy jest plastikowe. Uzywasz za du?o cieniowania gradientami. Spr?buj zrobi? co? tylko i wy?acznie w paint'cie lub przy uzyciu o??wka a nie p?dzla ;) Tak czy siak jak na pocz?tki bardzo dobrze widywa?em o wiele gorsze prace.

Xervin

Boxxy <3
Reaction score
78

Zastanawiam si? czy wiesz co to gradient, bo ja tu niczego takiego nie widz?. d;

O??wek, aerograf i wype?niacz to moje narz?dzia pracy, pr?cz tego u?ywam tylko narz?dzi do rozmazywania i rozmywania, nic wi?cej. ;p

Musz? popracowa? nad kreatywno?ci? i wyobra?ni?, bo og?lnie lineart jest ciulowy, a do cieniowania nie mam wielkich zastrze?e? (jak na pocz?tek, bo dobrze wiem, ?e do 'profesjonalisty' mi jeszcze droga jak st?d do Glasgow :D).

Staram si? podpatrywa? poradniki na YT, ale tam te? nie ma zbyt wysokiego poziomu ^^

W ka?dym razie trening czyni mistrza, wi?c... <klik-klik GIMP> ;d

Vegan

User
Reaction score
5

Wiem czym jest gradient i wiem te? jak go u?y? by uzyska? efekt jaki ty masz dlatego te? pomyli?em si?.
Chodzi mi jednak o to ?e wi?kszo?? twoich ostrzy wygl?da plastikowo a nie jak metal. Dlatego zr?b co? jako pixelart (bez u?ycia areografa, narz?dzia do rozmazywania i rozmywania) a jedynie o??wka i gumki ;)

sasanek__

Advanced User
Reaction score
22

Fajne ale troch? brzydkie xd tzn mog? by? tylko mi one przypominaj? tibie 7.6 a nie lubi? tej grafiki bo jest taka kwadratowa xd mo?e postaraj si? zrobi? co? nie kwadratowego xd

adamigo

Advanced User
Reaction score
16

S?abiutko... Po pierwsze nie rozmazuj... Im mniej kolor?w tym lepiej, tylko trzeba je odpowiednio u?o?y?. Masz ciekawe pomys?y, ale brakuje dobrego wykonania. Ja jak zaczyna?em to robi?em sobie palet? 4-5 odcieni danego koloru i dopiero zwyk?em rysowa? reszt?. Pracuj, bo jak ju? zapewne zauwa?y?e?, bez pracy nie da si? nic osi?gn??.

Pozdrawiam,
Adamigo

Xervin

Boxxy <3
Reaction score
78

Next :D

Pixel32.png

Pixel33.png

Pixel34.png

HateThisSite

Advanced User
Reaction score
55

Prace wida? jedne z pierwszych.
Nie nadaj? si? raczej do ots'a po prostu s? za du?e i nie pasuj? do klimatu tibi (bardziej do diablo). Staraj si? robi? ja?niejsze prace, he?m za ciemny.
Moja ocena to 5/10 poniewa? ju? co? umiesz i kombinujesz.
Czekam na dalsze prace i post?py :)

Asul

User
Reaction score
4

Prace s? ?adne, w ko?cu dopiero zaczynasz, te? sie zajara?em pixelartem ;D nied?ugo wstawie na forum swoj? amatorsk? galerie : )

Status
Not open for further replies.