• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

[Yayeczko Pixel] Yayeczko Tread

Status
Zamknięty.

Yayeczko

Active User
Liczba reakcji
18
oto moje 2 PIERWSZE grafiki, wi?c prosz? o wyrozumia?o?? :)

robi?em go ok. 20 minut ( ale co z tego )

a tego z 10 minut!

teraz robi? nast?pne. b?de editowa?
prosz? o to aby?cie dawali mi jakie? rady dot. moich pixelk?w

Odp: [Yayeczko Pixel] Yayeczko Tread

Robi?c te pixeliki piszesz ile czasu ci to zaj??o, rozumiem, ?e si? spieszysz i robisz szybko?
Je?li tak, to ?le robisz.

Nie ?piesz si? nikt ci? nie pogania, zd??ysz wrzucic to na tnp.
Staraj si? byc bardziej dok?adny.

Z Lineartem jest u ciebie ok, prace s? w miare pomys?owe, lecz musisz popracowac nad cieniowaniem.

Tak po pierwsze to nie konkurs kto szybciej zrobi grafe :)
Jak na pocz?tki to nie jest ?le ale troch? s?abo wida? te bronie, troch? to wina z?ego cieniowania i kszta?tu, Proponowa?bym u?y? troch? wi?cej kolor?w bo wygl?da to troch? s?abo :)

Robi?c te pixeliki piszesz ile czasu ci to zaj??o, rozumiem, ?e si? spieszysz i robisz szybko?
Je?li tak, to ?le robisz.
wiem wiem.
ju? nie b?d?!
a to zrobi?em z pomoc? palety krisowsa ;)
&jest to pod?oga xd

zrobie jeszcze jakiegos sworda( bo mi wychodz?)
i napisz?

Ta pod?oga jak? dziwna, my?l?, ?e na wi?kszym obszarze by?a by "oczojebna" przez te kolory.

Jest ?adnie wykonana, lecz nie zbyt pasuje mi do tibii, chyba, ?e to nie tibijska, lub do jakiego? otsa z new grafik?, lepiej zajmij si? itemami.

Kszta?ty nie wygl?daj? ?le, ale cieniowanie wszystko psuje.Itemy s? takie...jednolite.
Co do tej pod?ogi.Nie ma w niej nic twojego, tylko powkleja?e? kryszta?ki, kt?re powinny si? znale?? na r?koje?ci miecza, a nie jako pod?oga.Na razie jest s?abo, ale z czasem b?dzie lepiej, nie poddawaj si?.
Czekam na wi?cej.

Oj s?abe... bardzo s?abe.

podlogaa.png

:O Pod?oga?

S?abe cieniowanie. W animacji (item 2) nie jest nic ciekawego pokazane. ?wicz bo masz talent. 4/10

wiem wiem.
ju? nie b?d?!
To dobrze ;>.

No wi?c ten otstatni sword ujdzie, ale m?g?by byc lepszy, bo ci? znam i wiem, ?e potrafisz.

Lineart bardzo dobry, miecz jest symetryczny i prosty, lecz niestety gorzej z cieniowaniem, praktycznie go tu nie widac, ostrze miecza jest zbyt jednolita, staraj si? bardziej mieszac kolory.

Prace ?adne, przejrzyste, nie napisz? "wycieniowane" bo w istocie tak nie jest.
Kszta?t jest chyba najbardziej zadowalaj?cy z rzeczy kt?re tu wymieni?em.
Wi?c pracuj na cieniowaniem bo reszta jest ?adna.

Ooooj, s?abiutko:
Wi?kszo?? jest z palety ;/.
zivyw9.jpg

Sword 1 - Paleta i ostrze tylko przed?u?ony czubek
Sword 2 - r?czka z palety, a ostrze denne
Hahaha tu mnie rozwali?o
Pod?oga - z palety - ctrl + v (to c?? mia?o by? do amulet?w)
Sword 3 - patrz Sword 2
Za wysi?ek kt?ry w?o?y?e? w naciskanie tych dw?ch skomplikowanych klawiszy 8/10
A teraz tak na powa?nie 2/10

Nie znam si? zbytnio na tworzeniu pixelart?w. Ale s?dz?c po innych wypowiedziach i w?asnej analizie, musz? stwierdzi?, ?e twoje prac? s? do?? s?abe. Nie wida? w nich cieniowania, chod? lineart jest bardzo dobry. Popracuj jeszcze nad pod?og?, bo wydaje mi si? taka oczojebna.

Pozdrawiam.

Prace nie s? najlepsze. S?abe cieniowanie, chocia? lineart nawet dobry. Ten 3 sword nawet ?adnie wyszed?, jednak jest zbyt w?ski. Ta pod?oga nawet nie przypomina mi pod?ogi : D. C??, popracuj nad cieniowaniem i r?b troszk? szersze prace, jednak nie za szerokie.
Pozdrawiam.

Hm... nawet nie?le ale by? m?g? cos wymy?li? co by zwali?o wszystkich z n?g no zale?y lub z krzes?a jak siedz?
Moja ocena 4.5/10

Denne te pixele. Animacja bardzo s?aba, jakie? skacz?ce kulki... M?g?by? troch? po?wiczy?, bo jak na razi? to idzie Ci to barrrdzzo s?abo a? szkoda na to patrze?. Miecz ?le wycieniowany podobnie jak i to co? drugie.
Poczytaj poradniki...
Ocena 2/10 pozdro

Jak na 1 raz to nie jest zle line art w miare dobry za to gorzej z cieniowaniem popracuj nad nim a mozliwe ze cos z ciebie bedzie ;]
Co do podlogi jak to kolega napisal ctrl+c i ctrl v no wiesz stac cie na wiecej rub pomalui dokladnie a zobaczysz r?znice i Pamietaj Trening Czyni Mistrza ;]​

Status
Zamknięty.
Do góry