[you] powiedz mi czemu ?

Status
Zamknięty.

sasanek__

Advanced User
Wrzesień 22, 2008
Liczba reakcji
21
Mam takie pytanie !
Czemu tak ma?o os?b gra na rl !
Dzi? postanowi?em wbi? na Kyre a tu patrze puste depo, nawet ?ywego ducha nie ma o co chodzi ?
Notka moderatorska:
Odpowiedzi na temat w pe?ni wyja?ni?y pytanie, zamykam

Odp: [you] powiedz mi czemu ?

Proste
W 2008 by?o 50% bot?w - sk?d to wiem?
Bo by?o ca?y czas po 60k online a po wielkich falach mass ban?w jest teraz max po 40k i to rzadko.
I st?d pustki a dodatkowo cipsoft odstrasza graczy aktualizacjami (nie wiem czemu gracze ich nie lubi?,mo?e dlatego ?e s? to g??wnie pacc a oni maj? facc)?
Osobi?cie lubi? aktualizacje ^^

Pozdrawiam

po prostu kazda gra kazdemu sie kiedys nudzi :) i to wszystko

1. Boty kasowane.
2. Aktualizacje, niektore rzeczy tez mi sie nie podobaja, przyzwyczajenie, a tu nagle ci sie pojawiaja jakies glupie rzeczy...
3. Czasy sie zmieniaja, jest coraz wiecej nowych gierek. Tibia staje sie coraz mniej lubiana przez kazdego w tym kraju, a jak wiadomo okolo 1/3 graczy to polacy.
4. Starzy gracze sie starzeja i odchodza, nowych jest malo z powodu numer 3.

Ogolnie stan graczy kiedys byl po 60k, jeszcze niedawno spadal do 20, teraz troche lepiej sie trzyma okolo 35. Ale to tez tyle co nic jak na stare czasy.
Chociaz niektore serwery nadal sa zywe.
693, 810, 677... Kiedys takie byly slabe i srednie serwery. Teraz takie sa lepsze. Duzo jest tez takich po 200 osob. Np kyra, 250 osob online.
Poza tym dochodza tez nowe miejsca, misje, world questy, ludzie zamiast w depo siedziec to robia te questy albo zwiedzaja mape. A przy tak malej ilosci graczy na niektorych serwerach to oznacza pustki w depotach niektorych miast.

@Salvatorep
Masz racje, ale zwroc uwage na to, ze ty mowisz o aktualizacji ktora dodaje nowego battle singa, co zajelo pewnie 5 minut roboty. A takich aktualizacji jest dosc duzo i sa fajne. Ale dodatkowo wrzucaja do tej aktualizacji mozliwosc przechodzenia przez krzacki i przez graczy jak jestes w trapie. Straty przy smierci od wroga z wiekszym lvl sa minimalne, blessy pvp tanie jak barszcz. Kto teraz chodzi pkwac dla zarobku? Na to nie ma szans... Wlasnie to bylo kiedys dobra czescia gry, szedles gdzies, zabijales pare osob, spadly boszki czy cos i masz profit, teraz taki typ traci 5k i 1%lvl... Niszcza pvp, ulatwiaja gre. Niepotrzebnie...

Ostatnia edycja:

Dodaj? g?upie aktualizacje to fakt, np. freezowanie podczas trapa czy te? inne, ale dobr? alternatyw? jest to ?e wy?wietla czy jeste?my w pz czy nie, kiedy? mo?na by?o to sprawdzi? klikaj?c na cz?owieka:D
I czerwone battle, to bardzo u?atwi?o, czy te? jak nowy lvl to full mana jak i hp. Ale jak ju? wspomnia?em sa i g?upie pomys?y cipsoftu kt?re odstraszaj? graczy od gry, kiedy? bocenie by?o nie modne, nikt nei boci?, a teraz ka?dy tylko: " nie masz neo? ty idioto ", a wi?c podchodz?? do tego w taki spos?b to wiecie ?e nic nie zdzia?amy.
Tibia 10.0 nie do?yje, albo gracze przestan? gra? albo jeszcze co? innego, koniec ?wiata etc.
Jest to pewne bo dzieci metina niszcz? te wspania?? gr?, wyzywaj?c od tibijczyk?w, sam osobi?cie nie jednemu oklepa?em mask?, jednak?e grafika por?wnywalna nie jest , jednak to w?a?nie jak ma taka grafik? Tibia to jest urok.:)

Pozdrawiam.

Powiem ci tak.Jestem Amagi i co? kto? pisze o mnie a w twoim temacie jest wyraznie AMAGI! O co tu chodzi???

Wi?kszo?? ma pacc. Du?o brazoli tam gra, a ?e u nich pacc "ta?szy" to nie siedz? na facc'u.
Wejd? na jakie? n-pvp i zobacz tam dp...

@up 2
to taki zjebany skrypt w kt?rym Cie mog? wo?a? po nicku :) to jest co? a'la HEJ TY - [twoj nick]

@topic
kiedy? ma?o kto mia? neta ?eby sciagnac takiego wowa/nie znal angielskiego/tibia byla na topie i wszyscy w nia grali
teraz wszystkie gry mmorpg trac? graczy a tibia jest jedna z tych co traci najwiecej bo jest stara, 2d i nudna - prawdziwi gracze juz sie zestarzeli i nie graj?/graj? na ot a nowe dzieci neostrady wol? gr?? w kolorowe 3D jakich narobilo sie od cholery...

Ja osobiscie przestalem grac na realu z 3 powodow - kumple nie graja, pelno botow pomimo mass banow, a aktualizacje s? w 95% dla pacc (od kilku lat te same bite 4 free outfity i cze??..)

To powiem Wam tak.
W czasie tych wakacji by?em przez 2 tygodnie w Czarnog?rze,a z racji tego,?e jest okres gier polskich zespo??w w Pucharach,a w pokojach nie mieli?my TV z polskimi kana?ami,postanowili?my z kumplami przej?? si? wieczorkiem,dwa dni pod rz?d na mecze Wis?y i Legii.
Na pocz?tku,siadamy w kafejce,wiadomo-pustki,bo ledwo godzina 20.
Potem si? zaczyna.Od godziny 21.00 w kafejce pojawia si? 10 ma?olat?w(po max.12 lat),kt?rzy zajmuj? po?ow? wolnych stanowisk i na ka?dym z nich odpalaj? League of Legends.

Wyobra?acie sobie,?eby tak by?o jeszcze 5-7 lat temu ? To by?o nie do pomy?lenia,?eby Tibie mog?a zast?pi? jaka? durna napiedzielanka 3D.Tak,tylko,?e cz?owiek a swojej naturze szybko nudzi si? tym co oswoi?,udomowi?,stworzy?.Taki sam los spotka? Tibie,kt?ra przez lata ?wi?ci?a wielkie triumfy,potem jednak w skutek wej?cia na rynek coraz to lepszych konkurent?w,jak i s?abn?cego zainteresowania oraz mass ban?w,straci?a swoj? ?wietno??.Jak na dzie? dzisiejszy to i tak graczy jest sporo,bo do 35 000 w godzinach szczytu.Ludzie odchodz? widz?c,?e nie maj? gdzie wyexpi? postaci,bo od pocz?tk?w Rooka do najni?szych poziom?w Banuty towarzyszy im zawsze 10 botter?w.Niekt?rzy odchodz? przez aktualizacje.Akurat,poza wy??czeniem z gry GM'?w reszta mi si? podoba.?wiat idzie do przodu,gra tak?e,pojawiaj? si? wierzchowce,nowy klient...
Resumuj?c,Tibia,jak wszystko,pewnego dnia upadnie.Wyobra?ali?cie sobie kiedy? 8lvl z full summonerem/assassinem/warriorem,a teraz w dodatku popierdzielaj?cego na mouncie za 200-300k ?

W tym momencie wi?kszo?? leci na NEOBOCIE, nieliczni u?ywaj? TA i innych g?wien a jak wiemy neobot jest niewykrywalny wi?c nie o to chodzi.

Moim zdaniem wi?kszo?? graczy "dojrzewa", tzn. trafiaj? do takiego przedzia?u wiekowego, gdzie zaczynaj? m?drze? i odpuszczaj? sobie gr? a zajmuj? si? normalnym ?yciem.

W tym momencie wi?kszo?? leci na NEOBOCIE, nieliczni u?ywaj? TA i innych g?wien a jak wiemy neobot jest niewykrywalny wi?c nie o to chodzi.
Moim zdaniem wi?kszo?? graczy "dojrzewa", tzn. trafiaj? do takiego przedzia?u wiekowego, gdzie zaczynaj? m?drze? i odpuszczaj? sobie gr? a zajmuj? si? normalnym ?yciem.

To jeden z powodow, ale przeciez nowi gracze dochodzili caly czas a starzy odchodzili caly czas i sie trzymalo duzo osob. Teraz jest tyle gier, lepszych, ladniejszych... A w tibii sa dobre i zle aktualizacje, a sama tibia ma teraz slaba reputacje.
Kiedys sie gralo np w kafejkach, ludzie popatrzyli co to i tez chcieli grac, niektorzy teraz nie graja w kafejkach tylko dlatego, ze tak gra jest przypalowa i malo kto w nia dalej gra... A to wlasnie wina zmian i innych rzeczy ktore byly tu opisywane.
Wiec nie wymieniaj 1 powodu ktory jest nastepstwem 3 innych...

W kafejkach si? nie gra?o ze wzgl?du na keyloggery. Jak si? gra?o to u siebie. Teraz, gdy kumple zaprzestali w to gra? automatycznie robi?e? to i Ty, s?uch w szko?ach o tibii zagin??, pozostali nieliczni, kt?rzy kupuj? chary albo graj? bo graj?.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry