What's new

Z?ote my?li

Status
Not open for further replies.

sioter5

Senior User
Reaction score
29
Witajcie....Wrocil wasz ulubiony Forumowicz (zart!!) .... i PLAYBOY Z Czatu ... Uwielbiam Madre slowa, lubie je Czytac , cytowac i przekazywac innym i dlatego wlasnie zalozylem Ten Temat.Chcialbym zebyscie Pisali tutaj swoje zlote Mysli, mysli innych, Motta Zyciowe itd....
Niech kazdy przeczyta,zobaczy i Dowie sie jakie Piekne potrafia byc Slowa,zwroty......gdy tylko jakis Geniusz pouklada je odpowiednio w calosc dzieki czemu powstanie prawdziwe ARCYDZIELO!!
Piszcie na kazdy temat.....Mi?o??,?ycie,?mier?,Cz?owiek.....Wszystk o

Pozwol? sobie zacz??....
Oto tylko Probka...Mam tego Duzo ale chce poznac wasze!!

1)
"...Cokolwiek pomiedzy ludzmi konczy sie
znaczy nigdy sie nie zaczelo
gdyby prawdziwie sie zaczelo
nie skonczylo by sie
Skonczylo sie bo sie nie zaczelo
Cokolwiek prawdziwie sie zaczyna
NIGDY sie nie Konczy..."

2)
"Kobieta podobna jest do cienia. Je?li j? gonisz - ucieka, je?li ty
uciekasz - idzie za tob?"

3)
"Mi?o?? zaczyna sie wtedy,kiedy szcz??cie drugiej osoby
jest wa?niejsze niz Twoje"

4)

Z Filmow:
"My decydujemy tylko o Tym jak Wykorzystac Dany nam CZAS" - Gandalf (Lord Of The Ring)

"Dopiero Gdy Smierc zajrzy nam w Oczy, zaczynamy doceniac wartosc Zycia" - ?? (Leon Zawodowiec)

"Kazdy Musi Umrzec lecz nie kazdy wie jak Zyc" - William Wallace (Waleczne SERCE)

"Nie ma gorszej ?mierci,niz kiedy Umrze nadzieja" - Krol Arthur (Krol Arthur)

5)
W?asne czyli: Sioter5

"Kazdy samotny czlowiek to tylko polowa doskonalej Osoby"

Oto Probka.......czekam Na wasze........ pozdroooooooooo

#SWAG

Dolej w?dy
Reaction score
74
Odp: Z?ote my?li

Takie tam kolegi :"a kto umarl, ten nie zyje"

Grimekk

memsoria.pl
Reaction score
56

Nie ogl?daj si? za siebie, bo Ci z przodu kto? przyjebie.

sioter5

Senior User
Reaction score
29

Od pocz?tku do ko?ca oceniaj cz?owieka tylko i wy??cznie po jego czynach..

Last edited:

Ksajan

Advanced User
Reaction score
21

Mi?sny je?, mi?sny je?, ty go zjesz, ty go zjesz!

Killer Queen

Advanced User
Reaction score
22

"My decydujemy tylko o Tym jak Wykorzystac Dany nam CZAS" - Gandalf (Lord Of The Ring)

"Dopiero Gdy Smierc zajrzy nam w Oczy, zaczynamy doceniac wartosc Zycia" - ?? (Leon Zawodowiec)

"Kazdy Musi Umrzec lecz nie kazdy wie jak Zyc" - William Wallace (Waleczne SERCE)

+_2acc5a8841f8752904d37f90a8014829.png

sioter5

Senior User
Reaction score
29

G?upim nie jest ten, kto pope?ni? jakie? g?upstwo, lecz ten, kto nie umie tego g?upstwa ukry?.

M?dry ust?puje g?upiemu! Smutna to prawda; toruje ona g?upocie drog? do opanowania ?wiata.

Mi?dzy m??czyzn? a kobiet? przyja?? nie jest mo?liwa. Nami?tno??, wrogo??, uwielbienie, mi?o?? - tak, lecz nie przyja??.

Najwi?kszy b?l mog? nam zada? tylko osoby najbardziej kochane. Najgorszy, bo zaczajony, zaskakuj?cy wr?g to ten, kt?ry jest najbli?ej ciebie.

Milczenie to przyjaciel, kt?ry nigdy nie zdradza..

Jest dla mnie zaiste zagadka, dlaczego ludzie traktuj? sw? prac? tak piekielnie powa?nie. Dla kogo? Dla siebie? Przecie? wkr?tce nas tu nie b?dzie. Dla rodziny? Dla potomno?ci? Nie. Zatem zagadka pozostaje zagadk?.

Gdy m?wisz prawd?, nie potrzebujesz sobie niczego przypomina?.

By? mo?e dla ?wiata jeste? tylko cz?owiekiem, ale dla niekt?rych ludzi jeste? ca?ym ?wiatem.

Moralno?? cz?owieka zale?y od zdolno?ci wsp??odczuwania z innymi lud?mi, wykszta?cenia oraz wi?zi i potrzeb spo?ecznych; ?adna religia nie jest do tego potrzebna. Cz?owiek by?by zaiste ?a?osn? istot?, gdyby kierowa? si? w ?yciu wy??cznie strachem przed kar? i nadziej? na nagrod? po ?mierci.

Moralno?? nie jest sztywnym, ustalonym systemem. [...] Stanowi ona nie ko?cz?ce si? nigdy zadanie, co?, co jest zawsze obecne, aby kierowa? naszym os?dem i inspirowa? nasze uczynki.

Miej odwag? pope?nia? b??dy. Rozczarowania, pora?ki, zw?tpienie to narz?dzia, kt?rymi pos?uguje si? B?g, by wskaza? nam w?a?ciw? drog?.

Istniej? ludzie, kt?rzy posiadaj? tak ma?o odwagi, by stwierdzi? cokolwiek, ?e boj? si? nawet o?wiadczy?, i? wieje wiatr, chocia? wyra?nie to czuj?, o ile nie us?ysz? przedtem, ?e kto? ju? to powiedzia?.

Umie? ?y? to: ?y? lekko bez lekkomy?lno?ci; by? weso?ym bez swawoli; mie? odwag? bez brawury, zaufanie i radosn? rezygnacj?.

Spraw, aby ka?dy dzie? mia? szans? sta? si? najpi?kniejszym dniem twojego ?ycia.

[...] ?ycie to taki dziwny prezent. Na pocz?tku si? je przecenia: s?dzi si?, ?e dosta?o si? ?ycie wieczne. Potem si? go nie docenia, uwa?a si?, ?e jest do chrzanu, za kr?tkie, chcia?oby si? niemal je odrzuci?. W ko?cu kojarzy si?, ?e to nie by? prezent, ale jedynie po?yczka. I pr?buje si? na nie zas?u?y?.

To, co wielu ludzi nazywa kochaniem, polega na wybraniu jakiej? kobiety i o?enieniu si? z ni?. Wybieraj? j?! - przysi?gam ci, sam widzia?em. Tak jakby w mi?o?ci mog?o si? wybiera?, tak jakby to nie by? piorun, kt?ry strzela w ciebie i zostawia ci? zw?glonego na ?rodku patio. Powiedz, ?e wybieraj?, bo-je-kochaj?, ja my?l?, ?e jest na odwr?t. Nie wybiera si? Beatrycze. Nie wybiera si? Julii. Nie wybierasz ulewy, kt?ra zmoczy ci? do suchej nitki, gdy wracasz z koncertu.

Konieczno?? bycia kim? innym, ni? si? jest, stanowi dla cz?owieka ?r?d?o najg??bszej rozpaczy.

T?cz?wki w oku cz?owieka s? jedyne w swoim rodzaju. Sk?adaj? si? z tysi?ca w??kienek, kt?re tworz? rysunek unikatowy dla ka?dego z nas. To cecha biologiczna, zapisywana w genach. Obraz t?cz?wki jest tak samo niepowtarzalny jak odciski palc?w. To stanowi wsp?ln? w?a?ciwo?? naszych oczu i r?k. Je?li pozbawi pan cia?o oczu i r?k, zniszczy pan jego znaki szczeg?lne. Kim jest cz?owiek, kt?ry umiera bez tych znak?w? Nikim, poniewa? utraci? swoj? osobowo??, mo?e nawet dusz?. W pewnym sensie nie mo?na sobie wyobrazi? gorszego ko?ca ?ycia. To jak wrzucenie do wsp?lnego grobu.

Last edited:

nabi12

Advanced User
Reaction score
11

Je?eli komus sie chce to czyta? to prosze bardzo : > Jest ich kilka ;)

"Nie wszystko z?oto, co sie ?wieci, nie kazdy ch?op z wid?ami to Posejdon."" - Moje ulubione : >

"A gdyby tak pewnego dnia lub nocy jaki? demon wpe?zn?? za tob? w tw? najsamotniejsz?
samotno?? i rzek? ci: ?ycie to, tak jak je teraz prze?ywasz i prze?ywa?e?, b?dziesz
musia? prze?ywa? raz jeszcze i niezliczone jeszcze razy; i nie b?dzie nic w nim
nowego, tylko ka?dy b?l i ka?da rozkosz, i ka?da my?l i westchnienie, i wszystko
niewymownie ma?e i wielkie twego ?ycia wr?ci? ci musi, i wszystko w tym samym porz?dku
i nast?pstwie - tak samo ten paj?k i ten blask miesi?ca po?r?d drzew i tak samo ta
chwila i ja sam. Wieczna klepsydra istnienia odwraca si? jeno - a ty z ni?, py?ku z
py?u! - Czy nie pad?by? na ziemi? i nie zgrzyta? z?bami i nie przekl?? demona, kt?ry
by tak m?wi?? Lub czy prze?y?e? kiedy ogromn? chwil?, w kt?rej by? by? mu rzek?:
Bogiem jeste? i nigdy nie s?ysza?em nic bardziej boskiego! Gdyby my?l ta uzyska?a moc
nad tob?, zmieni?aby i zmia?d?y?a mo?e ciebie, jakim jeste?. Pytanie przy wszystkim i
ka?dym szczeg?le: 'czy chcesz tego jeszcze raz i jeszcze niezliczone razy?' le?a?oby
jak najwi?kszy ci??ar na post?pkach twoich."

"" Od jutra b?d? smutny, od jutra.
Dzisiaj jednak b?d? szcz??liwy:
Do czego s?u?y smutek, do czego?
Dlatego, ?e wieje nieprzychylny wiatr?
Dlaczego mam si? dzisiaj martwi? o jutro?
Mo?e jutro b?dzie wszystko jasne
Mo?e jutro zab?y?nie ju? s?o?ce.
I nie b?dzie ?adnego powodu do smutku.
Od jutra b?d? smutny, od jutra.
Ale dzisiaj, dzisiaj b?d? szcz??liwy
I powiem do ka?dego smutnego dnia:

Od jutra b?d? smutny.

Dzisiaj nie.""

"PRAWDZIWE POCIESZENIE JEST WTEDY ,GDY KTO? DAJE CI DO ZROZUMIENIA ,?E MO?ESZ BY? TAKI ,JAKI JESTE?..."

"Je?eli s?dzisz ?e Ci sie uda to masz racje, je?eli s?dzisz ?e Ci si? nie uda te? masz racje"

Last edited:

sioter5

Senior User
Reaction score
29

Przyja?? i gwo?dzie
By? sobie pewnego razu ch?opiec o z?ym charakterze.

Jego ojciec da? mu woreczek gwo?dzi i kaza? wbija? po jednym w p?ot okalaj?cy ogr?d za ka?dym razem, kiedy straci cierpliwo?? i pok??ci si? z kim?.
Pierwszego dnia ch?opiec wbi? w p?ot 37 gwo?dzi. W nast?pnych tygodniach nauczy? si? panowa? nad sob? i liczba wbijanych gwo?dzi mala?a z dnia na dzie?.
. Odkry?, ?e ?atwiej jest panowa? nad sob? ni? wbija? gwo?dzie.

Wreszcie nadszed? dzie?, w kt?rym ch?opiec nie wbi? w p?ot ?adnego gwo?dzia.
Poszed? wi?c do ojca i powiedzia? mu, ?e tego dnia nie wbi? ?adnego gwo?dzia.
Wtedy ojciec kaza? mu wyci?ga? z p?otu jeden gwo?d? ka?dego dnia, kiedy nie straci cierpliwo?ci i nie pok??ci si? z nikim.
Mija?y dni i w ko?cu ch?opiec m?g? powiedzie? ojcu, ze wyci?gn?? z p?otu wszystkie gwo?dzie.
Ojciec zaprowadzi? ch?opca do p?otu i powiedzia?:

"Synu, zachowa?e? si? dobrze, ale sp?jrz, ile w p?ocie jest dziur.
P?ot nigdy ju? nie b?dzie taki, jak dawniej.
Kiedy si? z kim? k??cisz i m?wisz mu co? brzydkiego zostawiasz w nim ran? tak?, jak te.
Niewa?ne, ile razy b?dziesz przeprasza?, rana w tym ?wiecie pozostanie

Rana s?owna boli tak samo, jak fizyczna.

Przyjaciele s? rzadkimi klejnotami, sprawiaj?, ze si? u?miechasz i dodaj? ci otuchy.
S? gotowi ci? wys?ucha?, kiedy tego potrzebujesz, wspieraj? ci? i otwieraj? przed tob? swoje serca.

Je?li jeste? moim przyjacielem/przyjacio?k?, to dla mnie zaszczyt.
Je?li mo?esz, wybacz mi dziury, kt?re zostawi?am w Twoim p?ocie.
62193320930147882399.jpg

Last edited:
Reaction score
1

A co tam,ja te? co? napisz? ;P

"?pieszmy si? kocha? ludzi tak szybko odchodz?
zostaj? po nich buty i telefon g?uchy..."

"To cz?owiek cz?owiekowi najbardziej potrzebny jest do szcz??cia."

"Kto w sercu ma tylko nienawi??,
nigdy nie zazna mi?o?ci i szcz??cia."

Hendeho

Active User
Reaction score
4

- Zdolny tworzy, niezdolny poucza
- Lepiej jest nie odzywa? si? wcale i wyda? si? g?upim, ni? odezwa? si? i rozwia? wszelkie w?tpliwo?ci
- Nie ?mier? rozdziela ludzi, lecz brak mi?o?ci (Jim Morrison)

Fragles

JOKER
Reaction score
66

Mam kilka maksym, ktorymi sie kieruje w zyciu. Glownie to:
Koko koko,
Waka waka,
Ela ela,
Oj joj joj,
Manama na,
Loca loca,
Nosa nosa
Takata,
Aj jaj jaj ;-)

Znam tez glupie, ktore tylko utrudniaja zycie np:
Bladzimy obaj dniami i nocami, lecz tam, gdzie ty czarne, ja biale mam przed oczami.
Nie zawsze chcesz, kiedy mozesz i nie zawsze bedziesz mogl, kiedy bedziesz chcial.
Choc mozliwosci sa szerokie, to przejscie do historii jest waskie.

Cynna

Senior User
Reaction score
107

"Jak si? nie ma co si? lubi, to si? kradnie co popadnie" :D.

Status
Not open for further replies.