Skrypty & Kody Za pomoc daje reputa

Status
Zamknięty.
Odp: Za pomoc daje reputa

weapons.xml
zamie?:
</weaponts>
na:
</weapons>

items.xml
zamie?:
<item id="464" name="sandstone wall" editorsuffix=" (Walkable)>
na:
<item id="464" name="sandstone wall" editorsuffix=" (Walkable)">

Ostatnia edycja:

witam, przepraszam ze niepokoje ale mam pare problemow, w tych samych plikach co wczesniej, wyskakuja mi kolejne bledy.

[07/08/2013 21:16:19] [Warning - BaseEvents::loadFromXml] Cannot open weapons.xml file.
[07/08/2013 21:16:19] Line: 423, Info: Extra content at the end of the document

[07/08/2013 21:16:00] [Warning - Items::loadFromXml] Cannot load items file.
[07/08/2013 21:16:00] Line: 32180, Info: Premature end of data in tag items line 2

Szukalem wiersza 32180 ale nie ma takiego ;/

Mam wielka prosbe czy pomoglibyscie mi je naprawiac lub dali byscie mi instrukcje jak mam je usuwac? jak szukac line 32180

Z gory dziekuje.

wlasnie uzywam dobrych rzeczy ;d a bledy to nie wiem czemu

[07/08/2013 21:16:19] [Warning - BaseEvents::loadFromXml] Cannot open weapons.xml file.
[07/08/2013 21:16:19] Line: 423, Info: Extra content at the end of the document

Nadal chyba nie zmieni?e? z </weaponts> na </weapons> bo ci?gle co? jest z ta linijka.

weaponts juz mi dzialaja zostaja czary i items ;/. W items juz poprawilem wiekszosc, ale cos tam jeszcze zostalo a tego nie widze. I tak dzieki ze juz tak pomagacie :D

Attachments

Boze czy to takie trudne ogarnac siebie troche?
Sciagnij dobry program do edycj tekstu a nie jakies notatniki windowsowe...
http://notepad-plus-plus.org/

Masz ponumerowane linie. Ctrl+g przechodzi do lini konkretnej ktora wybierzesz...

Poza tym podstawy czytania ze zrozumieniem tego co widzisz...
Jak masz na poczatku <items> to na koncu tag musi byc zamkniety </items>, u ciebie tego nie ma. Jak bys zjadl koncowke pliku, albo nawet jego polowe czy cos...
W poprzednich bledach to samo... Otwierasz plik z bledem, sprawdzasz co jest nie tak i poprawiasz. A tobie brakuje " albo > i od razu na forum lecisz?

Ciezko sie domyslic, ze jak we wszystkich czarach przykladowo jest:
A w jednym:

To ci brakuje posranego " w jednym czarze?
Poza tym podswietlanie skladni.
Jak wszedzie masz np tak:
http://scr.hu/0xu3/5o232
A w drugim czerwony kolor zaczyna sie dopiero na nazwie itemu a nie na name to znaczy, ze cos jest inaczej w tej linijce niz powinno...
http://scr.hu/0xu3/27hub

Jak nie potrafisz ogarnac podstaw podstaw podstaw to wez sobie odpusc, bo sie zameczysz na smierc. Bedziesz tydzien analizowac 3 linijki kodu, gdzie dla kazdego jest widoczne od razu, ze polowa skryptu mu zmienia kolor w programie, co nie powinno sie przytrafic, bo brakuje przecinka albo innego gowna...

Btw. For internetowych i myslenia tez nie ogarniasz. Podstawy nazywania tematow by ci sie przydaly... Wiesz po co jest tytul tematu? Zeby przed wejsciem ktos wiedzial czy moze pomoc czy nie, albo czy ma taki sam problem jak ty czy inny.
Teraz ktos szuka rozwiazania tego problemu i tego tematu nie znajdzie, bo zamiast byc rzeczowo nazwany jakies wykurwione gowno o repucie... Albo ktos by ci pomogl konkretnie ze wszystkim jak by przegladal ostatnie tematy na forum, bo by wiedzial w czym problem, jak by zobaczyl nazwe tematu. Ale stwierdzil "pierdole, taki tytul to nawet nie wchodze bo mi sie nie bedzie chcialo czytac o co chodzi" <- sam tak omijam mase tematow i nie wiem ile osob juz przez to czekalo na odpowiedz od kilku godzin do kilku dni albo w ogole jej nie uzyskalo.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry