Haketil
User
Serwer Dedykowany (Linux) - Krok po kroku.
Witajcie w tym poradniku opisz? Wam wszystko co jest zwi?zane z Serwerem dedykowanym pod linuxa. Wi?c zacznijmy, polecam oraz zach?cam do kupna serwera na gamie
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć link.
Zaloguj or Rejestracja
Kimsufi - jest to firma najszybciej rozwij?ca si? w polskiej scenie serwer?w dedykowanych. Mam do nich zaufanie, nie zdarzy?o si? jeszcze ?eby nie pomogli mi z r??nymi problemami.
Przejd?my zatem do oferty serwer?w dedykowanych:
Jak widzimy, ceny nie s? zbyt wysokie, na pewno przy zakupie serwera dedykowanego pod Linuxa b?dzie nas to kosztowa? mniej ni? pod system operacyjny jakim jest Windows.
Jak kupi? serwer dedykowany i czy musz? mie? uko?czone 18 lat?
Nie, nie musisz mie? 18 lat, wp?at? mo?na dokona? na poczcie lub id?c do dowolnego banku, jednak najwygodniejsz? opcj? dla nas jest posiadanie konta internetowego, dzi?ki temu zaoszczedzimy sporo czasu, tak wi?c zaczynamy:
W tym przypadku ja zakupuj? serwer Q-1T
Klikamy "Zam?w"
Kolejnie powinno ukaza? nam si? nast?puj?ce okienko:
Klikamy przycisk "Dalej"
Teraz wybieramy system operacyjny "Linux"
Nast?pnie wybieramy dystrybucj? na nasz serwer dedykowany ja polecam "Debian" poniewa? du?o ludzi si? na nim zna wi?c masz jakie? szanse, ?e kto? Ci pomo?e, r?wnie? Debian jest naj?atwiejszy w obs?udze.
Koljeno, podajemy po?rednika, kt?ry nam poleci? firm?, je?li takiego nie ma klikamy przycisk "Dalej"
Po czym mamy stron? z podsumowaniem (cen?), wybieramy "dalej"
(Mo?emy r?wnie?, zmieni? okres dzier?awy, lub te? wpisa? kod promocyjny)
Zostaniemy poproszeni o stworzenie nowego kontaktu (jest to typowa forma rejestracji, nie powinno by? z tym problem?w). Podajemy sw?j numer telefonu i klikamy "prze?lij kod"
P??niej jeszcze zostanie nam wyb?r czy chcemy zrobi? przelew w banku/na poczcie czy odrazu przela? pieni?dze z naszego konta internetowego. Czas realizacji: Do 48h, z tym ?e naprawd? jest ma?o prawdopodbne aby zaj??o im to a? tyle czasu.
Co B?dzie nam potrzebne do po??czenia si? z serwerem?
My?le, znamy wam program Putty, kt?rego mo?emy pobra?
Zaloguj or Rejestracja
Program WinSCP, kt?rego mo?emy pobra?
Zaloguj or Rejestracja
Gdy ju? pobrali?my programy pr?bujemy po??czy? si? z naszym serverem. (Otwieramy program WinSCP)
Klikamy przycisk "new" (je?li masz polsk? wersje programu to prawdopodobnie "Nowy")
Pojawi nam si? kolejne okienko:
Gdy wype?nimy odpowiednio dane(dajemy "Save" je?li chcemy aby nam si? dane zapisa?y) klikamy "login"
Gratulacje w?a?nie zagolowaliscie si? do naszego servera dedykowanego.
Tutaj wrzucamy skompilowanego Acc-makera oraz ca?y sw?j ots.
?ycz? wszystkim powodzenia.
Regards,
Hake~