• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

[Zapowied?] Mysterious.com.pl

Status
Zamknięty.
Odp: [Zapowied?][8.4] Mysterious.com.pl

Ok, otwieram ten temat i na pocz?tku mi?e zaskoczenie. Sama zapowied? jest bardzo dobra, ale ju? mapa tak dobra nie jest. Jest par? rzeczy, kt?re gryz? w oczy:
1ss: na tej g?rze jest za du?o tych traw na ska?ach.
2ss: w tej obudowie statku, ta ro?linno?? na ?cianach jest powstawiana bez jakiegokolwiek ?adu, nie ma border?w do tych ro?lin.
3ss: jest ok.
4ss: patrz wy?ej.
5ss: ta rzeka niewyra?nie wygl?da, potrzeba jej rutinoscorbinu.
6ss: kwadratowe te domy ork?w ;x
7ss: ok.
8ss: te korzenie, one powinny sk?d? wyrasta? a nie tak same z siebie.
9ss: ok.
10ss: za du?o na ?cianach jest ro?lin.

Bolmex, tak wiem... Dzisiaj sam to zauwa?y?em, chocia? od strony panelu naprawi?em wszystkie b??dy. Osobi?cie moja wyszukiwarka nic nie pokazuj?. Dzisiaj zn?w zabior? si? za naprawy. Mo?liwe, ?e forum nie b?dzie czynne, na ten czas (nie pewne).
Zapewniam jednak, ?e ka?dy plik jest czysty... Przy tworzeniu strony, gdzie? musia?em pope?ni? b??d i w?a?nie go szukam.

Lukanio, Chris# - dzi?kuj? za ocen?; staramy si?.

Pozdrawiam.

Mapa, ?adna ale ma bardzo ma?o detali czyt. Gr?z troszk?, go trzeba doda? aby dodawa? klimat rpg.
kamyk?w troch? wi?cej, statki troszk?, mi z traw? nie pasuj? m?g?by? zrobi? p?on?cy statek by te?, doda? troch? klimatu.

\/Co do informacji o, pozornie zainfekowanej stronie.\/

Chcia?bym jedynie doda?, ?e mo?liwym jest i? informacja o zainfekowanej stronie mo?e si? nam jeszcze pojawia? (na nie znany okres czasu).
Przykro mi, ale w ten spos?b funkcjonuje . Nie kt?rym informacja nadal b?dzie si? pojawia?, a nie kt?rym ju? nie.
PS. Chocia? wydaj? mi si?, ?e po zg?oszeniu tego firmie Google (o kt?rym wspomnia?em na ko?cu tematu), wszystkim to zniknie (najlepiej tak?e, usun?? cookies'y :)).

Je?li nie wierzycie w powy?sze s?owa, polecam zajrze?, tu - gdzie Google, samo t?umaczy, i? na stronie nie znajduj? si? ju? ?aden z?o?liwy plik (kt?rego nigdy nie by?o - wyt?umaczenie, znajdziecie w ostatnim cytacie pt. "Co mog?o by? przyczyn??", kt?ry poda?o samo Google.pl).

Je?li komu? nie chce czyta? si? ca?o?ci, wybior? te wersy kt?re t?umacz? zainstania?? sytuacj?.

Porada podana przez
malware_logo.gif

Co si? dzia?o podczas odwiedzin Google w tej witrynie?

[...]Robot Google po raz ostatni odwiedzi? t? witryn? 2009-01-16, a ostatni raz podejrzana tre?? zosta?a w niej wykryta 2009-01-15.
To, samo wyklucza istnienie jakichkolwiek nie prawid?owo?ci. Robot, po odwiedzeniu strony 16 stycznia, nie znalaz? ju? ?adnych b??d?w, kt?re znalaz? 15-stego.

Czy ta witryna dzia?a jako po?rednik w dalszym rozpowszechnianiu z?o?liwego oprogramowania?

W ci?gu ostatnich 90 dni witryna mysterious.com.pl nie funkcjonowa?a jako witryna po?rednicz?ca w rozpowszechnianiu wirus?w.

Czy ta witryna przechowuje z?o?liwe oprogramowanie?

Nie, w ci?gu ostatnich 90 dni w tej witrynie nie znajdowa?o si? z?o?liwe oprogramowanie.

Co mog?o by? przyczyn??

W niekt?rych przypadkach aplikacje firm trzecich mog? dodawa? z?o?liwy kod do wiarygodnych witryn, co powoduje wy?wietlanie ostrze?enia.

Napisali?my, ju? do Google.pl, aby ponownie przetestowali nasz? stron? i wykluczyli ju? na pewne, mo?liwo?? zawirusowania strony.

PS. Mam nadziej?, ?e gdy nasza informacja zostanie przez nich zweryfikowana, automatycznie ?ci?gn? z nas wszystkie zarzuty i usun? wcze?niejsz? blokad? przed wej?ciem na nasz? stron?.

Pozdrawiam - i wreszcie, mi?ego i spokojnego u?ytkowania forum, bez ?adnych nie prawid?owo?ci :).
Pytania? - S?ucham :).

Ostatnia edycja:

Po ss'ach wnioskuje ?e projekt ots'u jest dosy? fajny lecz co? sta?o si? ze stron?. Mam nadziej? ?e wszystko szybko b?dzie wyja?nione. Je?li Projekt wypali na pewno na nim zagram.
Za og?? dam 8/10

Pozdrawiam,
Merine

Merine, nie masz co si? obawia? ;).
Problem zosta? wyja?niony powy?ej, adnotacjami od Googli.

PS. Teraz napisa?em do nich, aby uwzgl?dnili te diagnostyk?, kt?r? wyda? ich Robot i ?ci?gn?li z nas te negatywn? opini? :o.

Pozdrawiam.

Edit: Mam kolejn? dobr? wiadomo??.
Przedstawiciele Google.pl zd??yli ju? nam odpisa?. ?eby nie dawa? wam pustych s??w, to tak jak poprzednio, daj? kolejny dow?d, i? strona jest ca?kowicie czysta - jednak ten, napisany jest przez kompetentn? osob?, przedstawiciela, a nie tak jak poprzednio robota.

Zdj?cie z panelu Google:

(Kliknij, , aby powi?kszy?)
(D??, zdj?cia, zosta? uci?ty, ze wzgl?du na zapisane tam prywatne dane; tzn. has?a)
W czerwonym okienku, zaznaczy?em, ow? informacj?, kt?r? wystawi? przedstawiciel.

Dla leniwych, o to wybrane urywki, kt?re wystarcz? do potwierdzenia owej tezy:

tools-logo-top.gif
Narz?dzia dla webmaster?w
tools-logo-bottom.gif

Indeksowanie
Indeksowanie strony g??wnej:
haczykkq5.png
Googlebot uzyska? dost?p do Twojej strony g??wnej. Wi?cej informacji.
Stan zaindeksowania:
haczykkq5.png
Prosimy zapozna? si? z poradami serwisu StopBadware.org dotycz?cymi bezpiecze?stwa witryn internetowych

wskazwkazz8.png
Zg?o? pro?b? o sprawdzenie

haczykkq5.png
Stan ostatniego sprawdzenia tej witryny pod k?tem szkodliwego oprogramowania: Sprawdzanie tej witryny zosta?o zako?czone. Nie znaleziono w niej niczego niepokoj?cego. Ostrze?enia o szkodliwym oprogramowaniu wy?wietlane przez wyszukiwark? s? usuwane. Nale?y pami?ta?, ?e wprowadzone zmiany mog? sta? si? widoczne dopiero za jaki? czas.

haczykkq5.png
Strony tej witryny s? uwzgl?dnione w indeksie Google. Sprawd? statystyki indeksowania.
znakzapytaniaar9.png
Na czerwono, zaznaczy?em, ow? informacj?, kt?r? wystawi? przedstawiciel.

B??dy indeksowania internetu
Adresy URL blokowane przez plik robots.txt
haczykkq5.png
0
B??dy HTTP
haczykkq5.png
0
B??dy dotycz?ce adres?w URL w mapach witryn
haczykkq5.png
0
Nie znaleziono
haczykkq5.png
0
Nieodwiedzone adresy URL
haczykkq5.png
0
Nieosi?galne adresy URL
haczykkq5.png
0
Przekroczono limit czasu dla adres?w URL
haczykkq5.png
0
??cznie: 0

Pozdrawiam.
Je?li b??dy przez kilka najbli?szych dni nie b?d? ust?powa?, proponuj? wyczy?ci? cookies :).

PS. Kolegom z Teamu, owy b??d ju? znikn??, mi zreszt? te? :). Kr?tko m?wi?c, teraz mog? ?yczy? wam ca?kowicie lu?nego i mi?ego u?ytkowania!

Ostatnia edycja:

Strona dzia?a teraz jak najlepiej, projekt rzeczywi?cie jest bardo ciekawy moim zdaniem, co prawda nie b?d? si? bra? za ocenianie ss-?w bo nie mam do tego oka ;) no ale mi si? podobaj? ;p

Chcia?bym tylko kr?tko doda?, ?e start serwera jest przewidywany na luty.

Ju? nied?ugo pojawi si? klient w pobieralni i m.in. dzi?ki niemu b?dzie mo?na zdoby? sw?j pierwszy poziom!

Pozdrawiam.
Zapraszam na forum: www.Mysterious.com.pl

Status
Zamknięty.
Do góry