• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Zbi?r moich problem?w... Help!

Status
Zamknięty.

Anthay

Active User
Wrzesień 13, 2009
Liczba reakcji
3
A wi?c tak.

1. Czym zaznaczy? domek, by by? on mieszkalny?? Bo teraz mam zwyk?y budynek, z PZ i closed door.

2. Spawny... daje spawn size 30, k?ade potwory, na silniku i na rme jest spawns failder [i house failed]

3. Po da kto? komendy goda na 8.5

Najbardziej mi zale?y, na zmiane outfitu [tego GoDa, co na darkness jest]; na /n [np. /n crystal arrow 1] ?eby id nie trzeba by?o ^^; oraz na dawaniu gm, tutor etc. [bo nie ma data/players w darkness; chyba, ?e mi kto? powie gdzie jest] oraz na po?o?eniu NPC.

4. No-ip

Gdy zaznaczam kwadracik w kliencie no-ip, pisze mi:

DNS is current, no update needed.

Kolega powiedzia?: http://tibia.net.pl/pomoc-z-ot/232094-no-ip-dns-current-no-update-needed.html#post681892 ; ale nie co musze zrobi? ^^

Silnika u?ywam Darkness OTserv 0.5.2

Pzdr. Sorry za b??dy!

Odp: Zbi?r moich problem?w... Help!

1. Jesli robisz rme to bierzesz house Pallette --> New --> Edit Zmieniasz nazwe i price--> Select Exit klikasz na drzwi ewentualnie za nie(do ?rodka domku) ---> Haouse Tiles i zaznaczasz tak ca?y domek ??cznie z kratkami gdzie stoj? okna i drzwi --> PPM(prawy przycisk myszy) na drzwi --> Properties --> Door id 1(ka?de kolejne drzwi po g??wnych wej?ciowych od domku musz? te door id miec o 1 wieksz?)

2. Musisz zapisac mapke i zrobic pliki xxx-house.xml xx-spawn.xml (xx nazwa mapki ;)

3. Komendy ?
w sensie co kt?ra czy podac commends.xml ?

4. No-ip no-ip.com zak?adasz konto chyba za darmo i ustawisz ze zamiast ip xx.xxx.xxx.xx ma byc ip xxxx.no-ip.org/biz/info jak se chcesz ;Dpawn?w nie rozumiem o co chodzi

Ostatnia edycja:
Odp: Zbi?r moich problem?w... Help!

1. Nie mog? da? new, ani add ^^ Nic mi jakby nie dzia?a. Stworzy?em nowy plik, wzi??em domek z otoczeniem stworzy?em, da?em drzwi i pz, a to bez zmian

2. Akurat si? dowiedzia?em, bo gdy zmienia?em wielko?? mapy tam by?o ^^

3. Chodzi mi, o komendy jakie s? do tego silnika, bo nie kt?re nie dzia?aj?. Mo?na: poda? najwa?niejsze [te co wymieni?em] komendy; mo?na te? poda? mi komendy gm'a do TFS [bo to TFS, a nie np. evo]; Oraz to co musze wiedzie?, gdzie jest folder player w tym silniku...

4. Tam podaje tylko moje IP localne. A nie to, co mam w IP changerze do silnika. Poza tym, mog? by? tylko nr. Domy?lne ip [czyli moje] jest takie: 80.53.64.58

A ze spawnami, to tak jak z housami. Wchodz? na RME, tworze spawn size 30, i wklejam roty; Zapisuje i wgl, wchodze 2nd raz w RME [mapke] i ju? ich nie ma ^^ Pewnie te? xml trzeba ^^

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry