-Windows XP Zu?ycie procesora 100%

Xzidaz

Active User
Styczeń 24, 2010
Liczba reakcji
3
Witam!
Mam problem zwi?zany z procesorem, gdy w??czam
gr? to normalnie funkcjonuje, a gdy wchodz? w rozgrywk?
tzn. ju? sobie gram to si? zacina i pojawiaj? si? bia?e plamki.
Mam 2 GB ramu i dziwie si? dlaczego mam takie zu?ycie.
Aha, mam procesor chyba Intel Pentium(2.6ghz?).
Pozdrawiam,
Xzidaz.

//edit
Oczywi?cie reput za pomocne posty...

Odp: Zu?ycie procesora 100%

Jak? gre odpalasz? Jaki system masz? Patrzy?e? w "menad?er zada?" co Ci tyle zabiera?

Ta gra to Gothic III, mam windows xp.

By? mo?e jaki? program u?ywa tak?e procesora w czasie gdy ty grasz sobie spokojnie i dlatego widoczne s? zacinki.Sam internet explorer obci??a procesor co powoduje zacinanie si?.Poleca? bym Ci tak?e zmian? systemu na Viste lub Win7 z podkre?leniem win7 poniewa? obni?a zu?ycie procesora

Ja bym Ci nie poleca? zmienia? gdy? Vista zajmuje wi?cej na dysku oraz zajmuje wi?cej ramu ;)

Jeszcze jedno pytanie. Na jakich detalach grasz?

P.S
Po odpaleniu gry w??cz menad?er zada? i zobacz co zabiera

Siema! Mam dla Ciebie par? przydatnych rad. Na pocz?tek defragmentacja dysk?w, nast?pnie przed wej?ciem do gry, wy??cz zb?dne programy, typu Anty Virusy czy innego typu programy, kt?re tak?e z?eraj? du?o ramu. A na koniec mo?esz ?ci?gn?? program "Lavalys", kt?ry pomo?e ci si? dowiedzie?, np. jaka jest temperatura twojego procesora i wiele innych przydatnych informacji. A je?eli chodzi o bia?e plamki to spowodowane to mo?e by? tym, ?e twoja karta graficzna jest za s?aba.

Pozdrawiam!

Je?eli to pomo?e oto screeny:

Gothic kiedy gram:
xzidaz-albums-album-picture2411-gothic3scrn.jpg

Procesy komputera: (GothicIII)
xzidaz-albums-album-picture2412-exefaken.jpg

Wejdz w Mened?er Zada? i sprawdz kt?ry proces wci?ga Ci najwiecej procesora.
Spr?buj go wy??czy? i sprawdzisz czy jest poprawa.
Je?eli chcia?bys si? go pozby? najlepiej odinstaluj ten program.

P.S
Je?eli masz zainstalowane NERO to za pewne ono. Sam instaluje je wtedy kiedy mam potrzeby. Kr?tko mowi?? NERO to istna fabryka od wciagania procka.

Pozdrawiam

to go podaj bo nie widz? go w po?cie ;p
druga sprawa to sprawdza?e? czy nie ma jaki? og?lnych problem?w z gr? w rozgrywce kt?re maj? wszyscy i wtedy na to patcha instaluj??

Czytaj?c fora, kiedy tak?e mia?em problemy dotycz?ce Gothica III, naczyta?em si? ,?e ta gra nie na wszystkich komputerach dzia?a poprawie. By?y osoby o zestawie nieco ni?szym od wymaganych gdzie gra dzia?a?a poprawie, ale i by?o te? wi?cej os?b takich jak ja, ty gdzie gra? si? poprostu nie da?o. Z tegoco wiem s? ?atki/patche pomagaj?ce na ten problem jednak ja juz si? w to nie bawi?em. Je?li jednak naprawisz jako? ten b??d, nie pisz kolejnego posta ?e gra dzia?a ci nie p?ynnie, ot?? silnik graficzny, jaki u?yto w tr?jce pozostawia wiele do ?yczenia, na p?ynno?? gry narzekaj? wszyscy, jednak na to podobno te? wyszed? patch "nieco" pomagaj?cy

Dosz?em do wniosku, ?e narazie si? wstrzymam z Gothic-iem III i poczekam
troch? na nowego kompa.
Prosz? o zamkni?cie tego tematu!

Back
Do góry