What's new

0lvl->xxxlvl & 50lvl -> 100lvl PROJECT. + pk

Drahim

Active User
Reaction score
1
Odp: 0lvl->xxxlvl & 50lvl -> 100lvl PROJECT. + pk

Stan postaci NonPvP po dzisiejszej nocce na cykloapch + loot.

121365be15281.png

Chcialym tez zapytac sie gdzie najszybciej zarobie pieniazki w tibi na faccu moim knightem NonPvP. Prosze, wezcie pod uwage, ze miejsca takie jak OF, czy cyclopy/tomb Thais sa na prawde oblegane przez ludzi i jesli na Waszym serwerze wyciagniecie tam 5k/h to ja wyciagne 3k/h :(. Potrzebuje na serio zajebistej miejscowy na kase (moze byc z lootem) aczkolwiek jesli bede nosil loota 20min do miasta w te i spowrotem to licze na to, ze w te 20min noszenia z loota wyskrobie jakies 2k. (Takaby oplacalo sie go w ogole nosic).

Jakies propozycje?

Drahim

Active User
Reaction score
1

Na swiecie pvp dead juz dawno odrobiony :). Lvl idziep owoli ale idzie, to sie liczy:
2101fdfe9e5b2.png

d312d1e04c9e3.png

Na swiecie NoNPvP zrobilem wypad na OF (bez bota). Posiedzialem niecala godzinke (szkoda, ze nie robilem duzo zdjec). Exp na OF to 50k/h. Z kasa juz tak fajnie nie jest, bo tylko delikatny +.

96804a7c8032b.png

e82b9bcaebbd7.png

Zachecam do komentowania i ponawiam pytanie z poprzedniego posta!

Wildhells

Senior User
Reaction score
119

Gratz takiego dropu. Jak obecnie stoisz z kas?? Ile masz tam exp/24h?

Dajesz, dajesz do setuni! ;)

Drahim

Active User
Reaction score
1

Mam okolo 20cc. Exp na godzine to 50k wiec na 24h mam 1,2mln - refiler to ~1mln na dobe.

Jesli liczyc z regeneracja staminy czyli 7h bota dziennie to setka tam zajmie dokladnie miesiac. Niestety jesli chodzi o poty to wszystko zalezy od loota. W kasie na 100 potow wylooce 2k golda + 2k z halberdow (nie licze skorek, zebow i innych takich) wiec refilera niestacna poty, ale rozwiaze to raczej w inny sposob - bede wyciagal je z dp :).

Drahim

Active User
Reaction score
1

NoNPvP leci z lvlem :).
5f32e9e12358f.png

Taki exp zanotowalem podczas bocenia na OF :). Szkoda, ze caly czas sie tak nei utrzymywalo.
f301a590fc847.png

Nie zapominajmy o Knighcie na PvP:
159e6c98eefb7.png

no i glowy powod dlaczego nei moge zostawic OF na noc na przyklad:
da06b4faad333.png

f3a795a906912.png

Ponawiam wczesniejsze pytanie (gdzie zarabiac na bocie full afk borac pod uwage duzo innych botterow)
I mam kolejne: ktora postacia grac wiecej?

Zachecam do komentowania :).

Last edited:

Drahim

Active User
Reaction score
1

842458acebec7.png

Takwyglada exp kiedy caly OF jest pusty :). Nie ryzykuje wtedy bota, bo rzuca sie po 5+ zerkow na raz!

Chyba moj temat jest nudny, co? Niedlugo wrzuce loot z OF.

Na swiecie PvP padlem 2 razy i nie mam silynarazie tam odrabiac.

Frohser

Active User
Reaction score
4

Nie zakryles nicku!!!

Ale polecam Ci gdzies siedziec recznie, moze deeplingi? Sa na robson isle

Drahim

Active User
Reaction score
1

Poprawione, dzieki :). Watpie, ze ktos zauwazyl ;p

Drahim

Active User
Reaction score
1

Jakies adv :)

bb6dfe33d1ef6.png

6291c13c893c8.png

A tutaj loot (nie caly) z kilku dni na OF. Razem moze 10h offa, moze mniej :). Jak na 80lvl bede stawial ocki na orkach, bedzie tego 10x wiecej :). (nie uwzglednilem tu kasy za halabardy i double axe, oraz gp z potworow, ale mozna liczyc spokojnie 1/2cc wiecej :) )

e7b69fe1d03d0.png

Frohser

Active User
Reaction score
4

349b86e590a20.jpg

Tutaj zaprezentowany loot Drahima, sprzedalem all w Liberty Bay na swoim charze na tym swiecie.
Ja nie mam czasu zbytnio teraz grac, mam zbytnio problemy prywatne, lecz powroce :p

Drahim

Active User
Reaction score
1

kolejne adv. Jedziemy z lvl :).

af68c0ec622b9.png

Proba expienia na zawalonym przez ludzi dragon lair:
3fbb835b9f8bd.png

9174f00ba717b.png

Sarvarex

Advanced User
Reaction score
6

Nie?le;D
Szybko nawet lvl wbijasz ;D a EQ nawet nawet ;)
Pozdrawiam i wbijaj wi?cej lvli!

Drahim

Active User
Reaction score
1

Jako, ze moj rl kolega chcialby chociaz chwilke pograc ze mna na swiecie pvp, postanowilem, ze po tych kilku dedach nie poddam sie i dalej bede expil knighta. Po 7h na Dark Catedral zarobilem ok 1,2cc i wbilem ponad lvl. Mialem zostawic juz bota na noc, gdy zobaczylem, ze ktos szlaja sie po moim expie.
Pomyslalem, ze nie mam nic do stracenia moim druidem i jako, ze jestem nim wylogowany niedaleko wpadne i z 2ma Fire Elementalami ubije gnoja. Zaczelo sie calkiem przyzwoicie. Summony ciskaly w 40 knighta hity po 140+, ja z rozgi dopomagalem im kolejnymi obrazeniami. Niestety oponent byl wyposazony (jak pozniej wynikalo z loota) w ponad 100 potionow, ktorych polowe zwastowal w walce i pogoni za moim 30 druidem. Nie bylem przygotowany na dluzsza walke, gdyz w moim plecaku znajdowala sie garsc potkow i 3 runy uh, ktore mialy jakos dopomoc summonom. Na moje nieszczescie knight szybko ubil moich ognistych towarzyszy i rzucil sie za mna w poscig. Musialem szybko kombinowac co robic dalej. Uciekac do miasta? po co? Najlepszym wyjsciem okazala sie samobojcza wyprawa w glab DC, i zlurowanie sporej ilosci potworow w 1 miejsce. Moj glupi rywal kontynuowal poscig przekonany o swoim zwyciestwie. Potiony sie konczyly, potworow przybywalo, kwestia czasu byla moja smierc. Pobieglem w miejsce, do ktorego udalo mi sie zlurowac najwieksza ilosc potworow i najzwyczajniej swiecie padlem na glebe. Na szczescie przed cala awantura zapisalem sobie mojego ulubienca w liscie vip i sprawidzilem czy czasem nie mrygnie mi zmiana koloru z zielonego (online) na czerwony (ded). Jak mozna sie latwo domyslic, onrowniez ie mial tyle szczescia i nie udalo mu sie przezyc wiecej jak kilku sekund w tym piekle.
Jako, ze moj knight byl wylogowany nieopodal DC szybko pobieglem po loota. Niestety nie znalazlem mpa, bohow, czy nawet warrior helmeta. Jedyne co udalo mi sie znalezc to ta smieszna czapeczka mojego druida i do polowy zapelniony bp z kasa + kilka potionow. Mimo wszystko akcje zaliczam do udanych, bo w koncu cos dzialo sie w tej nudnej tibii.

Niestety bylem zbyt zajety bieganiem i mam tylko te 2 zdjecia:
5193cfc262671.png

Tutaj loot :)
dd041b81e90a0.png

Jestem na 99,9% pewny, ze nikt z Was nawet nie podejmie proby przeczytania tej nudnej historii, ale aktualnie mam pare minut wolnego, ktore moge wykorzystac w ten a ie inny sposob :). Jesli zalazl sie ktos, kto to przeczytal - dziekuje, mam nadzieje, ze sie podobalo. Byc moze kiedys jeszcze zrobie cos ciekawego w tej smiesznejgierce ;).

Madwin

Advanced User
Reaction score
13

Fajnie wszystko opisa?e? , jednak jestem t? osob? co wszystko przeczyta?a ! ;d
Gratuluje ! :D

Roy4lz

Forum friend
Reaction score
116

Dolicz i mnie = q

Prawd? m?wi?c, takie 'opowie?ci' s? ciekawsze, ni?eli same screeny.

Drahim

Active User
Reaction score
1

Dzisiaj na on PvP postanowilem pozwiedzac sobie mape i wladowalem sie w niezle klopoty. Przemierzajac Outlaw Camp natrafilem na dziure. Gdy wszedlem do srodka, zaatakowal mnie jakis syf, po czym 2 gs'y. Stracilem moje wszystkie (czyli 3) mana potiony. Okazalo sie, ze z dziury tej nei ma wyjscia. Jak sprawdzielm pozniej na necie, trafilem nabright sword questa. Okazalo sie, ze mozna znalezc gdzies 3 skrzynki, po ktorych mozna zejsc poziom nizej. Zaazlem je i zaczalem ukladac w odpowiednim miejscu. Sekunde po rzuceniu pierwszej , tuz pod moimi nogami przebiegl orc berserkr ktory rozwalil ja na kawalki. Pomyslalem sobie "k***a". Na szczescie w jedej z pozostalych 2 skrzynek jakims cudem znajdowala siej eszczejedna. Postawilem wszystko na jedna karte i zrzucilem je na dol. Czym predzej zszedlem na nizszy pozuiom i wybilem wszystkie orki. Niestety w walce ucierpialy tez skrzynki (ale chwile pozniej znalazlem 2 kolejne). Niestety nie starcza to na wyjascie poziom wyzej. Najgorsze jest to, ze jedyna droga prowadzi przez sciane, ktora otwiera sie po polozeniu power ringa na stoliku. Niestety jak latwo sie domyslec, nie mam go przy sobie.

Tak wiec jesli ktos gra na Refugii, bardzo prosze o pomoc w wykonaniu tego questa, lub chociaz pomoc w wydostaniu sie z tego piekla...

Drahim

Active User
Reaction score
1

Fosherowi sie licencja na bota skonczyla, to wbil na starego sorca i postanowilismy isc na dragi :). Pare screeow:

6597c76860887.png

d05322d33f59f.png

5b6895e03c635.png

97ee882445ea3.png

73e7e662a3d1e.png

7bb6d10f31226.png

Diabelek1

Active User
Reaction score
0

czemu juz ss nie wrzucacie na forum :(

Drahim

Active User
Reaction score
1

Nic nie wrzucalem, bo myslalem, ze nikt nie oglada tematu. Pozatym gralem troszke pod koniec wakacji, a teraz okazjonalnie puszczam bota na OF. Mimo wszystko jesli chcecie moge kontynuowac temat.

Moze zaczne od swiata PvP
Na swiecie pvp po zabiciu jakiegos bottera (moim knightem) wpadlo po mnie 3ech typkow 120+ i pomscilo swojego kolege :(. Na zdj widoczny jest moj stracony loot.
b26c352a7c5c2.png

Kilka dni pozniej postanowilismy popekowac troszke z Fosherem. Udalismy sie na DC (tam gdzie zawsze expie knightem i mam spory problem z innymi botterami). Juz przy wejsciu spotkalismy 2 kiny 40+. Jeden z nich musial nas zauwazyc, bo od razu sie schowal sie gdzies w dziurze i wylogowal postac. 2gi cel nie mial tyle szczescia. Okazalo sie, ze byl to ten sam gracz, ktorego zabilem knightem i ktorego koledzy bezlitosnie ubili mnie :D. Niestety z samej akcji nie mam zdjec, ale nie bylo w niej nic nadzwyczajnego. Summony i czary zrobily swoje :).
42c7fd2180050.png

Jakis czas pozniej postanowilem pojsc z moim rl kolega poskillowac gdzies na odludziu. Jako, ze gral palkiem, zaopatrzyl sie w kilkaset kamieni i ruszyl w moja strone. Oczywiscie cos musialo sie stac... Dostaje wiadomosc na gg, ze zabil go jakis 20ms w kanionie kazzo. Moj kolega niestety nie mial sie jak bronic, gdyz nie zaopatrzyl sie w potiony ani speary. Jak najszybciej przelogowalem sie z knighta na druida (ktory byl skitrany, bo chwilke wczesniej z Fosherem ubilismy jakiegos 50 knighta na Mount Sterum) i rzucilem sie w poscig za zabojca kolegi. Przy okazji napisalem do Foshera, ktory chcial poexpic sobie na innym swiecie, ale nie widzial problemu, zeby mi pomoc :). Rzucalem exive za exiva, opisywalem sytuacje Fosherowi (ktory kilkanascie minut wczesniej padl podczas naszej akcji i stracil rozdzke) oraz uspokajalem kolege, ze odzyskamy jego kamyczki. Cale szczescie zlodziej-zabojca pozostal niedaleko miejsca zbrodni schowany gdzies w krzakach. Walka rozpetala sie na dobre. Przeciwnik byl zaopatrzony w wiele potionow, czary ofensywne, rozdzke i nie poddawal sie bez walki. Na szczescie po chwili dolaczyl do mnie Fosher i moj koelga palladyn. Poscig trwal pare minut. Kilka razy zbilismy przeciwnikow hp do glebokiej czerni. Gdy skonczyly mu sie poty - zawarl glebe. Kamienie znalezlismy pod drzewem 200 kratek dalej (!)
7896642d036c9.png

Zanim Fosherowi skonczyl sie pacc bylismy jeszcze na kilku wypadach na Dragon Lair. Bylo dosc ciekawie i niebezpiecznie. Niestety nie wypadlo nic wartosciowego :(. Warto wspomniec, ze pierwszy lootbag o wartosci okolo 1cc wyladowal w lawie (przez przypadek xd), a kolejnylootbag, nieco wiekszy zostal wywalony do wody przez jakiegos 130 knighta (ktory bocac o malo nie padl na dl'u - bot nie atakowal smoka, jedynie leczyl postac. Botter stroacil okolo 100 potionow i w koncu sie obudzil :( ).
f984f43869b90.png

No a tu mala ciekawostka. Kto mi powie o co chodzi? :|
c84ab7e5c5faf.png

Na swiecie non pvp tez gralem dosc sporo (i tez nie jest nudno), wiec jesli bedziecie chchcieli wrzuce tez inne zdjecia :).

Last edited:

Szkala

User
Reaction score
0

Ladnie ;d GO Go 100