-Tibia 8.54 [8.54-8.57] Alcana.pl - Best Custom Map Ever [RPG]

Status
Zamknięty.

Stelmach

Senior User
Czerwiec 24, 2009
Liczba reakcji
99
Alcana RPG. W?asna, ogromna mapa! Przekonaj si? sam!
Nowa edycja - czas start

Witam :)
Chcia?bym wprowadzi? was w temat najnowszego OTS'a:
Alcana.pl
Officjalny start serwera zaplanowany jest na 25 Czerwca 2011 roku, godzina 17:00. - EDYCJA DRUGA!
OTS ma w?asn?, precyzyjnie przygotowan? i wydetalowan? map?. O to ona:
fullworld.png

(mapa w pe?nym rozmiarze + respawn dost?pna pod tym adresem: http://alcana.pl/fullworld.html
Mapa posiada:
  • 46.3 MB Wagi!
  • 8 Miast, ka?de w swoim klimacie;
  • 467 Domk?w;
  • Ponad 130 Expowisk (Liczone s? tylko potwory silniejsze, b?d? r?wne dragon'owi!)
  • Oko?o 47 quest?w!
Serwer stoi na pot??nej maszynie, dzi?ki czemu macie gwarancj?, ?e nie do?wiadczycie lag?w, freez?w lub kick?w.
Intel Bi Xeon E5530 2x 4x 2x 2.40+ GHz
24 GB DDR3
TenGigabitEthernet: 10 Gbps

Rates:

• From level 1 to level 25 miltiplier= 100x
    From level 26 to level 35 miltiplier= 60x
    From level 36 to level 50 miltiplier= 40x
    From level 51 to level 80 miltiplier= 25x
    From level 81 to level 100 miltiplier= 15x
    From level 101 to level 150 miltiplier= 10x
    From level 151 to level 180 miltiplier= 8x
    From level 181 to level 200 miltiplier= 6x
    From level 201 to level 230 miltiplier= 5x
    From level 231 to level x miltiplier= 2x
  • Skill= 25x
  • Magic= 15x
  • Loot= 2x
  • Spawn= 0.7x
Screenshots:
Jedno z 8 miast:
ascal1.png

ascal2pgn.png

'Inteligentne' Questy- czasami musisz porozmawia? z NPC'ami, aby zdoby? nagrod?.
wyat.png

93920669.png

The Inqiusition i Pits of Inferno quests-dodatki z RL mapy (100% takie same, wszystkie skrypty, wliczaj?c w to 'szybsz? drog? na trony' oraz 'INQ teleport room'!
inqp.png

poit.png

Unikalny system boss?w! Zabijaj bestie, aby posi?c ?adkie przedmioty i spor? ilo?? do?cwiadczenia!
32758979.png

khe.png

Zwiedzaj mroczne i niebezpieczne lokacje:
grims.png

28575703.png

11027292.png

holec.png

ghastly.png

plagus.png

wyrms.png

wrl.png

Par? innych miejsc do polowa?:
alddragons.png

elfs.png

hydras.png

34083446.png

Mam nadziej?, ?e zapowied? si? podoba?a, w?o?yli?my wiele pracy w ten projekt i mamy nadziej?, ?e spodoba wam si? gra tutaj! :)
Do zobaczenia na Alcani!
Strona internetowa: AlcanaOTS - Official Website
IP: alcana.pl
Tibia Client: 8.54 - 8.57
Start: v2
25.06.2011 17:00
0 Crashy, Freezow. Edycja bedzie trwala bardzo dlugo.

Odp: [8.54-8.57] Alcana.pl - Best Custom Map Ever [RPG]

Kazda edycja tego otsa zapewnia?a duzo zabawy podczas wsp?lnych quest?w lub wojn.
Mapa kryje wiele tajemnic(w?tpliwym jest ze wszystkie zostaly juz odkryte),znajduj? si? na niej przer?zne questy,zar?wno skrzynkowe jak i troche bardziej rozbudowane tworz?ce klimat RPG:).
Na pierwszej edycji gra?o wiele znakomitych,znanych gildii:m.in. Vea Victus oraz Achtung.

Zduna Team jak zwykle Wbija!
Liczymy ze inne teamy tez wbij? i zapewni? nam konkurencje podczas panowania na OTS.

Wszystko bardzo, bardzo ?wietne !
Tylko zmieni? bym 2 rzeczy:
exp x1 na ko?cu? :/ Troch? ma?o
I zr?b na wersje 8.6, bo mo?na ??czy? poty/runy :)

#UP
Popieram z tym Exp x1. Co to za moda przysz?a, ?eby na servery RPG dawa? exp x150. Jak robisz od Exp 150 to pisz, ?e server Fun, a nie RPG. Ja bym zmieni? tak, ?e
od 1-50 x3
od 51-150 x2
od 151 ++ x1,
i wtedy mo?na m?wi? o RPG. Zmniejsz ten exp bo za du?y jest. Co do klienta 8.6 to mi ryba.
Mapa idealna do gry. Jedynie co mi brakuje to jaki? innowacyjnych system?w.

Bez przesady.
RPG chodzi?o mu o rozbudowane questy,klimat gry.A nie exp stage podobny do rl tibi

iSanto
w 100% popieram jego zdanie ,server RPG nie mo?e istnie? z takim "exp rate" ,pograsz 3 dni na servie i si? p??niej tylko nudzisz ,bo zdoby?e? wszystko co jest mo?liwe...

To od tego masz rl tibie.Przez 3dni to na poprzedniej edycji z takim expem byl z 100lvl?130?max.

m?j kumpel lekko wbi? w 3dni 200llvl ;]

Ten server nie ma prawa nazywa? si? RPG ,ma?o jest server?w RPG w dzisiejszych czasach lo

m?j kumpel lekko wbi? w 3dni 200llvl ;]
Ten server nie ma prawa nazywa? si? RPG ,ma?o jest server?w RPG w dzisiejszych czasach lo

No tak ale teraz bardzo ma?o os?b gra na takim expach " do 50lvl = 4 potem do 100 3 itd... ma?o kto by gra? na takim serwie :) ja jestem w stanie zrobi? mniejszy exp ale nikt nie b?dzie gra?. co do clienta 8.6 to b?dzie update 3-4dni po starcie :)

No no pi?knie si? prezentuje OTS wielkie brawa dla was, bardzo ?adne ssy widzia?em mape respawnu jest du?a i ka?dy znajdzie co? dla siebie.Jedyn? wad? (wed?ug mnie) jest zbyt du?y exp,skill,mlvl i klient 8.54-8.57 moim zdaniem lepszy by by? 8.60.Oczywi?cie wed?ug mnie najlepiej by by?o prze?o?y? dat? startu na 1 lipca i przez ten czas co? jeszcze wprowadzi? np: ??czenie pot?w i runek, mount system, cooldown system, nowe itemy,addony,czary wszystkie rzeczy, kt?re wypisa?em pr?cz ??czenia pot?w i runek s? z pod klienta 8.70 tak ale mo?na je przecie? wgra? na pewno by to urozmaici?o gr?.A co do prze?o?enia startu na 1 lipca to tylko ze wzgl?du na wi?kszo?? ilo?? graczy i dodania proponowanych prze zemnie dodatk?w do gry.Co do expa proponuje taki

Exp stage

od 1-50 x8
od 51-125 x6
od 126-150 x4
od 151-180 x3
od 181- ++ x2

Mlvl - 6
Skill - 8
Loot - 1,5-2

Zapraszam do zak?adania kont, poniewa? ta edycja b?dzie bardzo d?uga i na pewno ka?dy kto zagra zostanie z nami na d?u?ej.Mapa bardzo ?adna, du?o expowisk, fajny system boss?w, a reszt? dowiecie si? na starcie, a teraz zapraszam do zak?adania kont.

Zapraszam do zak?adania kont, poniewa? ta edycja b?dzie bardzo d?uga i na pewno ka?dy kto zagra zostanie z nami na d?u?ej.Mapa bardzo ?adna, du?o expowisk, fajny system boss?w, a reszt? dowiecie si? na starcie, a teraz zapraszam do zak?adania kont.

Tak jak tutaj kolega m?wi Zapraszamy do zak?adania KONT!!! Czym wi?cej os?b na starcie tym wi?cej event?w i przyjemnosci z gry - WAR?W!!!! Alcana.pl CZEKAMY!

@down

aha.

Ostatnia edycja:

Gralem na ots'ie i powiem ze jest swietny.
Byly super wary i gra sie nie nudzila + support byl aktywyny.
Super ze znowu startuje, i mam nadzieje ze tym razem na starcie bedzie wiecej osob.

PS. To ze mapa wazy 43 mb to zenada troche, sam ja mam. Jest tam ponad 5 mb wody, nie wliczajac -1,-2,-3,-4 etc. nie potrzebnych groundow ktorych nie usunolem.
Jak narazie usuwalem do zabicia czasu wode i mapa wazy 34 mb.

Pozdrawiam :)

Witam, widz?c wasze wypowiedzi dotycz?ce expa, ?e jest zbyt du?y itd. Postanowi?em go lekko zmodyfikowa? aby przypomina? klimat RPG - nie jest to totalne rpg czyli 3-5x exp bo od tego jest Real tibia :) ale mysle ze wam sie spodoba, oto nowy exp i skils:

From level 1 to level 25 miltiplier= 100x
From level 26 to level 35 miltiplier= 60x
From level 36 to level 50 miltiplier= 40x
From level 51 to level 80 miltiplier= 25x
From level 81 to level 100 miltiplier= 15x
From level 101 to level 150 miltiplier= 10x
From level 151 to level 180 miltiplier= 8x
From level 181 to level 200 miltiplier= 6x
From level 201 to level 230 miltiplier= 5x
From level 231 to level x miltiplier= 2x
Skill= 25x
Magic= 15x
Loot= 2x
Spawn= 0.7x

Ostatnia edycja:

spawn wolniejszy ni? na rl tibi ?? najs

nie zrobisz 8.6 tibi na start to ci zaden team i gracz nie wbije _/ max bedziesz mial 130 typa a jak zrobisz 8.6 to 200+

wiec lepiej zrob 8.6 to my pomyslimy

Bardzo fajny server po zdj?ciach i komentarzach wida? ?e jest godny uwagi :)

nie zrobisz 8.6 tibi na start to ci zaden team i gracz nie wbije _/ max bedziesz mial 130 typa a jak zrobisz 8.6 to 200+
wiec lepiej zrob 8.6 to my pomyslimy

Dzi? postaram si? co? ogarna? ale nie jestem w 100% pewien czy 8.6 na tym silniku b?dzie stabilne :) ale pobawie sie. Mam nadzieje ?e sie uda wszystko zrobi? na 8.6 ;>

Cieszy mnie to, ze custom mapy powoli wracaja do mody. ;) Zycze 200+ ludzi na otsie. Jesli bedzie 8.6 to na pewno wbije z kilkoma znajomymi :D

Status
Zamknięty.
Back
Do góry