8.54 Vip system na konto i dni.

Status
Zamknięty.
Odp: 8.54 Vip system na konto i dni.

Kod:
[12/09/2010 21:00:30] [Error - LuaScriptInterface::loadFile] data/actions/scripts/vip/drzwi.lua:4: '}' expected (to close '{' at line 2) near 'wejscie'
[12/09/2010 21:00:30] [Warning - Event::loadScript] Cannot load script (data/actions/scripts/vip/drzwi.lua)
[12/09/2010 21:00:30] data/actions/scripts/vip/drzwi.lua:4: '}' expected (to close '{' at line 2) near 'wejscie'
[12/09/2010 21:00:30] [Error - LuaScriptInterface::loadFile] data/actions/scripts/vip/vip.lua:4: '}' expected (to close '{' at line 2) near 'storage'
[12/09/2010 21:00:30] [Warning - Event::loadScript] Cannot load script (data/actions/scripts/vip/vip.lua)
[12/09/2010 21:00:30] data/actions/scripts/vip/vip.lua:4: '}' expected (to close '{' at line 2) near 'storage'
[12/09/2010 21:00:30] [Error - LuaScriptInterface::loadFile] data/actions/scripts/vip/vip2.lua:4: '}' expected (to close '{' at line 2) near 'storage'
[12/09/2010 21:00:30] [Warning - Event::loadScript] Cannot load script (data/actions/scripts/vip/vip2.lua)
[12/09/2010 21:00:30] data/actions/scripts/vip/vip2.lua:4: '}' expected (to close '{' at line 2) near 'storage'
:( o co chodzi ?

W skrypcie vip.lua niepotrzebna deklaracja zmiennej gracz. Nigdzie p??niej jej nie u?ywasz. W globalevents nie zwracasz ?adnych warto?ci. Nie sprawdzasz flagi b??du w po??czeniu z SQL, pobieraj?c warto??. W linijce 20 w skrypcie drzwi.lua niepotrzebne
Kod:
return TRUE
Do tego zamiast zadeklarowa? zmienn? raz i zmienia? jej warto?? w p?tlach(globalevents), Ty za ka?dym razem deklarujesz now? zmienn?.Marnotrawstwo. Do tego t? cz??? kodu mo?na zmieni?, ?atwymi operacjami na tablicach:
Kod:
if gracz.x < toPosition.x then
                    doTeleportThing(cid, {x=toPosition.x+1,y=toPosition.y,z=toPosition.z}, TRUE)
                    doCreatureSay(cid, ""..config.wejscie.."", TALKTYPE_ORANGE_1)
                else
                    doTeleportThing(cid, {x=toPosition.x-1,y=toPosition.y,z=toPosition.z}, TRUE)
                    doCreatureSay(cid, ""..config.wejscie.."", TALKTYPE_ORANGE_1)
                end
Wed?ug mnie skrypt napisany, ?eby nie powiedzie? chujowo, to lipnie.
Skrypt nie jest napisany starannie, bo nie by? mi potrzebny, zrobi?em go 4fun... Nikt wcze?niej go nie przemy?la? i nie napisa?. Ale jak ka?dy masz prawo mie? swoje zdanie.

Kod:
[12/09/2010 21:00:30] [Error - LuaScriptInterface::loadFile] data/actions/scripts/vip/drzwi.lua:4: '}' expected (to close '{' at line 2) near 'wejscie'
[12/09/2010 21:00:30] [Warning - Event::loadScript] Cannot load script (data/actions/scripts/vip/drzwi.lua)
[12/09/2010 21:00:30] data/actions/scripts/vip/drzwi.lua:4: '}' expected (to close '{' at line 2) near 'wejscie'
[12/09/2010 21:00:30] [Error - LuaScriptInterface::loadFile] data/actions/scripts/vip/vip.lua:4: '}' expected (to close '{' at line 2) near 'storage'
[12/09/2010 21:00:30] [Warning - Event::loadScript] Cannot load script (data/actions/scripts/vip/vip.lua)
[12/09/2010 21:00:30] data/actions/scripts/vip/vip.lua:4: '}' expected (to close '{' at line 2) near 'storage'
[12/09/2010 21:00:30] [Error - LuaScriptInterface::loadFile] data/actions/scripts/vip/vip2.lua:4: '}' expected (to close '{' at line 2) near 'storage'
[12/09/2010 21:00:30] [Warning - Event::loadScript] Cannot load script (data/actions/scripts/vip/vip2.lua)
[12/09/2010 21:00:30] data/actions/scripts/vip/vip2.lua:4: '}' expected (to close '{' at line 2) near 'storage'
:( o co chodzi ?

Powiedz kolego jaki masz silnik.

@Up
Je?eli piszesz skrypt for fun to nie udost?pniaj go na forum. To nie jest moje zdanie tylko po prostu Twoja niekompetencja.

Widz?, ?e jeste? nowy, a wi?c b?d? ?agodny... Nie pisz idiotycznych post?w! Skrypty, kt?rych nie pisze si? for-fun* maj?c projekt ots'a, bierze si? go dla w?asnego u?ytku, tyle.
Wchodz?c do sklepu nie m?wisz pierwszemu lepszemu klientowi 'nie kupuj og?rk?w kiszonych, bo nie s? Ci potrzebne'. Jak nie zrozumia?e? o co mi chodzi to daruj sobie to forum.

@edit2
Boli Ci? to, ?e pojawia si? kto? kto potrafi w konstruktywny spos?b wytkn?? Ci b??dy? Pogada?bym z Tob? z mojego prawdziwego konta, lecz niestety zosta?o usuni?te.

Nie, nie boli mnie to, a mo?e i by bola?o jakby? mi udowodni?, ?e to faktycznie jest m?j b??d... Ale oszcz?dz? Ci zachodu, nie jest to b??d, posiadam sw?j projekt, do kt?rego ?w skrypt potrzebny nie by?, wi?c udost?pni?em go u?ytkownikom, wszystkie skrypty, kt?re pisz?, s? na pocz?tku 4fun, a nast?pnie wychodzi z nich co? co zapiera dech, ale takie skrypty z regu?y, zostawiam do prywatnego u?ytku. I jestem ciekawy, kto umieszcza skrypty (takie och i ach), maj?c sw?j projekt. Je?eli jeste? wstanie rozwia? t? w?tpliwo??, przyznam Ci racj?, ?e to mo?e by? m?j b??d.

@edit2
?eby zrobi? co? zapieraj?cego dech w piersiach trzeba mie? odpowiednie umiej?tno?ci, a z tego co widzia?em podczas mojej kadencji na tym forum, to raczej takowych nie posiadasz.

Ostatecznie stwierdzam, ?e Twoja egzystencja osi?gn??a sw?j szczyt... Tairens, je?eli si? nie myl?... Odk?d sta?o si?, co si? sta?o (oczywi?cie mam na my?li open-tibi? i Tw?j koniec kadencji na Tnecie) du?o si? zmieni?o, poza tym wypowiadasz si? w temacie, kt?ry jest ju? bardzo stary. Mo?e nie jestem odpowiedni? osob?, kt?ra powinna Ci? poucza?, ale jak widz?, wyj?cia du?ego nie mam. Powiniene? bra? pod uwag? to, i? ja bardzo szybko si? rozwijam pod ka?dym wzgl?dem co da?o si? zauwa?y? wzgl?dem mojego pobytu na forum, jak ju? si? chwalisz swoj? zdolno?ci? obserwacji... My?l?, ?e nie ma sensu wci?? ci?gn?c tej bezsensownej konwersacji. Powiedzmy, ?e nie chce zmienia? swojej opinii o Tobie.

Ostatnia edycja:

@Up
Je?eli piszesz skrypt for fun to nie udost?pniaj go na forum. To nie jest moje zdanie tylko po prostu Twoja niekompetencja.

@edit2
Boli Ci? to, ?e pojawia si? kto? kto potrafi w konstruktywny spos?b wytkn?? Ci b??dy? Pogada?bym z Tob? z mojego prawdziwego konta, lecz niestety zosta?o usuni?te.

@edit3
?eby zrobi? co? zapieraj?cego dech w piersiach trzeba mie? odpowiednie umiej?tno?ci, a z tego co widzia?em podczas mojej kadencji na tym forum, to raczej takowych nie posiadasz.

Ostatnia edycja:

czy da rade ten skrypt zadzialac na 8.50 0.3.5tfs poniewaz duzo wklejania i wole sie zapytac

Tak - powinno dzia?a?.

Dawno nie zagl?da?em na forum a akurat potrzebowa?em vip systemu ;p 10/10 dla ciebie !
Bardzo dobry pomys? z tym ?e jest na konto.

Pozdrawiam.

sry ze po takim czasie skrypt sie przydal wielkie thx

Ten Vip System jest dobry jak dla mnie u?yje tego do mojego projektu ;] potem ujawni? szczeg??y jak na razie jeszcze poszukuje dalej dobrych scrypt?w. Podoba mi si? ten skrypt wi?c ostatecznie daje 8/10 bardzo dobry-

Status
Zamknięty.
Back
Do góry