-Tibia 8.60 Angel ots!

Status
Zamknięty.

Gumek AngelOts

Advanced User
Kwiecień 13, 2008
Liczba reakcji
14
witam! tworze owy temat by przedstawia? wam post?py w powstaj?cych serwerach ots sieci Angel Ots!
Obecnie mamy 3 mapper?w wszyscy z umiej?tno?ciami wystarczaj?cymi do stworzenia ?adnej wygodnej i przejrzystej mapy
w sk?adzie znajduj? sie:
Gumek_skc (ja) -Mapper, za?ozyciel projektu
Imperata - Mapper (stary nick Sysek)
eraonn - Mapper
arts - Mapper
pracujemy na 2ch mapach
1 Babilonv2
pracuj? nad map?:
gumek_skc (ja) oraz imperata.
2 Babilon Tp
pracuje nad map?:
eraonn.

mapy s? tworzone z my?l? o wygodzie i estetyce z punktu widzenia gracza wszystko jest analizowane i przemy?lane, mapy s? na bie??co testowane by mie? pewno?? ze s? grywalne!

Silnik:
0.4 Tfs pod tibie 8.60
logowa? si? mo?na przez ip changera oraz za pomoc? w?asnego klienta!

Mapa:
Babilonv2:
budujemy g??wny kontynent z seb? jak narazie osi?gneli?my ponad 60mb mapy bez doklejonego kontynentu pustynnego/tiquandy oraz wysp lodowych.
zak?adam ?e mapa po uko?czeniu b?dzie zajmowa?a okolo 70mb lecz jest to tylko za?o?enie.. mapa jest budowana od 0! lecz niech to was nie zniech?ca.. na poszczeg?lne lokacje b?dzie wygodny dost?p przez npc.

oto ss kontynentu nad kt?rym obecnie pracujemy wersja ss z dzi? :)

minimapag.png

jak wida? na minimapce kontynent jest zrobiony w okolo 60% a ju? w tej chwili jest bardzo du?o exp
na minimapie kontynent wydaje si? ma?y ale to tylko z?udzenie wywo?ane ogromnym miastem g??wnym!

zaprezentuje teraz kilka ss z detaliki mapy!
lepiej usi?d?cie poniewa? mapa potrafi miejscami zwali? z n?g :p

~ss1~

dragonlair.png

ramkagora.png

Dragon lair.
Jeden z 3 znajduj?cych si? na mapie. Jest to wielka miejsc?wka zbudowana z my?l? o wygodzie i przestronno?ci!
jest to bardzo wygodny exp na kilka os?b! w ka?dym dragon lair b?dzie quest typu OAQ tylko z grafik? ?adnego
le??cego kr?la smok?w! w grze jest task na 3 bosy po uko?czeniu taska odblokuje nam si? nowa wyspa!
ramkadol.png

~ss2~

beznazwy1he.png

ramkagora.png

jeden z system?w podr??y po mapie!
npc za op?at? wsadza w wagonik kt?ry nas przewozi w wybran? przez nas lokacje, oczywi?cie za odpowiedni? op?at?!
Nowe lokacje b?d? si? odblokowywa?y wraz z poziomem oraz uko?czonymi questami :)
ramkadol.png

~ss3~

ghostland.png

ramkagora.png

Ghost land!
jeden ze wspania?ych exp?w zbudowana z my?l? o sporym przedziale poziomowym,
kr?tko m?wi?c gracz na 20 poziomie jak i na 150 znajd? tu dla siebie wspania?e spoty!
ramkadol.png

Temat b?dzie aktualozowany przez nasz? 6
bed? dorzucane screeny oraz minimapki, opisy i nasze plany wzgl?dem projektu.

jak wida? projekt Angel Ots nie jest zwyk?ym projektem jest tworzony od nas dla graczy, masa miejsc do zwiedzenia dla ka?dego poziomu!

exp stage:

10 -> 60 x15x
61 -> 90 x10x
91 -> 105 x9x
106 -> 135 x8x
136 -> 175 x7x
176 -> 200 x6x
201 -> 300 x5x
301 -> 351 x4x
351 -> 400 x3x
-> x3x

w temacie prosze pisa? swoje sugestie i pomys?y wzgl?dem serwera!
wszystkie zostan? wzi?te pod uwag? oraz przeanalizowane przez ca?? ekipe AngelOts

PS:
Poszukujemy skryptera na pe?en etat!
wymagamy solidno?ci, cz?stego kontaktu oraz umiej?tno?ci pracy w grupie!
wi?cej o rekrutacji zapraszam do tematu:
http://tibia.net.pl/threads/553225-AngelOts-poszukuje-skryptera!

Pozdrawiamy Ekipa Angel Ots!
Salam alejkum!​

Odp: Angel ots!

Dobrze, ?e robicie co? nowego, mapy gumka s? ?adne, przynajmniej serwer nie padnie po kilku dniach, bo wk?adacie w to swoj? prac?.

Zr?bcie dobr? reklam? jak sko?czycie :)

oficjalnie og?aszam ?e Jakub98 do??czy? do naszej ma?ej rodziny Angel Ots na stanowisko skryptera :) nadal poszukujemy skrypter?w najlepiej ze znajomo?ci? c++ ;) Pozdrawiam!

To wielki u?cisk b?dzie wielkim pokazem sprawiedliwo?ci dla ots ludzi takich jak my wszystkie OTS kt?rze porzuci?y swoj? prawdziw? godno?? czyli prac? i dotarcie do celu nie b?d? wi?cej mocowa?y, wiele ots pokazywa?o na co ich sta? do p?ki si? nie rozpad?y z lenistwa wierz? ?e nasz OTS z pocz?tku ucierpi ale za to chwa?? wielk? zyska bo to co inne ots odpokutowa?y swoim nie lubstwem da nam plusy, dlatego nasz ots b?dzie wyhartowany w ogniu dzi?ki takie jekipie i b?dzie mocny jak stal. uwierzcie bo nie dla byle czego robiony, ten ots jest robiony z pasji gdzie wielu ludziom zysk za?lepi? oczy, nam otwiera prawdziw? przygod?, i to wy j? kontynujecie!

Zapowiada si? jeden z lepszych projekt?w, ch?tnie zobacz?, co z tego wyjdzie.

Pozdrawiam.

bagna1.png

Bagna nie b?d? nudn?, mo?emy na nich spotyka? duchy a tak?e ?aby, to pierwszy element realistyczny.

Serwer Jest tworzony przez ludzi kt?rym zale?y a to mi si? wydaje jest najwa?niejsze by projekt by? uko?czony a serwery zyska?y swoj? s?aw?! :p
uprzedzam! jest to powa?ny projekt i go uko?czymy!
Aktualna waga mapy: 46,876 KB! to ju? naprawd? du?o :0
mamy zamiar zamie?ci? okolo 50 najlepszych Quest?w z real i o wiele wi?cej swoich, zbudowanych i zaprojektowanych od 0.
Prace nad silnikiem wreszcie ruszy?y :) pracuj? nad nim 2 osoby, lecz poszukujemy jeszcze kogo? do edycji klienta oraz innych skrypt?w c++/lua oraz npc :)

minimapka z dnia dzisiejszego
:)
babuilongroundkopia.bmp

jak wida? zosta?y dodane 3 kontynenty.
jeden pustynno-Tiquandowaty :D
2 lodowy
oraz 3 w zwyk?ym klimacie :)
wszystkie s? poka?nych rozmiar?w,s? przepe?nionymi wspania?ymi expami oraz Questami pi?knymi lokacjami wartymi zwiedzenia :p

No jak wida? prace id? pe?n? par?.

zapraszam do zg?aszania swoich sugestii na pw lub w komentarzu
Szukamy ch?tnych do pomocy przy projekcie zg?oszenia prosz? przesy?a? na PW albo w postach
oczywi?cie mile widziane komentarze ;)

Pozdrawiam Was!​

Witam.

No no, mam nadziej? ?e starczy Wam wytrwa?o?ci przy tym projekcie bo zapowiada si? na prawd? fajnie ;) Raczej na pewno zagram ;)

Btw, w pierwszym po?cie napisa?e? na ko?cu "Salam Alelejkum" - za to zosta?a naliczona op?ata w wysoko?ci 23.54z? z VAT za podkradanie praw autorskich odno?nie s?owa Alelejkum na tym Forum zatwardzona przez Prezydenta ZSRR :D

Pozdrawiam i powodzenia ?ycz? ;)

Witalski znowu :P
dzi?ki za komentarze pi?knie <3 oraz namawiam by?cie pisali wi?cej! :p

Btw, w pierwszym po?cie napisa?e? na ko?cu "Salam Alelejkum" - za to zosta?a naliczona op?ata w wysoko?ci 23.54z? z VAT za podkradanie praw autorskich odno?nie s?owa Alelejkum na tym Forum zatwardzona przez Prezydenta ZSRR :D
noo ?adnie bracie chcesz ?ci?ga? charcz ze mnie :p hehe :D
co do Salam Alejkum to znaczy "pok?j z Wami" :p wiem wiem pope?ni?em b??d w pisowni za co bardzo przepraszam :( (jestem dyslektykiem)

dla od?wie?enia tematu wrzuce ss z minimapka miasta
beztytuuiolx.png

Jak wida? miasto jeszcze nie jest uko?czone. Nie spiesz? si? z nim poniewa? zdaje sobie spraw? ?e jest to jedno z najwa?niejszych miejsc na mapie, wi?c staram si? je zbudowa?(zaprojektowa?) tak by gracz m?g? si? po nim bez problemu porusza? by by?o wygodne i przestronne..
czarnymi liniami zaznaczy?em g??wne ulice miasta jak my?licie jest to dobrze rozplanowane? oraz mam do was wszystkich pro?b? podpowiedzcie mi czy lepiej zbudowa? jedn? alejk? ze sklepami czy porozmieszcza? je wzd?u? g??wnych ulic? za wszelkie podpowiedzi z g?ry dzi?kuj?! staramy si? by mapa by?a jedn? z najlepszych map typu custom na polskiej scenie OTS dlatego licz? na rady od was !
Pozdrawiam serdecznie! Ja&ja oraz Ekipa Angel Ots! :)

~~ediT:

buu wczoraj siedzia?em kilka dobrych godzin nad banshee Questem ale niestety straci?em map? a naprawd? by? to juz pi?kny Quest.. buu wracam do me reaktywowa? to co straci?em ;(

Rada dla mapper?w! : zapisujcie cz?sto mape bo gdy kilka godzin sie jej nie zapisuje to rme lubi si? zawiesi? i popsu? ca?y plik.. Pozdro :)

Ostatnia edycja:

Witajcie,

Chcia?bym w tym po?cie zapisa? wszystkie informacje, kt?re s? mi wiadome, przy naszym projekcie AngelOTS. Na wst?pie pragn? doda?, ?e do naszego zespo?u do??czy? kolejny u?ytkownik, kt?ry s?ynie z wiedzy C++ oraz LUA, jest w tym bardzo do?wiadczony, ale nie chc? p?ki co zdradza? jego nick'u. Informacja pewna - mamy ju? serwer dedykowany 24/7 - jako?? tego serwera, oraz przepustowo?? pozwoli na gr? bez pingu lub tak zwanych freez?w. Ostro pracujemy nad map?, nad skryptami, mamy bardzo ciekawe pomys?y na gr?, jak na przyk?ad % si?y potwor?w, ulepszanie przedmiot?w klejnotami / runami, lub system rang obs?ugi, o kt?rym powiemy Wam w przysz?o?ci. Mamy nadzieje, ?e te informacje przyci?gn? Was do nas. O nast?pnych informacjach b?dziecie ofc. powiadamiani tutaj. Hej!

W takim razie prosimy o zaprezentowanie maszyny hostujacej ;-) To na pewno podpowie graczom czy warto gra? czy nie.

---Aktualizacja---

Gumek wiem wiem co znaczy Salam .... dlatego mam taki nick haha, i to nie jest haracz tylko droba op?ata ;-)

Chcieliby?my pozna? nick nowego w Grupie ;-)

Hmm Jakub - ta edycja mo?e jest i nie na temat ale dlatego da?em j? w Aktualizacji.

Pozdrawiam!

Co do maszyny, to szczeg??owe informacje nt. jej podzespo??w podam, jak porozmawiam z osob? od serwera dedykowanego, dzisiaj powinien by? na Skype to zapytam.

Jakub, z Twojej wypowiedzi wynika ?e to jednak nie jest serwer dedykowany a serwer domowy... Na przysz?o?? radz? wi?ksz? kontrol? na temat w?asnych postow ;-)

Mylisz si?, jest to serwer dedykowany, o czym si? wkr?tce przekonasz i nie wiem co w mojej wypowiedzi spowodowa?o to, ?e my?lisz i? jest to serwer domowy :)

Witam! Oficjalnie ju? dodaje informacje dotycz?ce serwera dedykowanego jaki posiadamy na dan? chwile.
Strona:
http://hostvision.pl
oraz serwer:
32GB Ram, ??cze 1Gbit, CPU Xeon 2x 4x 3,8GHz, dysk 320 GB SSD
W?a?cicielem oraz nowym skrypteram kt?ry zosta? zapowiedziany przez Jakub98 we wczesniejszym po?cie jest krakier! Serdecznie witamy go w naszym zespole Angelots.pl :)
Dla rozkr?cenia tematu dodam jeszcze ma?y ss z mapki kt?r? wczoraj wykona?em :)
beztytuugif.gif

zrzut wykona?em z poziomu map edytora tych czerwonych fragment?w mapy nie b?dzie wida? w grze s?u?? one by manipulowa? widokiem z pozycji gracza co u?atwia bardzo gre :)

Witajcie,

Pracujemy jeszcze nad forum, ale mamy ju? wykupion? domen? na serwer, a aktualnie jest na niej forum: http://angelots.pl/
Forum jest jeszcze w trakcie robienia, wi?c np. logo jest z standardowe, nie wgrane przez nas. Ale dzia?y ju? s? gotowe. Jutro powinien pojawi? si? shoutbox.

Postanowi?em zmieni? exp stages.
exp stage:

10 -> 60 15x
61 -> 90 10x
91 -> 105 9x
106 -> 135 8x
136 -> 175 7x
176 -> 200 6x
201 -> 300 5x
301 -> 351 4x
351 -> 400 3x
401 -> 3x

Doszli?my do wniosku ?e przy takim rate b?dzie lepsza gra i lepiej wykorzystana mapa

co do skill rate oraz mlvl czy loot jeszcze si? zastanawiam mo?e jakie? proozycje?

Projekt jest ca?y czas udoskonalany staramy si? by serwer by? jak najlepiej dopracowany, zar?wno ze wzgl?du zastosowa? konstrukcji jak i grze :)
Je?li macie jakie? fajne i ciekawe pomys?y prosz? o ?mia?e podzielenie si? nimi w tym temacie!
Pozdrawiem ;]​

---Aktualizacja---

hmm nikt nic nie napisze? Od?wie?am!

Ostatnia edycja:

No wi?c ja co? napisz? ;-)

We? kartk?, rozpisz sobie czego oczekujesz od serwera,exp, skill itd Czy o kas? ma by? ?atwo czy nie, ile i gdzie maj? sta? npc i jakich skrypt?w potrzebujesz.

A w mi?dzy czasie zamknij temat na kr?tk? przerw?.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry